Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kornelya soğol canım..yarın yapacağım (deneyeceğim)
canım ben senin sandım pardon..
ama olsun onlarda bizim kuzularımız...

bugün benim doğum günüm kızlar 29 yaşına giriyorumbayanssulusmile 30 yaşına dayandık valla

teşekkür edrim canım..kornelya yamış nasıl yapıldığını..deneyecğim..
ekmeği çorbaya katmak için..
nuru öpüyorum..nasıl iyimi??

bugün benim doğum günüm kızlar 29 yaşına giriyorumbayanssulusmile 30 yaşına dayandık valla

öhö öhö burda 36 yaşında olanlar var..yani ben kaydirigubbakcemile3
Doğum günün kutlu olsun kuzunla ve eşinle birlikte sağlıklı çoooook uzun yıllar diliyorum...a.s.

kornelya teşekkür ederim..evet güzel haberler aldım bugün..
canım anne nasıl mayalıyordu??
sen,nde iki tane kuzun var . sen nasıl yaptın ???

pınarın organiği nasıl??
ben tadını çok seviyorum..

çok sevindim ata nın kontrolünden sevinçli haberlerle gelmişsin. hep böyle sağlıkla büyüsün inşallah. Ben beril e pınarın organik sütü ile yaptım hep biraz sulul oluyor beril çok sevmiyor bu şekilde ama çorbasıyla aynı anda yediriyorum o zaman yiyor. Bizim dr muzda mayalayamadınız dışarlardasının kendinizi yıpratmayın sütaş ın baby mix ini kullanın dadone de katkı daha çok uzun süre kullanım için demişti.Kafan karışıcak biliyorum ama bende açıkçası kime neye inanacağımı bilmiyorum

çok soru sordum arkadaşlar
muhallebi ne alayım????????????????????????????
akşam artık yatmadan muhallebi verecğiz...

nur ii şükür teyzesi uyuyo..çok hareketlendi bilgisayarı onun bulunduğu odaya götüremiyorum..benden önce atlıyo bide elimi bilgisayarın üstünde iteliyo kendi oynucakmış hanfendi..bu yüzden fazla giremiyorum..

canım teşekkür ederim..tecrübeleriniz önemli benim için...bu arada Atam' iğne yapıldı yine ateşlenecek...kıyamam ben kuzuma..
inşallah Berilimzde büyüyecek güzel şeyler başaracak...
baby mix i bizim dr önerdi..dışarı çıkarken kullanabilirsin dedi..
donone öylemiymiş..
neyse evde deneyecğim ..inşallah tutturabilirim..
sen nasılsın????

kornelya soğol canım..yarın yapacağım (deneyeceğim)
canım ben senin sandım pardon..
ama olsun onlarda bizim kuzularımız...
rica ederim... umarım deneme iyi sonuçlar verir, atada afiyetle yer:) bende merak ettim bi denesem belkim hazırlık olur... bu arada önemli değil benim sanman, eh bi yerde benimmiş gibi özeller..:) ayrıca tüm çocuklar tüm bebekler dediğin gibi bizim kuzular.

ne güsell, sağlıkla, huzurla, mutlu mutlu nice yaşlara... ailecek, hep iyi haberler alarak, güsel anılarla doldurulmuş uzun bir ömür olsun insallah...

Berkay terlemiyor canım, burnu tıkanıyordu. Dün gece olmadı inşallah bundan sonra da olmaz.

yoğurt nasıl yapılır ???
hangi sütü kullanayım??
dr günlük süt dedi ama ben anlamdım??
hangisi günlük süt oluyor..
danoneyle mayalayabilirsin dedi doktorumuz..
fikirlerinize ihtiyacım var..
Diğer önemli konu. Bu yoğurt yapma olayını ben öğrendiysem herkes öğrenir. Doktorun günlük süt dediği cam şişede satılan süttür. Ben KAYsüt kullandım. Pastörize keçi sütü. Yarım litresinden yapıp artanı da siz yiyebilirsiniz. 2 bardak kalan sütü de içersiniz.

Ah bu parmak derecesi ile zor tutturuluyor. Ben ilk zamanlar dijital derece ile 38-42 derece arasında mayalıyordum birkaç denemeden sonra tutturdum. Çok komikti laboratuarda çalışır gibi:) Bir de yoğurt yaparken önemli nokta mayalamayı beklerken 2-3 saati geçirme fazla bekleyince ekşiyor.

Doğum günün kutlu olsun Arzu:) Miniğinle birlikte daha nice senelere...

