Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

doktor böyle söylemişti bizi büyük ihtimalle kendi kendine kapanacak demişti çünkü hiç bi tedavi yada ilaç kullanmaya gerek yok dedi hayırlısı olsun bakalım çıkar ufuğun dişleride o zaman eller hep ağızdaysa yakındır yani evet doğum günler yaklaşıyo gerçi bizim daha epeyi var ama ben aile arası yaparım zaten benim burda akrabam yok kayınvalimdemlede altlı üstlü oturuyoruz bide görümcem gelir o kadar nisanın 18 de bizim doğum günümüz pasta nasıl olcak hiç düşünmedim bu akşam görümcemin oğlunun doğum günü oraya gidecez onlar fotosunu koydurmuşlar bebeyin ama ben pek sevmiyorum onu farklı bi fikir bulan olursa söyleyin burda fikir olur birbirimize

Ata'mın doğumgününe daha var..
temmuz 23 ..ben plan yaptım eşimle..
biz bahçeli bir evde oturuyoruz..
bahçeyi süsleyip eş dostu çağırıp
öyle kutlayacağız inşallah...

GÜnaydın canım arkadaşlarım Cuma günü hiç yazamadım sizlere felaket bir cuma günü yaşadım. Beril in heyet raporu 6. ayında nihayet çıktı diye sevindik ram dan onaya gittik tıbbi tabirleri tabiki çok net anlayamadığımızdan sevinçle ama ramda raporu incelediler fizik tedavi raporu çıkmamış zihinsel gelişim raporu fizik tedaviyi devlet desteğiyle alamaz dediler. Birde ukala memurlar zaten anne baba çalışıyormuşsunuz gerek te yok size kendi imkanlarınızla çözebilirsiniz gibi küstahlaştılar. Hastaneye gittik malezef 1 yıldan önce hiç bir şey yapılamıyor bu konuda.Bütün gün Beril kucağımda koşturduk ordan oraya birde malum yeni brükraside oturduğumuz semt in ilçesini altyapılarını oluşturmadan değiştirdiler onun evrakları için bilmediğim yerlerede dolanmak cabası 5 te eve geldik ama sucuk gibi berille duşa zor attık kendimizi. Süreyyacım kusura bakma aradığında müsait değildim eşim açmış telefonu zor bir gündü çok yıprandı minik kuşumda.O günde ızmirde tarihin en kötü günüydü sulu kar yağdı resmen buz gibi bir hava ver bir saniye durmayan bir yağmur.

Doğum günü heyecanı hepinizi sarmış inşallah dilediğiniz gibi olur her şey. Benim kızımın doğum gününü eve kutladık. Bütün 1. derece akrabalarımızla. Evimizi süsledik 2 katlı konsepti çakıl olan ( taşdevrinin çakılı) pasta ve diğer süslemeleri aynı konseptte hazırladık kardeşlerimin ve halamlarında yardımıyla ikramlarımızıda hazırlayıp asaya her kez kendi servisini alacak şekilde hazırlık yaptık çok ta güzel oldu. Darısı minik kuşlarımıza. Hepsi sağlıkla yeni yaşlarına girerler inşallah

Ben 2 sene doğumgününü düzeltilmiş ayına göre yapsam mı acaba diye düşünüyorum. 9 Mayısta doğdu ama 1 Ağustosta bir yaşındaymış gibi olacak.

yada her ikisinide kutlayabilirsin canım ben doğum tarihine göre kutladım

doğacak tarihe göre olursa daha haziranın sonunu beklemem lazım şimdi benim ama ben nisanın 18 gibi yapayım diyorum napalım onlarda kollarımızda büyüdüler dün gece görümcemlerdeydik doğumgünü için oğlunun fotosunu koydurmuş pastaya mumlarda ingilizce iyiki doğdun şeklinde hazırlanmış masaya servis açtı ikramlık şeylerde vardı evide süslemiş fena deyildi nınımcım ne güzel bahçeli evde yapmak çok hoş olur ama benim zaten tanıdığım çok kişi yok burda toplasan belki 10 kişi olur ancak kızımın doğum gününe çağıracaklarım ama ebrizm berilinkide güzel olmuştur bence güzel bi fikir

ıkisini birden kutlamak iyi fikir canım. Çünkü sadece doğum gününde kutlarsam 9 aylık olmuş oluyor. Bizim için bir gariplik de bu durum:)

bu ebrizm canım gerçekten üzüldüm o kadar koşturup netice alamamanıza bu ülkede memuru vs vs işini hakkıyla yapsa yetecek zaten ama onun yerine yorum yapıyolar kendiniz karşılayın diye abimde bankada bi memura çıkışmıştı abimin suratına evrakları atınca ama çıkışınca sesini çıkarmadan işlemleri yapmıştı

iki keremi yapacaz o zaman doğumgünü:)aslında iyi fikir doğduğu gün akrabalarla kutlanır doğacağı günde kendi kendimize kutlarız :)bu işte karlı çıkacak olanlar çocuklar tabi

