Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaslar cok tesekkur ederim evet bende cok istiyorum hayirlisiyla olsunda
mecbuecim kac gundur gorunmuyorsun iyimisin
evet esim yaninda

Gerçekten mecbueyi pek göremiyorum. Çok meşgul tabi kızıyla:) Mecbuecim girersen Ecrinden bişeyler yaz neler yapıyor minik yaramaz:)

merhaba kızlar ve tatlı bebişleri nasılsınız..sorayacım gözün aydın canım çok sevindim senin ve ailen adına..hayırlısı olsun ufuk geliştikçe gözleri daha ii olur inşallah canım..

Teşekkürler canım. Burayı hareketsiz bırakmayın yumy gitti, ebrizm yok, soraya da bir süre sonra gelmeyecek bıdışlardan haber verin:))

mecbue ecrinden dolayı giremiyor sanırsam
diş çıkarıyor ya huysuzluk yapıyordur annesine...

ebrizim ne yaptı acaba ???

doğru söylüyosun canım ama en büyük bebiş benim ki 1,5 yaşında ve çok hareketli ..sürekli ilgi istiyo şımarık:)leptopuda salona götüremiyorum kızım bırakmıyo..fırsat buldukça giriyorum..hepinizi çok seviyorumolumunekankayizsmile

ben geldim kızlar geçmişi tam okuyamayacam evet tahmin ettiyiniz gibi benim nazlı kızım oyunu ve iligiye çok alıştı sürekli çekiştiriyo beni ilgi olmayınca basıyo çığlığı bugünde doktorumuzdaydık bu ay içinde nörolojiye götürürseniz iyi olur dedi bi hastanneye baktık bu ay sonuna kadar dolu falülteyede soralım dedik 3 ten sonra randevu vermiyolarmış pazartesi bakcaz artık sorayacım mehtapcım nınım ve diyer anneler bizdeki gelişmeler bunlar alttan iki dişimiz çıktı üstlerde yakında gelecek dedi çok sürmezmiş yarında kızımın dişi için diş pilavı yapcam herkes diş buğdayı yapar burda pilav yapılıyomuş başka ne oldu haa bide yürüteçe izin verdi doktorumuz çok uzun olmamak kaydıyla dedi bugün onuda aldık sevdi şimdilik tabi iki gün sonra bıkar ben hergün gelmeye çalışıyorum ama işte malum cadı izin vermiyo geçen gece babası çay içerken üzerine dökülüyo az kalsın ödüm koptu gözünü ayırmaya gelmiyo yarında fırsat bulursam gelirim ama yoğun geçer kızlar darısı diş çıkaracak olan bütün kuzucukların başına herkesi ve melekelerini öpüyorum

rabbım kolaylık versın mecbue ınş rahat cıkar dıscıklerı sıkıntısız canım tum bebışler ıyı ols

Haklısın canım büyüdükçe yaramazlaşıyor kuzucuklar. Ebrizmle hiç görüşebildin mi? Berilcik iyi miymiş?

Mecbue bizde hala diş yok. Ama çok sıkıntı yapıyor kuzucuğuma. Diş pilavını ilk defa duyuyorum. Hayırlısı olsun.
Yalnız özellikle erken doğan bebeklere yürüteç pek tavsiye edilmiyor. Bebeğin kemik ve kas yapısına zararlı olduğu söyleniyor. Zamanında doğan bebeklerde bile yürüteç yürümeyi geciktiriyor. Yürüteci pek kullanma bence.
Ecrincik son zamanlarda çok hareketlendi herhalde ki sık sık kazalar atlatmaya başladı yaramaz:)

mecbue gözün aydın canım..
imşallah üstekiler sorunsuz çıkar...
walla bende diş pilavını ilk defa duydum :)))) nasıl olduğunu anlatırsın..
bide karşıyız yürütece ,
zaten dr larda enfazla 10 dl öberiyor 9-10 aydan sonra normai bebeklere...
biliyorsun bizimkiler özel bebiş..
bende kullanmayı düşünmüyorum...
ne zaman isterse o zaman yürüsün...
dikkatli olun yaramaz ecrin kurcalamaya başlar canım...

merhaba kızlar..mecbu pilavı bene ilk kez duyuyorum ama ii geçer inşallah gününüz..biz yürüteç kullandık düzeltilmiş olarak 6 aylıkken başladık kısa süreli olmak şartıyla kızım çok seviyodu..ama kullanmanı bende tavsiye etmiyorum.kızım yürütecin hızına alıştığı için ilk yürüme tecrübesini koşarak yapmaya çalışıyodu.. elini bıraktığım an koşmaya başlıyodu..düzgün olarak 1 aydır rahat yürüyo.ebruyu aradım ama cvp alamadım canım haber alırsam bildiririm..

