Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sevgili soraya ebrizm ve diğer premature anneleri bir an önce şifa bulmanızı diliyorum bebişlerde anneleride mutlu sağlıklı olsun daima

minik ellerini öperim senin umutçum inşallah senin sesinden edilen dualar kabul olur btün bebekler şifa bulur

Yumy cim canım arkadaşım seninle sohpet etmeyi dertleşmeyi çok özledim Derinimide çok öp benim için

slm kızlar geçmişi okuyamadım ecrin mızıklıyo şimdi ona çorba yedirmeye çalışcam akşam görümcemler bizdeydi o almıştı randevu bize tekrara aramış fakülteyi ancak bi ay sonraya veriyolarmış randevuyu nöroloji için sinirlerim tepeme çıktı yaa güya türkiyenin büyük metropol kentlerinden birinde yaşıyoruz adam akıllı nöroloji uzmanı yok çocuk kardiyoloğu yok moralim bozuldu bi çocuk hastanesi var ondada martta arayıp alacakmışız randevu artık canları hangi tarihte vermeyi isteyecekse sorayacım ben şimdilik düşünmüyorum bebek ama yaşayamadığım ve içime oturan o kadar çok şey varki hangi birini anlatsam nerden başlasam ben doğumumu böyle hayal etmemiştim ama tek tesellim kızım hayatta ona şükrediyorum içimde büyük uhdeler var anlayacağın kızımı kardeşsiz bırakmak istemiyorum ama bebeyim gene erken doğarsa yada karnımdayken kalbi falan durursa bunu kaldırabilecek kadar kuvvetim kalmadı ecrinin doğumu beni çok yıprattı çünkü kimse yoktu ben 1500 kglik bi bebeyi yalnız büyüttüm bunun yanında evin işleri ve eşimede baktım çok yorucuydu

Canım çok geçmiş olsun öncelikle. İnşallah iyi çıkar sonuçların. Orada çok iyi doktorlar vardır ihmal etme kendini. Bugün iyi haberlerini bekliyoruz canım.

Yumy özledik vallahi. Çok uzun sürdü ayrılığın. Bu bakıcı süreci zormuş gerçekten Allah kolaylık versin. Derini öpüyorum. Kendine dikkat et bizi habersiz bırakma lütfen.

Kızkardeşin için geçmiş olsun canım. Bahsettiğin merkezin aldatmacadan ibaret olduğunu erken farketmene sevindim. Boşuna zaman harcayacaktın yoksa. Fizik tedavi en iyisi canım kısa sürelerle hergün olursa belki alışması daha kolay olur.

Bu arada mehtapçım kızımın hediyelerinne binlerce kez teşekkür ederim fotoğraflarını çektim en kısa zamanda yükleyip ne kadar zevkli olduğunu göstermek istiyorum.

Güle güle iyi günlerde kullansın Berilciğim. Beğendiğine sevindim çok zarifsin.

Canım üniversite hastanelerinin hepsi mi böyle. Ben ÇAPA büyük bir hastane belki ondandır diyordum ama diğer üniversiteler de böyle sanırım. Daha önce gökyüzüm16 randevusuz gidip muayene olduklarını yazmıştı bir de o doktoru arasan belki daha kolay alabilirsin randevuyu.

ebrizm bu arada net işini hallettin galiba hoşgeldin özledik senide berilide

mecbue bursa dışında bir yer düşün olmaz mı ???
canım ya çok geriliyor ve üzülüyorsun..
hkalısın ama üniversite hastaneleri böyle....

soraya canım öncelikle geçmiş olsun...
eşim kardiolog değil, kalp cerrahı canım..
ama sorarım senin olayını ve özelden mesaj atarım sana..
ya sen 3 . cocukmu düşünüyorsun ???

arkadaşlar Ata'ya büskivi yaptım..
burda bir topikde bir hanım bebeğine yapmış ordan tarifi aldım...
şimdi yedim bir tane çok güzel olmuş...
biz kahvaltıya başlıyacağız ya bebe bisküvisi yapayım dedim...
birde tuzsuz peynir tarifi aldım hafta sonuda onu deniyeceğim..
bakalım nasıl olacak ...

bu arada bişey soracağım
akşamları kuzuları kaçta yatırıyorsunuz ?????
ve yatmadan önce yemek olarak ne veriyorsunuz ????????

