Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yagmurlu benımkıler ıyıce dıllendı ama ne ddıklerı bellı degıl tabı sadece dıla cok guzel mama ve alo dıye telefonu gorunce alo dıyo elını kulagına goturup seda mama dıyo ela baba dıyo o kadar ama kendı aralarında ılgınc bır dıl var konusuyolar ya bırbırle-rıyle ....beklıyorum hala hem konusma hem yurumelerını sanırım bız gercekten tembelız her seyımız gec oldu oturmaya bıle ıkı aydır basladılar emeklemelerı erken oolmustu sevınmıstım erken yurur bunlar yada vaktınde nerdeee hala beklıyoom saglık olsun ınş elbet bır zamanları var heryere cıkıyolar ama dedgımı cok ıyı anlıyolar ozellıkle seda hepsınden ılerde....karnımdada bı hafta eladan bı haftada dıladan ondeydı gelısımlerı de öle oluyo ya cok ılgınc .....bızım kuzular savascı herseyı yapacaklar ıns olsunda gec olsun .....herkese ıyı geceler yakısıklımız nasıl prensesımız nasıl gokce nasıl ıdılımız nasıl hepsne cok guzel bır gece olsun ınş

Ebrizm çok teşekkür ederiz. Hepimiz nice güzel günlerini görürüz inşallah kuzucukların. Bu arada isimleri gönderdim özelden umarım bir şekilde ulaşabilirsin.
Yağmurlu çok teşekkür ederiz. Utku için kullandığın yeni mamanın etkisini göstermesine sevindim. Ama ben de zamanında kiloya çok üzülmüştüm. Berkay hala zayıf bir çocuk ama zamanla alışıyor insan.
İlnarcım çok teşekkürler. Minik prensesimizi uzun zamandır göremiyoruz foto eklersen hasret giderelim biraz. Berkay da yürümeye başladığında hep arkasındaydık bir zaman sonra dengesini daha iyi tutturacaktır merak etme. Beslenme konusu hepimiz için sorun. Berkay sabah biraz peynir, zeytin, domates, ev yapımı kaymakla biraz bal karışımı yiyor fakat bunları katı oldukları için az yiyor. Biz hala kahvaltıdan sonra yumurta, peynir, ceviz, süt, ekmek karışımı bulamaç yapıyoruz. Öğlen kek, muz ve yine ev yapımı yoğurt karışımı birşey hazırlıyoruz bunu yiyor. Öğleden sonra bizim yediğimiz ne yemek varsa biraz ezerek onu veriyoruz, akşam mutlaka sebze püresi ve gece yatmadan önce de muhallebi yiyor fakat çok hareketli yine de kilo almıyor. Ekmek, kraker, galeta eline verdiğimizde ön dişleriyle kesiyor fakat arka dişlerini parçalamak için kullanmıyor. Herşeyi ağzında çevirip emerek yutuyor. Bu yüzden asla parça et veremiyorum.
Mualllim sen de yakında göreceksin yürüdüklerini ve bu yaz gerçekten çok daha fazla yorulacaksın. Beslenme konusu hepimiz için sorun. Berkay da kaşığı eline verdiğimizde pilavı döküp saçarak yiyor ama zamanla dökmeden de yemeyi deneye deneye öğrenecek inşallah. Bize düşen her zaman olduğu gibi sabır.

Geçen pazar Berkay'ı dışarı çıkardık. Pazartesi ateşlendi Salı hastaneye götürdük ateşi çıkıyor calpol verilince düşüyor ama sonra tekrar çıkıyordu. Doktor muayene etti enfeksiyon olabilir dedi. Kongest ve Azosilin diye bir antibiyotik verdi. Antibiyotik 3 gün günde bir defa verilecekti. Ateşi dün indi sabah vücudunda döküntüler çıkmış. İlk antibiyotiğin yan etkisi diye düşündüm doktoru aradım bu antibiyotik döküntü yapmaz dedi. Kızamıktan şüphelendim ama öksürüğü yoktu. Büyük ihtimalle 6. hastalık.

herkese merhabalar m,miklerimiz nasıl ?
Mehtapcım geçmiş olsun canım...
6. hastalık olabilir Ata da 6. hastalığı geçirdi..
3 gün 39.5 larda ateşi olmuştu çok azda döküntü..
6 hastalıksa yapacak birley yok ateş düşürücüden başka...
ben hafif ateşte Atayı soyundurup ılık suyla yıkıyordum iyi geliyordu
gecelri çok yükseliyoru o zaman güçlü bir ateş düşürücü vermiştik..
hiç unutmam 3 gece nöbet tutmuştum canım...
şimdi biraz geçmişi okuyayım..
bütün minikleri öpüyorum..

