Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
slm kızlar sorayacım erbizm saolun gerçekten dikkat şart ama bi sn içerisinde oldu ne olduysa yarında 4 buçukta randevumuz var kalp doktoruna gidip eko çekilcek inş herşey yolundadır sorun yok der bizze doktor bi tarafım hemen yarın olsun götüreylim diyo bi tarafımda ya ters bişey varsa diyo herneyse burası bugünde bembeyaz ben ecrinin kafasına hiç bişey örtmüyorum ama dün gece ecrininde burnu çok tıkandı zaten hayatta kafasına bişey örttürmez dışarıya çıkarken zor giydiriyorum bere çıkarana kadar ağlıyo cadı

Geçmiş olsun mecbue ama çok tedirgin olma. Hiç düşmemesi tabii ki daha iyi ama bebekler düşmelere bizlerden daha dayanıklı. Kalp konusunda da delik artık kapanmıştır inşallah. İnşallah güzel haberlerle gelirsin.

inşallah güzel haberlerle gelirsiniz canım

canım öncelikle geçmiş olsun..
inşallah bize güzel haber vereceksin...

Mehtap cım yanlış anlama ama 24-25 e fazla giydirmiyormusun..
gerçi artık alışmıştır Berkay cık..
Ata'mda keltoş :)) walla evde hiç sapka takmıyorum...

bugün Ata'mın ilk nöroloji kotrolü var..
ama gidemiyeceğiz acaip gerildim arkadaşlar..
eşim çok büyük bir hastanede çalışıyor yani birsürü doktor var
o kadar doktorun içinden benim eşimi gönderdiler başka bir hastaneye
orda bir ameliyat varmış onun için..
randevumuz ^15.00 de
sabahtan beri eşim o hastanede ameliyata girmeyi bekliyormuş..
şimdi girdi...
offfff ya yetişemiyecek
kaldı önmümüzdeki haftaya........
çok üzüldüm ya....

bizim evin derecesi de 24 derece ama gece tabiki biraz serin olyor bizde kalorfer calisiyor kalorferin ustunede su dan baska birsey yapmiyorum ustunede bazen cit citli badi ustune penye pijama bazen kalin pijama yani bazende sadece esofman takimi ile yatiyor coraplarini da giydiriyorum ama basini ortmuyorum ama benim bebegimde cok hir hirli burnu cok cabuk tikanir bende burun aspiratoru ile once burnunu iyice temizliyorum sonrada burun spreyini sikiyorum iyice rahatliyor ozaman
ama benim bebegim biraz ustuttugu zamanda hemen cigerleri doluyor cok bunaliyor nefes alamiyor onun icin doktor bize astim ilaci olan ventolin verdi onu kullaniyoruz ama normal ussutmedigi zaman bile nefes alirken hep ses geliyor yani doktora gittigimde bunun cigerleri cok dolu diyorlar halbuki bu normal hali diyorum hasta oldugunda gorseniz cok fena oluyor
bizde bugun doktora gidecez yine ama bugun cigerleri icin dinliyeceklermis

mecbuecim insallah iyi haberler getirirsin bize yarin
ninimcim uzuldum bende gidemediginize insan hayal kirikligina ugruyor demi
mehtapcim gecmis olsun berkayin bir an once burnu acilsin ve disleri ciksin
ebrucum alisirsin merak etme onu sen her haliylekabul ediyorsun zaten

Mehtap cım yanlış anlama ama 24-25 e fazla giydirmiyormusun..
gerçi artık alışmıştır Berkay cık..
Ata'mda keltoş :)) walla evde hiç sapka takmıyorum...

Sence fazla mı canım. Bilemiyorum ki belki de öyledir. Keşke dilleri olsada konuşsalar ben üşüdüm ya da çok sıcak diye. İnsan korkuyor üşütmekten. Giydirince de acaba fazla mı diye düşünüyor. Ben evde kısa kollu dolaşıyorum. Derler ya bebeklere sizin giydiğinizden bir kat fazla giydirin diye. Öyle olunca sanki üşüyormuş gibi geliyor. Çok zor bir durum yani insan kararsız kalıyor.

