İnşallah canım hepimiz hep iyi haberler duyalım inşallahgeçmişi biraz okudumda kızlar saolun güzel dilekleriniz için inş kapanmıştır diye dua ediyorum ama içimde hep bi tedirginlik var bugünlere herbirimiz çok büyük zorluklarla getirdik evlatlarımızı kimsenin yardımını almöadan üstelik berilcike ufuka ve diyer tüm bebeklere rabbim şifasını versin artık ne anneler nede evlatları üzülmesin hep iyi olsunlar mutlu olsunlar anneler,n,n canına okusunlar yaramazlıktan ama
Çok teşekkürler öznurcum allah sanada bir minik evlat kısmet etsin en kısa zamandacanlarım nasılsınız sizleri çok özledim yazdıklarınızı okudum nolur siz üzülmeyin evlatlarınız yanınızda kucağınızda allahın izniyle bütün bebişlerimiz iyi olacak öznur teyzeleri onlar için hep dua ediyor allahım hiçbir anneyi evladından ayırmasın çok zor dayanılcak gibi değil inanın allah bütün bebişlerimize acil şifa versin inş. allah yardımcınız olsun canlarım:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Berilin yaşı çok küçük am akemikleştirdiği bir şeyler var diyor fizyoterapist Dr muzdaa berille kısa süreli bile ilgilenmediğinizde gerilemeler otistiteye giden bir yola girersiniz demişti.Canım otizmin teşhisi bu kadar kolay olamaz. Hele de bir fizyoterapist bunu teşhis edemez bence. Fizik tedavi ile güzel sonuçlar alacağınıza inanıyorum ben. Üzme kendini sen elinden gelen herşeyi yapıyorsun.
Bizde seni çok özledik yumy cim ve Derin prensesimikızlarrrrrrrrrrrrr berilcikkkkkk canım ebrizmmmmmmmmmmmmm herkesi çok özledimmmm derin le hepinizi öpüyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzz bizi unutmayınnnnnnn mutlu yıllarrrrrrrrr
İnşallah iyi haberlerle gelirsin arzucum. Ben artık o iyidir bu kötüdür diyemiyorum. CUma dr randevunuzdan sonra iyi haberlerinizi alırız inşallah2 yaşından önce böle bi teşhis koyulmuyo diye biliyorum ama benim kızımın herşeyi normal komutlara tepkisi hariç..bende aslında çok korkuyorum çünkü en ufak bi gerilemede dr.lar direk otistik diyebiliyo..kızlar sizin bi bilginiz var mı?14 aylık bebek komutlara tepki vermeli öle değilmi..kızım ismi sölenince bakıyo bazen hiç aldırış etmiyo..insanlarla olan iletişimide güzel.yüzümüze bakıyo..arkadaşlarıyla oynuyo..tek olmayan şey dediğim gibi komutlara uymaması..sizin böle bi durumla karşılaşan arkadaşınız oldumu..cuma günü dr.a gidiceğiz ama bilirsiniz dr.kelimesi bizde artık fobi oldu..ya kötü bişey derseler ne yaparım psikolojisi..inşallah ii şeyler duyarız hepimiz..:Saruboceq:
Günaydın arkadaşlarım dert ortaklarım içimdeki sesi bazen sadece sizlerle paylaşıyorum. Yorgunluktanmı bazen yaptıklarımızın işe yaramadığını bir yerleri eksik bırakıyorum gibi gelmesindenmi bilmiyorum akşam berile çok kötü bağırdım oda yüzüme bakıp bakıp ağlamaya başladı susturmak çok zor oldu. Mama yedirmek bir dert ben veriyorum yutkunnmuyor bile direk ağızdan dışarı süzülüyor neler denediysem olmadı niye acıkmıyor niye mamalarına saldırmıyor bu çocuk bazen deli ediyor beni. sustu kucağımda uyuttum saatlerce yanıma aldım yanımda yattı ama hala aklıma geldikçe içim acıoyr saunmasız benim kızım ve bende onu üzüyorum bütün gece uyumadım sinirleri çok bozuk
Çok şükür tabiki yanımda düşününce hep diyorum bak beren yok işte beril var ve mücadele ediyor o minicik bedeniyleCanım yaşadığın şeyler o kadar zor ki. Zaman zaman sinirlerine hakim olamaman çok normal. O savunmasız yavrucağın üzülmesinin verdiği vicdan azabı da cabası. Allah sana güç yavrucuğuna da sağlık versin. Bu zorlukları yaşayan bir tek sen değilsin ama. Şöyle düşün çok daha zor durumda olan bebekler ve anneleri var. Yavrusuna kavuşamayan anneler var. Berilcik çok şükür senin yanında ve bir tedavi sürecinde. İnşallah çok daha iyi olacak. Senin yaşadıklarını yaşayan annelerle temasa geç canım. Annelerin katıldığı terapiler var. Allah korusun kendine dikkat etmezsen sağlığını kaybedebilirsin. O yavrucuğun senin sağlıklı haline çok ihtiyacı var. Hep güçlü olmaya çalış ama gücünün azaldığını hissettiğinde bir profesyonele başvur. Allah'ım sana güç kuvvet versin.
