seher canım benimde sütüm başta azdı sonra
Ata'mın doktoru ebrizime önerilen ilacı ( motilium) bana da önerdi..
olumlu sonuç aldım canım...
ama bir doktorunuza sor öyle al...
canım ya inşalalh banada öneriri yarın dra sorduracağım fakat bu ilacı size hangi dr önerdi çocuk drumu kadın doğum drumu:))))))hangisine sorayım denemediğim ilaç bitkiselşeyler kalmadı berrakta emmeyince bitti bitecek ısırgan hapı zencefil vs. herşey umrım bundan bende fayda görürüm iyiki varsınız kızlar burda birbirimizden ne çok şey öğreniyoruz:)))))))
İnşallah süreyyacım hep böyle güzel haberler alalım hep olumlu şeyler duyalım kocaman olup bunlar silinsin ve biz hiç bu kadar sıkıntı çekmemişiz gibi hissedelim.Bende her gün sabah uyanıp gözümü açıyorum hayırlısıyla uyandık kızıma mucizeler ver yarabbim diyerek uyanıyorum mutlaka bizlerin bu dilekleri yerine gelicektir.kizlar size guzel haberlerim mi var yoksa guzel degilmi birturlu karar veremedim
bende bugun hastanedeydim simdi burda rehabilitasyon doktoru diye birsey var fisyoterapiye o soyluyor bu tedavi uygulanacak filan diye
bugun orda randevum vardi ve bu doktor herkezden cok farkli birsey soyledi diyorki iki mr sonucunu da goruyorum dedi ve kesinlikle gelisme var dedi
bende noroloji doktorumuz hic bir zaman normal bir cocuk olamiyacak dedim odA biraz tuhaf bakti yani oyle olacagini zannetmiyorum diye
motor gelisimi biraz geriden geliyor evet dedi ama bebeginin beyni de gelisiyor ve ben iyi olacagina inaniyorum dedi yani 1 bucuk iki yasina gelince yeni yeni birseyleri net diyebiliriz dedi simdi ne negatif neden pozitif birsey soylemek dogru olmaz dedi
ama cok olumluydu yani asiri derece ozurlu olmaz dedi
fizik tedaviyi hic aksatmayin dedi celebral palsi var mi diye sordum hic oyle birsey yok dedi gayet iyi dedi
ayyy bilmiyorumki kime inanacagimi sasirdim simdi inanmak istiyorum ama sonra hayal kirikligi yasamak istemiyorum kizlar ama icin icin cok seviniyorum allah bu sevincimi yarida birakmasin ya super zekali olsun demiyorum ama en azindan kendi hakkindan gelebilecek olsun da
simdi gozleri gormuyor ya doktorumuzda en buyuk kaybiniz o oldu diyor belkide cogu ondan geriden geliyor dedi
keske bir mucize olsaydi da beynindeki gorme merkezi iyilesseydi de biraz birseyde olsa gorseydi
ama ufugunda cok yanar doner hali var bazen bakiyorum hic bir sey yapmiyor hic bir sey ile ilgilenmiyor
bazende bi bakiyorum okadar neseli okadar azimli oluyorki ben bile sasiriyorum
kotu oldugu gunlerde ayy ufuk hic iyilesmiyecek diyorum ama iyi oldugu gunler okadar umudum oluyorki ozaman belkide sadece gormedigi icin yapamiyordur bazi hareketlerini diyorum
ayy kizlar siz olmasaydiniz ne yapardim yaa hastaneden gelince size yazmak icin okadar sabirsizlandimki hepinizi cok seviyorum
bu arada sher cok sevindim herseyin iyi olmasin rop u da iyilesecek annesi merak etme ufugunda vardi evre 1 ropu iyilesti sonra merak etme annesi daha resimlerine bakmadim simdi bakacam ama eminimki dunya tatlisidir berrakcigimiz
mehtapcigim meslek konusuna gelince icimdeki ruyamdaki meslek yeni dogan hemsireligi ama sher in dedigi gibi gece nobet tutmam gerekecek o konuda cok takiliyorum nasil yapr nasil ederim diye
sher in dedigi gibi ana okul ogretmenligini de dusunuyordum ikinci secenegim o zaten ama kendi cocuklarimi bir krese gondermek sonrada baskasinin cocuguna bakmak bana biraz sacma geliyor acikcasi
