Berkaya çok çok geçmiş olsun,inşallah şimdi daha iyidir. sen daha iyi biliyosundur mutlaka ama utku peditus şurup kullanmıştı aynı rahatsızlıkta.çok iyi gelmişti.bi hatırlatayım dedim
ooooo ne güzel topik tekrardan senlenmis
mehtap canim gecmis olsun berkaya havalar yaniltiyo bir sicak bir soguk hasta olmasin bebisler .... gökce en bastan beri istahsiz zaten burda hep anlattigim icin sizlerde biliyosunuz artik .. ama 2 hafta önce cok daha kötüydü ve sonunda ilk diismiz cikti :)) simdi daha iyi yiyo allaha sükür ,,, havalar biraz düzelir gibi oldu bizde kizimla yürüyüslere cikiyoduk ,, sevinmistik ne güzel ama erken sevinmisiz gökcede grip oldu burnu akiyo ,, arada öksürüyo cok deil ama .. simdi korkuyorum insaallah gece ateslenmez ..
yagmurlu utkuya cok sevindim canim .. konusmaya baslamis yakisikli ,, gökce henüz anlamli kelimeler söylemiyo aguuu buugguuu giib seyler söylüyo cigliklar atiyo sadece.. evde yanliziz cok az insanla muhattap oluyo gökce belkide bundan diyorum cok fazla konusmuyo ... ökce geri geri sürnmeye basladi öne gitmeyi denedikce arka arka gidiyo cok komik oluyotatli kuzum benim ... öpüyoruz hepinizi bebisleri ...
canım cok gecmı ols ....haklsıın hasta olmasınlar ....burnuna sık sık o damladan ver acık olmaya gayret et ...benımkkılerde sık sık burunları tıknıyoo burun soreyını sı sık verıırım ..bı cay kasıgı bala az karabıber serp ver oksuruge ıyı gelkıyo ben bıde bıtkı cayı yapıyorum öle olunca keten tohumu acık nobet sekerı ıhlamur yumusatıyo ..ama bı kac gun surer yınede ınş atesı olmadan atlatır canım ...
saol canim ... damlasini veriyorum yoksa zaten tikaniyo cok huzursuz oluyo .. bal 1 yasindan sonra demisti dk benimde aklima geldi bal ama buyüzden vermedim..bitki cayi veriyorum bol bol rezene ve papatya veriyorum ihlamuru hic denemedim tadini severse ondanda veririmm ... bugün kinamiz vardi gökceyide götürdüm ben 1 saat kalirsak iyi demistim ama benim kzim o gürültünün icinde misil misil uyudu :)) aman nazar degmesin dügündede uyusun ... yinede erken geldik gökce hasta cok yorulmasin diye ama beni hic yormadi orda ... hala gecmedi hasta ama insallah gecer artik 3 gün oldu ,, hic biseyde yemiyo .. yine disi cikacak herhalde kusmaya basladi tekrar , yedigini cikariyo ... bizden böyle iste öptük hepinizi ...
selam ..herkes nasıl ...okuyorum gelıuşmeler ne guzel masallah.....prensesımız nasıl ınş sıkıntılar gecmıstır.....mehtap cok gecmıs ols salgın var denıyo aman dıkkat...cok sukur bız ıyıyız dokuz kılo cıvarındayızz.....hersey yolunda ama hala yurumeyı beklıyorum dıla basıyo ıkı haftadır ama yınede parmak ucuna....evet mehtap bız hıc fızık tedavı olmadık noroloğ gerek gormemıstı ama gıtmem gerek bu sıralar ınş sıkıntı yoktur bu hafta cıcek asısı oldu dr yaptır dedı.......vıtamın balık yagı demıre devam..........herseyı ver dedı ....azcıkta olsa puturlu yıyoruz...kavgalar bıtmıyo oyuncak ve emzık kavgası had safhada cok konusmuyolar anlasılır bı ıkı kelıme ......opt hekesı
ilk inciniz hayırlı olsun canım inşallah skıntısız tamamlarsınız tüm dişlerinizi.diş buğdayı partisi hazırlarsın arık gökçemize. bu konuda mehtap uzman fikirlerini almalısın düşünürsen eğer.yagmurlu canim benimde aklima gelmedi desem yalan olur ugramaz oldu kizlar artik ... ama bizim onlarin tecrübeleriné ihtiyacimiz var ... canim gökcenin ilk disi cikti simdi daha iyi yiyo mamasini ,, yavas yavas taneliyede geciyorum ... ama cok harketli hic kilo almiyo ,, boyu iyi ama seninde dedigin gibi bende takilimiyorum saglikli olsunlar allahin izniyle o yeter .... cok sevindim utkunun gelismeler göstermesine ,, kafasini kaldiriyo demek yaramaz seni seni ,, gülücüklerde atarmis :)) onlar herseyin en iyisini hakediyolar canim güclü bebeklerimiz ...