Üzülme canım yeter ki güzel haberler olsun. Herşeyde vardır bir hayır. Siz de haftaya gidersiniz. İnşallah çok çok güzel geçer muayenesi.

Geçmiş olsun sanada canım. Ciğerleri iyidir inşallah Ufuğumuzun.

Mehtapcım bende evde kısa kolluyla dolaşıyorum.
24-25 derece bana sıcak geliyor..
o sebepten Ata'yı benden 1 kat fazla giydiriyorum...

c
canım benim sıkıntı etmemeye çalış inşallah sonuçlar iyi çıkacaktır...kaç haftalıktı atamız eşin galiba dr asm demi çalışıyor

c
canım benim sıkıntı etmemeye çalış inşallah sonuçlar iyi çıkacaktır...kaç haftalıktı atamız eşin galiba dr asm demi çalışıyor

canım tekekkür edrim..
şubat 11 ne randevu aldık asm de..
eşim siyamide dr...
sen nasılsın?
berrak nasıl?
Ata 33+3 doğdu..şuan 6 aylık...

canım tekekkür edrim..
şubat 11 ne randevu aldık asm de..
eşim siyamide dr...
sen nasılsın?
berrak nasıl?
Ata 33+3 doğdu..şuan 6 aylık...

berrağım doğucak olduğu tarihti 11 şubat:)))))) hayatım benim eşimde 1,5 yıl öncesine kadar asmde çalışıyordu ama orada çalışan arakadaşlarımız çok fazla asmde çocuk nörolojisi varmı?benim bildiğim üniversite hastanelerinde var ve siz atayı ilk kez mi götürüyorsunuz bben geçen hafta berrağı götürdüm cerrahpaşaya şimdilik herşey normal dedi nisan ayına eeg verdi kontrol için yapğtırmamız gerekir dedi ...bmi çok erkenden götürdük acaba berrak 30 haftada doğdu şuanda 38.haftaya girdik.....berrak gayet iyi şimdilik her şey yolunda çok şükür sadece beslenme sorunumuz var beni emmiyor(((((((
daha önce bir tarih isterseniz eğer yardımcı olmaya çalışalım ataya öpücükler:))))))

Canım aslında nöroloji kontrolü için erken değil. Sürekli nörolog kontrolünde olması çok önemli. Biz hastanedeyken ayrı zamanlarda 3 defa nöroloji muayenesi ve kraniyal usg yapıldı. En son muayenesinde doktor düzeltilmiş 4 aylıkken tekrar görmek istemişti. Biz de götürdüğümüzde temiz çıkmıştı çok şükür. Üniversite hastanelerinin nöroloji bölümleri çok iyi ayrıntılı tetkikler yapılıyor. Biz randevu almak istediğimizde 26 Mayısa randevu verdiler. O randevuyu aldım oraya gideceğiz ama öncesinde fazla gecikmemek için yine özelden eski doktorumuza götürdük. Berrağın iyi olmasına çok sevindim. İnşallah hep böyle devam eder. Emme sorunu da normal aslında hastanede biberonun kolaylığına alışınca evde emmek güç istediği için anne memesinden emmiyorlar. Bence biberonla vermeye devam et fazla enerji sarfetmesin bu dönemde mümkün olduğunca çok kilo alsın toparlasın miniğimiz. Biraz daha güçlenince memeyi denersin tekrar. Sevgiler..

canım öncelikle teşşekkür ederim..asm de haftanın 1 günü hoca geliyormuş..Ata'nın doktoru eşimin oda arkadaşının eşi..o hallediyor sağolsun...eşinde doktormu ???
evet ilk kez götüryoruz..Ata'mın gelişimi iyi gittiği için 6 ayda nörolok istedi doktorumuz..
cerrahpaşada kime götürdün??
berrağı öpüyorum..sehercim zorla emmesi için..almassa bile tut memen de...

arkadaşlar biraz önce Ata'mın aylık kotrolünden geldik..
herşey iyi gidiyor boyu 6 aylık bebeği geçiyor
kilosu da 6 aylık bebek kilosunda..
bazı hareketleri 6 aylık bazıları ise 5 aylık gibiymiş..çok sevindim..
sebze çorbasına et, kıyma koymamızı istedi..
bebek ekmeği kullan dedi.. nerde bulacağım bebek ekmeğini ???????????????
yoğurt'a başlayacağız..evde yap dedi ..yapamzsan danone kullanabilirsin dedi..
pekmez de kullanabilirmişim..
çok fazla pekmez kullanmamı istemedi .sebzeleri reddetmemesi için...
darısı diğer bebeklerin başına....

