Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım çok ama çok sevindim...
Ata bebekle artık herşeyi paylaşıyoruz...
öyleki espiri yaptığımı bile anlıyor..bazen çokmu komik diyorum gülüyor...
Dün altını değiştirirken '' aa kabız olmuşsun'' dedim bütüngün babızzz babızzz diye dolandı...
Canım biz hava güzelse dışarı çıkıyoruz parka götürüyorum..Öncden yemek yediriken zorlanıyorum
şimdi yemek zaatlerini 1 saat sonraya aldım mamma diye o benim peşimde dolaşıyor
konuşmaya çalışıyor ..kitap okuyorum sonra kitapın içindekiler için nerde diyorum parmağı ile gösteriyor..akşam hyatışarımız biliyorsun akşam 20.00 de...
böyle işte geçiyor günümüz...
bu arada ben sigarayı bıraktım bu aralar gerginim
bugün 5.günüm canım..darısı bırakmadıysan sana canım.......

evet ya nerdesınız kızlar ınş ıyısınızdır bebeısler nasıl hastalar ıyı oldumu cok opt

Biz iyiyiz canım. Sen ve kızlar nasılsınız?

Evet canım Berkay 28 haftalık doğdu. O zamandan bugüne çok büyük korkular yaşadık biz de. Ama artık çok şükür herşey geride kaldı. Doktor ilk Berkay'da kas gevşekliği var dediğinde başımdan kaynar sular dökülmüş gibi olmuştu. O zamanlar belki de hiç yürüyemeyecek diye düşünceler aklıma geliyordu. Ama fizyoterapistimiz bana bu konuda çok destek oldu. Kasları güçlenecek 18 aylık olduğunda yürüyecek dedi birgün. Daha önce de bu tür erken doğan bebeklerin kas gevşekliği nedeniyle fizyoterapistliğini yapmış Çapadan kendisi. Benim ne kadar korktuğumu görünce o ailelerin numaralarını verdi bana bakın bu aileleri arayın o çocuklar da 18 ay civarında yürüdüler bazı zamanında doğan bebekler bile 18 ay civarında yürürler Berkay için de aynı şey olacak dedi. Gerçekten de öyle oldu. İnşallah canım ben çok inanıyorum Utku da size bu sevinci yaşatacak. Allah bu süreçte size sabır versin. Zor bir bekleyiş sürekli acabalarla dolu ama sonundaki mutluluk zamanında doğan bebeklerin annelerinin yaşadıklarının belki 10 katı 100 katı daha fazla olacak inan bana.

Havalar biraz düzelse de buluşsak yine nınım. Çok özledim ikinizi de...
Bizim yeme sorunumuz hala devam ediyor. Walt Dısney oyuncaklarından bir tane Goffy'si var Berkay'ın hadi Gofy'e mama yedir dediğimde gidip Gofy'i bulup getirip kaşıkla mamayı alıp ona yedirmeye çalışıyor hadi sen de bir tane al diyorum zar zor bir iki kaşık götürüp bırakıyor.
Artık herşeyi anlıyorlar büyüdüler nınım. Bu sıralar hayvan seslerini taklit ediyoruz köpek, kedi, eşek, inek, horoz ne der diyorum onların seslerini taklit ediyor.
Berkay da kitaplara ve dergilere çok meraklı. Farklı farklı dergiler alıp içindekileri gösteriyoruz isimleriyle o da aynı şekilde sayfalarını çevirip sorduğum şeyi bulup parmağıyla gösteriyor. Tabi bu arada birçok dergi paralandı orası ayrı:))
Sigarayı bıraktığına çok sevindim canım. Darısı bizim başımıza. Biran önce bırakmamız lazım bizim de artık.
Birşey soracağım canım Ata için 1 yaşından sonra hiç demir testi yaptınız mı? Geceleri süt içtiği için acaba demir eksikliği olmuş mudur diye düşünüyorum bazen.
Berkay'ın bu hafta kulakları ağrıyodu hep bu haftasonu doktora götüreceğiz. Dişten mi neden oluyor bir baktıralım dedik.

