Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bazen her şeyi bırakıp kaçmak istiyor insanın canı süreyyacım ama şu an senin ve benim bebeklerimizden başkasını düşünecek lüksümüz yok zaman çabuk ilerliyor ve bizlerinde bu durumu iyi değerlendirmemiz gerekiyor.
Sorma insanı çileden çıkartıyorlar sayelerinde hiç sakinliğim kalmadı ki gerçekten çok sabırlı çok sakin bir insandım ama şu aralar kendimi tanıyamıyorum.

Diş sıkıntıları başlamıştır belki canım. Berkayda uzun zamandır yaşıyor aynı durumu. Henüz dişi çıkmadı ama çıktığı gün buradan müjde vereceğim.

Canım yurtdışındasın eğer imkanların elveriyorsa çocuklarının geleceği adına bence de en azından eğitimine devam edebilirsin. Yurtdışında bizdeki gibi bazı yerlerde işe gidip gelmene de gerek yok. Öyle bir meslek edinirsin ki evden işlerini takip edebilirsin. Hem çocuklardan da ayrılmamış olursun.

Malesef yapılabilecek hiç bir şey yok muş bu konuda bu gün ram raporu için kurula girilecek bakalım orası çıkan zihinsel gelişim için ne diyecek oda belli değil her tarafta garip prosedürler. Devletin tayin ettiği üniversite hastanesinin raporunu bir daha rehperlik araştırma merkezine götürüyoruz neymiş milli eğitime bağlıymış ikinci bir kurul kararı gerektirirmiş bu durum. Raporun geri dönüşümü yok malesef. 1 yıl daha bekliycez.[/QUOTE]

Yani bu bürokrasi insanı bazen çileden çıkarıyor. Bu kadar zor olmamalı bir çocuğun sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanması. Raporları belli, uygulanan tedaviler belli bundan sonra daha neden bu kadar uğraştırıyorlar insanları. Senin yaşadıkların zaten yeterince bunaltıyorken bir de bunlarla uğraşmak zorunda kalıyorsun. Allah yardımcın olsun canım.

ayy bilmiyorumki ben hemsirelik okumayi istiyordum aslinda yeni dogan yogunn bakim hemsireligi:) ve ozaman mecbur evden ise gitmek zorunda kaliacam
ama bazende sole dusunuyorum zaten cocuklariin biri okula digeri krese gidecek yani ben evde olsamda olmasamda aslinda okadarda cok sey degismez ozaman ama bazende yok olmaz diyorum bende cikmazdayim

Canım hemşirelik daha güzel. İmkanların varsa çocuklar okula başladığında onlar yokken part-time çalışabilirsin. Ufuğu belli günlerde özel eğitim veren bir okula göndereceksin sanırım. Yurtdışında olmanın bu tür avantajları var. Türkiyede özel eğitim veren okul bulmak da zor. Burada olsan asla çalışmayı düşünemezdin. Ufuk için de 3 yaşından sonra bu tür bir okula başlaması gelişimi açısından çok güzel olacaktır.

Özel mesajına zamanı gelince cevap vereceğim canım. Bizim için henüz çok erken.

ebrizim uzun zamndır çok fazla girip yazılanları takip edemiyordum bebkten dolayı ama inanın hep aklım sizlerde sabrılı ol canım çok zor bir süreçtesin ama alalhın izni ile inşallah berilimiz tedaviye cevap verecek ve beklediğimiz çabalamyı göstericek...Türkiyede gerçkten brokrasi çok saçma işliyor erken doğum oldu diye sgk ini kesiyor devlet küvezi karşılıyor ek masrafı karşılamıyor bebek pramatüre diye özel sağlık sigortası bebeiği kapsam dışı bırakıyor ünv.hastaneleri dünyanın ücretini alıyor ve çok ileri tarihe gün veriyor ama bunları bir süre sonra unutacağız bebeklerimiz sağlıklarına kavuşunca....

berkaycığımızda ,atamızda ,ufuğumuzda inşallah sağlıkla çok acı çekmeden dişlerini çıkartırlar....
şimdiden doğum günleri yaklaşan miniklerimizin sağlıkla nice yıllar kat etmesini diliyorum....

canım çok güzel ve kutsal bir meslek canım ama gece nöbetleri olmuyormu? ozaman ufaklıklara kim bakıcak geceyi ayrı geçirebilecekmisin?bu tür sorunlar yok ise gayet güzel bir meslek ama bu sorunlar var ise anaokulu öğretmenliği düşünmeye nedersin?

