Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
nınım ben bebek düşünmüyorum çünkü benim ikinci bebektede aynı risk var tabi rabbim ne gösterir bilemem ben hiç tereyağ vermedim daha ne yemeklerine koyuyorum nede kahvaltısına ama şimdi geldi aklıma çorbalarına koysammı ki acaba herşeyi doktora sormaya gerek yok mesela ecrin normal sofra yemeklerine başladı biz ne yersek onada veriyorum pilavı mesela çok seviyo dişsiz babanneler gibi yutuyo:)

tabiki daha kötüsünü yaşayanlarda var ama doktorun ihmali çoktu bende o yüzden çok üzülüyıorum önceden anlasaydıda tedbir alsaydı ama kısmet işte yanımda bana gülümsüyo ve uyanır uyanmaz annem diyo işte o anda ben dünyanın en mutlu annesi oluyorum:) ayy gelinlik deyince babası deliriyo ben kimselere veremem kızımı diyo:)

mecbue canım eee kız babaları delirmek için var :))))))))))))))))))))))))))))
daha çok delirecek çünküüü fıstık gibi kızı var walllaa...
dua etsinde kapıya yığılmasınlar isteyenler :)))

canım artık ecrin sizinle yiyorsa gerek yok herhalde..
zaten sen kokuyorsundur yemeklere..
ben daha Ata ya ayrı yapıyorum dan ondan çay kaşığının ucuyla koymaya başladım...

walla artık büyüsede bizde artık ne yersek onu verelim...
böyle çok zor oluyor bugün ne yapayım diye düşün düşün dur...

ufuk da artik bizimle yiyyor ama bazen yemegimiz cok agir olunca ona ayri yapiyorum kaldiramaz daha yavrucum

ha bide bu arada siz ek gida ile mamasini nasil bolusturuyorsunuz butun gun icinde
ufuk cok uykucu gece 11 ile 11 bucuk arasinda gece uykusuna dalar sabah 12 ye kadar yatar hic kalkmadan mama yemeden kaliyor bana 12 saat yemesi icin ek gidalari yiyince bir kase falan yiyor ondan snra 4 yada 5 saat tok oluyor yani gunde sadece 4 ogun filan yiyyor ve on un icinde butun vermek istediklerimi sigdiramiyorum mamadan da geri kalmasiini istemiyorum cunku ordada butun vitaminler var
siz nasil yapiyorsunuz anlatirmisin bana

soraya canım biz şöyel yapıyoruz,

sabah 07.00 de uyanır
08.00 de 130 cc mama
08.30 da yarım saat uyur ve kalkar
10.00 da meyve suyu
11.00 gibi 30 dk uyur
12.30 da bir kase sebze püresi ve yeni yoğurt vermeye başladım pürenin yanında
13.30 dan 15.30 kadar uyturum
16.30 gibi 130 cc mama
17.00 bir 30 dk daha uyur uyanır
19.30 da muhallebi bir kase veririm
hepsini yerse 20.00 gibi yatırırım ve gece 02.00 de 180 cc mama veririm uyandırmadan
tekrar yatar sabah 06.30 yada 07.00 gibi uyanır..
19.30 da muhallebinin hepsini yemezse 20.00 de 180 cc mama veririm öyle yatırım
02.00 de tekrar mama
mama dediğim devam sütü...

Canım sadece preeklampsiden korktuğun için bebek yapmayı isteyip de cesaret edemiyorsan, daha önce bahsetmiştim dayımın kızından. 2 aylık hamileyken eşini trafik kazasında kaybetti. Hamileliğinin 26. haftasında preeklampsi çıktı. 28 haftalık doğum yaptı. Bebeği cerebral palsili şu an 11-12 yaşlarında. İkinci evliliğini yaptı zamanında doğum yaparak çok sağlıklı bir kızı oldu. İlk bebek preeklampsi nedeniyle erken doğum olduğunda diğerinde de böyle bir risk var ama bunu doktorlar önceden takip ederek zamanında doğum yapmanı sağlayabilirler. Eğer bir çocuğun daha olsun istiyorsan bu içinde uhde kalmasın iyi bir doktor takibiyle zamanında doğum yapabilirsin.

