bu arada yumy bakıcı bulmuşmu sonunda ayy sevindim bak şimdi inş içine sinen bi bkıcı bulmuştur
mecbuş cum bebişini öptüm bakıcı bir siniyo bir sinmiyor bakslım görücez neler olucak zor işler bunlar yaaaaaaa
arkadaşlar ben henüz kızımı nörolojik muayeneye göturmedım daha doğrusu bilmiyorum götürmem gerektiğini gecen haftaki kontrolümüzde dr nörolojik muayeneye götürmemizi söyledi acaba bu muayenede ne yapılıyo ve ne için yapılıyor bu muayene
Benım kızımda kaka problemı var yani 3 - 4 gün kakasını yapamıyo hatta bazen 5 gun ve be n fitil veriyorum mecburen uzun sure yapmayınca.neden olur bu problem anlamıyorum surekli fitilde vermek istemiyorum alışsın istemiyorum cünkü
soraya ebrizm inş sizinkilerde yorar sizi en yakın zamanda
Canım nörolojik muayenede bebeğinin reflekslerine bakılır. Nörolojik gelişimi yani sinir ve kas gücü muayene edilir. Kranial ultrason(bebeğin bıngıldağının olduğu bölümden ultrasonla beyin içinde su toplaması ya da beyin kanaması var mı diye kontrol edilir) çekilir. Erken doğan bebeklerde nörolojik problem görülme riski zamanında doğan bebeklere göre biraz fazla. Bu nedenle gelişiminin sürekli, takip altında tutulması gerekiyor.
Sürekli fitil kullanmak bebeklerde bağırsak tembelliğine yol açıyor. Ayrıca ıkınmadan dolayı fıtık ya da makat çatlaması olabilir. Bu nedenle erken dönemde tedavi edilmesi gerekir. Doktoruna danışmanı tavsiye ederim. Doktorun mamasını değiştirebilir, ya da bağırsak düzenleyici şurup verebilir. Senin yapabileceğin bebeğine zeytinyağıyla masaj yapmak olabilir, bacaklarını karnına götürerek egzersiz yaptırabilirsin. Ayrıca mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağı da koyabilirsin tabi doktoruna danışarak.
evet canım su ve ayaklarını karnına götürerek masaj yapmak iyi geliyor kabızlığa..
benimkide 4-5 günde bir yapıyordu. doktorumuz suya başlattıda rahat ettim..
ebrizim inşallah berilin camı kapıyı indirdiği günleri görürsün..
ebrucum nasilsin beril nasil
ufuk usutmus dun gece acile goturduk nasil tikandi gorsen zorla nefes aliyordu
ventolin tedavisi verdiler yavruma
soraya geçmiş olsun canım...
arkadaşlar ilnar dan haber varmı?????????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?