Son düzenleme:

slm kızlar pilavı bende burda duydum ilk defa bursada herşey bi deyişik zaten adetleri vs falan yaptık geçti yürüteçi uzun süreli kullanmamamızı mözellikle tavsiye etti doktor sadece ayakta kalmaya cesareti olması için dedi uzun süreli tutumuyorum zaten çok sıkılgan herşeyden çabuk sıkılabiliyo ayakta kalma cesareti gelince yürüteçe bindirmeyeceksin kendi kendine kanepede falan sılalasın dedi doktor bizde aldık bakalım gökyüzüm16 sürekli gittiyiniz bi doktormu fakültede randevusuz alıyo yoksa bende randevusuz gidersem alırmı cevabını dört gözle bekliyorum çünkü dörtçeliki aradık bu ay sonuna kadar doluymuş mart başında arayın dedi o zamana kadarda beklemek istemiyorum bu ay içinde götürseniz iyi olur dedi doktorumuz

selam kizlar bnede iki gundur girmiyordum ufuk cok hasta nerdeyse nefes alamiyor yavrucak nefes alamsi ile vermesi cok kisa ve verirken cok zorlaniyor oksuruyor bide balgamini atamiyor cigerlerinden bir suru ses geliyor doktoru aradik bakalim bizi geri ariyacakmis gel derse gidecez ayyy kizlar halini gorseniz oksururken mos mor oluyor ve bazen nefes bile alamiyor

Çok geçmiş olsun canım. Yavrucak çok zorlanıyordur eminim. Birdenbire mi böyle oldu?

soraya çok geçmiş olsun canım...

arkadaşlar bende demin Ata'ya püre yedirirken bağazına kaçtı,
nasıl korktum anlatamam..kendi haline bıraktım olmuyor
çocuğumun gözeleri kocaman oldu , bende yaşlar akıyor,
yardımıcı kadınımıza bir seslendim , bu arada parmağımı taktım boğazına
bağırmamla korktu iyice ağlayınca parmakla beraber çıkardı boğazındakileri..
ama beni bir görseniz nasıl korktum , salya sümük ağladım Ata'm kucağımda...
inşallah rabbim ne bana nede başkasına birdaha aslaaa yaşatmaz...
elif hn. (yardımcımız) 3 çocuk büyütmiş..
geldi avuçlarını kulaklarının üzerine koydu ve yukarı doğru çekti..
oda böyle yapıyormuş...bir daha olursa böyle yap dedi...

Son düzenleme:

Canım çok geçmiş olsun. Çok büyük bir korku atlatmışsın gerçekten. Bende çok korkuyorum bazen yedirirken böyle birşey olacak diye. Daha önce bebeklere ilkyardım diye birşey okumuştum. Allah kimseyi bu durumla başbaşa bırakmasın ama ters çevirip sırtına biraz sertçe pat pat yapmak iyi gelirmiş. Tabi o panikle yapabilirsek. Tekrar büyük geçmiş olsun canım.

Mehtap canım teşekkür edrim..
önce sırtına vurdum zaten..
baktım olmuyor o zaman parmağımı taktım...
eşim bana gösterdi ne yapmam gerektiğini,
iki elini yumruk yapıp göğüs kafesiyle mide arasın koyup sırtı sana dönük olacak bastırıyorsun..
ama o an gelmedi..
birde parmak yetti zaten...

Evet canım bu da etkili bir yöntem ani hava basıncıyla nefes borusundaki madde çıkıveriyor. Allah kimseye yaşatmasın böyle bir korku. Soğukkanlı olmak, telaşlanmamak önemli ama insanın o an elinde olmuyor bazen.

sorayacım geçmiş olsun canım o kadar öksürüyosa bekleme bence götür rabbim şifa versin

nınım geçmiş olsun bu durumlarda soğukkanlı olmak şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…