Canım Berkay'da gece 11-12 gibi 150 cc devam maması içip 1.30 gibi uyuyor. Gece 150 cc mama onun için az olduğu için sabah 6.30-7.00 gibi uyandırıp 150 cc daha veriyoruz uykusu bölünmüyor. Tekrar uyumaya devam ediyor. Sen de öyle yapabilirsin.

nınım bisküiyi denedim çok güzel oldu tarif için teşekkür ederim. Ölçüde biraz değişiklik yaptım ama şöyle: 6 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı su, çeyrek çay bardağı pekmez,
1 yumurta sarısı. Bir de 25 dk pişti kalıplarım biraz kalın olduğu için. ılk 5 kaşık undan yapmıştım hamurun tadına baktığımda biraz acılık hissettim o nedenle 1 kaşık daha un 2 yemek kaşığı da su ilave ettim. Piştikten sonra hiç acılık kalmadı.

gercektenmiii walla çok sevindim..
hemen yazdım deftere tarifini..
kaç derecede pişirdin ?????
yumuşakmı sertmi oldu ????

gercektenmiii walla çok sevindim..
hemen yazdım deftere tarifini..
kaç derecede pişirdin ?????
yumuşakmı sertmi oldu ????

Canım ilk 180 derecede 15 dkda çıkardım iç kısmı tam pişmemiş gibi geldi. Sonra 10 dk daha pişti.Yalnız kalıp 1cmdi daha ince kalıpla 15 dkda olur. Hani hazır bisküiler kadar öyle çok kıtır kıtır olmadı. Ama olsun kahvaltısına katabilirim.

benim kalıplarda kalın.. 1cm civarı..
olsun canım hazırlardan iyidir...
görüyoruz ne koyduğumuzu...

peyniri deniyecekmisin ??
ben kahvaltıya geçince deneyeceğim...
hem hazır almamış olurum (çabuk bitmiyor labne)
hemde normal peyniri akşamdan ıslatmak gerekir tuzu çıksın diye onla uğraşmam..
peyniri yaparsam 4-5 gün kapalı kapta kalabiliryormuş.
tadı güzel olursa bizde ortak oluruz cokacimcoook

bu arada Berkay'ımıza afiyet bal şeker ve kan olsun...
tabi sizede afiyet olsun, arada atıştırırsınız herhalde :)))

yok nınım ben tereyağı kullanmam hatta ağzıma sürmem ne tadını ne kokusunu severim sadece ecrin için koyarım yemeklere bizim yemekleri yemiyo öyle mesela pilav makarna yada erişte oldumu veriyorum bide bizim çorbalarımızı yiyo ama artık ne yapsam diye dönüp duruyorum evde dün kabak çorbası yapmıştım bugün öylen onu vercem akşamada sebzeli yeşil mercimek yaptım pişiyo

kizlar nasilsiniz cok uzun yazamiyacam cikmam gerekiyor buyuk oglum umut cok hasta 40 derece atesi var birazdan buyuk ihtimale doktora gidecem
kizlar gercekten bu doktorlardan bi kurtulamadim bir ufuk bir umut bir kendim yani tabi saglik olsunda onemli degil ama her gun her gun insana bi acayiplik geliyor daha dun hastanedeydim ufugun fisyoterapisi vardi kisaca ozetliyim ne dedigini
bugun yeni seyler gordum ilerleme var dedi bide sanki bazi seylerin de daha cok farkindaymis gibi dedi yani yine iyi seyler dedi allaha sukur kaldi cuma gunu cocuk norolojisi bakalim o ne diyecek neyse kizlar ben cikiyorum opuyorum hepinizi mehtap ninim mecbue ecrin berkay ata

Kızlar bisküvi malesef sabah mamada erimedi Sabaha kadar çok kurumuş herhalde. Bu hamurun çok kurumaması için ne yapmak gerekir?
Bir de akşam eşim meyveli yoğurt yapmayı denedi. Kuru kayısıyı az suda pişirip küçük parçalara böldü sütü onun içine ilave edip mayaladı. Yoğurt güzel oldu gibi ama ilkini eşim üzerinde deneyeceğiz bakalım nasıl olacak:)

Çok geçmiş olsun canım. Umut çabuk toparlar annesini üzmez inşallah. Ufuk her geçen gün daha iyiye gidiyor annesi. Fizik tedavi ile daha da güzel gelişmeler kaydedecek inşallah. Darısı Berilciğimizin başına.

sorayacım geçmiş olsun canım vallahi bende bıktım bu hastaneden

merhaba arkadaşlar
nasılsınız ??
soraya canım ufuğa sevindim , ilerleme var..
umut içinde geçmiş olsun...

Mehtap sert olumuşsa erimez..
bi çare bulmak lazım ???

Mecbue canım yapıyoruz işte çeşit çeşit..
başka ne yapacaksınki..olduğu kadar ile...
bende küçükken makarnayı çok severmişim..
oğlum biraz daha büyüsede versem..
bu arada makarna ne zman vereyim ???
hangi makarna kullanayım ?
birde makarnayı parçalamak lazım herhalde ...
ben henüz şehriye falan kullanmadım pürelerde ..
nezaman kullanayım ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…