Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
onlar uyuyunca bizede dinlenme fırsatı geçiyor ya internete ya uykuya koşuyoruz. iyi geceler. bende dua ediyorum isteyen her keze sağlıklı evlatlar kısmet etsin.

Teşekkürler canım. Berkay iyileşti çok şükür ama 15 gün antibiyotik kullandığımız için pipisinin üst kısmında karnına yakın yerde sivilceler çıktı. Şimdi de onu kremle geçirmeye çalışıyoruz. Doktor Troysd isminde bir ilaç verdi. İnşallah iyi gelir de geçer. Size de çok geçmiş olsun. Yan yatır Allah'tan hemen farketmişsin çok korkmuşsundur eminim. Umarım önemli bir sorun yoktur. İyi haberlerini bekliyoruz.
tüm miniklerimizin bayramını kutluyorum
Canım gecikmiş olmakla birlikte çok teşekkür ederiz. Bütün miniklerin geçen bayramları kutlu olsun.

Allah sabırlar versin canım. Çok zor bir durum ama İnşallah yine hamile olur ve bebeğini sağlıkla dünyaya getirirsin.

Bu arada 9 Mayıs Berkaycığımın doğumgünü. Ama biz Pazar günü 8 Mayıs anneler gününde kutlayacağız. Miniğim kronolojik 2 yaşına girecek ve artık düzeltilmiş yaşı bırakacağız. Çok mızmız bu günlerde hep dışarı çıkmak istiyor.

bizim minik kızlar ve oğlanların fedakar anneleri hepimizin anneler günü kutlu olsunnnnnnnnnnnnnnnn iyiki varsınız

merhaba kizlar .. kuzucklari öpüyorum ..
gökcem hala kusuyo artik cok endiseleniyorum normal bisey oldgunu sanmiyorum .. randevu persembe günü daha erken bos zaman yokmus beklemekte cok sinirimi bozuyo ... gökce zayifladi bunun diisnda iyiyiz 5 disimiz cikti yavs yavas sürünmeye calisiyoruz ,, kumandanin kapagini acabilyioruz :)) alkis yapiyoruz ,,, dede ,, baba annnnnnene gibi seyler söylüyoruz .. gökce düzeltilmis 11 aylik sizce nasil iyimi gidiyo gökce ... 19 mayista türkiyeye tatile geliyrum kizimla heyecanliyiz insallah güzel gecer tatilimiz ...
berkayimizin dogum günü varmis ,, büyümüs kocaman delikanli olmus .. dogum günün kutlu olsun berkaycigim ..
hepinizin anneler gününü kutluyorum .. ilk defa anneler gününde kizim yanimda bende anneyim artik :)) sükürler olsun bu duyyguyu yasadim rabbim yasamak isteyen herlese nasip etsin ...öpüyrum hepinizi ...

Son düzenleme:
hepimizin anneler günü kutlu olsun bizler zor sahip olup zor ayakta tuttuğumuz bebeklerimizle her zerremize kadar işleyen o evlat kokusunun bizelere bahşedilmesi en büyük hediye ve bizler bu nedenle çok daha özel anneleriz. hepinize miniklerinizler sağlıklı ömür diliyorum.

selam guzel ve guclu anneler ......aslında her sanıye bzızm gunumuz ........kutluyorum ıcten sızlerı....mınıklerımızle daha guzel yarınlara ınş dıyorum mehtap dogum gununuz sımdıden kutlu olsun saglıklı guzel bır omur ınş canım ......
gokcenın sanmam canım cıddı bır seyı benımkıler ıkı aydır kusmuyo delı olmustum bende neredeyse onaltı aya kadar kustular hemde seda fıskırır tarzda ıdı co sukur ıkı aydır daha ıyıyız dıslerındendır emınım bazen coook zorluyolar masallah kızına gayet ıyı benımkıler onsekız ayın ıcındeler emekleme donme tırmanma hepssı var ama yurume yok konusma yok cok nadır dede mama baba o kadar bakalım beklıyorum hall dr ıkı yaslarına kadar gelısmelerı devam edıyo dedı bekle dedı ınş ama kavgada bagırmada bırıncıyız .....dıla daha ıyı goturdugum dr cok onemlı degıl ama masaja devam dedı bakalım devam edıyorum ılk yurume arabasıyla guzel yuruyo parmak ucunda ama yuruyo ......hepınızı cok opt rabbım canlarımızı bıze bagıslasın saglıkla huzurla ........cok optum mınışlerı

ylnz canım aklıma geldı acaba ınek sutune allerjısı olmasın dıkkat et bakalım ne zamanlar kusuyo .....bazı bebekler ınek sutune veya bazı yıyeceklere karsı cok hassas oluyo opt

