Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
malesef anneler gibi hiç kimse düşünemiyor.ilacımız değişti ama hala kesilmedi kasılmaları .eeg çekilmesini bekliyor ek bir ilaç için. üniversite hastaneleri bu ara bitik durumda 25 mayısı bekliycez eeg için.1 hafta hastanede yattık bir eeg çekilemedi.
utkuyada çok geçmiş olsun . o bekleyişi yaşamadan kimse anlayamaz.benim eşim beril e çok düşkün ama allaha şükür atlattık diyor dün delirdim bu lafa o nöbet anını yaşamadı hiç ve düşliyemiyor bile.adsresimi atıyorum özelden.

çok teşekkürler muallimcim. kızım sizler gibi iyi yürekli ve dualarını eksik etmeyen teyzelere sahip olduğu için çok sanslı. allah hepinizden razı olsun

çok teşekkürler canım. allah korusun hiç bir zamanda yaşamayın inşalah. çok zor elinizden akıp gidiyor yaşam sebebiniz olan varlık ve elinizden bir şey gelmiyor çok çaresiz kalınıyor. allah kimseye yaşatmasın

Canım mesajını okuyunca nasıl üzüldüm anlatamam. Prensesim inşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşur. Sizde bu kabustan uyanırsınız artık. Sen çok ama çok mükemmel bir annesin. Senin varlığın prensesime ilaç olacaktır. Keşke babası da yanında olsaydı canım,sana destek olması acısından. Ama umarım sana yeternce destek olmustur. tel de dahi olsa. Cunku insan böyle zamanlarda en yakınındakilerin desteğiyle ayakta durabiliyor.

Tekrar geçmiş olsun diliyorum. Dualarım sizinle..

Canım eşinini söylediği söz sanki benişm kulaklarımda çınladı.ş Allah onu ve onun gibileri nasıl bilirs eöyle yapsın. Sanki bizlerin yaşadıkları çok kolay şeylermiş gibi birde anlayışsız tutumlar.. Allah yardımcın olsun. . Kötü günlerin geride kalması dileğiyle..

tek başıma yaşamak çok zor. bir yandan 112 yi arıyorum bir yandan çanta hazırlamaya çalışıyorum bir yandan kızıma ne yapacağımı bilmeden ağzından çıkan köpükleri geri yutmasın diye uğraş veriyorum ve olayın şoku ayrı bir konu.

Ebrizm canım dua ediyorumsenin ve kuzucun icin Allahm yardımcınz olsun inan yasadklarn icimi sızltyo Allah sana guc kuvvet versin.
Yagmurlu canım ah bu babalar ne umarsız bir cumle eminim cokkırlmıssındır olsun oglusunun annesi yanında Allahımda yanında olsun umarımhersey iyi olur gecmis olsun
Mehtapcm minik prens kocaman oldu masallah ona daha guzel saglıkl mutlu seneler dilerim delikanlıya
Muallim senin cadılar nasl Allah sana da yardm etsin 3 tane zor ama omurleri saglıklı uzun olsun insallah
İlnarcım idil nasl hic bahsetmiyosun minikkahramandan merak ediyorum tatlı cadıyı
Bizimerak edenler varsa Ece tam bir cadı evde kucuk hanımın borusu otuyo kavga gurultu gidiyoruz doktor 2 yas sendromu dedi bi yıl sonrasakinlesir dedi bakalım bi yandan dis ckaryo bakalm ole idare ediıyoz
gokce naslbu arada yalnız umarm guzel haberler almssndr
Unuttugum varsa kusura bakmayın minik kahramanları ve guclu annelerini opuyorum ve dua ediyorum umarım her bebek vaktinde gelir

Ebrucum seni en iyi sanırım biz prematüre anneleri anlar canım. Çünkü her an ne ile karşılaşıcaz bilemeden diken üstünde bir yaşam sürüyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Beril prensesim de en yakın zamanda sağlığına kavuşsun, koşiup oynadığı günlerin müjdesini de paylaşalım.

