Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mehtapcım ve mecbue inşallah katıya kolay geçeriz....
yumy senin günlüğün nerde canım ????????***

mecbuş cum bebişini öptüm bakıcı bir siniyo bir sinmiyor bakslım görücez neler olucak zor işler bunlar yaaaaaaa

anenin yerini kimse tutamaz ama mecbursan yapacak bişey yok inş doğru düzgün birini bulursunda için rahat eder

inş rahat alışır nınımcım bende haftaya falan götüreyim diyorum tavuk ve ete geçeriz belki pilav makarna falanda başlarız artık heralde beni çok zorladı cadı inş seninki yormaz seni

arkadaşlar ben henüz kızımı nörolojik muayeneye göturmedım daha doğrusu bilmiyorum götürmem gerektiğini gecen haftaki kontrolümüzde dr nörolojik muayeneye götürmemizi söyledi acaba bu muayenede ne yapılıyo ve ne için yapılıyor bu muayene

Benım kızımda kaka problemı var yani 3 - 4 gün kakasını yapamıyo hatta bazen 5 gun ve be n fitil veriyorum mecburen uzun sure yapmayınca.neden olur bu problem anlamıyorum surekli fitilde vermek istemiyorum alışsın istemiyorum cünkü

Canım nörolojik muayenede bebeğinin reflekslerine bakılır. Nörolojik gelişimi yani sinir ve kas gücü muayene edilir. Kranial ultrason(bebeğin bıngıldağının olduğu bölümden ultrasonla beyin içinde su toplaması ya da beyin kanaması var mı diye kontrol edilir) çekilir. Erken doğan bebeklerde nörolojik problem görülme riski zamanında doğan bebeklere göre biraz fazla. Bu nedenle gelişiminin sürekli, takip altında tutulması gerekiyor.

Sürekli fitil kullanmak bebeklerde bağırsak tembelliğine yol açıyor. Ayrıca ıkınmadan dolayı fıtık ya da makat çatlaması olabilir. Bu nedenle erken dönemde tedavi edilmesi gerekir. Doktoruna danışmanı tavsiye ederim. Doktorun mamasını değiştirebilir, ya da bağırsak düzenleyici şurup verebilir. Senin yapabileceğin bebeğine zeytinyağıyla masaj yapmak olabilir, bacaklarını karnına götürerek egzersiz yaptırabilirsin. Ayrıca mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağı da koyabilirsin tabi doktoruna danışarak.

benim kızımdada kabızlık sorunu var dr gece mamalarına karıştırmak için magnesi calcine diye bir ilaç verdi yarım çay kaşığı karştırıyorum o biraz rahatlatıyor beril i

önümüzdeki hafta randevu alabilirsem götüreceğim nöroloji için bu hafta dolmuş cünkü canım çok teşekkür ederim.

fitili bende alıştırmak istemiyorum canım ama napım onu öyle görunce dayanamıyorum
dediğin gibi mamasına yağ damlatıyım bide su vereyim bari

evet canım su ve ayaklarını karnına götürerek masaj yapmak iyi geliyor kabızlığa..
benimkide 4-5 günde bir yapıyordu. doktorumuz suya başlattıda rahat ettim..

ebrizim inşallah berilin camı kapıyı indirdiği günleri görürsün..

inşallah canım o günleri görürüz

ebrucum nasilsin beril nasil
ufuk usutmus dun gece acile goturduk nasil tikandi gorsen zorla nefes aliyordu
ventolin tedavisi verdiler yavruma

geçmiş olsun sorayacım inşallah bir an önce iyileşif ufukçuk. yoğunsun bu hafta belli inşallah nörolog ve göz dr dan iyi sonuçlar gelir. Beril e göz dr u göz kapatma verdi c tesi gözlük ve bandaj alıcaz günde 2 şer saar gözlerinde kapatma yapılacak

soraya geçmiş olsun canım...

arkadaşlar ilnar dan haber varmı?????????????

bende çok merak ediyorum idiller artık evde neler yaptıklarını ama ev yada cep telefonları yok mehtap ta olabilir rica etsen te bir haber alsan mehtapçım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…