Bu arada Ata çok iyi tek sorun fazla kilo alamamıs sağlık olsun napalım..
Ve çok ama çok hareketli 2 dk oturmuyor..
sürekli bahçedeyiz....

ay hayal ediyorum üç güzelleri bıcır bıcır evin içinde bayılıyorum miniciklerin o kende konuşmalarına çok şanslısın allah bozmesın. bırak nezaman isterlerse konuşsun ve yürüsünler olsunda istediği kadar geç olsun. sağlıkla büyüsünler inşallah.

çok geçmiş olsun mehtapçım inşallah artık iyidir minik prensimiz. mevsimde bir türlü düzelmedi her gün farklı ısı ve her tür hastalığa açıklar allah onları korusun. en sevmediğimde küçücük çocuklarımızın antibyotik kullanmaları. bir daha kullanılacak durum yaşamayın inşallah. dr tavsiyesi konusunda çok teşekkürler aklımdaki isim sendende geldi ve mutlaka beril i götüreceğim.

Muallim ne güzel artık yavaş yavaş kelimelere de başlamışlar. Berkay hala eveleyip geveliyor. Çok konuşuyor ama kelimeleri çok anlaşılır değil. Anne gel. Mama yedi gibi iki kelimelik 2 cümlesi var. Bunların dışında cümle kuramıyor henüz. Kendince şarkı söylüyor yoyo gügü cece diyerek gidiyorum gündüz geceyi söylüyor kendince. Birçok kelimeyi söylüyor aslında fakat ne söylediğini sadece biz anlıyoruz. Bir yerde şarkı çıktığında küçük bir sazı bir de gitarı var hemen onları arayıp o da eline alıp şarkılar türküler mırıldanıyor. Yeğenimden daha önce bahsetmişimdir Berkayla aralarında 2 ay var oda henüz anlaşılır cümleler kurmaya başlamadı. Erkek çocuklar biraz daha geç konuşabilirlermiş.

Nınım teşekkürler atlattık artık. Ateşli dönem insanı korkutuyor. İnatçı bir ateş düşürüyorsun yine çıkıveriyor. Tekrar doktora götürdük 6. hastalıkmış neyse bunu da atlatmış ve bağışıklık kazanmış olduk. Berkay'ın Hepatit A aşısı var. Önümüzdeki hafta onu yaptıracağız. Ayın 20'sinde Kuşadasına 1 haftalık tatil ayarladık. Tatilden önce aşısını da aradan çıkarmak istiyorum.

Ebrizm çok teşekkürler atlattık şükürler olsun. Yalnız her hastalıkta huyu değişiyor mızmızlığını daha yeni yeni atlatıyor. İnşalah canım fırsatını bulup götürebilirsen Berilciğime çok iyi geleceğine inanıyorum.

selam herkese kandılınız mubarek olsun bu arada .....
mehtap haklısın canım sabır gerek hep.....hele bıde ılerı premature olunca cok sabır .....ela seda bes altı adım atıyo ama hala tek tam olarak tek baslarına baslamadılar dıla kzum onlara bakıp yurumek ıstıyoo ya ama yapamıyo masaj hala devam uzuluyorum ama ınş uzun surmez bu durum....konusmaları arttı ama anlasılır sekılde degıl sadece mama baba alo gel dıyolar ınş mehtap konuscaklar bızım kuzular ......oğluna masallah olsun buda yeter artacak kelımeler zamanla benımkıler oyuncak bebeklerı kucaklarına alıp eee eee dıyo sallıyo gormelısınız ya ......yemek olayımız da da sabır gerek ..prensesımız nasıl ınş daha ıyı bır dr daha ıyı gelır melegımıze kısa zamanda udzelmeler gosterır ınş bu mubarek gece rabbım sıkıntıları gıdersın saglık afıyet versın cumlemıze

hepinize iyi geceler canım arkadaşlarım. Mehtapçım çok teşekkürler ilk fırsatımızda kızımı safiye hanım a özellikle götürücem.Eşimlede konuştuk onunda aklına yattı farklı dr ların gözlemlerini alabilmek. hakkımızda hayırlısı.bir ben bir beril soğuk algınlığı geçirdik yine ara verdim sizleri takip edebilmeye. neyse artık iyiyiz ikimizde çok şükür. Beril in kasılmalarıda durdu eeg sonucumuz çıktı iyi değil sonucumuz ama buna şükür kızım şu an sıkıntı yaşamıyor önemliside bu. İzmire beklenen sıcak hava geldi ve yanıyoruz bu havanın olumsuz yönünü yaşmamak içi neler yapabilirim bilmiyorum her yeri açıyoruz ve beril çok terliyor hava akımında kalmaması için itina göstersemde yinede bazı sıkıntılar yaşayabiliyoruz. bizden havadisler şimdilik u kadar hepinizi çok öpüyorum.