Aynı şeyleri yapıyoruz canım...
Kocaman bir maşallah Berkay'a...
Canım demiri iyi çıkmıştı baktırdığımızda...
Bu ay aşı için dr gidecğiz o zaman soracağım keseyimmi diye..
kesin doktor şaşıracak kesmedinmi diye...
ne bilim Mehtap kıyamıyorum ...
ama kesmem lazım zaten yazın wc eğitiminede başlıyacağız ya...
bu aralar Ata da ıshal ve kusuyor üstelik iştah sıfır...

Geçmiş olsun canım. Dişten olabilir. Biz haftasonu götürmedik doktora yani kulak ağrısının dişten olduğu çok belli oluyordu dişlerini sıkıp kulağını tutuyor. Kulak iltihabı falan olsa ateşi olurdu. Ateşi yok.
Canım biz de en son 2-2.5 ay önce baktırmıştık o zaman iyiydi demiri ama şu an ne durumda bilmiyorum. Keşke kolay bir yolu olsa demir ölçümünün. Şimdi kan alacaklar falan Berkay'dan çok ben korkuyorum yani canı acıyor çocuğun.

selam kızlar cok gemıs ols canım ...kıs bıter ınş kımse daha fazla hasta olmadan........demır onemlı ama gercekten kan aldırma olayı sıkıntı....bı arkadasımın kızı ıkı yasında demır depoları bıtmıs megerse sımdı duzenlı alıyo mecburen aslında yılda bır olsa bıle baktırmak gerek ...demır eksıklı-gı sınır yapıyo cocukta hırcınlık o arkadasın kızının sacları dokulmus azcık ondan suphelenmıs dr ...bız ıyıyız cok sukur yurumeyı beklıyoruz ınşş emeklıyolar hala ...opt sızı

merhaba kizlar ,,, nasilsiniz ???? kuzucuklar nasil ??? topik sessiz kalmis artik girmiyosunuz eskisi gibi ... bende giremedim 2 hafta oldu ... gökce büyüdükce daha cok vaktimi aliyo .. önceden yedirip koyuyodum yere simdi kucagimdan biraksam cigligi basiyo :)) cok simarttim biliyorum ama bukadarini hakediyo bizim kuzlarimiz demi :)) berkayi ,, atayi ,, ücüzleri ,, utkuyu aklima gelmeyen bütün bebekleri koklaya koklaya öpüyorum

canım arkadaşlarım çok uzun zamandır giremedim topiğimize çok zor günler atlattık diyebilirim inşallah. benim rahatsızlığım nedeniyle yine ara vermiştim biliyorsunuz ama o çok önemsizmiş. 21 aralıkta kızım ciddi bir nöbet geçirdi. gece güle oynaya yatağına yatırdım eşim sabah ilk uçakla istanbula gideceğinden sabah çok erken kalkması gerekiyor uyandırmasın beril i diye salonda yattı. kızımla kitap oukuup gülüşerek uyuduk yanıma aldım hemde o gece.sabsah 6 civarı bir boğulma sesi gibi sesle uyandım ki kızım kızım gibi görünmüyor her yeri kasılıp atıyor ağızdan köpükler çıkıyor gözünün bir tanesi seğiriyor ağız yan tarafa dönmüş ve bilinç tamamen kapalı şaşkınlıkla eşime sesleniyoru o çoktan gitmiş farkında değilim. nasıl akıl ettiysen nöroloğumuzu aradım bir yandanda giyinmeye çalışıyorum hastaneye götürmek için açmadı dr telefonu. fizyoterapistimizi aradım sizi gelip alabilirmiyim hastaneye yanlız gitmeyelim diyorum kadına o da sakin olun 112 yi arayın diye başldı yönlendirmeye allah bin kere razı olsun o pinikle doğru şeyhler yapmamı sağladı 112 gelip diazem iğne yaptı ve dokuz eylül hastanesine götürdü hastanede kaldık 10 gün yeni bir tanı daha eklendi kızıma epilepsi bu riskimiz hep vardı ama ortaya çıkmamıştı ama malesef artık var geceleri eşimle dönüşümlü uyuyoruz artık uykuda tekrarlarmı diye korkudan ve düzenini alt üst ettik prensip li kuzucuğumu yanımıza aldık 2 yaşından sonra şu andada uyumama sırası bende kızımın ellerinde ve boynunda atmalar olabiliyor zaman zaman onları kontrol altında tutmaya daha doğrusu kayıt altında tutmaya çalışıyoruz başka bir şey gelmiyor elimizden. zor günlerimi hep sizinle paylaşırdım ama bu aralar inanın bilgisayarı açmak bile lüks haline geldi fırsat buldukça yazaım. hepinizin çok geçte olsa yeni yılınızı kutlarım ve minik yiğenleriminde hepsinin mis gibi kokularını içime çekerek öperim. sevgiler can dostlarım.