Canım bizler iyiyiz. Bazı sorunlr yaşıyoruz elbette ama buna da şükür. Rutn kontrollerimizi aksatmadan yaptırmaya çalşıyorum. Geçen hafta göğüs hastalıkları'nın da takipli hasası olduk. Malkum cok uzun süre makiaya bağlı kaldğı için birşeyi atlamamak adına doktoruuz orada da takip edilelim dedi. Sağ göğüs kafesinin üzerinde kemik çıkınısı var bizi korkuttu baya. Ama şükür ki birsey yok. ama kontrol altında tutuyoruz. Uzun süre kvezde kaldığı ve makinaya bağlı kaldığı için şekil bozukluğu olabilir zamanla düzelecektir dndi. Fakat yinede tedbiri elden bırakmayalım gözlem altında tutalım dedi doktorumjuz.

Konuşmamız neredeyse hiç yok diyebilirim. Kendi kendine birseyler geveliyor ama anlaşılır değil. Baa de kızım diyoruz bizden birsey istiyorsa ozaman babba diyor. Özlem de kızım diyoruz (kardeşim) memmem diyor. Anane de kızım diyorum mamame diyor. Amabu kadar Bunları da bize birsey yaptırmak istediginde söylüyor ancak.

Yeme sorunumuz halen daha devam ediyor. k iştahsız bir cocuk oldu İdil. Yemek saatlerinde adeta evde 3.dünya savaşı çıkıyor. O inat biz inat ama o galip geliyor her defasında. Küçükken kndırması nispeten dha kolaydı artık caillou ve müzik klipleri de zaman zaman kar etmiyor. :)) Bağışıklık sistemi güçlensin de kilosuna takılmıyorum o yüzden.

2 yaşına gelince hepatit A aşımızı olucaz. Bizden aberler bunlar. Aklıma gelenleri yazdım.

Ece prensesim nasıl? Sizin cephede inşallah hersey yolundadır. Çok öpüyorm.

herkes nasl ....ılnar senın kızın kac aylık .....bız su cıcegını olduk hepatıtte ıkı yasında olucaz kısmetse...ıyı bakın kendınıze

Ebrizm canım çok geçmiş olsun. Sen çok güçlü bir annesin. Her zaman söylediğim gibi minik prensesin en büyük şansı sensin. Allah her ikinize de güzel, sağlıklı, mutlu günler getirsin inşallah. Fakat kasılmalar devam ediyorsa yanlış birşey var demektir. Bence eegyi çektikten sonra sonucu farklı bir doktora daha göster. Yalnız çocuklarda görülen epilepsi üzerine uzmanlaşmış nörologlar var. İzmirde bilmiyorum ama İstanbulda bu konuda bir iki Prof biliyorum eğer gösterme şansın olacaksa isimlerini verebilirim. Canım tekrar tekrar geçmiş olsun ve inşallah artık bu gördüğün son nöbet olsun.

Yağmurlu Utkucuğumuza da geçmiş olsun. Umarım biraz daha iyidir. Eşinle ilgili olumlu gelişmeler olur umarım ve bu durumla yalnız başetmek zorunda kalmazsın. Çünkü hepimiz insanız ve zor günlerimizde en kötüsü çok yakınımızdaki insanların sırtını çevirmesi. Allah herkese doğru yolu göstersin inşallah.

Ylnz Gökçemizle ilgili iyi haberlerini bekliyoruz. Artık düzelmiştir inşallah. Bahsettiğin gibi reflü ise yatırdığında yatağın baş kısmını yerle 45 derece açı yapacak şekilde yükselt kusması azalacaktır.

İlnar minik prensesini kontrol altında tutman ve tetkiklere devam etmen çok iyi ne olur ne olmaz gözden birşey kaçırmamak gerekir.

Ececim, Muallim çok teşekkür ederim. Bıcırığım iki yaşına girdi artık. Ayrıntıları tekrar yazacağım. Sevgiler..

