merhaba kızlar..hayırlı cumalar herkese..nınım bebişinin sağlıklı gelişimine çok sevindim..inşallah hep böle devam eder canım..tüm bebeişlerin sağlıklı haberlerini alalım inşallah..pınarın çocuk devam sütü var ondan yapabilirsin..ben zamanında çok denedim yoğurt yapmayı ama bi türlü tutturamamıştım maalesef..bende hazır çocuk yoğurtları satılıyor ondan vermiştim kızıma..bebe ekmeğinide büyük marketlerde bulabilirsin..ben almıştım ama çok sertti..unonun çocuk ekmeğini alıyorum tadı çok güzel onuda verebilirsin berkaya..
bugün benim doğum günüm kızlar 29 yaşına giriyorumbayanssulusmile 30 yaşına dayandık valla
kornelya teşekkür ederim..evet güzel haberler aldım bugün..
canım anne nasıl mayalıyordu??
sen,nde iki tane kuzun var . sen nasıl yaptın ???
pınarın organiği nasıl??
ben tadını çok seviyorum..
çok sevindim ata nın kontrolünden sevinçli haberlerle gelmişsin. hep böyle sağlıkla büyüsün inşallah. Ben beril e pınarın organik sütü ile yaptım hep biraz sulul oluyor beril çok sevmiyor bu şekilde ama çorbasıyla aynı anda yediriyorum o zaman yiyor. Bizim dr muzda mayalayamadınız dışarlardasının kendinizi yıpratmayın sütaş ın baby mix ini kullanın dadone de katkı daha çok uzun süre kullanım için demişti.Kafan karışıcak biliyorum ama bende açıkçası kime neye inanacağımı bilmiyorum
rica ederim... umarım deneme iyi sonuçlar verir, atada afiyetle yer:) bende merak ettim bi denesem belkim hazırlık olur... bu arada önemli değil benim sanman, eh bi yerde benimmiş gibi özeller..:) ayrıca tüm çocuklar tüm bebekler dediğin gibi bizim kuzular.kornelya soğol canım..yarın yapacağım (deneyeceğim)
canım ben senin sandım pardon..
ama olsun onlarda bizim kuzularımız...
bugün benim doğum günüm kızlar 29 yaşına giriyorumbayanssulusmile 30 yaşına dayandık valla
Berkay terlemiyor canım, burnu tıkanıyordu. Dün gece olmadı inşallah bundan sonra da olmaz.arkadaşlar biraz önce Ata'mın aylık kotrolünden geldik..
herşey iyi gidiyor boyu 6 aylık bebeği geçiyor
kilosu da 6 aylık bebek kilosunda..
bazı hareketleri 6 aylık bazıları ise 5 aylık gibiymiş..çok sevindim..
sebze çorbasına et, kıyma koymamızı istedi..
bebek ekmeği kullan dedi.. nerde bulacağım bebek ekmeğini ???????????????
yoğurt'a başlayacağız..evde yap dedi ..yapamzsan danone kullanabilirsin dedi..
pekmez de kullanabilirmişim..
çok fazla pekmez kullanmamı istemedi .sebzeleri reddetmemesi için...
darısı diğer bebeklerin başına....
Maşallah kuzucuğa; gelişimi hep böyle güzel gider inşallah. Sebze çorbasına et koymamızı doktor henüz bize söylemedi. Bende mi başlasam acaba çok istiyorum artık ete geçmesini. Bizim bir doktor herşeyi düzeltilmiş yaşa göre söylüyor diğer doktor kronolojik yaşa göre. Ne yapacağımı şaşırıyorum bazen. Bebek ekmeği Etinin var canım ben onu kullanıyorum.Marketlerde satılıyor. Pekmezi de bir gün keçiboynuzu bir gün üzüm pekmezi kullanabilirsin. Ben öyle yapıyorum.
Mehtap'cım Berkay'ın terlemsi düzeldimi????
Diğer önemli konu. Bu yoğurt yapma olayını ben öğrendiysem herkes öğrenir. Doktorun günlük süt dediği cam şişede satılan süttür. Ben KAYsüt kullandım. Pastörize keçi sütü. Yarım litresinden yapıp artanı da siz yiyebilirsiniz. 2 bardak kalan sütü de içersiniz.yoğurt nasıl yapılır ???
hangi sütü kullanayım??
dr günlük süt dedi ama ben anlamdım??
hangisi günlük süt oluyor..
danoneyle mayalayabilirsin dedi doktorumuz..
fikirlerinize ihtiyacım var..