canım arkadaşım can dostum minik kuzumun hastalığında çok yoruldun çok üzüldün bizide üzdün ama derin de ben de artık çok özledik sizi ankaraya bekliyoruz kucak dolusu sevgiler ve özlemle iyi ki varsın beril cim sağlıkla büyü tatlışım

Canımmm çok geçmiş olsun. Uzun zaman giremeyince merak etmiştik. Çok çok geçmiş olsun prensesimize. Bundan sonra böyle korkular yaşamazsınız inşallah.
Çok zor bir durum ama sen güçlüsün bunun da üstesinden geleceksin inşallah. Bildiğim kadarıyla çocuklarda epilepsinin hangi tipi olduğu tespit edilince belli bir süre ilaç kullanarak atlatılabiliyor. İnşallah Berilciğimde atlatır. Bu arada kendine de çok dikkat et canım. Allah sana güç, kuvvet ve sabır versin.

Selam diyeceğim ama kimsecikler girmiyor topiğimize...

Selam canım. Ben bu sıralar iş dolayısıyla çok yoğunum. Normalde ihmal etmem topiği biliyorsun. Geçen haftasonu Berkay nezle oldu. Öksürük falan yoktu ama sürekli burnu akıyordu. Doktora götürdük. Ciddi birşey olmadığını söyledi. Ama grip olacak diye çok korktum. Neysek şimdi şimdi azaldı. Sen nasılsın? Öpüyorum Atacığımı da.

çok şükür mehtapçım tekrarlamadı nöbeti neyseki ilaç kullanmaya başladı berilde umkarım o engel oluyordur. Tüm yurdun olduğu gibi bizim evdede grip salgını var eşim oldu geçtiğimiz haftasonu pazartesi salı evde yattı bu sırada beril e geçti 2 günde o da iki günde atlattı derken dün ben yakalandım ama bu sabah kalktıkki korkulan olmuş beril yeniden hasta uyumak istiyor sürekli inşallah çabuk atlatabiliriz bu durumuda.Prensimiz Berkayıda çok öpüyorum.

çok teşekkürler can dostum inşallah şu soğuk havaları atlatalım görme terapiderinciğimide çok öpüyorum.sti aysun idil diye bir dr varmış ankarada ona gelmek istiyorum o zaman görüşebiliriz.

merhaba arkadaşlar, çok şükür Beril de bende gribimizi atlatıyor gibiyiz. Bu gün daha iyiyiz. kızımın tekrar yüzü gülmeye başladı. gözleri ateşten sulu sulu bakıyordu. Umarım diğer miniklerimiz böyle hasta olmazlar.
Dün akşam bir yakınımız geldi geçen hafta pazartesi günü doktorum programında spastik özürlü bir kız ve ailesinin mücadelesini anlatmışlar gece internetten videolarını izledim ve bütün gece etkisinden kurtulamadım o nedenle sizlerle paylaşmak istedim. Benimde kızım böyle olurmu diye düşünmekten kendimi alamadım ve anne babası gibi benim çabalarımda yeterlimi onlar kadar savaşıyormuyum diye düşünüyorum. dürüstçesi ben bu konuda eşiimde ciddi yardımlar almıyorum. Beril konusunda hala kabullenme sorunu yaşıyor ve bana göre durumun ciddiyetini hala anlamış değil o hala bir rüya ve bir anda biticek her şey toz pembe hale gelip Beril tamamen sağlıklı bir çocuk olucak zannediyor. Fizyoterapinin sürekli evde tekrarlanması lazım ama bazen sıkılıyorum yoruluyorum yada bitkin düşüyorum o zamanlarda devreye girmesini istiyorum ya tam istenilen gibi yaptıramıyor yada 3-4 dk da bırakıyor ona bu dakikalar saatler gibi geliyor ve bırakıyor. O anlarda çıldırmak geliyor içimden ama buna hakkım olmadığını biliyorum Kızım için her şeye göğüs germek zorundayım. Bazen durup durup başını kaldırıp yüzüme gülüyor ne demek istediğini anlamıyorum ama o gözleri içimi eritiyor ve helal olsun sana her zerrem her anım diyorum içimden o gülüş bile tüm sıkıntılarımı anlık ta olsa alıyor. neyse pazar pazar bunalım yapmıyayım sizleri daha fazla link eklemek istiyorum umarım başarılı olurum seyredebilirseniz çok düşündürücü bir programmış çünkü. hepinizi çok öpüyorum.

