merhaba arkadaşlar
nasılsınız ??
soraya canım ufuğa sevindim , ilerleme var..
umut içinde geçmiş olsun...
Mehtap sert olumuşsa erimez..
bi çare bulmak lazım ???
Mecbue canım yapıyoruz işte çeşit çeşit..
başka ne yapacaksınki..olduğu kadar ile...
bende küçükken makarnayı çok severmişim..
oğlum biraz daha büyüsede versem..
bu arada makarna ne zman vereyim ???
hangi makarna kullanayım ?
birde makarnayı parçalamak lazım herhalde ...
ben henüz şehriye falan kullanmadım pürelerde ..
nezaman kullanayım ???
kizlaaaaar size bir mujdem var
ufugum bu sabah size yazdikdan sonra ilk incisi gorundu:)
disimiz cikti darisi butun bekleyenlerin basina ozellikle berkayin basina kolayca atlatsin ben ufukta anlamadim bile valla sadece elleriyle surekli kasiniyordu tek belirti oydu insallah herkez boyle kolayca atlatsin
vallahi ben ek gıdaya geçtiyim gibi bi takım şeyleri vermeye başladım ki tadları yabancı gelmesin diye tabi şimdiki gibi yiyemiyodu makarna biz ne yiyorsak onu veriyorum ama tabi kaşığın ucuyla parçalıyorum mesela çok kuruysa yutamıyosa yoğurtla veriyorum ama makarnadan ziyade erişteyi seviyo kayınvalidem yazın yapmıştı kendisi sütle yumurtayla yoğurmuş hamurunu haşlayıp onuda bölüyorum kaşıkla ben sebze çorbasına başladıktan bi iki hafta sonra başladım sebzelerin içine pirinç şehriye koymaya taneli şeylere alıştırana kadar canımı çıkardı cadı her seferinde çıkarıyodu bende zorlamadan yavaş yavaş alıştırmaya çalıştım eşimin kuzeninin oğlu 3 yaşına girecek ve hala taneli yiyecek yiyemiyo pirinç bile yutmuyo çocuk çıkarıyo taneli şeyler ağzına girince size tavsiyem kızlar taneli yiyecekler alıştırmaya çalışın sonrası çok zor oluyo bide çorbalarına ekmek koyuyomusunuzmerhaba arkadaşlar
nasılsınız ??
soraya canım ufuğa sevindim , ilerleme var..
umut içinde geçmiş olsun...
Mehtap sert olumuşsa erimez..
bi çare bulmak lazım ???
Mecbue canım yapıyoruz işte çeşit çeşit..
başka ne yapacaksınki..olduğu kadar ile...
bende küçükken makarnayı çok severmişim..
oğlum biraz daha büyüsede versem..
bu arada makarna ne zman vereyim ???
hangi makarna kullanayım ?
birde makarnayı parçalamak lazım herhalde ...
ben henüz şehriye falan kullanmadım pürelerde ..
nezaman kullanayım ???
kizlaaaaar size bir mujdem var
ufugum bu sabah size yazdikdan sonra ilk incisi gorundu:)
disimiz cikti darisi butun bekleyenlerin basina ozellikle berkayin basina kolayca atlatsin ben ufukta anlamadim bile valla sadece elleriyle surekli kasiniyordu tek belirti oydu insallah herkez boyle kolayca atlatsin
mecbue canım benim sebze çorbam püre kıvamında oluyor (tel süzgeçten geçiriyorum )
katı olduğundan ekmek koymuyorum..
ama bazen ben kahvaltı yaparken bakıyor ozaman minicik ekmek içi veriyorum
hevesleniyor bizimki...
evet Mhetapcım irmik koyuyorum...
pirinç ve bulgurda ..
ama benim sebzeler öyle çorba gibi olmuyor
ben püre kıvamında yapıyorum...
herkeze cok tesekkur ederim darisi butun bebislerin basina kolay bir sekilde mecbuecim benim buyuk oglumda cok huysuzlanmisti dislerini cikardiginda aynen dedigin gibi nasil agliyordu bas bas bagiriyordu susturamiyordum calgel kullaniyordum hic fayda etmiyordu bunda masallah hicbirsey kullanmadim daha insallah diger dislerine de gerek kalmaz ama cok sevindim artik buyudu gibi geliyor gozume:)
bu arada buyuk umut icin doktora gittik orta kulak iltihabi geciriyormus simdi biraz dustu atesi ama ilacin etkisi gecince yine fena olacak 40.2 ye cikmisti bir ara atesi
Zaten çorba kıvamında olmasın püre kıvamında olması daha iyi canım. Biz ekmeği kahvaltılarına koyuyoruz. Kahvaltısını çok severek yiyor Berkay ama sebzelerde işin içine kıyma da girince öğürüyor bazen. Ama öğüre öğüre alışacak. Öğürüyor diye vermezsem ilerde hiç alıştıramam. Şimdiye kadar hiç kusmadı. Püresi çok koyu olunca zorlanıyor ardından bir kaşık suyla yutuyor.
