Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
inşallah bu nöroloji kontollerimiz iyi geçer...
bizimde yarın nöroloji kotrolümüz...
saat 14.30 da..

bugün karşı komşum tavuk suyu (göğüs etinden)
verdi. 1 çay bardağı. Ata'mın sebze püresine koydum su niyetine birazda su
ve kıymasıyla bir sebze çorbası yaptım..1 kase yedi...
ama çok açtı ondan galiba :))
Mehtap budefa senin dediğin gib yaptım kıymayı..
güzel oldu...
ilk defa tavuk suyu kullandım inşallah bişeycik olmaz....

Son düzenleme:

Canım nöroloji muayeneniz iyi geçer inşallah. Bu aralar herkes nöroloji muayenesinde. Yarın güzel haberlerini bekliyoruz.

Sade et suyu pek önerilmiyor ama sen etini de koyduğun için çok faydalı olmuştur. Afiyet olsun kuzucuğa:)

Biz başından beri fakülteye gidiyoruz,doktorumuzun yönlendirmesiyle.Yeni doğan polikliniğine başladık ilk olarak,onlar bize bir kağıt verdi nörolojiye öyle gittik.Normalde her gittiğimizde 1 ay öncesindan randevi alıyoruz,ama nöroloji için hiç randevu almadık.Ne zaman gidersek gidelim Tülay Hanım orada oluyor,hemen içeri alıyorlar.Biz devamlı hastayız diye mi öyle oluyor bilmiyorum.Sen bir fakülteyi ara, Tülay Hanım için randevu almadan gelebilirmiyiz de.

kızlar bana değişik çorba tarifi yazın...................
birde millet tarhana veriyor..
hangisi bir beyaz gibi toz var,
birde kırmızı pembe arası un tarhanası var hangisi???
veren varmı tarhana ve nasıl yapıyor ????
bu arada Ata'm zorlanıyor kakasını yaparken
kabızda değil ama çok koyu püre kıvamında..
napablirim??
su veriyorum ve elma armut karışımıda veriyorum.
püresine 1 çay kaşığı saf zeytinyağı da koyuyorum..
daha ne yapabilirim ???

gökyüzüm16 aldık salı falan gidecez galiba eşim salıya olsun dedi direk nörolojiye yokmuş ben ilk defa götürcem fakülteye o yüzden nasıl oluyo bilmiyorum önce poliklinikte muayene edilecek eyer ordaki doktor uygun görürse yönlendirecekmiş bakalım hayırlısı olsun

nınım katıya geçtinizya artık normal yani kakasının öyle olması ek gıdaya geçti artık önceden sadece anne sütü yada mama alıyodu ee onlarda sıvıydı o yüzden ecrinde öyle olmuştu halada öyle artık ek gıdadan sonra ben her çorbayı veriyorum yoğurt yapıyorum tavuk çorbası yapıyorum sebzeyi artık pek sevmiyo ama ağzına sürmüyo tarhanayı kayınvalidem yapmıştı el tarhanası yani onu ıslatıyo biraz sonra aynı hazır çorba gibi karıştırarak kaynatıyo benimde tarhana kültürüm yok açıkçası ağzıma sürmem bizdede hayatta yapılmazdı annemde yapmazdı yani yoğurt çorbası yapabilirsin mercimek yapabilirsin yeşil mercimek yapabilirsin bunların içine brokoli karnıbahar erişte pirinç koyup hazırlayabilirsin kabak yapabilirsin unla yağı biraz kavurup kabakları rendeleyip azcık süt su ekleyip sonradan rondodan geçirebilirsin

mehtap sen berkayı kanepedemi oturtuyosun bende ilk zamanlar kanepede oturtuyodum halada açık bi tanesi ama yere battaniye serdim dört kat yapıp etrafını kırlentlerle donattım ki soğuk gelmesin diye bende yere oturup bacaklarımı açıp ecrinide aldım ama destek pek vermedim yuvarlanırsa kucağıma düşsün diye bu şekilde denedim biraz oturuyo kendi başına tabi gene devrilmeleri oluyo ama kendi kendinede oturduğu oluyo bide önüne oyuncak verince ona dalıp oynuyo taki arkaya devrilene kadfar:)