evet tadı çok lezzetli ama bende duydum başka bi arkadaşada dru sölemiş en bakterisiz süt danoneninkiymiş. bu resimdeki kuzulardan bahsediosan benim görev yaptığım ilk köy okulundaki öğrencilerim:)
yoğurt tarifine gelince, en iyisi su bardağında yapmakmış taze taze yesin die dio anne:) sütü ısıtıp bardağa koyacakmışsın, sanırım kaynayana kadar hemen hemen. sonra biraz biraz soğuması beklenecekmiş. parmağınla baktığında ne soğuk olacakmış, ne de dokunulmucak parmağı yakacak kadar sıcak. parmağını yakmıcak kıvama gelince bir çay kaşığı kadar yoğurdu sütle ezip o ılımış sütün içine katılacak ve karıştırılacakmış. ama çay kaşığı yoğurt ölee çok tepeleme olmucakmış, ekşitirmiş yoğurdu. ağzını kapatıp, sıcak duracak şekilde bir örtüyle sarılacakmış. hatta ben üstüne battsniye attığını görürdüm zamanında:) öle hiç açmadan bırakıomuşuz, 2 saat sonra hazır yoğurt. 2 saat sonrada üstünü açınca kıpırdatmadan olduğu yerde soğumaya bırakıomuşuz. soğuyunca artık tüketime hazırmış.
Doğum günün kutlu olsun Arzu:) Miniğinle birlikte daha nice senelere...bugün benim doğum günüm kızlar 29 yaşına giriyorumbayanssulusmile 30 yaşına dayandık valla
Muhallebinin çok fazla faydası olmadığı için hala muhallebi vermiyorum. Ama eski usulde pirinçunu ile evde yapılırdı. Sen de öyle yapabilirsin.çok soru sordum arkadaşlar
muhallebi ne alayım????????????????????????????
akşam artık yatmadan muhallebi verecğiz...
herkeze merhaba oncelikle arzu cum dogum gunun kutlu olsun saglikli nice mutlu senelere insallah
ninim ata iyi gelistigine cok sevindim insallah boyle devam eder her zaman
bu arada bizde dun doktordaydik ufugun boy ve kilo gelisimi de cok iyi gidiyor suanda 10 bucuk aylik ama duzeltilmis 8 bucuk aylik kilosu 9 kilo 950 gram olmasi gerekenden cok onde gidiyor boyuda 73 cm
en cok sevindigim seyde bas cevresinin buyumesi oldu 15 gunde arim cm buyumus doktor beyninin gelistigini gosteriyor bu diyor gerci yinede cok kucuk bas cevresi 42 cm normalde olmasi gereken 47 cm mis
bende bu gece cok guzel bir ruya gordum camideymisim ve ben saflarin en onundeydim ve butun cami hep beraber 3 kere salavat getirdik ben bem beyaz giymistim ogullarimda ynimdaydilar ve her yerden su fiskiriyordu cok guzeldi
veee iste en mutlu haber sabah ufuk uyandiginda mamasini yedirdikten sonra yatakta onunla biraz oynadik ve bide ne goreyim zor guc de olsa kendi kendine sirt ustunden yuz ustune dondu yani yuvarlandi cok sevindim hala inanamiyorum
bu arada kizlar herhalde aranizda en kucugunuz benim gibi 21 yasindayim nisanda 22 olacagim:)
tesekkur ederim kizlar evet ben bile hala inanamiyorum simdi sanki hic yapmamais gibi geliyor bana iki defa yapti sonra bidaha yapmadi hep acaba tesadufmu diyorum yani iste insanin inanasi gelmiyor hele bide ufuk gibi bir bebege fisyoterapistimiz bile cok sevinecek gorurse artik rahat rahat donersede oturma egzersizleri yapacaz allahim yardim etsin cekemiyecegimiz gucu vermesin
evet kucugum 17 yasinda evlendim (derdim neyse evde kalmistim):)19 yasinda ilk oglumu kucagima aldim 21 yasindada ikinci oglumu
ama simdi biraz kendime zaman ayirma vakti okula gitmek istiyorum meslek sahibi olmak istiyorum
cocuklarimin rahat icinde buyumelerini istiyorum gerci allaha sukur hic bir eksiklikleri yok ama olsun
Mehtap eski usul muhallebi tarifini istiyorum canım:)))
canım eti sebze çorbasına koy suyu geçsin dedi..
blendırla ezip verbilirsin demişti..
ben bugün 4 adet kuşbaşı koydum sebzeyi pişirirken..
sonrada eti çıkardım attım..
yarın 2 kez çekilmiş kıyma koyacağım. eti süzgeçden geçirip öyle vereceğim bakalım yiyecekmi...
keçiboynuzu pekmezi alayım..üzüm var evde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?