haklısınız arkadaşlarım daha sabırlı olmam lazım ama bazen kendimi delirmiş gibi hissediyorum. destek konusunda ciddi bir profosyonel yardıma ihtiyacım var biliyorum ve buna inanın zaman ayıramıyorum.gunaydın kızlar..............prensesın annesı...........canım benım kızına sen lazımsın........en ıyı ol kı o da ıyı olsun rabbım sana güç versın sabır metanet versın ............
Günaydın arkadaşlarım dert ortaklarım içimdeki sesi bazen sadece sizlerle paylaşıyorum. Yorgunluktanmı bazen yaptıklarımızın işe yaramadığını bir yerleri eksik bırakıyorum gibi gelmesindenmi bilmiyorum akşam berile çok kötü bağırdım oda yüzüme bakıp bakıp ağlamaya başladı susturmak çok zor oldu. Mama yedirmek bir dert ben veriyorum yutkunnmuyor bile direk ağızdan dışarı süzülüyor neler denediysem olmadı niye acıkmıyor niye mamalarına saldırmıyor bu çocuk bazen deli ediyor beni. sustu kucağımda uyuttum saatlerce yanıma aldım yanımda yattı ama hala aklıma geldikçe içim acıoyr saunmasız benim kızım ve bende onu üzüyorum bütün gece uyumadım sinirleri çok bozuk
arkadaşlar benim sütüm azalmıştı 100 cc falan sağabiliyordum Ata'mda 50 cc alıp gerisi dökülüyordu..
içmiyordu mama daha tatlı geldi..
eşimde artık sağmayı bırak zaten az geliyor dedi ve ben 5 gündür sağmıyorum..
bugün acayip doldu ve ağrımaya başladı ..
siz ne yaptınız sütten kestikten sonra??
göğüslerinizi nasıl rahatlattınız ?
kolay geçirmek için neler yaptınız??
doktorum öncelikle tülbentle bağla memeleri,
bağlamayla geçmez ise o zaman ilaca başlarız dedi...
bağlıyorum bu defa daha çok canım acıyor.. ne yapacağım ???????
sevgili ebru ben bu aralar siteye sık uğrayamadım. geç bir cevap oldu kusuruma bakma.
öncelikle senin canını sıkan içini daraltan durumlar belki sıklığı değişmekle birlikte eminim tüm premature anneleri tarafından yaşanıyordur. ben yaşıyorum doğrusu.
bazen daralıyorum. bebeğime bakınca göz yaşlarımı tutamıyorum hep küvözdeki el kadar hali gözümün önüne geliyor.