Canım bisküviyi kendin yapıyor olman çok güzel. Hazır satılan bisküviler de pek önerilmiyor içindeki katkılardan dolayı. Nasıl yaptın? Tarifini yazar mısın?
Peyniri nasıl yapacaksın?
Gece uykusu bizim problemimiz canım. Berkay akşam 21.30-22.00 gibi yatarsa 23.00 gibi uyanıyor. 23..00-.24.00 gibi 150 cc devam sütü içiyor. Bir daha uyuması 01.00-01.30 gibi. Muhallebinin pek faydası olmadığı ve kabız yaptığı için bizim doktorumuz önermemişti. Aslında gece uzun süre tok tutuyor ama Berkay zaten gece uykusuna daldıktan sonra sabah 06-30-07.00 ye kadar hiç uyanmadan uyuyor.

ya bisküviyi yaptım ama pek beğenmedim...
pekmezini fazla koymuşum, tadı güzel olmadı biraz acılık vardı..
ilerleyen zamanlarda tekrar deniyeceğim..
tarifi :
100 gr tereyağı
10 dolu çorba kaşığı un (duruma göre fazlada koyabilirsin )
1 çay bardağı pekmez ( bu bana fazla geldi ama tarifi öyle yazmış hanım )
2 yumurta sarısı
karıştırıp hamuru 0.5 cm kalınlığında açıp kalıplara dök ve 180 derece fırında 15 dk pişecek..
bu kadar birde sen dene güzel olacakmı, fakat pekmezi çok koyma...

peynir :
yine burdan biri yazmıştı

500 ml sütle 125 gr kefiri kaynatıyorsun
kaynadıktan sonra ince bir tülbentle süzüyorsun soğuduktan sonra kapalı bir kaba koyup 4-5 gün içinde tüketiliyormuş..
bunu daha denemedim...

ya ben temmuz annelerinin topiğine girip ordan çorba ve kahvaltı tarifleri alıyorum..
bazen değişik tarifler oluyor....
hep aynışeyleri yemesin istiyorum...
bu ay kontolde dr a soracağım
1 yaşından sonra su kaynatmaya devammı?
1 yaşından sonra bizim yemeklerden verebilirmiyiz ?

selam arkadaslar bugun doktora gittim beni hastaneye sevk etti bakalim ordan yarin randevu alacam
ninimcim benim yasim daha cok kucuk ve simdiden iki cocuk annesiyim ama yasim cok kcuk oldugu icin ben mesela 32 yasima gelince cocuklarimin biri 13 digeri de 11 yasinda olacak
ve ben ozamana kadar duzenimi kurmus meslegimi almis(allaha izin verirse) baya birsey kat etmis olacam ve ufukta her sey icimde kaldi mecbuenin dedigi gibi lohusalik nedir yasamadik tadini doya doya cikaramadik dogum yaptigimizi bile anlayamadik
onun icin bazen neden olmasin soyle bi 10 sene sonra hersey rayine oturttuktan sonra belki ozamanda hala istiyorsam bir cocugum daha olsun isterim:)

Tamam canım pekmezi bana da biraz fazla gibi geldi. Denersem yarısıyla denerim. Vallahi kıvamını tuturabilirsek çok güzel olur. Peki peynir tarifindeki kefir marketlerde satılan hazır kefir mi?
Bir de canım Bebekler için ek gıda öneri ve tarifleri diye bir topic var orada da güzel tarifler olabiliyor. Bebekler için 18 aya kadar su kaynatılıyor, 1 yaşından sonra da bizim yediklerimizden verebiliriz diye biliyorum.

