Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
nınım geçmiş olsun, yazdıklarını okuyunca tekrar korkularımı hatırladım. bu konuda biraz bilgi sahibi olmam ... geçmiş olsun tekrar, umarım bir daha böyle bir sorunla karşılaşmazsınız... ve soğukkanlı olmak konusunda çok haklısın böle problemlerle karşılaşınca insan bu soğukkanlılığı yitiriyor, çok zor onu korumak mevzu böle değerli minişler olunca...

soraya geçmiş olsun, insallah ufuk bir an önce sağlığına kavuşur... gittiniz mi doktora, umarım gitmişsinizdir bir an önce tedavi başlar...

kizlar doktora gittik buhar ve oksijen verdiler cigerleri cok doluymus
eve gonderdiler ama eger gece fenalasirsa hemen getir yatiralim dediler
simdi biraz daha iyi ama gece cok kotu oluyor oksur oksur agla ne kendi nede bizi yatiriyor
gecmis olsun diyen herkeze cok tesekkurler
ninim size de gecmis olsun insallah bidaha yasamazsiniz
mehtapcim ufuk cok hasas hemen kapiyor iki hafta iyise bir haftada hasta cigerlerinden cok ses geliyor ve zaten aralik ayindan itibaren ventolin tedavisi var ufugumun
monitore bile bagladilar bazen saturasyonu 91 yada 90 oluyordu ama buhar verirken 100 du sonra geri dustu cok ise yaramamis dediler

canım ya gecmış olsun .......cok zordur .ınş gecer ...ben oğlumda cok yasadım o oksurmeler delı eder ınsanı ........acıl sıfa canım ......alerjık bunyesı mı senınkınınde

Çok geçmiş olsun canım. İnşallah Ufuk bu geceyi biraz daha rahat atlatmıştır.

kornelya ve soraya teşekkür ederim...

ufuk biraz olsun rahatlamıştır canım...
ya düşünsene gecenin bir vakti öksürük nöbetin tutuyor ve nefes almakta zorluk çekiyorsun..
biz yetişkinler deli olur böyle bir durumda..
minik ufuğumuz ne yapsın annesi..
ağlayarak anatıyor sıkıntısını...

bebeği yeni birşeyler yapan varmı...?????????????
ben Ata için üzülüyordum emekleme hamlesi bile yapmıyor diye...
temuz topiğini okudum..
ordakilerin çoğu yapmıyormuş emekleme...

bebeği yeni birşeyler yapan varmı...?????????????
ben Ata için üzülüyordum emekleme hamlesi bile yapmıyor diye...
temuz topiğini okudum..
ordakilerin çoğu yapmıyormuş emekleme...

Canım çok erken değil mi bunun için bildiğim Ata 5.5 aylık falan değil mi? Bizim bu endişelerimiz hep devam edecek sanırım. Ben de Berkayda zaman zaman göz dalmaları oluyor bir de hecanlandığında kollarını çok çırpıyor bunlara takmış durumdayım. Araştırıyorum göz dalması absans epilepsi belirtilerindenmiş. Bu normal bir göz dalması mı yoksa epilepsi belirtisi olabilir mi diye eğer çok şüphelenirsem eeg çektirmeyi düşünüyorum.

canım erkende nebileyim işte inasan yinede beklientiye giriyor..
düzeltilmişi 5 aylık diyebiliriz..
evet bu endişeler galiba 2-3 yıl devam edecek...
doktoru ne diyor bu göz dalmaları için ????
bence heyecanlandığında kol çırpması güzel bir hareket....
tabi aklında hiçbir şey kalmasın....

Canım 5 ay emekleme için çok çok erken o aylarda daha yeni yeni oturtmaya başlıyor insanlar.
Ben de canım mayıs annelerine sordum onlarda da aynı şeyler oluyormuş. Bazen bazı şeyleri önceden araştırıp bilmek de iyi değil sanırım. Bu şüpheyi aklımdan atamıyorum. İçimin rahat etmesi için doktoru aradım. Çırpınmanın çok normal olduğunu söyledi göz dalması da bebeklerde görülebilen birşey dedi. Ama benim içim yine de rahat etmedi. Nörolojiyi aradım cumartesi günü için randevu aldım. Mümkünse bir eeg çektirmek istiyorum. Aklımda şüphe kalmasını istemiyorum.