ylnz canım aklıma geldı acaba ınek sutune allerjısı olmasın dıkkat et bakalım ne zamanlar kusuyo .....bazı bebekler ınek sutune veya bazı yıyeceklere karsı cok hassas oluyo opt

canim inek sütüyle sadece pirinc unuyla muhallebi yapiyodum yaklasik 10 gündür onuda biraktim ama hala kusuyo ... biraz arastirdim gökcedeki belirtiler bebek reflüsüne cok benziyo ... kusmak isteyince öksürmeye basliyo ,, sulu yedigi zaman daha cok kusuyo ... uykuda agzi akiyo yere koydugum zamanda cok akiyo ben hep dislerinden diyodum ama agiz sivisi cok artti son günlerde ... kulak iltihabi cok olurmus reflüsü olan bebeklerde gökceninde cok oldu son zamanlarda .. bakalim persembe randevuda belli olur insallah sebebi ... senin fistik nasil oldu yürümeye basladimi ?? öpüyoruz hepinizi ...

gökcede kas zayifligi var füzyoterapilerimiz deva ediyo halen ,, ben size bisey sormak istiyorum kizlar ari poleni hakkinda bir bilginiz varmi ? kaslari güclendirdigini duydum bir cok vitaminide icinde barindiriyomus ,, gökce icin almak istiyorum ama yan etkileri varmi bilmiyorum sizler kullandinizmi veya olumlu , olumsuz bisey duydunuzmu ?? yazarsaniz sevinirim .....

merhaba canım çok geçmiş olsun gökceme aşil şifalar diliyorum..ağız suyu kusma gibi belirtiler bağırsaklarda kurt gibi parazitler olduğundada olur baktırdınız mı hiç.arı poleni ben kızıma verdim ama bi süre sonra reddettiği için veremedim..her çocuk bir değil bazılarında alarjı yapabilir..bir kere dene alerjı yapmazsa çok faydalı.

selam tatlı anneler................gıokce ınşş ıyıdır canım nasılsınız herkes nasıl....
ben arıpolenı ıceren vıtammın verıyorum zararı yok dr onerdı hem marıyns dıye .......cok opt kızlar dıla daha ıyı yurume arabasıla yuruye uç dakıka kadar opt

merhaba kizlar ..bugün gökcemin hastanede randevusu vardi oraya gittik ... neden kustugunu ögrenmek icin ...bagirsaklarindan ultrasonla bakti dk bisey görünmüyo hersey yolunda dedi sadece bagirsaklarinda cok hava varmis buda kötü deil dedi ...pazartesi hastaneye yatiralim gökceyi dedi endoskopi yapilacak ,, mideden kaynaklanabilir kusmasi dedi ... 3 gündür kusmadi gökce aslinda hic istemiyorum endoskopi yaptirmak ... bi bu kalmisti zaten cok,,, moralim bozuldu yavrum tam hersey bitti derken bisey daha cikti .... bide bi sivi icicekmis gökce bagirsakalrinda rahatca gecip gecmedigine bakacakalrmis .... dua edin bisey cikmasin ... persembe günü bilet adlik türkiyeye geliyoruz hersey karisti ...

Gökçe için geçmiş olsun canım. İnşallah birsey cıkmaz. Biz prematüre anneleri diğer annelere göre daha dikkatli davranmak zorundayız. Üzermize fazlasıyla görev düşüyor. Öncelikle moralimizi bozmamalı ve ayakta durabilmeliyiz. Bu bazen bizi fazlasıyla zorlasa da ne yazıkki elden birsey gelmiyor.

Muallimcim Dila prensesim de bir an önce yürür inşallah. Endişelerinizi çok iyi anlıyorum. Ben halen daha kaybetme korkusunu yaşıyorum. Bu psikolojiden ne zaman kurtulucam bilmiyorum.

İdil için de sürekli lkontroldeyiz. Tedbiri elden bırakmamak adına.. Dün de göğüs hastalıklarının kontollü hastası olduk. Malum maknaya çokj uzun süree baglı kalmıstı kızım. Ama çok şükür birşey çıkmadı. 3 ay sonra tekrar kontrolü olacak ve solunum testi yapılacak. kronolojik olarak 2 yaşında da rutin kontrolü yapılacak. Hiçbir şeyi es geçmek istemiyorum. Doktorlarımızı fazlasıyla güveniyorum. Zaten İdilim hastanemizde (bazı doktor cevrelerinde) tanına bir bebek :)) ayrıca 2 yaşında hepatit A aşısını da yaptırmak gerekiyor. Bunu bunu biliyorsunuzdur ama ben yinede hatırlatayım istedim. (Su çiçeği aşısını da yaptırmadıysanız bence ihmal etmeyin.)