Çok teşekkürler canım malesef insanların yeterince zorlukları varken birde bu saçma sapan engellerle karşılaşıyoruz. Ben anlayamadım zaten erken doğum yaptığınızda doğum öncesi raporlu günleri doğum sonrasına ekleyemiyorsunuz ama normal doğum yapanlar 32 haftada küçük bir yazıyla bunu yapabiliyor . gerekli olan prematüre bebeğe hassasiyet olması gerekirken ne haliniz varsa görün deniyor benim doğum sonrası raporum 56. gün bitti beril eve geleli çok kısa zaman olmuş rapor bitti bu kadar saçma bir sistemimiz var malesef.

Berrak nasıl fıstığımızdan haberler ver bize canım bizimde keyfimiz yerine gelsin.

merhaba kızlar..ebrizim başına gelenler gerçekten çok can sıkıcı bi durum..insana değer sıfır zaten neyi düzgün bi sisteme oturttular ki sağlıkla ilgili prosedürleri ii olsun..net üzerinden sağlık bakanlığına şikayet dilekçesi gönder bence..berilim nasıl oda bu koşuşturma içimde mahfoluyu kıyamam berilime..sağlık versin Allahımda oda kurtulsun bu işkenceden..Allah sanada sabır versin canım

Sorma çocuğu perişan ettik illa bebekte gelicek diyorlar götürüyorum beril e dönüp bakmıyorlar bile saatlerce sıralarda bekliyoruz e niye geldi bebek dediğimizdede gelicek tabi birde biz insan değilmişiz gibi davranıyorlar ya deliriyorum.

Beril iyi dün yine elletmedi kendini fizyoterapiyede boşu boşuna gidiyor gibiyiz.

Ayşenur nasıl pıtırcığım koşturuyor sanırım iyice.

aynen öyle canım benimde raporum 2 şubatta bitiyor süt izinlerimi toplu aldım 29 martta iş başı yapmamlazım ama ücretsiz izin almayı düşünüyorum yavrumda çok ufak ....
berrağın sağlığı şaunda gayet yerinde gözleri dışında haftasını tamamlamayı bekliyor 2.derece rop var 3.ye geçer ise ameliyat edicekelr şuanda iyi ve kötü damarlar eşit durumda olduğu için müdahale edemiyorlar 40.haftayı tammalması gerkiyormuş 3 haftavar daha( beni çok üzüyor teyzesi beni ememiyor orada biberona alışmış sağıp biberon ile besliyuorum sütümde azaldı mama takviyeside yapıyoruz göğüsümde çok zorlanıyor buna nasıl bir çözüm bulabilirim bilemiyorum bu konuda yardımınızı rica ederim ...30.hafta topiğinde berrağın resimlerini ekledim ebrucuğum...

Baktım fıstığımızın resimlerine çok şeker maşallah minicik güzel yüzlü prenses. benim içinde minicik öp başından. Süt konusuna gelince Beril in çocuk dr u bana motilium diye bir ilaç vermişti 20 gün kullanıp 10 gün ara verip daha sonra yine 20 gün kullanmam koşuluyla faydasını gördüm. Ama bunu kesinlikle öncelikle dr nuza bir danış belki önerebilir.Bol bol sıvı gıda al bence öyle tatlı ye fasul ye ye hikaye tek çözüm sıvı günde 2 bardak süt içmeyi denemelisin. İnşallah bol bol sütün olur fıstıkta faydalanır yapmasın öyle yaramazlık emsin ennesini işte tertemiz süt

oda sıkıldı artık devamlı birilerinin onun isteği dışında bişeyler yapmasına..ama en azından siz devamlı onu eğlendirerek hareket ettirin canım..kasları gevşesin biraz daha..bu bi süreç belkide beril artık büyüyo ve kendi iradsi gelişiyo bu yüzden beklide tepki veriyor size.nur ii şükür canım dediğin gibi oradan oraya koşuyo..