yada ozurlu cocuklara ozel bir okulda ogretmenlik yapmak isterim ayy bilmiyorum iyice dusunup tasinip oyle karar vermem gerekiyor ama bazen cocuklarimiz icin en buyuk ruyamizdan va gecmek zorunda kalabiliriz iste
canım ya inşalalh banada öneriri yarın dra sorduracağım fakat bu ilacı size hangi dr önerdi çocuk drumu kadın doğum drumu:))))))hangisine sorayım denemediğim ilaç bitkiselşeyler kalmadı berrakta emmeyince bitti bitecek ısırgan hapı zencefil vs. herşey umrım bundan bende fayda görürüm iyiki varsınız kızlar burda birbirimizden ne çok şey öğreniyoruz:)))))))
Pazartesi fizyoterapiye gittiğimizde çok beklettiler bu arada bekleme salonunda anneler konuşuyorlar aralarında bir çoğu yıllardır gelip gitmekten birbirlerini iyice tanımışlar sohpet muhabbetleri çok. Annelerden biri anlatıyo 30 haftalık doğdu kızım olsun emin ellerde dedik 25 gün kuvözdeydi taburcu olurken yanlız bebeğinizde sorun var beyin hücrelerinde kayıplar var gözlerde ve hareket sisteminde sorunlar yaşıycak dediklerinde kızımı alıp eve götürme heyecanından dr a boşverin bunları detaylandırmayı bana ilacını verin gidelim biz demiş dr da hanımefendi farkında değilmisiniz bu işin ilacı yok ömür boyu rehabilite alıcak kızınız demiş düşüp bayılmışım bunu duyunca diyor o günlerde bu laf çok ağır gelmşti şimdi alıştım 11 ssene geçti ve ben bununla yaşamayı öğrendim sizlerde alışıcaksınız diye anlatıyor. Onları dinlerken düşündüm alışılabiliyormu ben niye alışmıyorum hep bekliyorum bir mucize gerçekleşiyor diye.mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
ayy ninim inaniyimi off hayal kirikligi yasamak istemiyorum sonradan
bu arada ata nasil?
canım arkadaşım lütfen umudun yitirme bak soraya ya
umudunu kaybetmişken ne güzel haber aldı...
ben inanıyorum bu izin sürecinde berille çok yol katedeceksiniz...
ana kız üstesinden geleceksiniz...
bu arada internetin olmuyormuş..
neden ??
bizi nasıl haberdar edeceksin...
özelden telefon numaranı gönder canım..( bir sakıncası yoksa )
senin merak ederiz, en azından arayıp görüşebiliriz..,
bize güzel haberler verirsin...
Pazartesi fizyoterapiye gittiğimizde çok beklettiler bu arada bekleme salonunda anneler konuşuyorlar aralarında bir çoğu yıllardır gelip gitmekten birbirlerini iyice tanımışlar sohpet muhabbetleri çok. Annelerden biri anlatıyo 30 haftalık doğdu kızım olsun emin ellerde dedik 25 gün kuvözdeydi taburcu olurken yanlız bebeğinizde sorun var beyin hücrelerinde kayıplar var gözlerde ve hareket sisteminde sorunlar yaşıycak dediklerinde kızımı alıp eve götürme heyecanından dr a boşverin bunları detaylandırmayı bana ilacını verin gidelim biz demiş dr da hanımefendi farkında değilmisiniz bu işin ilacı yok ömür boyu rehabilite alıcak kızınız demiş düşüp bayılmışım bunu duyunca diyor o günlerde bu laf çok ağır gelmşti şimdi alıştım 11 ssene geçti ve ben bununla yaşamayı öğrendim sizlerde alışıcaksınız diye anlatıyor. Onları dinlerken düşündüm alışılabiliyormu ben niye alışmıyorum hep bekliyorum bir mucize gerçekleşiyor diye.mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
Canım böyle düşünüp bu kadar hırpalama kendini. Senin sağlığın da çok önemli. Berilde mutlaka gelişmeler olacak. Ama bu gelişmeyi kaydedebilmek için fizik tedavi çok çok önemli. Bu senin için henüz çok yeni bir durum. Çok daha zor durumda olan diğer anneleri bir düşün. Berilde gelişme kaydedebilmesi için bir umut var. Ya hiç umudu olmayanlar ne yapsın? Nörolojiye gittiğimizde hiç hareket edemeyen çocuklar gördüm. Binlerce şükrettim halimize.
