Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Muallim çok teşekkürler inşallah bir sorun çıkmaz bir de arabayla gideceğiz Berkay ilk defa bu kadar uzun yola çıkacak gerçi yola gece çıkacağız uykuda geçirsin diye ama bakalım normalde çok döne döne yattığı için hareketsiz bebek koltuğunda uyuyabilecek mi? Geçen sene havuza girmişti mayo bezle bu sene de yine mayo bez kullanacağız. Haklısın ısırık için de bir şey bulundurmak lazım. Canım konuştuğum kreş montessori sistemi ile eğitim veriyor. Girdim sınıfları gezdim çok iyi bir kreş ama oyun grubu almıyorlar. 1.5 yaşında çocuklar bile var ama tam zaman için çok erken bence. Diğerleriyle konuşacağım artık. Belki seneye tam zamanlı olduğunda yine oraya gönderirim. Senin kuzular adım atmaya başladı yakındır artık yürümeleri dilaya masaj çok iyi gelecektir yalnız biraz sabır. Bir süre sonra hepsi gerçekten ayrı tarafa dağılacak. Şimdi yeğenimle Berkay birlikte olduklarından biri balkona gidiyor diğeri mutfağa tek kişi ikisiyle başetmek çok zor oluyor. Sana Allah şimdiden kolaylık versin.
Yumy niye küsüyorsun. Anlatsana biraz Derin nasıl neler yapıyorsunuz? Bakıcı sorunun devam ediyor mu? Önceden sen yazardın birşeyler biz de sorardık. Artık girip nasılsınız diyip çıkıyorsun. Sen sorularımıza yanıt ver ki biz de soralım. İkinizi de öpüyoruz.
Yağmurlu önerin için çok teşekkürler. Sistral bebekler için kullanılan bir ilaç mı hemen onu da alayım. Ayvalık'ın da suyu biraz serindir ama hava iyi olursa sorun olacağını sanmıyorum. Umarım sizin de tatiliniz sorunsuz ve sıkıntısız geçer.
Biz de sürekli ayakkabı giydiriyorduk sadece mama sandalyesinde ve uykudayken çıkarıyorduk ayağının düzgün gelişmesi için ortopedik ayakkabıyla çok faydalı. Bir de ayaklarının altını gıdıklayıp bacaklarına ve ayaklarına yumuşak fırça, tüy, kumaş vs gibi değişik dokularla hafif masajlar da iyi gelir. Seni çok iyi anlıyoruz canım herkes için çok sıradan gelişmeler bizim için de aynen çok büyük mutluluk verici şeylerdi.

Evet ylnz en son hastaneye gideceğini söylemişti Gökçenin kusmaları nedeniyle inşallah bir sorun yoktur. Belki de Türkiye'ye gelmiştir. Annesi buradaydı çünkü. Yakın zamanda iyilik haberlerini duyarız inşallah.

güzel kızlar tatlı oğlanlar ve onların anneleri canım arkadaşlar hepinize merhabalr sohbetinizi çok özledim derin bebek artık kreşe başladı geçen hafta yılsonu gösterisine katılsdı özel kostumler dikildi çok tatlıydı onu sahnede görünce gözyaşlarımı tutamadım tuvalet eğitiminede başaldık kah istiyor kah istemiyor gitmeyi kreşe işte haberler böyle allah herkese bu günleri nasip etsin

Oh ne mutlu sana yumy. Büyüdü maşallah artık Derinciğimiz. Amin inşallah hepimiz kreşe, okula başladıkları günleri göreceğiz. Ben de bir bakıcı buldum. Şimdi annemin yanında bakıcıya biraz alışsın sonra yanıma alıp haftada 3 gün 2'şer saat oyun grubuna göndereceğim.

Topiğe kimsecikler uğramamış. Herkes iyi mi? Biz tatilden döndük yolculuk dışında herşey çok iyiydi.
Ebrizm ve elmuallim siz uğrardınız siz de uğramamışsınız. Umarım herşey yolundadır. Herkese sevgiler..