ebrizm canim ,, sen nasilsin minik prensesimiz nasil ... anliyorum canim gökce de büyüdükce cok hareketli oldu bende cok vakit ayiramiyorum ama diger kizlar haftalardir hic ugramadilar merak ediyorum nasilar acaba ?? iyi haberler duymak inanin kendi cocugummus giib beni mutlu ediyor ... su gurbet elde yanlizim bi burda döküyorum icimi ,,,baskasina anlatsmada anlamiyo ki yasyan anliyo ancak ... öpüyorum sizleri kizlar ufakliklarida isiriyorum ne tatlilar kimbilir
Merhabalar Mehtapçım inşallah minik prensim iyileşmiştir. Kulak ağrısıda hiç çekilmez sıkıntısı çok olmuştur.Beril in durumuna gelince malesef yibe çok zor günler geçirdik yine bir nöbetimiz oldu 6 gece hastanede kaldık allah bir daha yaşatmasın. bazı geriye dönen şeylerimiz oldu malesef hala kasılmalarımızda devam ediyor. sıkıntılı günlerimiz devam ediyor malesef.seni ve berkayımı çok öpüyorum.Merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir.
Ebrizm minik prensesimiz nasıl? EEG den sonra verilen ilaçlar iyi geldi mi?
Ylnz sen de benim zamanında çok endişe ettiğim şeyleri düşünüyorsun. Berkay'da ilk 6 ay çok güzel kilo aldı fakat sonra kilo alımı yavaşladı. İlk zamanlar çok üzülüyordum kilosu az diye ama artık bu kadar takmıyorum. Umarın sen de zamanla bu endişeleri üzerinden atarsın. Berkay hala zayıf ve az yiyor sağlıklı olsunlar yeter ki.
Yağmurlu Utku ile ilgili gelişmelere çok sevindim. İnşallah herşey daha iyi olacak annesi. Utkunun epilepsisini nasıl kontrol altına aldınız? Fizik tedavi görüyor mu? Düzeltilmiş ne kadar oldu?
Çok fazla yazamamamızın nedeni yoğunluk. Hem iş hem ev hem çocuk bir de araya rahatsızlıklar girince uzak kaldık. Ne zaman yardıma ihtiyacın olursa arayabilirsin.
El-muallim sen ve üçüzler de iyisinizdir umarım. Yakında seninkiler de yürüyecek merak etme ama parmak ucuna basma varsa nöroloji muayenelerini biran önce yaptır. Siz 28 haftalık doğuma rağmen hiç fizik tedavi almadınız bildiğim kadarıyla. Fizik hareketler erken doğan bebeklerin gelişimine çok katkı sağlıyor. Gelişimi hızlandırmak için doktordan fizik tedavi isteyebilirsin.
Biz de geçen hafta Berkay'ın kulak ağrısı nedeniyle doktora gittik. Kulağında kızarıklık gördü ve antibiyotik kullanmamızı istedi. 1 hafta kullandık şimdi daha iyi. O arada ben rahatsızlandım bulantı ve ateş sanırım bir salgın ne olduğumu anlayamadım daha yeni yeni düzeliyorum.
bu yazdıkların benim için öyle kıymetliki neye inanacağını şaşırıyor insan . kanallarda bu haberi seyreden etrafımızda kim varsa arayıp çözümü varmış diyerek arıyor aynı ismi ve adresi veriyor vardır bir hikmet dedik beril in biraz toparlanmasını bekliyorduk ankaraya götürmek için. Mintaze hanım bizler için türkiyedeki bir numaralı insan ve danışman o olumsuz diyorsa adını anmam bu yöntemin biliyorsun daha önce bahsetmiştim mintaze hanım bizim kurtarıcı meleğimiz hayatımızı onun yönlendirmesi kurtardı diyebilirim. paylaşımın için sonsuz teşekkür ederim.Utkuyuda senide çok öpüyorum . allah evlatlarımıza sağlık versin inşallah.arkadaşlar biz siz varsınız diye geldik buraya..iş-güç yoğunluk tamam ama sitem etmemizi beklemeden arada uğrayıverin bikaç dakika..yalnız ya da habersiz bırakmayın bizi:)))
mehtap ilgin için teşekkürediyorum öncelikle.Utkunun nöbetleri durdu çok şükür.artık dönebiliyor,sürünerek yer değiştiriyor,anne,baba,dede falan diyor.kısa sürede olsa desteksiz oturmalarada başladı.düzeltilmiş yaşına girdi,çok geriden gidiyor belki ama bişekilde gidiyor yani yol alıyor ya bunun için çok mutluyum..