Seninle aynı görüşlerdeydim bende kendimi çok suççluyorum aynı şekilde bir çocuğa yi bir gelecek verecek duruma gelmeden çocuk sahibi olmam dedim bekledim 30 yaşına kadar tamam lolsun dedim dr a gittim her şeyi önceden planlıyorum ya aklımca ben bilinçli biriyim ya 6 ay önce gerekli vitaminleride alayım kontrollerimde olsun öyle hamile kalayım test sonuçları bir çıktı fsh 14 bunun ne demek olduğunu o an anladım. aşılamalar tüp bebek tedavileri o kadar beklediğimin acısını çıkartıcam diye her negatif sonuçtan bir ay sonra drmu sıkıştırdım yeniden hemen deniyelim beklemiyelim diye 3 ay ara ile tüp bebek işlemi nihayet oh şükür benimde iki kızım olucak yaşımda geçti tamam işte hem kardeşsiz kalmıycaklar hemde ben iki yavruya sahip olucam dedim ama olmadı. Beril kollarımda.Çok haklısın bende çok şükrediyorum diğer kızımı hiç bilmiyorum her gün masal gibi kızımı görenlere soruyorum nasıldı. Kuzenimin eşinin daha sarışında sanırım o sana benziycekti sözleri aklımda çınlayıp hayal etmeye çalışıyorum bir gece rüyamda görebileim diye umut ediyorum.Hiç bir şey istediği gibi olmuyor insanında . Benimde tek şansım Beril .Allah kızıma ömür versin.
Berkay küvezdeyken bazen "Allah'ım tek bir çocuk yapmak istedim. Ona en iyi imkanları sağlayabilmek için 33 yaşıma kadar bekledim. Neden diğer bebekler gibi zamanında olmadı diye soruyordum kendi kendime. Bu kadar korku acaba ilerde neler olacak bilinmeziyle başbaşaydık" Yoğun bakımdayken hiç unutmuyorum bebeğini zamanında doğurmuş bir anne vardı. Bebeği doğumda oksijensiz kalmış, bizim hastaneye nakletmişler. Onun bebeği ile Berkay'ın küvezleri karşı karşıya idi. Kadının tek şansıymış o bebek yani bir daha bebek sahibi olamayacak. Günlerce bekledi hep dua ettim onun için. Yaşasa da sakat kalır diyorlarmış doktorlar. Kadın nasıl üzülüyordu anlatamam. "Sakat olsun hiç hareket edemesin ama benimle kalsın diye" Bir gün geldimki yerinde yok bebek. Annesi kapıya feryat figan geldi. Nasıl bir acı anlatamam.
Allah'a şükür Berilcik hep seninle ve gittikçe daha iyi olacak lütfen buna inan. Ve lütfen karamsarlığa kapılıp umudunu yitirme.
Allah korumuş canım Ecrini bir anda olabiliyor çok dikkat etmemiz lazım.slm kızlar ecrin hanım uyandı kucağımda çok yazamayacam sorayacım gelişmelere cidden çok sevindim inş hep güzel haberlerinizi alırırız ebrizm yapması çok zor biliyorum ama lütfen bu kadar çok kendine yüklenme her bebek aynı deyil inş berilde ummuduğundan dahada güzel gelişmeler olur nınımcım atada dişlere başladı o zaman salyalı maymunmu oldu şimdi maşallah mehtapcım berkayda çıkarır en yakın zamanda müjdeni bekliyoruz diyer bütün anne ve bebeklerini öpüyorum kocaman bu arada ecrinde dün gece ufak bi kaza atlattı ödüm koptu kanepeye oturttum bende kahvemi alayım diye sağa dönmemle oda öbür tarafa döndü eşim gördü ecrin diye bağırınca bi baktım düşüyo fırlattım kahveyi havada yakaladım eşime bağırdım gel al çabuk diye bi saniye sürdü gelip alması ama bana saatlerce sürmüş gibi geldi bağırınca korktu epeyi ağladı yavrum ama şükürki düşürmedim olay anı sakindim sonradan elim ayağım resmen boşaldı
