Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Prematüre bebekleri kesin gönderiyorlar,fakülte ne de olsa,herşeyi inceliyorlar.Sana tavsiyem erken git,ilk defa gidişlerde hasta tanıtım kartı çıkarman gerekiyor,o kartla bir de bilgi işleme gitmelisin,yoksa muayene etmezler.Fakülte tam bir işkence,arabası varsa al bence çünkü çok yorucu oluyor.

inşallah canım dualarım sizinle olacak..
güzel geçecek ben inanıyorum ....
canım biz anadolu sağlık merkezi var ,
Ata'nın doktoru orda olduğu için
nöroloji içinde orayı tercih ettik..
doktor her perşembe geliyormuş..
bu hastane izmite bağlı canım..
bizde yakınız zaten...
güzel haber bekliyoruz senden...

ninimcim atanin muayenesinin iyi gecmesine cok sevindim yani sakin yalnis anlamayin ama ozeniyorum size valla keske banada ayina gore gidiyor hic bir sorunu yok diyebilseydiler cok isterdim neyse hayirlisi olsun bende zaten sizlerin bebislerinizin guzel haberleriyle avunuyorum:)

canım teşekkür ederim..
aşkolsun neden yanlış anlıyayımki..
bende istiyorum ufuğun ve berilin bir an önce güzel gelişmeler göstermelerini...
inana çok istiyorum hemde çokk.....

Ah canım biz de yarını hayırlısıyla bir atlatabilsek. Ama ben bir de eeg çekilmesini istiyorum. O da aynı gün çekilmez herhalde.

ninimcim mehtapcim her zaman iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim hep yanimda oluyorsunuz her zaman destek oluyorsunuz nasil tesekkur edecegimi bilemiyorum inanin
mehtapcim icini ferah tut berkaycigimizin hic bir seycigi yoktur tabi eeg cektir icin rahat olsun(ama inan bana hicte guzel bir islem degil)kac defa yaptiran biz tecrubeliyiz bu konuda:)

Canım başına bazı elektrotlar yerleştiriliyormuş galiba. Nasıl birşey olduğunu biraz anlatır mısın?

gökyüzüm16 saat1de randevumuz ya zaten fakülteyi görünce moralim bozuluyo orda bi gece geçirdim sabaha kadar ağladım durdum saolsun bi hemşire vardı bana kendimi yormama uyumamı çünkü tansiyonumun daha yükseleceyini söyleyip durdu ama nerdeeeeeee çok soğuk bi yer arabası var zaten nereye gidersek alıyoruz yanımıza onu ama hiç fakülte tecrübem yok inş sorunsuz hallederiz dörtçeliki aradık mart başına kadar yokmuş onuda aybaşında arayıp eyer yuoğunluk yoksa verebilirlermiş bide kartmı çıkartcaz o zaman evden baya erken çıkmamız lazım bize çokkkkkk uzak fakülte ki işlemleri randevu saatinden önce bitirelim

nınım ne güzel sevindim atanın kontrolü iyi geçti diye keşke burdada olsa her yerde çocuk nöroloğu ama yok mübarek kardiyolojiyi zor bulduk özel muayenehanesine gittik ama fakülteden netice alamazsam gene araştıracam bakalım varmı diye

sorayacım sende alıyosun işte ufuktan güzel haberler bak tedaviye yanıt veriyomuş ne güzel inş zamanla herşey dahada güzel olacak mehtapcım sen neden eeg istiyosun ki için rahat etsin diyemi bide nasıl oluyo bu eeg kafasına bağlıyolar o cihazları off yaa cidden gerilmemek elde deyil rabbim hepimizin kuzucuklarına sağlık sıhhat versin

şimdi okudum mahtap çapanın doktoruna götürecekmişsiniz bende bakalım eyer içime sinmezse araştırıp kendi doktorumuzada sorup özelden götürcem artık şu salı günü bi gelsede herşey hallolsa

Canım Berkayda zaman göz dalması oluyor. Bütün bebeklerde olurmuş aslında ama geçenlerde biryerde okudum absans epilepsinin belirtilerinden de olabilirmiş göz dalması. Daha önce yanımda hiç bebek büyümedi yani normali nasıldır anormali nasıldır bilmiyorum. Bu ancak eeg ile görüntüleniyormuş. Ben de hiç görmedim ama başına elektrotlar bağlayıp beynin sinyallerini kontrol ediyorlarmış. Bakalım nörolog ne diyecek. İnşallah hepimizin muayenesi iyi geçer canım.

şimdi okudum mahtap çapanın doktoruna götürecekmişsiniz bende bakalım eyer içime sinmezse araştırıp kendi doktorumuzada sorup özelden götürcem artık şu salı günü bi gelsede herşey hallolsa

Canım biz aslında daha önce hastaneye dışarıdan gelen bir nöroloğa götürüyorduk. Berkay doğduğundan beri o kontrol etmişti. Ama ben üniversiteye de bağlı bir kontrolü olsun istiyorum. ÇAPA'da randevular çok geç veriliyor. Belki bu yeni götüreceğimiz doç. bize o konuda da yardımcı olur.

Mehtap canım gideceğiniz doktorun adı ne ???????????
birde göz dalması normaldir, bazen Ata'mda yapıyor...
çok takma kafana..zaten yarın sana doktor çektir derse yaparsın...
yarın değilmi ???
zaten bize güzel haberler vereceksin buna eminim...

soraya canım herzaman elimizden geldiğince burda birbirimize destek oluyoruz ve olacağızda...
buranın dışında da senin ve diğer arkadaşlarımın yanındayım,
elimden ne geliyorsa yaparım....

Mecbue Mehtap'ın kontolü iyi geçsin inşallah...
sıra sende salı günü...
inşallah iyi geçecek, fakat çok stres yapmışsın canım ya...
biraz rahat ol, kuzularımızın iyiliği için bu kontollerin olması gerekiyor...
sen rahat ol ki Ecrin de huzurlu olsun annesiiiiiiiiiiiiiiii
bu arada içimdeki ses Ecrin ve Berkay'ın kontollerinin iyi geçeceğini söylüyor......................

İnşallah canım. Doktorun ismi Burak Tatlı. Randevumuz yarın 11.30'da. Muayene her aklıma geldiğinde kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor ama razıyım yeter ki muayenemiz güzel geçsin. İşin garibi bu göz dalmasını doktora nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum. Videoya çekip göstereyim diyorum bu akşam eğer yakalayabilirsem çekeceğim.

mehtapcim eeg burda hollandada boyle cekiliyor oncelikle kafasinda bir suru olcumler yapiyorlar kablolari da ona gore takiyorlar ama baya bi kablo var sayisini bilmiyorum ama 20 var herhalde bide yapiskanla filan yapistiriyorlar o islem baya uzun suruyor ve ufuk surekli agliyor sonra yarim saat o kablolara bagli kaliyor bir yandan kamera cekiyor ufugu diger yandan gorevli bilgisayardan takip ediyor beyin dalgalarini sonra bitince kafasini ozel bir yag ile temizliyorlar ve kafasi yag icinde eve geliyoruz:)

bu arada topik cok sakin kaldi yaaaaa

canım video çok iyi bir fikir..çekebilirsen çek Berkay'ı...
Burak Tatlı ismi yabancı gelmedi bana...
güzel geçecek merak etmeeee....
yarın haber bekliyoruz senden....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…