Nöbetlerin durmasına çok sevindim,Beril kısa zamanda kendini toparlar artık.. çocuklar için soğuktan değil terlemeden korkun der hep doktorlar,dediğiniz gibi bi de havayla mücadele etmemiz gerekiyor maalesef bu aralar..bu arada size söylemek istediğim bişey daha var,utkuyu köpük öneriniz çok eğlendirdi,ilk defa iki elinide kullanarak bişey yaptı.çok teşekkürediyor,devamını bekliyorum müsait olduğunuzda..

ylnz nerelerde kaldı,Gökce nasıl acaba,haber alan varsa yazsın..berkay iyileşmiş maaşallah, el muallim kızlar iyidir inşallah...

merhaba arkadaşlar sizlere sormak istediğim bişeyler var. başka bir başlık altına da yazdım ama belki orada okunmaz diye burayada yazmak istedim.bebeğim 37 gündür küvezde. 1.260 gr doğdu. şuan için sağlık problemi yok herşey yolunda ama 2 kilo olmadan taburcu yapmayacaklarını söylediler. şuan şükürler olsun ki 1.920 gr oldu. yakında inşallah taburcu oluruz. nbu anne sütünü zenginleştiren eoprotin diyebişey var genelde küezde olan bebeklere çabuk kilo alsınlar diye veriliyor bende başkalarından öğrendim ama bizim doktorumuz onu kullanmadı sadece anne sütü veriyorlar. doktora sorduğumda kilo alımı olduğu için kullanmıyoruz.kilo alamazsa veriyoruz biz dedi. sanırım bu eoprotin 4 kiloya kadar kullanılabiliyormuş . oğlumun çabuk toparlanması için eve çıkıncavermek istiyorum. kullanımı nasıl oluyor anlatabilirmisiniz bilginiz var ise. çok faydası varmıuş çünkü başka doktorlara sorduğumuzda biz rütin olarak veriyoruz tüm erken doğan bebeklere diyor. yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba canım..geçmiş olsun sağlıkla büyütürsün inşallah bebeğini canım..benim kızımın kilo alımı iyi olduğu halde dr.vermişti bize eproteğin süte karıştırılandı değilmi..3 yıl geçti yanlış bişey yazmak istemem..anne sütüne karıştırılıyor ve çok faydalı gerçekten..ben kullanmıştım..

evet canım eoprotin anne sütüne katılıyormuş anne sütü zenginleştiriciymiş. ben doktorumuza söyledim ama vermek istemiyor ısrarla ama herkeste kullanıyor daha iyi kilo alabiliyormuş bebekler onu kullanınca 4 kiloya kadar kullanılabilirmiş.alıyorum bende kullanıcam eve çıkınca. çabuk toparlansın diye. ama nasıl kullanılıyor onun için bilgi istedim. ne kadara ne kadar konuluyor mesela bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinrim

Çok sevindim utkuya eğlenceli bir öneride bulunabildiğim için. yeni trendimizde su dolu bir plastik kabın içinden çeşitlli obejeleri alıp diğer elimize transfer etmek buna uğraşıyoruz henüz başaramadık bizde. oyun hamurları ve parmak boyaları ilede oynuyoruz.

Canım nöbetlerin durmasına çok sevindim. İnşallah azalarak tamamen kaybolur. İstanbul'da da havalar limoni bir açıyor bir kapatıyor. Dua ediyorum önümüzdeki hafta Ege'de havalar güzel olsun. Çok sıcak olmasın ama yağmur da yağmasın Berkay için.
Utku'muzdaki gelişmelere maşallah. İnşallh hep daha iyiye gidecek.
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım. Biz eoprotin kullanmıştık ama hastanede eve çıkınca kullanmamalısın. Hastanede 100 cc anne sütünün içine 3 gr kadar katılıyordu diye hatırlıyorum. Ama tekrar söylüyorum. Doktorun bunu özellikle vermediyse bir bildiği vardır. Bebeğin kısa zamanda gayet güzel kilo almış katkılı şeylere gerek duymamıştır. Mamalar her ne olursa olsun eoprotin de olsa içinde katkılar var sonuçta. 2 kilo olduktan sonra bence de eoprotin vermemelisin. Çünkü biz 2 kilodan sonra sütümüz yetmediği için prematil isminde başka bir mamaya geçtik.
Arzu uzun zamandır yoksun merak ediyordum seni ve Ayşenur'u. Başka bir topikte rastladım Ayşenur özel eğitime mi başladı? Bu eğitimle ilgili bilgi verebilir misin? Bir de neden gerek görüldü böyle birşeye? Biraz ayrıntılı cevap yazabilirsen sevinirim.
Canım ısrarla vermek istememesinin nedenini sorup bize de yazar mısın? Vermemekle bildiği birşey var demek ki.
Ah ne güzel oyun hamurlarıyla oynamayı ben de çok seviyorum. Çok eğlencelidir sizin için.