Canım cuma günü girmeyince merak etmiştim. Ne olacak peki şimdi 1 yıl bunu devlet karşılamayacak mı?

iki keremi yapacaz o zaman doğumgünü:)aslında iyi fikir doğduğu gün akrabalarla kutlanır doğacağı günde kendi kendimize kutlarız :)bu işte karlı çıkacak olanlar çocuklar tabi

Evet 2 doğumgünü yapacağız. Ondan sonra alışıp her sene 2 doğumgünü isterlermiş:)

bizimkide baya yaklasti 16 marta dogum gunumuz suan dogum tarihine gore ufuk 10 ay 8 gunluk oldu ama duzeltilmis yasa gore 8 ay 8 gunluk dogmasi ereken tarihte 11 mayisti
zaten ocak bitti subat ta sadece 28 gun:)
hemencecik gecer
bende kendi aramizda yapmayi dusunuyorum bebegime cok fazla kalabalik olmasin diye rahatimiza bakariz
pastayi da resimli mi olsun yoksa 1 seklinde pasta mi olsun diye dusunuyordum gerci bunlarda cok klasik oldular bende bilmiyorum daha
uzerinede ya iyiki dogdun kucuk kahramanim
yada iyiki dogdunprematurem dusunuyorum:)ben ogluma hep boyle hitap ederim:)
gerci canim yavrum bunlarin farkina bile varamiyacak goremiyecek ama olsun ben ona her zaman en iyisini yapmak istiyorum keske hepiniz gelebilseydiniz dogum gunumuze :)

mehtapcım alışma ihtimalleri olabilir biliyosun çocuklar için özellikle doğum günleri çok keyifli geçer pastalar hediyeler o gün onları el üstünde tutmalar helede bizimkiler erken geldiler iki kat daha ilgi ve alaka gördüler artık sürekli iki kere doğum günü yaptırırlar sorayacım gelmiş kadar olcaz inş olsun sen görmüyo anlamıyo diyosun ama emin ol hisseder keyiflenir ecrinde 18 nisanda doğdu şu anda 9 aylık ama doğması gerekn zamana göre 6 buçuk aylık ama ben düzeltilmiş yaşını hiç kullanmıyorum kullanmadımda napalım onlar içerde çok sıkıldılar bi an önce anne babalarına gelmek istedilerki içerde deyilde dışarda büyüyüp nasıl mucize yarattıklarını bizlere göstermek için

arkadaşlar nasılsınız??
ebrizim çok üzüledim ve çok kızdım ordaki gerzeklere....
onlara ne anne babanın çalışıyor olması...
inşallah bir yolu daha vardır canım...
Allah sana güç versin canım...

mecbue bende düzeltilmiş yaşını kullanmıyorum...
doğduğu tarihe göre yapmayı düşünüyoruz ama
hala'lar yurt dışında olduğu için belki 9 eylülde tekrar kutlarız...

mehtapcım seni 3 gündür göremedim..
herşey yolundamı canım...

İyiyiz canım çok teşekkürler. Hafta arası çalışıyorum şirketteyken internete rahat girebiliyorum. Ama haftasonu evdeyken bazen bilgisayarı açamıyorum. Ama telefonumla burayı sürekli takip ediyorum. Sen nasılsın canım? Ata nasıl? Neler yapıyor artık iyice hareketlenmiştir.

ben iyiyim ..bazen kendimi eve hapsedilmiş gibi hissediyorum
ama Ata'mı görünce geçiyor bu ara ara gelen sıkıntı..
yıllardır hep dışarda olunca evde kalmak zor geliyor...
Ata'cık biraz huysuz olmaya başladı gündüz eskisi gibi deliksiz uyuyamıyor
yarım saat uyuduktan sonra uyanıyor..
sürekli eli ağzında ve salyalar akıtıyor..
belliki bir sıkıntısı var...
Berkay'ımız çıkardımı dişini ???

ayy kizlar bende iki tane ust uste hamilelik ve ufugun okadar yogun bir senesinden sonra cok bunaldim yenilik istiyorum bilmiyorum sizce dogru bir dusuncemi benimki ama benim umut adinda 2 bucuk yasinda bir oglum daha var ve ufuk da 10 bucuk aylik oldu artik yeni birseyler istiyorum tekrar okula donmeye dusunuyorum meslek sahibi olup calismak istiyorum bilmiyorum bazen bencillik ediyormusum gibi hissediyorum kendimi sizin fikirleriniz nedir bu konuda
ama gercekten birazda kendim icin birseyler yapma ihtiyacini hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…