Selam herkese umarım herkes iyisi. Hepinizin öncelikle kandilinizi kutluyorum. Allah dualarımızı kabul etsin umarım bebekler vaktinde doğup hemen annelerinin sıcak kollarına girsinler.
Biraz cadı kızımdan bahsedeyim biz 2 yas sendromundayiz hircinlik itiraz had safhada hersey onun istediği gibi olacak bı de su köpek dişleri zorluyo Akalın'ın yanına bı de mizmizlik ballı bademim oldu acılı badem. Ama çok şükür sağlıklı bunu da arlarında inşallah biraz diretiyo sonra bakiyo olmayacak poposunu dönüp gidiyor. Haftaya tatile gidiyoruz bakalım kizimizla ilk tatil maceramız nasıl olacak.
Sizlerden ses cikmiyo cocuklar buyudukce insanın kendine ayıracak zamanı daraliyo haliyle topge giremiyoruz. Neyse bütün Kahraman bebeklerimizi kocaman öpüyorum umarım sağlıklı uzun ömürleri olur kendinize iyi bakın. Tatil maceramızı dönüşte yazarım

merhaba kizlar ve onlarin tatli bebisleri ... uzun zaman oldu yazamadim .. en son hastaneye yaticagimii yazmistim gökcenin kusma problemi icin 3 gün hastaned yattik ve eve geldigimiz gün valizleri hazirlayip ucaga yetismek icin yola koyulduk bu kosturmaca arasinda sizlere yazamadim .. gökcede reflü varmis bu yüzden kusuyomus ,, dk bi ilac verdi 2 aydr kullaniyoruz sükür hic kusmadi gökce o iyi oluncada tatilimiz coooo güzel gecti .... gecen yil gökce küvezde oldugu iicn türkiyeye gelememistim 2 yilin hasreti vardi cooook özlemisim canim ülkemi 2 ay kaldik gökcemle babamiz sonradan geldi bize katildi ... tatil gökceye yaradi büyüdü cadi kizim benim ... komando pozisyonunda sürünüyo artik arkasindan yetisemiyorum ona ... göceyi uyuttum sizlerle hasret gidereyim dedim .. simdilik bizden bukadar hepinizi öpüyorum ...

ylnz canım cok gecmıs olsun evet ugramadık bayadır ıyı olmana cok sevındım umarım herkes ıyıdır ...

ececım benımkılerde ıkı yas sendormıuna mı gırdı ya delı edıyo üçü benı..cok zor ıns ıyı bı tatıl yaparsın caanım........mehtap nerdesın yagmurlu ..prensesın annesı nasılsın ..berıl nasıl...benım ıkı kuzu yurumeye basladı gezmelerı basşladı her yerı ama dıla emeklıyo ve patrmak ucuna basıyo hala masaj devam edıyo ....ınş gec kalmaz kardeslerıne ..opt sızı

merhabalar arkadaşlar..bizde tatildeydik,berkay ve gökce gibi. yeni döndük.tatil oğluma çok iyi geldi.artık hafif bi destekle elimiz olur,koltuk kenarı olur vs dakikalarca ayakta durabiliyor, kolunun altından tuttuğumda adım atmaya da başladı.çok geç olacak belki yaşıtlarını yakalaması ama Allaha bin şükür bi gün koşup oynadığı günleride göreceğiz inşallah.muallim dilaya ayakkabı giydiriyorsun değil mi,utku çıplak ayakla parmak ucu basıyodu hep ayakkabı giydiğinde tabanla basmayı öğrendi.diğerlerinden geri kaldı diye üzme kendini,diğerleri hızlı çıkmış,öyle haftası dolmadan doğmak kolay değil.dilayı onlarla kıyaslamadan değerlendir bence hiç te uzun sürmeyecek işi sökmesi bak göreceksin.tüm bebeklere öpücük tüm anneler sevgiler