Doğumgününden birkaç fotoğraf ekledim. Anneler günü ile birlikte kutladık yaşgününü. Dayılar, teyzeler hepbiraradaydık. Allah hepimize böyle nice güzel günler göstersin. Kendim ve Berkay için ettiğim bütün duaları buradaki bütün kader arkadaşlarım ve onların minik kuzucukları için de ediyorum. Allah hepimize sağlık, mutluluk, huzur versin.

çok yakııklı olmuş minik prensimiz ve çokta zarif olmuşsun arkadaşım allah huzur mutluluk ve sağlıkla nice doğum günlerini tüm aile kutlayabilin. çok hoş bir doğum günü olduğu belli. kalabalık aile olmak bu günlerde çok daha anlamlı oluyor.18 yaşına girerken çekilmiş fotoğraflarınıda görmek kısmet olsun bizlere.
Dr önerisi için özelden bilgi verebilirsen çok memnun olurum

Mehtapçım prensim kocaman delikanlı olmuş maşallah.. Allah damatlığını da görmeyi nasip etsin:)))
Yeni yaşı sağlık mutluluk getirsin...

maaşallah hem Berkay'a hem annesine..sağlıklı mutlu büyür-yaşlanırsınız inşallah..
il-nar,ebrizm,ececim sizlerede desteğiniz için teşekkürederim.şimdi daha iyiyiz şükür.
il-nar,utkuda son bi aydır zorla yemek yer oldu..değerleri iyi ama doktorumuz kilosunu az bulduğu için fortini adında bi tür mama önerdi.başlayalı 2 hafta oluyor.bi kaç öğün veriyorum ama gerçekten farketti.utku biberonu bırakmıştı ama fortiniyi lıkır lıkır içince şişeden meyvesuyunu sütünü falan da öyle uzatmaya başladım,eskisi gibi ittirmez oldu,bunu bi araştır istersen..
ylnz gökceyi merak ediyorum,umarım sıkıntıları geçmiştir.fırsat bulduğunda bi haber ver ltfn

Merhaba canım. Mama önerin içinçok sağol. Bende br araştırayım. Aslında İdil in çoktan yemege geçmiş olması gerekiyor ama ne yazıkki bir türlü bu sorunu aşamadık. Onun keyfine göre hareket ediyoruz. Geçen aksam plav yerken işaret etti, ona da verdik mama kaşıının ucuyla birkaç kaşık yedi o kadar. Sabah kahvaltı bulamacına devam ediyoruz. Başka birsey yediremiyoruz çünkü. Gerçi bulamacı da henüz bir kase bitirdiğini görmedik. Ama buna da şükür. Birşeyleri eline alıp atıstırma huyu yok. Sadece domatesi gördüğünde istiyor ve onu kemiriyor:)) Öğlen uykusundan sonra çorba içirmeye çalışıyorzu (zorla tabi) aksam yatmadan önce de süt yada pirinç unuyla mama veriyorum. Bazen de aptamilin ballaı-irmikli mamasından. Gün içerisinde de süt içiyor ve 1 tanede danone yoğuert yiyor (tabi her zaman değil).. kronolojik olarak 14 temmuzda 2 yaşında olacak. (14 Temmuz 2009 da 28+1 haftalık doğdu). Düzeltilmiş olarak da 20. ayına girdik. Bizim beslenme saatlerimiz adeta 3. dünya savaşı şeklinde oluyor:)))