biliyorum nınımcım soğukkanlı olamıyor bendede şöyle bi durum var olay anı soğukkanlı oluyorum olay geçip gidince korkudan titremeye başlıyorum ellerim ayaklarım boşalıyor dün acele yazdığım için tam ifade edemedim nitekim sende soğukkanlı davranıp yapılması gerekeni yapmışsın bidaha yaşamazsınız inş ata çok küçük ecrin bile emeklemiyo daha bende bunu çok takıyorum kafama ama doktorumuz herşeyi normal diyo evet diyer topicteki bazı bebeklerde bazı şeyleriyapamıyolar ama onların anneleri rahat sadece zamaının gelmesini bekliyoalr biz malesefki her durumda acabamıki diye düşünüyoruz rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inş bizim yarvularımızda zamanla herşeyi yapacaklar ben nisan annelerinin topicini hiç okumuyorum çünkü ister istemez sonradan çok canım sıkılıyo onlar yapıyo ecrin niye yapamıyo diye sadece doktoruyla konuşuyorum hiç kıyaslama yapmıyorum ama topice bakınca insan ister istemez etkileniyo

Canım siz nörolojiye gidebildiniz mi?

mehtap ve mecbue haklısınız yazdıklarınızda..
dedim ya insan ister istemez bakıyor araştırıyor işte....

mehtap bugün randevu aldık fakülteden ama direk nörolojiye alamıyomuşsun önce çocuk polikliniyine görünecekmişiz onlar gerek görürse yollayacaklarmış tahminimce yolarlar perşembe günü gidecez bakalım hayırlısıyla bunuda bi atlatsak vallahi hastane görünce artık tüylerim diken diken oluyo doktora randevu alınca ecrinden önce ben geriliyorum artık

bakıyoruz nınım ama işte doktorlar kıyas yapmayın diyolar ama bizim elimizde deyil işte bunu yaşamayan bilemiyo her acabamıkiyle yaşıyoruz inş hepimizin melekleri sağlıklı sıhhatli büyürde içimz rahat eder gerçi emekleme ve yürüme genetik olabiliyomuş ben hiç emeklemeden yürümüşüm eşimde emeklemeden yürümüş bilmiyorum bakalım kızım napcak

İnşallah sağlıkla atlatır kontrollerini canım. Hastane ve doktor konusunda aynı şeyleri yaşıyoruz. Yeter ki sağlıklı olsunlar da razıyız bu gerilimlerle yaşamaya. Canım Ecrin'i yüzüstü bıraktığında kollarından güç alıp ne kadar duruyor. Berkay yüzüstü bıraktığımda bir süre debeleniyor kendini çok az ileri itebiliyor ama sonra yorulup mızıklanmaya başlıyor. Ben de koltukaltlarına bir havluyu rulo yapıp koyuyorum önünede bir oyuncak veriyorum. Bir süre bu şekilde tutarak kol ve boyun kaslarını çalıştırmasını sağlamaya çalışıyorum fazla zorlamadan. Doktor böyle söylemişti.

mehtap ben ilk zamnalar yatırıyodum yüzüstü ama şimdi özellikle yatırmıyorum otururken arkaya devriliyo bazen tabi yastıklar ve kırlentlerle çeviriyorum etrafını ne tarafa dönerse dönsün canı acımasın diye ordan yüzüstü dönüyo yorulunca yüzüstü yatıyo canı sıkılınca o pozisyondan sırtüstü dönüyo yatıyo ondanda sıkılırsa tekrar yüzüstü dönüyo bunları yaptıktan sonrada sıkıldığı için bağırıyo ki yanına gidip onunla ilgilenelim diye

inş nınım hayırlı geçer ama haftaya salıya gidecez galiba eşim o güne ayarlayalım dedi

Canım Ecrin Berkay'dan 3 hafta büyük ve ikisi de 28 haftalık doğmuş. O nedenle gelişimleri birbirine yakın devam ediyor. Berkay da tam desteksiz oturmuyor henüz. Arkasını ve kenarlarını destekliyoruz hep. Bakalım biz de cumartesi nörolojiye gideceğiz. İnşallah iyi geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…