iyi geceler kızlar....herkes tatilden dönmüş ne güzel dinlenmişsinizdir..bebişler büyüdü artık gelişmeler iyi gidiyo okuyorum arada girip ama yazmaya pek vaktim olmuyor..mehtapcım kızım özel eğitim almasını biz istedik.konuşmasıyla ilgili.dr.umuz bekle gör taktiğini önerdi geçde olsa konuşur diye ama 2 sene sonra okul hayatları başlıyo nurum konuşuyo hiç konuşmuyo değil ama fiillerde hala 70 kelime haznesi var.ama çoğunlukla bebek dilini kullanıyo sıkıştığında konuşuyor sadece, kendini ifade edemeyince hırçınlaşıyo buda davranış bozukluğuna doğru gidiyodu..özel eğitime başladığından beri daha sakin zaten çok cana yakın ilgiyi çok seven bi çocuk.. dün doğum günüydü 3.yaşımızı doldurduk:))algımız iyi bizim tek sorunumuz konuşma cümle kurmaması canım.haftada 3 gün kreş 2 gün özel eğitim alıyor.hatta yarın eğitime gidiceğiz.nurun 6 ay önceki halinın resmini yüklicem

Son düzenleme:

cnm burdaki yazını okuyunca rahatladım brz.çünkü benim bebeğim de senin miniğin gibi evre 1 beyin kanaması geçirmişti ve sen beni teselli etmiştin o zamanlar benim bebeğim çok ii şimdi diye.geçenlerde bir topicte nurla ilgili bazı olumsuz şeyler yazmıştın benim de hem senin adına hem de kendi adıma cnm sıkılmıştı.gelecekte bizde senin yaşadığın sıkıntıları acaba yaşarmıyız diye.o aralarda bebeğim düzeltilmiş 6.5 aylıktı ve bazen ismini söleyince bakmıodu ancak canı isterse bakıodu ben de bu durumu iice kafaya takmıştım çünkü bizim çok yakın bi akrabamızda otism vardı.ama bebişim bi süredir ismine daha ii bakıo artk zaten düzeltilmiş 7.5 aylık oldu kronolojik 10.5 aylık.şimdi senin nurla ilgili bu yazını da görünce içime iice su serpildi.Rabbime hamdolsun kızın iiymiş inş. benim kuzum da ii olur büyüyünce.
:26:

ne guzel bebeklerımız saglıkla buyuyoo ..haklısın canım yagmur zor gunler gecırdık sabırlı olmak gerek her zaman ıni dılada yakalıcak kardeslerını herseyı onlarla aynı yaptı ya yuırusun ısterdım ama cok guclu cok ugrasıyo ınş uzun surmez sadece sol bacagında sorun ....senın oğlusunada masallah cok guclu olucak annesı nerelerden geldıler ..........cok guzel gunlerımız olucak ınş.. aysenur masallah ne tatlı bır kız konusması bence asıl bı yastan sonra duzelıcek benımkıler yrmı aylık oldu ıkı kelıme konusuyolar ama vıvdı vıdı kendı aralarında konusuyolar anlamıyorum ....ama kızın cok seker....gugu sende cok takma kafaya zaman gerek bıze artık bunu ogrendım zamnnnnn cok onemlı.............mehtap berılın annesı nerdesınız gokce...............çok opt bu arada arzu kızına ozel egıtımden bahsetmıssın saglık raporu ılemı alıyosununz bu dersı yoksa ozelmı .......nasıl yazarmısın....

teşekkür edriz kızlar..Allah hepimizin yavrusunu bağışlasın..bizim dr.umuz ünüversite hastanesinde prof.onun yardımıyla rapor aldık canım.1 yıllık verildi.kızım iyi şükür bazen biz anneler olumsuzluklara düşüyoruz.erken doğdukları için bi çok şeylerinin geriden gelmesi doğal ama sabırsızız maalesef sabırsızlığımızda hep onların geleceklerini düşünmemizden kaynaklanıyor.kızım bazı cümleler kuruyor anne bak bebek gibi ama isteklerini işaret dilini kullanarak anlatıyor. onun dışında sempatik akıllı bi çocuk..korkmayın arkadaşlar geçde olsa herşeyi yapıyolar.