utkununda durumu farklı değil.iştahlı bi bebekti aslında ama diş çıkarma dönemlerinde ağzını açmıyor ne yazıkki.bu arada bizde normal beslenmeye geçemedik.pütürlü yemiyor ama zaman zaman bizim yemeklerimizden verdiğim parçaları daha büyük olduğu halde iştahla yutuveriyor:)) bi yerde okudum,bebeklerin çiğnemeye başlaması genetik faktörlere bağlıymış.doktor bazısı 6 ayında çiğner bazısı 2 diyor.eğer beslerken kaşığı yalayarak sıyırıyorsa çiğnemeye hazır demekmiş.bizde durum,o bişeylerle oyalanırken ağzına akıtıveriyoruz ancak.bunu okuduğumdan beri zorlamıyorum çiğnemesi için.bende sabah kahvaltı bulamacı -çorba-yoğurt-aptamilin pirinçli muhallebisini su yerine sütle hazırlayarak veriyorum,bi bunu tamamına yakın yiyor kuzum..bunları yediği kadar kaşıkla verip aralarda fortini veriyorum biberonla.sosyal güvenceniz var mı bilmiyorum ama biz rapor çıkarıyoruz fortini için.doktor reçete edebiliyor bu şekilde haberiniz olsun..
bu arada idil konuşmaya yürümeye başladımı son durumlar ne?

Son düzenleme:
selam guzel anneler .....yagmurlu benımkılerde gecmedı normal beslenemye hala mama tarzında yıyoruz bazen ellrıune elma meyve kraker verıyorum yıyolar ama yemek yok hala azcık pılav uç bes tane ınş gecerız benım drda pedıasur adlı mama vermıstı ıkı aydır kullanıyorum cok farketmedı ama azda olsa yıyolar sanırım suan dokuz bucuk olmusuzdur ....ıkı kusum bır ıkı adım atıyo dılanın hala masajı suruyo ınş hepsı saglıkla buyur ınşş ay ıdıl az kalmıs sızınde dogum gununuze saglıkla gırsın ınş öle yada cok sukur saglıkları ıyı ya bu yeter dımı opt

Canım İdil konuşmuyor henüz. bababa mamama gibi birseyler söylüyor kendi dilince ama net bir şekilde konusma yok. Birsey istediginde baba de kızım deyince babba diyor. özlem de kızım deyince memmem diyor. O da dedigim gibi sadece bizden birsey istediginde dityor. onun haricinde hiç konusmuyor diyebilirim. Yürümesine gelince.. evet yürümeye basladı ama yinede korkuyoruz her an düşecek diye ve gözetim altında tutuyoruz.

Utku ne kadarlık oldu?

Ben İdilin iştahsızlığına kilo sebebiyle takılmıyorum, tek takıldığım nokta bağışıklık sisteminin güçlenmesi. O yüzden de yemesi gerekiyor amaa nafile.. Canım üç prensesim de yürüyecek vakti geldiğinde sen hiç merak etme. Sen çok ilgili bir annesin, o yüzdenendişeni anlıyorum ama ben prenseslerimin en kısa zamanda yürüyeceğine inanıyorum..

cnım cok sagol ınş vaktuı gelınce onlar bılıyo ama azcık sabırsızım galıba yazda geldı dısarıya hepsını cıkarmak cok zor ama yuruseler bıraz kolaylık olucak bana ...bende kıloya takmıyorum dedıgın gıbı hastalıklara karsı ıyı olsunlar cok tombk olmalarına gerek yok ama anne olarak guzel beslenmelerı umudumuz tabı ınş normal beslenmeye gecerler ama sanırım ıkı yaslarında olacak gıbı daha var yanı optum senı

el muallim maaşallah kiloları fena değil.pediasure kalori değeri fortiniden oldukca az bizim mamalardan fazla olsada.üç bebekle araba-kucak ve yaz günü kolay değil ama Allah sağlık versin,senin benim ilnarın daha zor günleri oldu.,birden üçü birden ayaklanacak koşuşturmaktan yorulacaksın bu kezde inşallah.
il-nar, utku düzeltilmiş 13 ü bitirdi.10 aylıkken desteksiz oturmaya başladı.oyun oynatırken ya da banyoda gayet güzel iki ayağının üzerine basıp kalkıyo ama yürümüyo henüz.yine anne baba falan kendi kendine mırıldanıyo ama kime dediğini ne anlama geldiğini bilmeden,sadece tekrar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…