Canım Ataya sebze çorbası yeni başlandı bence biraz bekle. Bildiğim kadarıyla tarhana 7. aydan sonra veriliyor. Acısız içine yoğurt katılarak verildiğinde bebekler çok seviyormuş.
Ek gıdaya yeni geçildiğinde kabızlık olabiliyor canım. Bizimkinin de kıvamı öyle. Su veriyoruz, Elma değilde armut püresi verebilirsin. Doktorumuz bize armudu püre halinde vermemizi söylemişti. Yani az suda armudu dilimleyip pişiriyorsun. Daha sonra püre kıvamında eziyorsun. Sebze çorbasına bir süre havuç ekleme. Bir de mama suyunu kuru erikle kaynatıp kaynattığın sudan hazırlayabilirsin. Biz bütün bunları yaptığımız halde hala kakası tam yumuşak değil. Bir de bol bol masaj. Biz de 3 gün demir vermeyeceğiz bakalım ondan mı diye.

Evet canım aslında yerde oturtmak en doğrusuymuş tabi üşütmeyecek şekilde. Ama biz henüz öyle denemedik. Kanepeyi açıyoruz. Ben kanepenin üzerine oturuyorum onu da ön tarafa koyuyorum. Bacaklarımın ve gövdemin tam ortasında olacak şekilde tutuyorum. Önünde oyuncak olduğunda kendini kenarlara arkaya devirmeden çok az duruyor. Oyuncağını öne doğru ittiğinde öne doğru devriliyor. Ben genelde önden destek oluyorum. Bana göre de sanki yastık yerine ben olduğumda daha çok duruyor gibi geliyor.

sevgili arkadaşarım
nöroloji muayenemiz çokkk iyi geçti...
doktor Ata'ı çok iyi buldu..
düzeltilmiş yaşını geçmiş dedi ..
yani hemen hemen ayına uygun buldu....
çok mutlu oldum çok..

darısı inşallah Ecrin ile Berkay'a
onalrında nöroloji muayenesi inşallah iyi geçer....
güzel haberlerinizi bekliyorum...

Mehtap canım tarhana için erken olduğunu biliyorum merak ettim ya..
herkesde bir tarhana merakı sorma...

bende oturtuyorum hala ama havalar biraz açınca yerde oturmasını daha çok seviyo çünkü daha rahat ediyo ecrin ama etrafına yastık ve kırlentlerden duvar örüyorum ki soğuk almasın diye koltuklarına özellikle altından çok soğuk geldiyi için bütün koltuk kenarlarını çeviriyorum yastık kırlent ne bulursam artık odaya biri girse habersiz şok olur heralde :)

muayenenizin iyi geçmesine sevindim darısı bizim başımıza salı gününe inş siz nöroloji için nereye götürüyosunuz koskoca bursada fakültede bulduk biz çocuk nörolojisi oda önce çocuk polikliniği bakıp eyer uygun görürse yollayacakmış o yüzden gerginim ben yani direk randevu alamadık nasıl olacak bilmiyorum uff

Ah canım çok sevindim muayenenizin iyi geçtiğine. Peki neler yaptı nasıl muayene etti doktor? Artık yaşıtlarını da yakalamış maşallah kuzucuğa. Darısı da bizim başımıza.

Olsun canım bebekli ev kim girse ayıp olmaz bence:)

Canım biz önceden götürdüğümüz nöroloğa değil başkasına götüreceğiz ilk defa. Cumartesi günü 11.30'da Çapa'ya bağlı bir doçent ama biz özelden gideceğiz. Çocuk polikliniğinin size sorun çıkaracağını sanmıyorum. Çünkü erken doğan bebeklerde nöroloji muayenesi rutin.

saka yapiyorum zaten canim
ufuk biraz daha iyi cok sukur bizim alt dislerde sismis surekli kasiniyor
bizim de haftaya cuma gunu randevumuz var norolojide

saka yapiyorum zaten canim
ufuk biraz daha iyi cok sukur bizim alt dislerde sismis surekli kasiniyor
bizim de haftaya cuma gunu randevumuz var norolojide

Ufuğun iyi olmasına sevindim canım. Evet artık gelsin dişlerimiz:) Bu aralar herkes nörolojide. İnşallah sizin muayenede iyi geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…