Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım devlet hastanelerinin durumu belli zaten. Doktorlar çok kişiyle uğraştıklarından ilgilenmiyorlar çok fazla. Bence ters bir doktora denk gelmişsiniz. Başka özel bir doktora gidersen inan için çok rahat edecek bütün sorularına cevap alabilirsin. Birde canım ben doktorun Berkay'a yaptıı o hareketleri sormuştum. Cerebral Palsi diye bir hastalık var biliyorsundur. Onu muayene ederken doktor başaşağı çevirdiğinde bebeğin duruşuna bakıyor. Bir de bir kolundan bir bacağından tutup diğer tarafını aşaıya sarkıtmıştı iki taraf için de. Daha sonra doktora cerebral palsi şu an yok ama 3 yaşına kadar riski var. 3 yaşına kadar herhangibir dönemde bu rahatsızlık Berkay'da çıkabilir mi diye sordum. Bana bu hareketlerle bir doktor çok erken dönemde bebekte cerebral palsi olup olmadığını anlar dedi. Yani bundan sonra sizin bebeğinizde böyle birşey olmaz dedi. Doktor böyle söyleyince içim çok rahat etti. Sen de özel bir doktora gidersen göreceksin belki eeg bile istemeyecek doktor. Ama sen gün de almışsın her ihtimale karşı istersen çektir.

evet onları yaptıktan sonra istedi işte eegyi bende ondan huylandım ya işte ben muayeneden sonra bekledim ki açıklama yapar diye yapmadı şu bikaç gün bakayım bulubilecekmiyim doktor bu arada eşimlede hala limoniyizalsanaalsanasmile

İnsanın sinirleri gergin olunca kırabiliyor birbirini ama bak göreceksin hiçbirşey çıkmayacak Ecrin'de. Birbirinizi yıpratmamaya bakın bu dönemde. Mutlaka vardır Bursa'da iyi bir çocuk nöroloğu ben de sana araştırayım bulursam haber veririrm canım.

Konur Cerrahi Tıp Merkezi bir de Bursa Acıbadem Hastanesinde çocuk nörolojisi bölümleri varmış canım. ıstersen telefonlarını özelden gönderirim.

Konur Cerrahi Tıp Merkezi bir de Bursa Acıbadem Hastanesinde çocuk nörolojisi bölümleri varmış canım. İstersen telefonlarını özelden gönderirim.

gönderirsen sevinirim ehtap bende şimdi aradım anadolu tıp merkezini görümcem komşum oraya götürüyo varmış dedi ama yokmuş konura götürebilirim bende bi bakayım şimdi

mehtapcım baktığın için saol şimdi bende netten alıp aradım hastaneleri ama yokmuş çocuk nörolojisi kendi doktorumuzu aradım oda kuvöz bakımı aldığı için istiyolar bu uygulamayı dedi muhakkak yaptırın eeg dedi içim biraz rahatladı

mecbue canım içinin rahatlamasına sevindim...
arkadaşlar hava çok güzel Ata'cığımı da alıp bizim sitenin spor salonuna gittim..
biraz araba kaldı sonra ağlayınca (bende koşubandındayım) aldım kucağıma
beraber tempolu yürüdük..hoşuna gitti sonrada yürür vaziyette kucağımda uyuyunca arabasına koydum..
bende 1 saat spor yaptım...
ya inanın benim için çok iyi oldu..........oleyyy
artık hergün gideriz tosbaamlaaa...

gerçekten evde çok bunaldım da ondan böyle sevindim...
sizinlede paylaşmak istedim...
bizim derdimize bak , kadının derdine bak dememeniz için açıklamalı yazdım..
bende sizler gibi çok yıprandım..böyle değişik şeyler çok iyi geliyor...beni anlayın...

Son düzenleme:
Evet canım erken doğan bütün bebeklerden istiyorlar rutin olarak. Üniversite hastaneleri de öyle hiçbirşeyi atlamamak için yapıyorlar. İçin rahat olsun.