Mehtap'cım Berkay'ın terlemsi düzeldimi????

yoğurt nasıl yapılır ???
hangi sütü kullanayım??
dr günlük süt dedi ama ben anlamdım??
hangisi günlük süt oluyor..
danoneyle mayalayabilirsin dedi doktorumuz..
fikirlerinize ihtiyacım var..

yoğurt nasıl yapılır ???
hangi sütü kullanayım??
dr günlük süt dedi ama ben anlamdım??
hangisi günlük süt oluyor..
danoneyle mayalayabilirsin dedi doktorumuz..
fikirlerinize ihtiyacım var..

gözün aydın çok güsel haberler almışsın. görünce birkaç duyduğum şeyi paylaşmak istedim. yoğurt yapımını anneme sordum şimdi istersen onu da anlatabilirim. annem zamanında ben sana hergün bi su bardağı yoğurt mayalayıp yedirirdim die anlatırdı da... süt konusuna gelince çok bilindik bi süt markasındaki gıda müh. ile konuşmuştum ben hamilelik döneminde süt tüketirken. günlük sütlerde soğuk zincirine çok dikkat edilmediğinden, uzun ömürlüler daha sağlıklı demişti. paylaşmak istedim.

kornelya teşekkür ederim..evet güzel haberler aldım bugün..
canım anne nasıl mayalıyordu??
sen,nde iki tane kuzun var . sen nasıl yaptın ???

pınarın organiği nasıl??
ben tadını çok seviyorum..

kornelya teşekkür ederim..evet güzel haberler aldım bugün..
canım anne nasıl mayalıyordu??
sen,nde iki tane kuzun var . sen nasıl yaptın ???

pınarın organiği nasıl??
ben tadını çok seviyorum..

evet tadı çok lezzetli ama bende duydum başka bi arkadaşada dru sölemiş en bakterisiz süt danoneninkiymiş. bu resimdeki kuzulardan bahsediosan benim görev yaptığım ilk köy okulundaki öğrencilerim:)
yoğurt tarifine gelince, en iyisi su bardağında yapmakmış taze taze yesin die dio anne:) sütü ısıtıp bardağa koyacakmışsın, sanırım kaynayana kadar hemen hemen. sonra biraz biraz soğuması beklenecekmiş. parmağınla baktığında ne soğuk olacakmış, ne de dokunulmucak parmağı yakacak kadar sıcak. parmağını yakmıcak kıvama gelince bir çay kaşığı kadar yoğurdu sütle ezip o ılımış sütün içine katılacak ve karıştırılacakmış. ama çay kaşığı yoğurt ölee çok tepeleme olmucakmış, ekşitirmiş yoğurdu. ağzını kapatıp, sıcak duracak şekilde bir örtüyle sarılacakmış. hatta ben üstüne battsniye attığını görürdüm zamanında:) öle hiç açmadan bırakıomuşuz, 2 saat sonra hazır yoğurt. 2 saat sonrada üstünü açınca kıpırdatmadan olduğu yerde soğumaya bırakıomuşuz. soğuyunca artık tüketime hazırmış.

merhaba kızlar..hayırlı cumalar herkese..nınım bebişinin sağlıklı gelişimine çok sevindim..inşallah hep böle devam eder canım..tüm bebeişlerin sağlıklı haberlerini alalım inşallah..pınarın çocuk devam sütü var ondan yapabilirsin..ben zamanında çok denedim yoğurt yapmayı ama bi türlü tutturamamıştım maalesef..bende hazır çocuk yoğurtları satılıyor ondan vermiştim kızıma..bebe ekmeğinide büyük marketlerde bulabilirsin..ben almıştım ama çok sertti..unonun çocuk ekmeğini alıyorum tadı çok güzel onuda verebilirsin berkaya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…