Geçmiş olsun canım. İnşallah önemli birşey değildir. Çocuk konusunda da Allah gönlünüze göre sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin. Benim için zor günler yaşamış olmak, loğusalığımı yaşamamış olmak, doğumun tadını çıkaramamak pek önemli değil aslında. Tek istediğim Berkay'ın sağlıklı büyümesi. Tekrar çocuk yapmayı düşünmüyorum. İsteyen herkese Allah sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin.

mehtapcim tabiki saglik herseyin basi keske bebegim saglikli olsaydi da baska bebek hic umrumda olmazdi inanki
simdide zaten herseyin hayirli ve sagliklisini istiyorum benimde tekrar ayni seyleri yasamaya gucum yok ama zaman herseyin ilaci dir diye dusunuyorum ozamana kadar bende toparlanmis olurum ufugun durumu da belli olur kesin yaparim demiyorum ozaman hala istiyorsam ozaman yaparim diyorum ama simdilik benim icin cocuk konusu kapandi o defterleri bi 10 sene sonra karistirmaya baslarim gibi geliyor bana

İnşallah canım hayatını düzene soktuktan sonra sağlıklı,güzel bir miniş daha nasip etsin Allah'ım sana.

günaydın kızlar mehtap hepimiz bebeklerimizin sağlığı için uğraaşıyoruz hepte uğraşacaz benim içime oturan kafama kırmızı kurdela takıp gelenlere gülümseyerek bebek şekeri ikram etmek deyil kızımın doğumunu göremedim doğduğu gün göremedim ona sarılamadım doğduktan sonraki gün ayağa kalkınca görebildim hastanede herkes bebek emzirip onları koklayıp sevinç gözyaşları dökerken ben yaşayacakmı diye ağlıyodum koridorlarda yürüyüş yaparken bebek sesleri çınlıyodu bi hafta sonra alabildim kucağıma kızımı oda hemşirelerin gözetiminde benim içime oturan şeyler bunlar yoksa kızımı kucağıma alıp kasıla kasıla lohusa yatağında yatmışım yatmamışım hiç umrumda ben kızımı görebilmek için hastaneyi ayağa kaldırdım normalde sakin bi insanken şu andadfa öyle ecrinle ilgili biri en ufak bişey söylese kendimi tutamıyorum o yüzzden benim içime oturan şeyler bunlar ve yaşama sevincim bu saatten sonrada ecrin onun sağlığı için herşeyi yaparım yavruı kuşum benim:)

Mehtap'a kesinlikle katılıyorum...
bebek isteyene Allah sağlıklı , zamanında ve hayırlı doğum nasip etsin ...
özellikle soraya ve mecbueye :))))))))))) canlarım benim....

canım kefiri belirtmemiş ama ben markette satılan kefirden almayı düşünüyorum....
dün eşimle konuşuyordum Ata'nın sebzesine çok az tereyağı koydum ama dr.ayşeye danışmadım..
birşey olmaz değilmi diye sorum..
bana buda doktora sorulacak soru değil dedi, Ata'nın sağlıklı olduğunu düşünüyorsan ki herşey yolunda gidiyor
böyle şeyler sorma kafana göre ver dedi... (benim ne kadar çocuk gelişimine meraklı olduğumu bilir)

Haklısın canım hepimiz aynı şeyleri yaşadık. Hepimiz herşeyin normal seyrinde gerçekleşmesini isterdik. Ama bu bize nasip olmadı. Şunu düşün daha kötüsünü yaşayanlar da var. Allah'a şükürler olsun ki bebeklerimiz sağlıklı ve yanımızda. Bu nedenle o ilk zamanları unutmaya çalış canım.Sürekli o eski günleri düşünürsen çok kötü etkilenirsin artık Ecrin'in gelinlikli halini falan düşün mesela:) Etrafa da kulağını tıka canım. Kim ne derse desin Ecrin sağlıklı ve seninle gerisi boş laf.

Canım ben de tereyağını kahvaltısına sormadan katmıştım. Birşey olmaz artık Ata'da büyüdü.Afiyet olsun kuzucuğa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…