çok soru sordum arkadaşlar
muhallebi ne alayım????????????????????????????
akşam artık yatmadan muhallebi verecğiz...
Muhallebinin çok fazla faydası olmadığı için hala muhallebi vermiyorum. Ama eski usulde pirinçunu ile evde yapılırdı. Sen de öyle yapabilirsin.

dilekleriniz içim hepinize teker teker teşekkür edrimolumunekankayizsmile :))

herkeze merhaba oncelikle arzu cum dogum gunun kutlu olsun saglikli nice mutlu senelere insallah

ninim ata iyi gelistigine cok sevindim insallah boyle devam eder her zaman

bu arada bizde dun doktordaydik ufugun boy ve kilo gelisimi de cok iyi gidiyor suanda 10 bucuk aylik ama duzeltilmis 8 bucuk aylik kilosu 9 kilo 950 gram olmasi gerekenden cok onde gidiyor boyuda 73 cm
en cok sevindigim seyde bas cevresinin buyumesi oldu 15 gunde arim cm buyumus doktor beyninin gelistigini gosteriyor bu diyor gerci yinede cok kucuk bas cevresi 42 cm normalde olmasi gereken 47 cm mis
bende bu gece cok guzel bir ruya gordum camideymisim ve ben saflarin en onundeydim ve butun cami hep beraber 3 kere salavat getirdik ben bem beyaz giymistim ogullarimda ynimdaydilar ve her yerden su fiskiriyordu cok guzeldi

veee iste en mutlu haber sabah ufuk uyandiginda mamasini yedirdikten sonra yatakta onunla biraz oynadik ve bide ne goreyim zor guc de olsa kendi kendine sirt ustunden yuz ustune dondu yani yuvarlandi cok sevindim hala inanamiyorum

bu arada kizlar herhalde aranizda en kucugunuz benim gibi 21 yasindayim nisanda 22 olacagim:)

Ah soraya çok sevindim canım. Ufuğumuz artık dönüyor demek ki. Rüyan belki de Ufuğun bu gelişimini sana müjdeledi. İnşallah hep böyle güzel gelişmelerle yüzünü güldürür. Çok küçükmüşsün sen daha:) Ne kadar erken çocuk sahibi olmuşsun o yaşta iyi cesaret yani.

soraya canım okurken tüylerim diken diken oldu..
Allah sana güzel haber göndermiş rüya ile...
ufuğa çok sevindim çok....

Ata yı ben hep yüz üstü yatırırım öyle seviyor ve rahat yatıyor...
dün gece 04 de süt vermek için kalktım uyuyordu..
sütünü getiridm birde ne göreyim Ata'm sırt üstü dönmüş dönencesiyle konuşuyor...
nasıl mutlu oldum anlatamam..ilk defa yaptı...

canım eti sebze çorbasına koy suyu geçsin dedi..
blendırla ezip verbilirsin demişti..
ben bugün 4 adet kuşbaşı koydum sebzeyi pişirirken..
sonrada eti çıkardım attım..
yarın 2 kez çekilmiş kıyma koyacağım. eti süzgeçden geçirip öyle vereceğim bakalım yiyecekmi...
keçiboynuzu pekmezi alayım..üzüm var evde..

tesekkur ederim kizlar evet ben bile hala inanamiyorum simdi sanki hic yapmamais gibi geliyor bana iki defa yapti sonra bidaha yapmadi hep acaba tesadufmu diyorum yani iste insanin inanasi gelmiyor hele bide ufuk gibi bir bebege fisyoterapistimiz bile cok sevinecek gorurse artik rahat rahat donersede oturma egzersizleri yapacaz allahim yardim etsin cekemiyecegimiz gucu vermesin

evet kucugum 17 yasinda evlendim (derdim neyse evde kalmistim):)19 yasinda ilk oglumu kucagima aldim 21 yasindada ikinci oglumu
ama simdi biraz kendime zaman ayirma vakti okula gitmek istiyorum meslek sahibi olmak istiyorum
cocuklarimin rahat icinde buyumelerini istiyorum gerci allaha sukur hic bir eksiklikleri yok ama olsun

gözün aydın soraya, yazdıklarınızı takip ediyordum çok sevindim bende gelişme karşısında, mutlaka devamıda gelecektir... insallah kısa sürede gelişmelerini gösterir...
bu arada diğer gönlünden geçenlerde olur, büütün bu mutlulukları sırayla yaşarsın...

Mehtap eski usul muhallebi tarifini istiyorum canım:)))

Canım aslında muhallebi sütle yapılır eski usulde ama biz süt kullanamadığımız için devam maması ile yapabilirsin.

Meyveli muhallebi:
100 cc suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu koyarak pişiriyorsun. İndirdikten sonra 3 ölçek devam mamasından ilave ediyorsun. Üzerine herhangibir meyve püresi ilave edebilirsin.
Sade istersen:
100 cc suya 1,5 silme tatlı kaşığı pirinç unu katıp pişirirsin. İndirdikten sonra 3 ölçek devam maması eklersin.

Atacığımıza afiyet olsun:)

Vallahi yarın bendemi yapsam acaba. Önce et suyuyla başlasam diyorum. Buz kalıpları aldım. Et suyunu buz kalıplarına koyarım derin dondurucuya. Hergün bir tanesini kullanırım. Yarın kıymayı denedikten sonra yaz lütfen bakalım Ata beğenecek mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…