İnşallah bende alışırımselam anneler hepinize cok tesekkur ederim ya tabiki ben onun benim yanimda oldugu icin sukur ediyorum hep bazen ona sarildigim zaman diyorumki allah korusun vefat etseydi daha cok uzulurdum her aklima geldiginde aglayacaktim simdi allaha sukur yanimda koklaya koklaya opebiliyorum o kuvezdeyken ona dokunamamak kadar kotu birsey yoktu bazen ellerimi sterilize edip haif hafif dokunuyordum elini oksuyordum ama kendimi acayip suclu hissediyordum ya enfeksiyon kaparsa ya hasta olursa dokundum diyee
gercekten cok zor gunler gecirdik ebrucum sende umudunu yitirme bak berilin beyni zarar gormus ama beyini oksijensiz klamadan zarar goren de gerileme olmaz ya bizimki ufugun beyni simdilik iyi gidiyor ama her an geriye de gidebilir dedi doktorumuz cunku bu hastalik belli olmaz
ben alistim ebrucum oglumun bu halini hatta okadar cok alistimki normal bir bebek nasil olur unuttum bile sanki butun bebisler benimki gibi
mecbuecim aman iiki dusmemis ecrin yavrum benim cok dikkat etmemiz lazim zaten cok hasas bebislerimiz bende cok korkuyorum ufugun duserse filan yani biraz iyi olma sansi varken tamamen sakat etmiyelim oglumuzu:)(tabi bu espiri anlamindaydi)
Kızlar sizde de oluyor mu? Berkay'ın iki gecedir burnu tıkanıyor. Geceleri başını başlıkla örtüyorum. Buhar makinesi çalışıyor, kaloriferin üzerinde de su var. Bizim oralar biraz soğuk oluyor malum neredeyse Tekirdağ sınırlarına yakınız. Berkay'ı üşütmeyelim diye hem kaloriferi hem de şömineyi yakıyoruz. Böyle olunca ev ısınıyor ama havası çok kuruyor. Berkay'da mümkün olduğunca ilaç kullanmak istemiyorum. Burnu çok tıkanınca serum fizyolojikle biraz yumuşatıp burun aspiratörüyle afedersiniz ama kurumuş sümüğü çıkarıyorum. Ama sürekli böyle oluyor. Sizlerin uyguladığı başka yöntemler var mı burnunun kurumaması için?
Kızlar sizde de oluyor mu? Berkay'ın iki gecedir burnu tıkanıyor. Geceleri başını başlıkla örtüyorum. Buhar makinesi çalışıyor, kaloriferin üzerinde de su var. Bizim oralar biraz soğuk oluyor malum neredeyse Tekirdağ sınırlarına yakınız. Berkay'ı üşütmeyelim diye hem kaloriferi hem de şömineyi yakıyoruz. Böyle olunca ev ısınıyor ama havası çok kuruyor. Berkay'da mümkün olduğunca ilaç kullanmak istemiyorum. Burnu çok tıkanınca serum fizyolojikle biraz yumuşatıp burun aspiratörüyle afedersiniz ama kurumuş sümüğü çıkarıyorum. Ama sürekli böyle oluyor. Sizlerin uyguladığı başka yöntemler var mı burnunun kurumaması için?
canım neden başını yatarken örtüyorsun??
bizim ev 24-25 derece oluyor ben asla kafasını kapatmadım..hiçde hasta olmadı..
yatırırken kollu çıçıtlı atlet ve üstüne penye tulum giydiriyorum öyle yatırıyorum..üstüne pelüs battaniye..
kalktığında sadece altına bir pijama giydiriyorum üstüne yelek bazen 5 dklığına..
sizi ev kaç derece?
üstelik ben nem makinası kullanmıyorum..
acaba çokmu giyririyosun??
geçen yıl bizde çok yaşadık burun tıkanmasını bu yoılda var ama bir nebze daha iyi bende ilaçlardan yana değilim ne olursa olsun kimyasl içerik diye dr muza söylemiştim. 1 çay bardağı suyu iyice kaynatıp içine yarım çay kaşığı tuz atıp kaynaamaya devam ettirin soğuduksan sonra damlalıla az miktarda damlatın demişti
bir kaç kez yaptım faydası oldu ama onu bile kullanmaktan hoşlanmıyorum bende buhar makinasını çalıştırıyorum ne olursa olsun nem kayboluyor odalarda ısıtıcaz derken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?