Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bugün hafta sonu diye kimse uğramamış haklısın mehtap bazı şeyler için zaman ihtiyacı olduğunu biliyorum ama işte ister istemez canım ıskılıyo zamanı gelince yapacak herşeyi benim kızım önümüzdeki ay galiba bizde nörolojiye gideriz sorayacım teşekkür ederim canım ufuktanda inş güzel haberler alırız şimdi aklıma geldi sen 22 yaşındasın ufuk ikinci oğlun kız sen ne zaman evlendin:) bu arada diyer bütün annelere ve bebeklerede kucak dolusu sevgiler yolluyorum

ben bugun kiymali corba yedirdim yedi ufukcugum hemde bir kase dolu corbanin icinde hem patates hem sogan hem domates hem kiyma hemde karnibahar koydum kaynattim ve blenderdan gecirdim yedi yavrum tavsiye ederim baska sebzeleri de koyabilirsiniz havuc ve kabak gibi

canım evde misafir var sık giremiyorum..
yarın kıyma yı deneyeceğim haber veririm..
bugün muhallebi verdim
yedi benim tosbammm
Oh afiyet olsun. İnşallah kıymayı da çok sever. Az kıymayla başla istersen fazla ağır gelmesin.

Ufuk bizimkilerden büyük canım artık kıyma yemesi gerekir. Benim tedirginliğim acaba ağır gelebilir mi diye. Korkumdan haftasonu da veremedim.

Ah mecbue bizim kaderimiz acaba şu hareketi yapacak mı acaba gecikti mi diye endişelerle beklemek. Dediğim gibi kronolojik yaşıtımız olan zamanında doğmuş bebekler bile henüz emeklemiyor. Ama onların anneleri çok rahat.
Bizimkilerin de biraz daha zamana ihtiyaçları var. Nöroloji için nereye götüreceksiniz canım?

mehtapcım nörolojiye nereye götürürüm bilmiyorum ama doktorumuz yönlendiriyo bizi bu doktorm diye kardiyolojiyede o yönlendirmişti kuvözde yatarken yanlarına her zaman giriyodu doktorlar artık onamı yönlendirir bilmiyorum ben yattığı hastanenin doktoruna götürüyorum şimdilik memnunuz bakalım kuvöz döneminden beri tanıyo ecrini sorayacım ben denedim kıymayı bikaç kere ve afedersiniz ama kusmayla sonuçlandı kesinlikle kıyma yemiyo tavuk seviyo taneli şeyleride yiyo pirinçtir ufak makarna parçaları bazen buğdaylı çorba yapıyorum onuda yiyo ama inatla kıyma yemiyo

mecbu ve mehtap kıymayı yemiyorsa bebişler
sebzelerin içine et koyup pişirin sonrada eti çıkarın içinden..
en azından etin suyu geçmiş olur sebzeye..
doktorumuz öyle demişti...

mecbu ve mehtap kıymayı yemiyorsa bebişler
sebzelerin içine et koyup pişirin sonrada eti çıkarın içinden..
en azından etin suyu geçmiş olur sebzeye..
doktorumuz öyle demişti...

Canım sen bugün kıymayı verdin mi? Nasıl hazırladın? Kıymayı ne kadar koydun?

dogrudur benim bebegim daha buyuk evet ama bende korkumdan simdiye kadar veremedim ya agir gelir diye ama allaha sukur iyidi hic bir sorun yasamadik simdi olmasi gereken 8 bucuk aylik ama ben hic bir zaman dogmasi gereken haftaya gore hareket etmedim ek gidalara dagectigimde ufuk nerdeyse 5 aylikti ama dogmasi gereken tarih 3 bucuk aylikti gerci ufak tefek seylerle basladik ama hic bir zaman agir gelmedi hep yedi tosunum bizim doktorumuz demisti baslayin diye

eee kizlar daha ne var ne yok nasil geciyor gunleriniz

Maşallah kuzucuğa hep böyle annesini üzmeden yer inşallah. Berkay pek boğazlı bir çocuk değil malesef. Biberon mamasını çok seviyor onun dışındaki şeyleri pek isteyerek yemiyor malesef. Kronolojik 8 ay 3 haftalık ama kilosu şu an 8100 gram. Bacakları incecik kuzucuğumun.

mehtapcim 8 kilo 100 gram az degilki birtane arkadasim var oglu 26 haftalik dogdu suanda cocuk 15 aylik ve hala 8 kilo degil
boyu kac belki boyu uzun oldugundan bacaklari boyle ince duruyordur

mehtapcim 8 kilo 100 gram az degilki birtane arkadasim var oglu 26 haftalik dogdu suanda cocuk 15 aylik ve hala 8 kilo degil
boyu kac belki boyu uzun oldugundan bacaklari boyle ince duruyordur

72 cm canım. Doktor da kilosuna iyi diyor aslında ama gözüme çok zayıf görünüyor.

yok annesi yok cok iyi masallah yani az degilki neyse canim benim cikmam gerekiyor aksama birdaha girerim olursan konusuruz opuyorum herkesi mecbue ninim mehtap berkay ecrin ve atamizi koklaya koklaya opuyorum

benim bebişimde 35 haftalık doğdu bir ay var derken bir gece sabaha karşı suyum geldi ve acilen ameliyata alındım çok acayip anlatılamaz bir duygu annelik çok güzel herşey çok güzeldi ilk doğduğunda ama 1 hafta sonra hastaneye yattık yenidoğan sarılığından bilrubini 19 a çıkmış 3 gün hastanede kalmıştım o 3 gün geçmek bilmedi şimdi kızım 3 aylık bir kaç gün sonra 3,5 aylık olucak Allahım herkesin bebeğine çocuğuna sağlık versin anne olunca anladım gerçekten yumy yazdığın yazıyıda gözlerim dolarak okudum

72 cm canım. Doktor da kilosuna iyi diyor aslında ama gözüme çok zayıf görünüyor.

canım Berkay boya gidiyor..uzun boylu olacak..Maşallah...kilosuda iyi..
çok samimi arkadaşımın 18 aylık kızı var 10 kilo..ve 3.500 doğmuştu...
aslına başka bebeklerle kıyaslamamak lazım...
sorun etme...
Ata da çok fazla sebze yemiyor..
hergün yemesi gerekenleri veriyorum ama halen yarım çay bardağı yiyor..
zamana bırakacağım...nasıl olsa ilerie yiyecek...

canım nasıl bebeğin şimdi??
kaç kilo oğdu? ve gelişimi nasıl gidiyor?

yok annesi yok cok iyi masallah yani az degilki neyse canim benim cikmam gerekiyor aksama birdaha girerim olursan konusuruz opuyorum herkesi mecbue ninim mehtap berkay ecrin ve atamizi koklaya koklaya opuyorum

canım teşekkür ederiz..ufuğu uyuttun galiba..öperim o tostoşuuu...

kizlar yarin hem fizyoterapiste hemde goz doktorunda randevumuz var yarin onemli bir testin sonucu cikacak gozleriyle ilgili ne kadar gordugunu ve nerden kaynaklandigini filan dua edin ama ben cok heyecanliyim insallah olumlu seyler duyariz

inşallah güzel gelişmeler duyacaksın ve bizimle paylaşacaksın canım..
dualarım seninle olacak..

Haklısın canım. Nınım sebze çorbasına kıyma kattın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…