geçen gün çalıştığım hastaneye uğradım arkadaşları görmek için. bu nedenle de yenidoğan seevisini ziyaret etmiş bulundum. 900 gramlık küçük bir kız yatıyordu. öyle zorlanarak nefes alıyordu ki anlatamam. makineden çıkmış kendi kendine soluyordu ama çok zorlanıyor gibiydi. her aldığı nefesle yoruluyordu. işte o an bebeğimin o halleri tekrar gözümün önünde canlandı. aynı öyleydi kızım minik yavrum. tutamadım kendimi başladım ağlamaya ama ne ağlama. uzun süre susturamadılar. herkes bir şaşkın. ne yapacağını bilemez haldeydi görmeliydin. neyse demek istediğim en ufak bir negatif uyaran bile tüm içimize attıklarımızı dışa vurmamıza neden oluveriyor. bazen kızgınlık, bazen küskünlük ne bileyim işte normalde vermeyeceğimiz tepkiler istemesekte olabiliyor. bir yanımız hep eksik. bir şeyler her an ters gidebiliyor. ya da hiçbirşey ters gitmese bile böyle ihtimallerin var olması insanı inaılmaz yoruyor ve de mutsuz ediyor. çok uzattım galiba
sana bir şey söylemek için yazmaya başladım bak nelere vardı laf. neyse sen fizyoterapistinizin otistik dediğini zannetmiş olabilir misin acaba diyecektim. bu kelimeye çok benzeyen ama tamamen farklı bir anlama gelen spastik sözünü biraz açmak istedim. prensesimiz güzel Beril'in kaslarına yeterli sinir uyarısı gitmediği için ve de bu nedenle az hareket eden kaslarda sertleşmeler başlamışsa ve bu sertleşmeler biraz ilerlemişse (kemikleşmiş gibi demesinden bunları çıkardım) spastik(kasların spazmı oluyor ama gevşeme olmadığı için sürekli kasılı kalıyor anlamında) oluşumlar başlamış demek istemiş olabilir mi? çünkü otizm arkadaşaların da bahsettiği gibi daha ileri yaşlarda bulguları belirginleşen ve tanısı çocuk nöroloji ve çocuk psikiyatrları tarafından ortak konulan bir hastalıktır. fizyoterapistin bu konuda bilgi düzeyi çok yeterli değildir diye düşünüyorum.
iyi geceler diliyorum herkese
Çok teşekkürler canım inşallah öyleyimdir ama ben kızım için bir şeyler yapamıyormuşum gibi geliyorebrizim canım üzme kendini...
bende geçenlerde kızdım ata'ma sonra senin gibi sabaha kadar sinirden (kendime tabi) uyuyamadım..
bazen oluyor muhtemelen hepimiz zaman zaman yaşıyoruz..
sen güçlü annesin, ne mutlu berile mücadeleci ve çok güçlü bir annesi var...
Malesef süreyyacım çok uzağızcanim ebrucum seni cok iyi anliyorum arad aboyle olman cok normal canim benim keske yakinda olsaydik birbirimizden destek alabilirdik
Sorma arzucum o kadar çok sorunla baş etmeye çalışıyorum ki bizdede eşim berile bakışı farklıalaşmıyor o konuda hakkını yiyemem onun kötek olduğu konular farklı berile annemin bakması bu nedene zaman zaman beril ve benim annemlerde kalmam gibi konularda sıkıntı yaratıyor. ama ailesi dersen kayınvalideme 14 aydır anlatıyoruz hala sorsan bir şey bilmiyor beril in bir şeyi yok eşime bunu sorduğumda niye böyle saçmaladığını o da o kadar saçmaca savunuyorki benim annem hasta tansiyonu var o nednele ne ben ne ablam ona kötü şeyleri söylemeyiz ben berilin hiç bir şeyi yok erken doğduğu için takip ediliyor diyorum oda inanıyor o yüzden diyor. ama öyle değil ben 1000 defa anlattım durumu kadının taktığı tek şey gözleri 7 yaşından önce ameliyat ettirin gözlerini deyip duruyor okulda dalga geçerlermiş. Benim kızım belki okula gidemiyecek diyorum duymuyormuş gibi yapıyor. Derdi Berilin dış görüntüsü ve gelmedin gitmedin aramadın sormadın.canım kıyamam sana..seni inan çok ii anlıyorum..çocukta bi sağlık sorunu oldumu anne tek başına kalıyo..nurun yeni doğduğu dönemlerde dr.lar erken doğduğu için herşeye hazırlıklı olun demişti..hatta açık açık gerizekalı bile olabilir demişti..o an zaten neler hissettiğimi tahmin edebilirsin..bunlar bi yana eşimin çocuğuma bakışı değişmişti..üzüntüsünü bi bahane bulup benimle tartışarak çıkartıyodu..ben hep ya çocuğuma bişey olursa korkularının dışında eşimin çocuğumu dışlama korkusu içindeydim..çocuğum ne olursa olsun ona koşulsuz bakarım..ama eşim ve ailesi kızımı dışlardı bunu çok ii biliyorum..eşler bu gibi durumlarda ona bakmaya dayanamıyorum deyip kendini geri plana atıp tüm yükü annenin sırtına dayıyo..ben bu süreci çok zor atlattım...ki hala en ufak bi sorundan şüphelensek eşimin tavrı değişiyo..yanlız olmak ve her sorunla tek başına mücadele etmek çok zor esracım..Allah yardımcın olsun..ben herzaman müsaitim ne zaman istersen buluşup dertleşebiliriz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?