Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım zaten kaç kişiyizki..
normal yani..
sen , ben, mecbue, mehtap başka kimse yok
unuttuğum yoksa....

dogru soyluyosun bide arzu var ama cok girmiyor yumy den de baya haber yok yaaa
bide sher de bayadir girmiyor bebislemi mesgul ondanmidir merak ettim
zaten ebruyu biliyoruz eve daha internet baglatmamistir

ya ninimcim sana birsey soracaktim premature dogumlar irsimidir

Telden yaziyorum bence degildir

Zormus

yok canım ırsi değildir....
bizim sülalede yok , ama bende oldu...ohaoldumsmile
arkadaşım prematüre doğmuş
ama bebeğim maşallah zamanın da ve tombik...bayanssulusmile

nınm inş iyi geçer hem ecrinin hemde berkayın kontrolleri geriliyorum elimde deyil her doktor kontrolünde bide bu biizim ilk nöroloji muayenemiz olcak

soraya gerçekten çok zahmetliymiş ya eeg işi bakalım bize ne diyecekler

mehtap sizinde bugündü galiba muayeneniz inş güzel haberler verirsin

bu arada gerçekten topic sessiz herkes bebeişiyle uğraşıyo zaman bulamıyo galiba

canım şuan yoldasınızdır...
nasılda heyecanlanmışsındır sen şimdi olumunekankayizsmile
herşey iyi geçecek merak etme..

Evet canım geldik muayenemiz iyi geçti. Desteğin için çok teşekkür ederim.

nınm inş iyi geçer hem ecrinin hemde berkayın kontrolleri geriliyorum elimde deyil her doktor kontrolünde bide bu biizim ilk nöroloji muayenemiz olcak

Canım konu bebeklerimiz olunca bazen insanın elinde olmuyor endişelenmemek ama inşallah sende iyi sonuçlarla geleceksin.

mehtap sizinde bugündü galiba muayeneniz inş güzel haberler verirsin
Yazdım kızlar. İnşallah hepimizin bebekleri sağlıkla büyür.

sorayacım şimdi aklıma geldi ırsi olduğunu sanmıyorum banada sordular komşular falan aksine bizde kimse yok annem zamanında doğurmuş ablam öyle kuzenlerim 40 haftasını aştıkları için sancıları gelmeden sezeryanla doğurdular ben preklampsi geçirdim bunada ırsi diyolar ama bizde kimse geçirmedi

merhaba kızlar..nasılsınız? kontrolleri varmış bebişlerin ii geçmesine sevindim..bizde nurla uğraşıyoruz..sürekli oyun istiyo..uyuyoken bi bakim dedim.evde benden başka kimse olmadığı için kızımla ilgileniyorum sürekli..bu dönemlerde daha çok ilgi istiyolar prametüre oluncada konuşması ilerlesin diye sürekli iletişim halindeyiz..bi ara bahsetmiştim algılaması yok diye şükür bu ara komutlara tepki vermeye başladı getir kızım deyince getiriyor..açamadığı kutular oluyo açayımmı annecim diyorum elime uzatıyo ve bekliyo açmamı..çok şükür çok seviniyorum böle gelişim gösterdiğinde sırada konuşma var onuda bi aşsak hayırlısıyla..bitmiyo devamlı şunu yapsın, bunu yapsın, niye yapmıyo, hiç yapmıcakmı vs....... gibi endişeli bekleyişler..erken doğumun ırsi olduğunada inanmıyorum çünkü bizim ve eşimin ailesinde erken doğum yapan yoktu taki ben hamile kalıp 28.haftada doğurana kadar.sağlıklı olsunda bebişlerimiz ne zaman doğduğu önemli değil..herkese sağlık bebeklerede sağlık ve mutluluk diliyorum..

selam kizlar ayy ne bilim benimde iki tane premature dogan kardeslerim var biri 35 haftalik digeride 31 haftalik dogdular benim annemde benden hamileyken preeklamsi gecirdi ve hamileligin son iki ayi hastanede yatarak gecirmis ama allaha sukur tam soyledikleri gunde dogdum ama belki hastanede yatmasaydi bende premature dogabilirdim
bide doktorlar surekli bir kere premature doguran anneni diger bebegi de premature dogma riski yuksek diyorlar ya ondan sordum

Canım preeklampsi ırsi olabilir. Ama diğer nedenlerden kaynaklanan erken doğum ırsi değildir herhalde. Benim dayımın kızı da preeklamsi nedeniyle erken doğum yapmıştı. Onun annesi tarafında da varmış. Ama benimki preeklampsiye bağlı değildi. Anne ve baba tarafında bildiğimiz kadarıyla kimsede de yok erken doğum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…