O halde doktorunun sözünden çıkma canım. Sebze çorbasını yapacağın zaman çok az patates, çok az havuç, çok az kabak küçük bir tencereye koyup biraz suyla pişirirsin canım. Piştikten sonra da tel süzgeçten geçirip üzerine biraz zeytinyağı eklersin. (Sebze püresine mevsim sebzelerinden her gün bir başkasını eklersin bir gün kabak, bir gün kereviz, bir gün ıspanak, karnabahar, maydanoz, roka da az koyabilirsin daha sonraları içine az irmik ya da pirinç atabilirsin biraz daha katıya geçince). Ama ilk olarak patates, havuç, kabakla başlarsın. ılk gün 1-2 kaşık sonraki gün 2-3 kaşık olacak şekilde gittikçe artırırsın. Ama kesinlikle bebek itiraz ettiğinde zorlamadan bırakıp; daha sonra tekrar denersin. Bir de canım bebeğin alerjisi olup olmadığını gözlemlemek için bunların hepsini ayrı ayrı denersin bebekte herhangibir kızarıklık, kusma ya da ishal olursa o gün verdiğin şeyi kesersin.
Berkay kahvaltıyada başladı onu çok seviyor bir de meyve püresini. Sebze pürelerini günde toplam 5-6 çorba kaşığı ancak yiyor. Et suyu henüz başlamadık. Ben de Atacığımı öpüyorum. Ek gıdaya başlama süreci zor. Allah kolaylık versin.
canım arkadaşım bilgi ve tecrüben için teşekkür edrim..
çorbayı aynen dediğin gibi yapacağım..
birtane tel süzgeç almam lazım galiba....
birde Mehtap cığım ilk çorbasını birer dilimle yapsam yeter herhalde ???
arzucum cam rende kullanıyorum..bal kabağıda verebilirsin canım..zeka gelişimi için faydalı..bide cam rende kullan canım..vitaminleri öldürmez..
arzucum cam rende kullanıyorum..
balkabağını duymuştum , bebekler çok seviyorlarmış..
tarifini yazarmısın ???
Berilin terapisi biraz fazla yavaş ilerliyor daha hiç bir aşama kaydedemedik ama beni sürekli uyarıyorlar aceleci olmayın her şeye zaman tanıyın sakin olun diye inşallah olumlu şeyleri görebilirizcanım afiyet olsun Berilimize..inşallah Ata da herşeyi yer...
nasıl gidiyor Berilin terapisi ???
ebrizim bana özelden dr.un numarasını ve muayene ücretini yazarmısın..
canım arkadaşım bilgi ve tecrüben için teşekkür edrim..
çorbayı aynen dediğin gibi yapacağım..
birtane tel süzgeç almam lazım galiba....
birde Mehtap cığım ilk çorbasını birer dilimle yapsam yeter herhalde ???
naber ebrizim kızının gelişimi nasıl..ilerleme var mı berilimde..bizde haftaya kontrollere başlıcağız tekrardan..hasan beye gidiceğiz büyük ihtimalle..inşallah ii sonuçlar alırız..yumi nerede bi bilgin var mı canım..
hayırlı haberler inşallah duyalım da biraz bende sevinebileyim hep kötü şeyler duymaktan sıkıldım.
Dün Beril e fizyoterapisti otistik takıntılar oluşmaya başlamış berilde dedi canım sıkıldı yapamıyacağından değil bazı şeylere kendini kapatmış ve yaşı çok küçük olmasına rağmen kemikleşmiş dedi
2 yaşından önce böle bi teşhis koyulmuyo diye biliyorum ama benim kızımın herşeyi normal komutlara tepkisi hariç..bende aslında çok korkuyorum çünkü en ufak bi gerilemede dr.lar direk otistik diyebiliyo..kızlar sizin bi bilginiz var mı?14 aylık bebek komutlara tepki vermeli öle değilmi..kızım ismi sölenince bakıyo bazen hiç aldırış etmiyo..insanlarla olan iletişimide güzel.yüzümüze bakıyo..arkadaşlarıyla oynuyo..tek olmayan şey dediğim gibi komutlara uymaması..sizin böle bi durumla karşılaşan arkadaşınız oldumu..cuma günü dr.a gidiceğiz ama bilirsiniz dr.kelimesi bizde artık fobi oldu..ya kötü bişey derseler ne yaparım psikolojisi..inşallah ii şeyler duyarız hepimiz..:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?