Bizden son gelişmeler tatil hazırlığı içindeyiz. Berkay'la ilk defa tatile gideceğimiz için heyecanlıyız. Umarım bir sorun yaşamayız. Bir inceleyin lütfen;Ne olur ne olmaz diye ateş düşürücü, sivrisinek ve arı kovucu, 50 faktör krem, şapka, bol beyaz tshirt, kendi yastığını ve çarşaflarını alıyorum yanıma benim aklıma gelmeyen başka neler olabilir fikir verirseniz sevinirim.
Bir de denize girmesini istiyorum ama bu mevsimde kuşadası deniz soğuk olur mu?

Geçen hafta Berkay için oyun grubu kreşleri gezdim. Bizim eve yakın çok beğendiğim bir kreş var fakat oyun grubu almıyor tüm gün alıyor bunun için de henüz erken. İki tane daha var yanında onlara da bakacağım. İstediğim haftada 3 gün 2'şer saatliğine kendi yaş grubu çocuklarla oyun oynaması.

ooo mehtap hadı canım saglıkla gıt dön .... herseyı almıssın......kasıntı kremlerde al sınek sokar sa fılan surersın bol sıvı ıcecek ver bana gorde denız serındır ama havaya gore anlasılır mayo bez mı alıcan....kres ıçın bencede erken...ama haftanın ıkı uç gunu dedıgın gıbı olursa cok ıyı olur yasıtları cok ıyı gelır cok sey kazanıyo paylaşmayı öğrenıyo .......kreşle konus anlaş nıye kabul etmesınkı ben oğlumu öle vermıstım uç yasında ......
herkese ıyı tatıller benım ıkı kuzu adım atıyo ...dılanın masajına hala devam parmak ucu yurumesu devam edıyo ınş duzelır optum herkseı

ya kızlar hiç derin i soran yok bakıyorum küstümmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

yumy ne demek canım ya ...hepsıne cok guzel gunler ..haklsıın ama bazen aklımızda olsada o anda gelmıyo ısımler ....optum kuzunu yenı resımlerı varmı

Mehtap Berkayla rahat keyifli bi tatil geçirirsiniz umarım,havalar çok sıcak olmasa da bi değişiklik olur onun için.Bizde temmuz başı ayvalık düşünüyoruz aynı şekilde. ilk yardım çantan için bende el muallime katılıyorum,bi tüpte sistral bulundurmak faydalı.sinekkovuculara rağmen tazelerin kokusunu alıp,bi şekilde kemiriyolar.marka verdim ama sürünce hem kaşıntıyı yangıyı alıyo,hem şişmiyo ısırılan/sokulan yerler...
Muallim tecrübeli bi annesin daha öncede bi oğlan büyütmüşlüğün var gerçi ama yüreği ağzında günler bekliyo seni,çil yavrusu gibi dağılacaklar evin içine artık hangisinin peşinden koşacağını şaşıracaksın...fizyoterapistimiz sürekli ayakkabı giymesini önerdi bu ara utkuya tabanlarını tam basması ayağını daha iyi hissetmesi için.tersi bildiğimden hiç giydirmiyodum..Utku da artık kollarının altından destekleyince tabanlarını basıp durabiliyo..
Ayşenur ve derinden uzun zamndır haber yoktu.annelerinide aramızda görmek bizi sevindirdi..
Ebrizm utku bu ara en çok çıngırağıyla oynuor..herkesin bebeğinin ilk aylarında keşfettiği bu sıradan şey bizim bu ara en büyük mutluluğumuz..dakikalarca oynuyor,inceliyor,yere düşürdüğünde arayıp tekrar alıyor,uzattığımızda gülüyor,sevinç çığlıklarıyla kapıyor elimizden...diğer oyuncaklardan ayırıyor,kayırıyor onu...bütün bu basit şeyler bizim için öyle yeni ve öyle anlamlı ki..
ylnz hala ortalarda yok..gökçeyi çok merak ediyorum..inşallah haberler iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…