ebrizm, sizede refleksoloji seansımızı anlatmak istiyorum.siznde gelmeyi düşündüğünüzü,epilepsi nedeniyle çekindiğinizi okumuştum.geçen hafta o tv lere gazetelere çıkan hanımla randevumuz vardı.utkuya bakmadı bile.neyi var,ne yapıyo,yapamıyo diye sordu.bi tek yapamadıklarını dinledi.ben anlatırken asistanı masaja başlamıştı bile.anladımki standart bi uygulamaları var.kim gelse aynı.utkuya ne katabilirsiniz diye sordum.utkuya hiç bakmadığı hiç dinlemediği için reklamını yaparak cevapladı.işimiz yeni beyin hücresi oluşturmak,iyileştiremediğim tek bir hasta oldu.o da geç gelmişti.iki yaşından önce daha iyi sonuç alıyoruz sonra şans azalıyo falan.benden önce gelen felçli hastaya bunlardan hiç bahsetmediğine eminim.haftada iki kere gelirseniz yol alabiliriz ancak dedi.çok etkili bi tedavi uyguluyoruz ama bi kaç yıl sürecek bunu göze alacaksınız dedi.muayene 150,seansı 80 tl..çaresiz hastaların umut tacirliği gibi geldi bana.bi de tedavi süresince süt ürünleri kesinlikle kullanmayın demezmi,ezber ve safsata...mamayla besliyorum deyince o zaman yağsız olsun dedi:)))
fizyoterapistimizde(mintaze hanım) çok kızdı bu yaptığımıza,refleksoloji denen şeyi kesinlikle onaylamadığını söyledi..fikrin olsun...
geçmiş olsun kuzucuğumuza.Yağmurlu bir ara hiçkimse girmez olmuştu topiğe. O zamanlar sadece ben ve nınım yazışır olmuştuk burada. Sanırım diğer arkadaşlar da artık fazla kişi girmediği için uzak kaldılar. Geçmişte çok daha fazla kişi yaşadıklarını paylaşırdı bu topikte. Yine eskisi gibi olması için giren bütün arkadaşların tecrübelerini paylaşması gerekir. Umarım yine eskisi gibi olur topik ve herkes birbirinin tecrübelerinden istifade edebilir.
Utkudaki gelişmeler yaşadıkları ile kıyaslandığında çok çok iyi. Daha da iyi olur inşallah.
Refleksoloji videosunu izlemiştim ben de. Fakat orada görmesi ve yürümesi için hiçbir umut olmadığı söylenen bir kız çocuğunun ailesi bu tedavi sayesinde çocuklarının artık yürüyüp görebildiğini söylüyordu.
Aslında eskilerin de bilmeden uyguladığı bir masaj tekniği bu. Ben belki herkes için olmasa da birçok kişinin fayda sağlayabileceğini düşünüyorum. İnsan vücudunda bütün sinirler ayağa bağlı. Ayaktan bu sinirler uyarılırsa gerçekten de beyindeki hücreler tekrar işlevlerini yerine getirebilir. Yani düşündüğümde doğruluk payı büyük gibi görünüyor.
Bizim büyüklerimiz de eskiden beri hep ayak masajı uygularlarmış bebeklere. Benim babaannem de her konuştuğumuzda Berkay'ın ayaklarına masaj yapmayı unutmamamızı söyler. O da çocuklarına hep uygulamış.
Ama her işin ticaretini yapanlar olduğu gibi bu yöntemi de kendi çıkarları için insanları kandırarak uygulayanlar olabilir. Bu konuda gerçekten dikkatli olmak gerekir.
Dün gece Berkay ateşlendi. Sabah erken doktora götürdük kan ve idrar tahlilleri yapıldı. Tahliller temiz çıktı. Ciğerlerini dinledi o da temiz doktor gribal bir ateş olabileceğini söyledi bu gece biraz ateşi düştü. Öksürüğü de var. İnşallah çabucak atlatabilir kuzucuğum çok halsiz düştü.
teyzeleri gökcem hastacok üzülüyorum .. gündüzleri okadar deil ama gece uyuynca öksürmekten uyuyamiyo .. burnu tikaniyo nefes alamiyo hirilti var biraz .. dk götürdüm grip dedi birazda kulaklari iltihaplanmis ama antibiyotik vermedi ,, atesi olursa veya cok huysuzlanirsa getirin dedi ... atesi olmadi cok sükür ama su burnu tikaniyo cocugu mahvetti .. burun damlasi kullaniyorum ,, bugün inherlean (tuzlu su ve ilac kariismi buhari) türkcesini bilmiyorum onu yaptim 2 defa .. yarin kinamiz var dk götürmeye vakit bulursam götürcem insallah iyilesirde gerek kalmaz .... biizm dk da izinde dügünümüz var cok yogun geciyo zaten günler cok kötü oldu .. hayirlisi olsun tabiki daha beterinden korusun rabbim bebislerimizi ....
sagol canım bu cumartsı norologa gıdcez bakalım ne dıcek evde ben baya masaj yapıyorum artık basıyoo ama yıne parmak ucuna dıger ıkısı cok ıyı dıla cok gerıde karnımdada ıkı hafta gerıdendı belıkı ona baglı ...ınş hersey ıyı olur bunun dısında ıyıyız dokuz kıloyuz az ama napalım...hep kavga var evde oyuncak kavgası bıtmıyo...sac cekmeler bıtmıyoo....herkes nasıl ....azda olsa otuturluye gectık ..opt sızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?