Ebrucum, Beril prensesim nasıl? gelişmeleri merak ediyorum. Geçmişi okuma fırsatım olmadı pek.

Berkay da kocaman yakışıklı bir prens olmustur değilmi mehtap?

Herkesi çok öpüyoruz.. Selamlar..

selam kızlar herkese hayırlı cumalar olsun dualar makbul olsun ınş
canım ıdıl hosgeldın .....ben hamıleyken senın oykunu okyup agladım hep dua ettım ne zor dedım daha oncede bebegım yıne erken dogmuıs bı hafta yasamıstı ....ama yıne erken dogdu bebeklerım ben cogu terımı cogu seyı senın yazılarından bılgı edındım bıde mehtabın ıyıkı varsınız rabbım senın kızına gokceye prensesımıze yakısıklımıza benım bebıslerıme ve tum erken dogan meleklere saglık afıyet dolu guzel gunler versın ....masallh kzıına ınş daha ıyı olur benım dıla bıraz daha ıyı ama heryere tırmanıyoo cıkıyoo ılk yurume arabası aldım chıcconunkını ayaga kalkıp yuruyoo onunla sol ayak parmak ucunda tabı ama cok cesaretlı ınş hepsı yurur beklıyorum ......gokcenın ınş onemlı bıeyı yoktur canım ınşşş ıcını ferah tut ..........mehtap daha gırmez oldun canım ya yaz gelısmelerı ........prensesımız nasıl herkesı cok optum ınş havalar ıyı olurda gezerız boıol bol ben ucuyle cıkmıyorum tabı tek basına ......cok optum sızı

öncelikle bu kadar çok gecikme için özür diliyorum Berkaycım ve mehtapçım. Allah sağlıklı uzun ömür versin ve annen babanla yüzündeki gülücüklerle her yaşın daha mutlu olsun. Nice yaşlara minik Prens. Seni çok seviyor ve öpüyorum.

Mehtapçım kocaman bir delikanlının annesi olma gururunu yaşıyorsun artık. oğluşunla salıklı nice senelere.

Biz yine köyüyüz. 9 mayıs sabaha karşı yine bir nöbet geçirdik ve ne talihsizliktirki eşim yine şehir dışına gitmek için erken çıkmıştı.kızımla 112 sayesinde hastaneye ulaştık ve cuma gününe kadarda hastanedeydik.şu an yine kasılmaları arttı tabi yine yüzüstü duramıyoruz bir ileri 3 geri yaşantımız devam ediyor. bu kabus ne zaman biticek yada bitebilecekmi hiç bilmiyorum. hepinizden kızım için dua istiyorum.çektiği ızdırap sona ersin artık.

Çok geçmiş olsun canım.Herzaman mesaj yazmasamda gelişmeleri takip ediyorum inşallah Berilimizde tez zamanda şifa bulur.Seni çok iyi anlıyorum biz daha havale geçirmedik ama heran geçirebilir korkusuyla yaşıyoruz.Allahım inşallah Berilin tez zamanda iyi haberlerini alırız buradan...Dualarım minik prenses Beril için tez zamanda sağlığına kavuşması dileğile...

canım ya .....rabbım sıkıntını gıdersın ınş sen cok guzel bır annesın.....rabbım annelerın dualarını kabıul eder ...ccok zor ınş bır an once atlatır tatlı kızın ....acıl sıfalar olsun ...bır daha yasamazsın ınş böle sıkıntı ......duam senıle guzel yuregınle .....o tatlı prenses annesını guc moral versın dılerımm

çok geçmiş olsun,uzun zamandır foruma uğrayamadım ama hep aklımdasınız.Allah yardımcısı olsun prensesimizin,şifa versin inşallah..merak ettiğim kasılmalar devam ettiğine göre doktorunuz antiepileptiğini değiştirmeyi düşünmüyormu.maalesef her nöbet hiçbişey olmasa bile zaman kaybettiriyor yavrularımıza.onlarca ilaç var,daha öncede konuşmuştuk bunu ama aynı ilaçta bu kadar ısrarcı olmamak gerek diye düşünüyorum ben.eeg çekildi mi bu arada?
utkuda hastaydı.günlerce ateşlendi.viral enfeksiyon dedi doktorlar.ya tekrar nöbet geçirirse korkusuyla sabahladım günlerce.eşim şehir dışında değildi ama dedi ki,ben yoruldum artık,insan dünyaya bi kere geliyor ve herkes kaderini yaşar!!!uzun uzun anlatıp tekrar üzülmek ağlamak istemiyorum.özetle artık oğlum ve ben yalnızız..bu gündem ve ruh haliyle sana sözverdiğim göz egzersizleri nereye koyduğumu bi türlü bulamadığım için gönderememiştim,kusura bakma.mail adresini tekrar gönderirsen hemen ileteceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…