Canım ya anlamaz olur muyuz. Çok iyi yapmışsın. Hava o kadar güzel ki gerçekten yazdan çalınmış gibi. Ben bugün evdeyim Berkaycığımla başbaşa ben de bunu çok özlemişim. Biraz bahçeye çıkardım kedilerle pisi pisi yaptık birlikte çok sevindi yaramaz. Hadi bakalım böyle düzenli spor yapabilirsen yaza kadar incecik olursun inşallah. Ben de yazı iple çekiyorum .

iyi yapmışsın canım bende ecrini alıp çıkayım bi markete kadar dedim ama dün görümcemlerin arbası bizdeydi onunla gittik hastaneye belki işimiz uzun sürere diye arabasınıda aldık eşim akşam bırakmaya gitmişti arabasınıda unutmuş orda şimdi uykusu geldi uyanıncada hava serinler heralde gene kaldık evde vallahi ne bunalma ne bunalma sorma vallahi bazen cama çıkıp bağırasım geliyo imdatttttttttttttttt diyesempatiksalakcinni

evet rahatlatı doktorumuz içimi bu gittiyimiz hastane üni deyil ama çocuk hastanesi fakat mecbur yapılır dedi

canım biz tekrar çıktık bi 40 dk gazdik akşam üstü..
iyi geldi...
arabasının üstünü kapatıyorum yüzüne esmesin diye...
çık canım çok iyi geliyor ..

canım biz tekrar çıktık bi 40 dk gazdik akşam üstü..
iyi geldi...
arabasının üstünü kapatıyorum yüzüne esmesin diye...
çık canım çok iyi geliyor ..

Sen bu gidişle Ata'yı seyyah yapacaksın canım:) Haftasonuna kadar havalar güzel hergün çıkmak lazım içerde içerde bunaldı yavrucaklar. Biraz temiz hava alsınlar artık:)

Soraya görünmüyor bu sıralar yine.

bizde çıktık akşam üstü biraz babannesi parka götürdü kızımı salıncağa bindirmiş çok sevindi diyo yarında arabası geliyo kızımın inş havalar böyle giderde çıkarız hergün 1 saat bi yürüyüş hem bize hemde onlara çok iyi gelecek kesinlikle

selam kizlar iyi aksamlar evet dun giremedim bir suru misafirimiz vardi aksam da hamile bebek e cocuk fuarina gittik cok eglenceliydi ama cok kalabalikti cok yorulmustum
bugun de cocuk norolojisine gittik gelisme var ama cok yavas dediler ama en azindan gelisiyor az da olsa cok fazla birsey soylemedi ben yinede sordum hep sorularimi oksijensiz kaldigindan degilmi filan diye sordum yok dedi doktorumuz simdi sonradan olan bir beyin hasarinda beyin normal gorunuyormus sadece hasar aldigi yerde delikler gorunuyormus ama ufugun beyninde delik filan yokmus sadece yapisi cok farkliymis olmasi gerektigi gibi degilmis vede kucukmus

mehtapcim beni sordugun icin cok tesekkur ederim canim

Canım gelişim göstermesi çok güzel Ufuğumuzun. ınşallah daha da iyi olacak. Bu arada sen ne yaptın randevu alıp gidebildin mi kalp için?

yok canim cocuklarimin derdinden randevu alma firsatim olmadiki yaaa neyse mehtapcim berkayin kilo durumu nasildi boyu kac en kisa zamanda hediyenizi gonderecemde kucuk mucuk almiyim sonra

yok canim cocuklarimin derdinden randevu alma firsatim olmadiki yaaa neyse mehtapcim berkayin kilo durumu nasildi boyu kac en kisa zamanda hediyenizi gonderecemde kucuk mucuk almiyim sonra

Aşkolsun canım birsürü şeyle uğraşırken bir de bunları düşünme lütfen. Bize göndereceğin en güzel hediye Ufuğumuzun güzel gelişim haberleri. Kendi sağlığını da ihmal etme en kısa zamanda randevunu al canım.

olsun canim olurmu benim icin bir zevk olur birine bir hediye verirken kendimi cok iyi hissederim peygamberimiz de demiyormu hediyelesmek sunnettir :)
bende berkayin tatli videolarini izleyip izleyip seviyorum kuzuyu :)

kızlar ve onların miniş bebekleri bizi unuttunuzmu yoksaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hepinizi çok özledikk kendinize ve bebeklerinize iyi bakın çat kapı gelicem ama adres yok boshayallersmilebilmiyorumkismile

evet ana oğlu sayyahhhhhhhhhhh olacağız :))))))
walla arrık gezelim bebeişler temiz hava alsınlar...

Soraya canım eşimle konuştum..
sana özelden mesaj gönderdim..
cevabını bekliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…