canım pürenin yanında yoğurt ver..
ben bir kaşık püre bir kaşık yoğurt vermeye başladım...
suyu yemeği bittikten sonra veriyorum..
arada verirsem çok içiyor budefada suyla karnını doyuruyor...
benim yaptığum yoğurt (günlüks sütü danoneyle mayalıyorum )
hafif akışkan oluyor..
yani çok koyu ayran kıvamında ...
geçmiş olsun sorayacım bayada çıkıyomuş ateşi e iltihap olunca ateş yapıyo tabi bende dentinox sürüyorum ama nafile bu arada bugün nörolojiye gittik hala sinirlerim tepemde çocuk hastanesi gittik dedik işte prematüre doğdu doktorumuz nörolojiye yönlendirdi bende sizin bahsettiyiniz gibi bi muayene bekliyorum tabi adam kalktı oturttu evirdi çevirdi kolarından tuttu kafa üstü dikti acayip şeyler yaptı sıçrıyomu dedi eşim yüksek sese dedi bende küçükkken sıçrardı uykuda diyecektim ki tamam tamam dedi kafa çevresini falan ölçmede yok bu arada yanındaki hemşireye döndü eeg iste dedi çıkabilirsiniz dedi bende şaşırdım yani şöyledir böyledir demezmi yaa yada ayına mı uyumlu nedir neden istedi hiçbişey demedi çıktım ama sinirim burnumda arbaya bindik eve yaklaşırken koyverim sinirden ağlayama eşimlede bi güzel atıştık çok takıyosun neden geriliyosun bu kadar hem kendini hem benim psikolojimi bozuyosun yapma ne olur diye netice 24 marta verdiler eeg randevusunu hadi size soruyorum siz olsaydınız gerilmezmiydiniz hala çok sinirliyim
Mecbue haklısın canım. Keşke sorsaydınız birşeyden mi şüphelendiniz diye. Çok fazla konuşmaması durumu izah etmemesi kötü ama kafa üstü dikerek muayene etmesi normal biz en son gittiğimizde doktor yeni doğmuş bebeğe yapılır ya aynen o şekil ayaklarından tutup başaşağı saldı Berkay'ı. Ama eegyi kontrol için istiyorlar hani hiçbirşeyi atlamamak için. Söylemiştim ya ben de Berkay'a eeg çekilmesini istemiştim çünkü bazen bizim ya da doktorların farketmediği şeyler eeg ile tespit edilebiliyor. Hiç korkma temiz çıkacaktır hem için de rahat eder böylece.
Tamam canım öyle yapalım. Ata gün içinde toplam ne kadar su içiyor canım? Bir de suyu nasıl veriyorsun? Kaşıkla mı? Biberonla mı? Berkay gün içinde toplam 1 çay bardağı kadar su içiyor acaba az mıdır?
geçmiş olsun sorayacım bayada çıkıyomuş ateşi e iltihap olunca ateş yapıyo tabi bende dentinox sürüyorum ama nafile bu arada bugün nörolojiye gittik hala sinirlerim tepemde çocuk hastanesi gittik dedik işte prematüre doğdu doktorumuz nörolojiye yönlendirdi bende sizin bahsettiyiniz gibi bi muayene bekliyorum tabi adam kalktı oturttu evirdi çevirdi kolarından tuttu kafa üstü dikti acayip şeyler yaptı sıçrıyomu dedi eşim yüksek sese dedi bende küçükkken sıçrardı uykuda diyecektim ki tamam tamam dedi kafa çevresini falan ölçmede yok bu arada yanındaki hemşireye döndü eeg iste dedi çıkabilirsiniz dedi bende şaşırdım yani şöyledir böyledir demezmi yaa yada ayına mı uyumlu nedir neden istedi hiçbişey demedi çıktım ama sinirim burnumda arbaya bindik eve yaklaşırken koyverim sinirden ağlayama eşimlede bi güzel atıştık çok takıyosun neden geriliyosun bu kadar hem kendini hem benim psikolojimi bozuyosun yapma ne olur diye netice 24 marta verdiler eeg randevusunu hadi size soruyorum siz olsaydınız gerilmezmiydiniz hala çok sinirliyim
canım Ata'yıda dr baş aşşağı tuttu refleksi nasıl diye...
keşke sen sorularını sorsaydın..
ben doktora gitmeden önce ( ki dr tanıdığımz halde sonrada rahatsız etmemek için )
soracağım soruları birgün önceden not ediyorum
unutmayayım diye, gittiğimizde soruyorum..
sen soracaksın neden böyle yada niye kafa ölçümü yapmadınız vs vs diye...
üzülme bu kadar kendini bence Ecrinin gelişimi gayet iyi gidiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?