Afferin fıstığıma koştursun tabi. Beril konusunda bilmiyorum direncini kırmamız gerekiyor.

kizlar size guzel haberlerim mi var yoksa guzel degilmi birturlu karar veremedim
bende bugun hastanedeydim simdi burda rehabilitasyon doktoru diye birsey var fisyoterapiye o soyluyor bu tedavi uygulanacak filan diye
bugun orda randevum vardi ve bu doktor herkezden cok farkli birsey soyledi diyorki iki mr sonucunu da goruyorum dedi ve kesinlikle gelisme var dedi
bende noroloji doktorumuz hic bir zaman normal bir cocuk olamiyacak dedim odA biraz tuhaf bakti yani oyle olacagini zannetmiyorum diye
motor gelisimi biraz geriden geliyor evet dedi ama bebeginin beyni de gelisiyor ve ben iyi olacagina inaniyorum dedi yani 1 bucuk iki yasina gelince yeni yeni birseyleri net diyebiliriz dedi simdi ne negatif neden pozitif birsey soylemek dogru olmaz dedi
ama cok olumluydu yani asiri derece ozurlu olmaz dedi
fizik tedaviyi hic aksatmayin dedi celebral palsi var mi diye sordum hic oyle birsey yok dedi gayet iyi dedi
ayyy bilmiyorumki kime inanacagimi sasirdim simdi inanmak istiyorum ama sonra hayal kirikligi yasamak istemiyorum kizlar ama icin icin cok seviniyorum allah bu sevincimi yarida birakmasin ya super zekali olsun demiyorum ama en azindan kendi hakkindan gelebilecek olsun da
simdi gozleri gormuyor ya doktorumuzda en buyuk kaybiniz o oldu diyor belkide cogu ondan geriden geliyor dedi
keske bir mucize olsaydi da beynindeki gorme merkezi iyilesseydi de biraz birseyde olsa gorseydi
ama ufugunda cok yanar doner hali var bazen bakiyorum hic bir sey yapmiyor hic bir sey ile ilgilenmiyor
bazende bi bakiyorum okadar neseli okadar azimli oluyorki ben bile sasiriyorum
kotu oldugu gunlerde ayy ufuk hic iyilesmiyecek diyorum ama iyi oldugu gunler okadar umudum oluyorki ozaman belkide sadece gormedigi icin yapamiyordur bazi hareketlerini diyorum
ayy kizlar siz olmasaydiniz ne yapardim yaa hastaneden gelince size yazmak icin okadar sabirsizlandimki hepinizi cok seviyorum

bu arada sher cok sevindim herseyin iyi olmasin rop u da iyilesecek annesi merak etme ufugunda vardi evre 1 ropu iyilesti sonra merak etme annesi daha resimlerine bakmadim simdi bakacam ama eminimki dunya tatlisidir berrakcigimiz

mehtapcigim meslek konusuna gelince icimdeki ruyamdaki meslek yeni dogan hemsireligi ama sher in dedigi gibi gece nobet tutmam gerekecek o konuda cok takiliyorum nasil yapr nasil ederim diye
sher in dedigi gibi ana okul ogretmenligini de dusunuyordum ikinci secenegim o zaten ama kendi cocuklarimi bir krese gondermek sonrada baskasinin cocuguna bakmak bana biraz sacma geliyor acikcasi

yada ozurlu cocuklara ozel bir okulda ogretmenlik yapmak isterim ayy bilmiyorum iyice dusunup tasinip oyle karar vermem gerekiyor ama bazen cocuklarimiz icin en buyuk ruyamizdan va gecmek zorunda kalabiliriz iste

soraya canım bu çok sevindirici bir haber...
walla okuyunca çok ama çok sevindim...
inan sende doktorun dediğine canım...

seher canım benimde sütüm başta azdı sonra
Ata'mın doktoru ebrizime önerilen ilacı ( motilium) bana da önerdi..
olumlu sonuç aldım canım...
ama bir doktorunuza sor öyle al...

süper bir haber bu canım inan o kadar çok sevindim ki hiç birzaman umutunu kaybetme hayatım ufuğumuz iyileşicek allahın izini ile onlar o kadar inatçıki ve mücadeleci birakmayacaklar kazanacaklar...inan buna normal zamanında doğan bebeklerde zaman zaman gelişme oluyor zaman zaman duruyor sen çok takılma hayatım umudunuda yitirme bebeğinle güzel zaman gçirmeye bak he anın tadını çıkar canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…