Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

inşallah çabuk çıkarır annesi...teşekkür ederim..
dişini ilk gören Berkay'cığıma hediye alması gerekiyor unutma sakın...
aa pekmez iyi fikir walla....
istanbulun bir ucunda sen bir ucunda ben...
Sabiha Gökçen tarafında.
İsatnbul Park Formüla 1 pistini biliyormusun?
pistle bizim aramız 1 km..
çok uzağız keşke yakın olsaydık..
görüşmeyi isterdim seninle...

iyi olmana sevindim...alıştık giremeyince insan merak ediyor....
oğlumu ye teyzesi, benden sana kalırsa..:ecrin_bebek:
walla bitiriyorum ben...opuyorumnanaktan
sende ecrinimizi öp benim yerime gıdısından ama....

aa yakındır gelmesi o zaman dişlerinin sürekli elinle kontrol et ecrinin hiç belli bile deyildi silikon kaşıklada beslediyim için deysede ses yapmıyodu bi gün jel sürüyüm diye ağzına bi baktım bişey takılıyo parmağıma baktım ki küçük bi diş yeni belli oluyo inanırmısın yarım saat sevincimden ağladım bu arada ben berkay ismini çok seviyorum oğlum olsaydı eyer adını berkay takacaktım ama olsun benimde kk oğlum oldu hemde çok tatlı

iyi olmana sevindim...alıştık giremeyince insan merak ediyor....
oğlumu ye teyzesi, benden sana kalırsa..:ecrin_bebek:
walla bitiriyorum ben...opuyorumnanaktan
sende ecrinimizi öp benim yerime gıdısından ama....

öperim tamam teyzesi zaten bebek severdim çok ama anne olduktan sonra daha bi sevmeye başladım bunu ciddi söylüyorum bıkmadan usanmadan hepinizin maymuncuklarını öperim hepsini burdan gördüyüm kadarıyla çok seviyorum kocaman öpüyorum

Evet canım bir de diş buğdayı yapacağız. Formula 1 pistini biliyorum canım havalar birz ısınsın, bebeklerimiz biraz büyüsün yollar problem olmaz yaza belki bütün arkadaşlar bir buluşma düzenleriz bebeklerimizle ne güzel olur.

Berkay da pek ağzına baktırmıyor canım. Tam damağına bakacağım sırada dilini çıkarıveriyor:) Ben de bir kızım olmasını çok isterdim ama benim de manevi kızlarım var. Aslında ismini ilk Devrim diye düşünmüştük ama hastanedeyken Berkay olsun istedik. Sağlam, güçlü anlamına geliyor. Ecrin'de çok değişik bir isim anlamı nedir?

Mehtap'cığım buluşmak çok iyi fikir kesinlikle...
havaların ısınmasını dört gözle bekleyeceğim..
bu arada Devrim ismi süper olurdu..sevgiler...

merhaba kızlar... ilk sayfanızı okuyayım demiştim bi sürekli gördüğümden başlığı... nasıl bir dokunuş yapılmış öyle... hepinize ne mutlu bu zor süreci atlatmışsınız... allah bekleyen herkese nasip eder insallah.... allah sizi ve bebişlerinizi de korusun ömür boyu...

hepinize iyi haftalar canım arkadaşlarım bu sabah iş yerim hareketliydi giremedim hiç toplantıdan toplantıya koştum nihayet yerime oturabildim yazdıklarınızı gördüm. Bak sen BErkaycığıma ağzının tadınıda bilirmiş küçük adam tatlı yiycek illa. Beril de tam tersi tatlı yiyecekleri zorla veriyorum tuzlucu benim kızımda. Kızlar için öyledir deniyor Ecrindemi öyle kız anneleri de aynısını derse eskilerin lafı doğrudur demekki

Sabah patronumla konuştum berilin evde fizik tedavilerini tekrarlayabilmesi için 6 ay ücretsiz izin aldım 1 şubat itibariyle evdeyim 1 ağustosa kadar inşallah bu çabalar boşuna gitmez allah bize yardım eder ve kızımla her şey yolunda diye mesajlar yazarım. Evimde internetim yok şimdi eve teşlilatlandırmak kaldı onuda halledersem evdende sizlerle haberleşebilirim

Evet canım aslında bütün gıdaları kendi tadıyla yiyerek tatlarına alışması gerekir ama ben Berkay'da bunu beceremedim. O yüzden sebze çorbasına pekmez katıyorum ama kimseye tavsiye etmem. Keşke sebze çorbasını kendi tadıyla sevse. Dün sadece kereviz, havuç ve rokayla yaptım pekmez katmadım daha önceleri patateste katıyordum. Patates olmayınca sevdi sanki biraz. Belki de patates tadını sevmiyor. Eskilerin söylediği birçok şey doğru çıkıyor canım.
Berile artık daha çok vakit ayırabileceğine sevindim canım. İnşallah çabalarının, emeklerinin sonucunu alacaksın.