cnm,prensesin düzeltilmiş 7,5 aylıkken mesela heceleri söyleyebiliyormuydu?de-de,an-ne,ba-ba,ha-de...vb. gibi.

cnm ben seni de taaaa 2008den beri takip ediodum.meleklerinin ii olmasına çok seviniom inş. dila da kardeşlerini yakalıcak.darısı bizimkilern de başına :)

sagol gugu ıns canım...benımkıler bı yaslarına kadar hıc kelıme sölemedıler cok tedırgın olmustum ısıtme etstlerı ıyı cıktı dr konusur merak etme dedı on uç aylıktan sonra heceleme basladı valla hala öle ama uç dort aydır telefon ellerınde alo dıyolar mama dede baba abı gel al bu kadar ınş ılerlıcez ama yavas sanırım..ama sölenen herseyı anlıyolar topu getır dıyorum getırıyolar al ver dıyınce anlıyolar daha once ısımlerıne bıle bakmıyolardı hepsı farklı uçu bırarada olunca cok daha ıyı anlasılıyo mesela ela adına hoc bakmazdıu tedırgın olmustım yasından sonra baktı ve anşladımkı ısıne gelınce bakıyo ..işine gelmeyınce bakmıyo cok ınatcı mesela..

arzu sagol canım bende rapor ıcın basvurdum alırım yakında sanırım ınş saglıkla buyusunler ..

Kızlar uzun zaman kimsecikleri girmeyince bende girmemeye başlamıştım. Bugün bir bakayım dedim ebrizm uğramamış hala umarım iyidir o ve prensesi.
Ylnz iyi olduğunuza çok sevindim. Çok merak ettik seni Gökçenin sağlık probleminden sonra birdenbire kaybolunca ama tahmin etmiştim Türkiye'ye gelmiş olabileceğini. Demek komando emeklemesine başladı kuzucuk. Ne kadar oldu düzeltilmiş?
Arzu Ayşenur'un da iyi olmasına çok sevindim. Uğra zaman zaman gelişmeleri yaz bize. KOnuşma konusuna çok takılma bak benim yeğenim 2 yaşına girecek erkek normal zamanında doğdu o da daha cümle kurmuyor. Ama gelişimi için küçük arkadaşlar ona çok iyi gelecektir. Daha çok konuşmaya başlayacaktır. Görüyorum burada da bir sürü kişi kreş öneriyor çocukların daha çabuk konuşması için.
Yağmurlu değişik yerler bu kuzucuklara çok iyi geliyor. Artık yavaş yavaş adımlar atıp yürüyecek kuzucuğun çok yakında inşallah. Berkay'ın da yeme problemi çok fazlaydı. Tatilden sonra bariz bir dğişim oldu. Biz birşeyler yerken artık gelip kendisi mama mama diye peşimizden koşuyor maşallah. Çok çok iyi yemiyor ama eskiye göre daha iyi çok şükür.
Muallim demek başladılar yürümeye bundan sonra işin daha zor. Merak etme diğeri de kardeşlerinin peşinden gelecektir. Masaj dışında birşeyler yapıyor musunuz? Hangi fizyoterapiste ve nereye gidiyorsunuz. Bir ara uzaktaydı yakın bir yer bulabildin mi?

cnm,prensesin düzeltilmiş 7,5 aylıkken mesela heceleri söyleyebiliyormuydu?de-de,an-ne,ba-ba,ha-de...vb. gibi.

merhaba canım..maşallah bebişine inşallah gelişmeleri hep böyle güzel gider..benim kızım aslında 1 yaşlarında baya kelime söylüyodu..su mama anne dede gel git gibi ama yürümeye de çok erken başladı..yürümek çok daha keyifliydi sanırım bi süre konuşmayı bıraktı bazı kelimeleri söylemeye devam etti..şu an daha iyi özel eğitimin çok faydasını görüyorum..bu gün babayı seviyomusun diye sordum..seviyom diye cevap verdi..babasının çok hoşuna gitti..çok sevimliler..Allahım onları bize bağışlasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…