http://www.facebook.com/l.php?u=http://webtv.kanald.com.tr/Detail.aspx?Id=8666&Part=2&h=36457

ebrizm sizi çok merak etmiştim, zor şeyler atlatmışsınız ama şimdi iyi olduğunuza sevindim..
bahsetmiştim ,oğlumda epilepsi hastası. ilaçla nöbetleri durdu çok şükür,inşallah berilciğiminde bi daha tekrarlamaz.
yaşadıklarını hissettiklerini çok iyi anlıyorum .bazen kendini yorgun hissetmen,ya da yetersiz kaldığını düşünmen çok normal.bizim o kadar güçlü olmamız gerekiyor ki hem fizik hem moral olarak hergün 24 saat.süpermen değiliz sonuçta,arada çöküveriyor elbette omuzlarımız..ama biz yılmayacağız,oğlumuzun kızımızın elinden tutup yanağından öpüp yeniden şarj edeceğiz kendimizi,mücadelemize devam edeceğiz.babalarda seviyorlar elbette yavrularını.ama hangi erkek bi kadın kadar güçlü ve fedakar olabilir ki.eşim utkunun nöbet geçirdikten sonra 24 saatten fazla bi süre uyumayıp ağladığı bi günün gecesinde ''gözümüzü kırptırmadı bütün gece,hayatımızı mahvetti''diye yakınmıştı.ben bi bebek bu kadar uykusuzluğa bunca saat nasıl dayanır diye üzülürken..hala içimi acıtır bu cümlesi ama işte o da kendince seviyor utkuyu,yapabildiği kadar yapıyor..bunu böyle kabüllenmek gerek..
Allah yardımcınız olsun,güzel haberlerinizi bekliyorum

çok teşekkürler can dostum inşallah şu soğuk havaları atlatalım görme terapiderinciğimide çok öpüyorum.sti aysun idil diye bir dr varmış ankarada ona gelmek istiyorum o zaman görüşebiliriz.[/QUOTE]

Aysun Hocaya bizde gittik.Karanlık ortamda utkunun gözüne ışık tutup tepki verip vermediğine baktı sadece.evdede ışığa tepkisi yoktu o sıra.kortikal körlükten şüphelendiğini söyleyip,inançsızlığını bize çok fazla hissettirerek, yinede görsel uyaranlarla başka hücrelerin ölen hücrelerin görevini devralabileceğini ilerde belki bişeyleri seçebileceğini söyledi. asistanı elimize siyah beyaz şekillerle dolu kağıtlar tutuşturdu,bunlardan t.shirt bastırıp minder dikip utkunun görebileceği heryere bu şekilleri asmamızı söyleyerek bizi uğurladılar..bu terapi dedikleri şey az gören çocuklar içinmiş.ama utkunun ne kadar gördüğünü ya da görüp görmediğini anlamanın bi metodu yokmuş..
neyse,o şekiller o günden beri torpido gözünde,eve bile çıkmadı.
Fikrin olsun diye anlatayım dedim..

desteğine çok teşekkürler canım. çok şükür beril de ilaç kullandığından beri tekrarlamadı nöbeti.İnşallah allah hiç birimize bunu yaşatmasın bir daha. Aysun hanım konusunda aydınlatmana çok sevindim. açıkçası bize izmirdeki dr muz önerdi ve görme rehabilitasyonunu türküyede en iyi bilenlerden demişti. Merak ettiğim kullanmadığınız materyallerin ne olduğu. deneseydin keşke utkuda belki bir faydası olabilirdi.