İnşallah mehtapçım inşallah beril e faydalı olurum. Fizyoterapistimizin Beril de otistik eğilimler var demesis beni çok üzdü vve ne yapayım nerelere koşayım derken bu kararı aldım. Acele verdim bu kararı ama inşallah hayırlısı böyledir. Öğleğinde annem aradı tc de deryalı günlerde bir dr çıktı izmirde otistik eğitim le ilgili ber özel eğitim kurumuymuş 4 yaşına kadar kesin çözüm otistik tedavisi varmış diye konu anlatılmış telefonlarını mail adreslerini almış birde beril i oraya götüreyim istiyorum biraz sitelerini inceledim bakalım daha bizi neler bekliyor.

ebrizim iyi yapmışsın izin almakla...
en azından terapiyle yakından ilgilenirsin ve sen evde uygularsın...
anne daha farklı oluyor...daha titiz davranıyoruz yavrularımıza...
bu arada sen dışarı alıştığın için ,
ara ara evde olmak sıkabilir :))))

mehtapcım ecrinde baktırmaz hayyat ama jel sürüyorum ya o yüzden elimi ağzına soktum jeli masaj yaparak sürmem gerektiyi için bi baktım gelmiş diş ecrinin anlamı ALLAHIN hediyesi demek ben hamileykende hep 4 ay boyunca kanama yaşadım serumla beslendim sonra yataktan kalktım 6 buçuk aylıkkende dünyaya getirdim gerçektende o bize ALLAHIN hediyesi

ebrizm sevindim izin almana cidden böyles,i daha iyi olur evet benim kızımda tatlıyla arası yok limonu turşuyu çok seviyo mandalinayı emiyo ama muzu sevmiyo mesela çok cadı meyveeyi yediremiyorum ne yaparsam ama turşuyu ver eline canını çıkarıyo

Canım otizm halk arasında bir hastalık olarak biliniyor ama değil. Otistik bir çocuğun bizim yapamadığımız birçok şeyi yapabildiğini biliyorum. Yalnız beyinleri farklı çalışıyor. Mesela biz 5 rakamlı 2 sayıyı akıldan çarpıp sonucu söyleyemeyiz ama bazı otistikler bunu yapabiliyor. Rain Man filmini izlemişsindir orada da havadan yere bir deste kağıt bırakılıyordu dikkatini o kadar çok yoğunlaştırıyor ki otistikler yare düşen kağıt adedini söyleyebiliyordu. Yalnız belli şeylere kendilerini kapatıyorlar.
Berile kesin otizm teşhisi konulmadı diye biliyorum. Aslında ben Beril'in otizmli olduğunu düşünmüyorum. Ama için rahat etsin bir göster. Belki de öyledir ve sağlığına kavuşur Berilcik.
Çocuk nörolojisi çok çok önemli bir alan. İnsan istiyor ki bir doktora götüreyim. Doğru teşhisi öğreneyim ve neyse çaresine bakayım. Ama insan vücudu ve işleyişi o kadar karmaşık ki. Doktorlar da net birşey söyleyemiyorlar bazen.

Kesinlikle öyle 14 aydır hiç net bir şey duyamadık zamanla neler oluşabileceğini görücez deniyor çok soru sorduğumda durumu kabullenip sakin olun gelişimini ne olacağını ne siz ne biz bilemeyiz deniyor. yapabileceğim bir şey varsa ve ben atlıyorsam diye çok korkuyorum

inşallah iyi olur canım. Meyveleri bizimkide mırın kırın yaparak yiyor.

Evde yapabiliriz inşallah biraz aşama kaydederizç Kesinlikle evde olucak olmak ta bana sıkıntı veriyor şu an açıkçası önemlisi ekonomik özgürlük ondan yoksun kalıcak olmam yoksa kızımla olucağıma seviniyorum

ebrucum iyi yapmisin izin almakla ama seni ozliyecez eve internet baglat surekli yaz bize '
berilcigimizin haberlerini ilerledigini
berkaycimizin disi daha cikmadimi ucu gorunmedimi?
mecbuecim ecrinin kalbi icin ne zaman kontrole gidecektiniz

ebrucum iyi yapmisin izin almakla ama seni ozliyecez eve internet baglat surekli yaz bize '

çok teşekkürler canım internet bğlatıcam evime sizden uzak kalmak istemiyorum

merhaba kızlar..ebrizim izinli olman kızınla vakit geçirip daha ii takip edebilmen anlamına geliyo...buda çok güzel anneler daha ii anlıyo bazı şeyleri..dün hasan beye gittik..çok güzel geçti şükür.çok ii bi dr.nurda çok sevdi dr.u..bende otizimle ilgili dr.sordum..oda ksinlikle böle bişey yok dedi..çok sosyal bir çocuk..otizimli çokcuklarda bu olmuyo dedi..dr. kucağına çağırınca hemen gitti. dr.da otizli bi çocuk bunu asla yapmaz dedi..içim rahatladı..daha önce çekilen eeg ve mr vardı onları gösterdik inceledi..bazı şeyleri geç öğreniyo buda zaten prametüre çocuklarda normal..2 yaşına kaar bunları kapatıcağına inanıyorum dedi..2 yaşında tekrar gidiceğiz..sende berilim için hemen üzülme bi uzmana gitmen en doğrusu..izinlisin artık buluşuruz bi engel kalmadı..özelden tlf.nomu yazıcam görüşelim arkadaşım..

Canım çok sevindim muayenenizin iyi geçmesine. İnşallah bundan sonra da sağlıkla gelişmeye devam eder Nurumuz. Bazen biz çok şüpheci yaklaşabiliyoruz miniklerimize birşeyleri atlamamak için bu da bizi çok yıpratıyor. Erken doğan bebekler için genelde 2 yaşında yaşıtlarını yakalar diyorlar. İnşallah hepimiz için böyle olur.

Hayır canım çıkmadı henüz merakla bekliyoruz:) Damağında bir beyazlık var ama diş ucu görünmüyor. Düzeltilmiş 5 ay 3 haftalık oldu Berkay herhalde yakındır artık. Ufuk nasıl canım tedavisi nasıl gidiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…