Aysun Hanım Türkiyede az gören bebekler üzerinde çalışan tek isim diye biliyorum bende.Bize de doktorumuz önermişti.Bu prezentasyon sonrası daha farklı metot ya da yaklaşım beklentileri içine girmiştik haliyle, söyledikleri gittiğimiz bütün göz doktorlarının söylediği,internetten azıcık araştırdığımızda karşımıza çıkan bilgiler olunca hayal kırıklığına uğradık tabi.Ben zaten utkuya bi yığın siyah beyaz büyük oyuncaklar,kartlar falan almıştım,başka şeylere bakmayıp bunlara bakıyor değildi.Kısacası bana hiç yeni bişey katmadı.Ayrıca utkunun zaman zaman göz teması kurduğunu söylediğim halde ışığa hiç tepkisi yok,şu anda görebildiğini söyleyemeyiz diye ümitleride yıktılar bu ''ileri merkezde''
Arkadaşım bunları gitmeden önce bi fikir edinebilesin diye anlatıyorum,metotlerında özgün bişeye rastlamadım ve Utkuya hiç bi yararı olmadı ama belli ki işini seven iyi bi insan Aysun Hoca,inşallah Berile bi faydası olur.

Bu arada Utkunun durumuna gelince yaklaşık iki aydır etrafı incelemeye avizelerin altında başını kaldırıp ışığa bakmaya başladı.oyuncaklarını önüne tuttuğumuzda gülümseyip uzanıyor,oynuyor.NE kadar görüyor,gördüğünü nasıl algılıyor çok emin olmasakta ,hala çok odaklanamasa ve takibi çok az olsada bu gelişmeler bizi çok mutlu etti,çok rahatlattı.İnşallah Berilde size böyle bi sürpriz yapar.Allahım ol deyince olur herşey.İmanını ve duanı eksik etme canım benim

kızlar selam nasılsınız çok uzun zaman oldu girmeyeli arada bi girip gelişmeleri okuyup bilgi alıyorum fakat bi türlü yazamıyordum bugün şirkette sistemle gidince bir yazayım dedim ve topiği okumayada fırsatım oldu kış gelince tüm kuzularımız hasta olmuş hepsine geçmiş olsun prenslerimiz yürümeğe başlamış konuşmaya başlamış süper haberler okudum hepsine maşallah hele mehtapcığım facedeki gıdıklama sahnenize bayıldım maşallah yakışıklıya...
berrakta hiç susmadan konuşuyor sürekli yeni bişeyler öğrenip taklit ediyor yetişemiyorum hızına ama hala yürümüyor ve uyku problemimiz var eve gittiğimde canıma okuyor
ebrucum berilin iyi olmasına ve eski neşesine gelmesine çok sevindim umarım bidaha hasta olmaz kendini üzme yetersiz kalıyormuyum diye sen elinden gelenin fazlasını yapıyorsun ...
tüm kuzularımızı öpüyorum

hakkımızda hayırlısı şu aralar gidemiyoruz malesef ankaraya zaten biraz havaların yumuşamasını bekliyoruz. Bende aysun hanım la ilgili büyük beklentiler içindeydim açıkçası bilgilendirmelerin bu anlamda fikir sahibi yaptı teşekkürler canım. Utkumuzada maşallah çabuk ilerlemeler gösteriyor inşallah hep böyle umutlu ve güzel haberlerini alırız.

minik bıcırığımız hiç susmuyormuş bırak hiç susmadan konuşsun tek bir sözcük için ben dünyaları feda ederdim. minik fıstığım ne tatlı oluyordu bıcır bıcır konuşurken. iyi dilek ve desteğin için çok teşekkürler canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…