Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
günaydın hepinize benim canım arkadaşlarım ve minik yiğenlerim inşallah hepimiz iççin çok güzel bir gün olur. berilcikimden haber vereyim sanırım üsttende bir dii geliyor derisi iyice incelmiş ve ellerinin ikisinide ağzına sokabilmek için çaba gösteriyor girmeyincede sinirleniyor hırslanıyor yavrum benim komik görünüyor ama üzülüyorumda haline. hep duyardım kardeşimdende calpol un jelini kullanırlardı dr muzda ona onay vermedi

günaydın bebişler ve anneleriiii canım beril cikk geçmiş olsun dişinnnnopuyorumnanaktan

sorma yummy görmen lazım halini bıcırıkım iki eli ağzında sürekli ve nasıl sinirleniyor kaşındıkça dişler

canım benim farklı dikiş yerim komple ağrımıyor sadece sol taraf ağrıyor orasıda daha hast.de yatarken iltihaplanma olmuştu orda akıntı vardı hatta orda içine batikon sıktılar nasıl kavruldu içim anlatamam hep sıktılar orayı hast. çıkana kadar sonra 2kez kontrole gittim hast.den çıktıktan sonra yine sıktılar sonra kapandı orası orda tam ağrı benim korkum ondandı ebrucum

neden onay vermediki jel kullanman lazım hem berilcik biraz rahatlar hemde sen herkes kullanıyor canım benim diş jeli

bu arada geçmiş olsun berilimin dişlerimi çıkçakmış annesi yer onu öznur teyzesi kıyamam ona beeeen

Sorma öznurcum alttan minicik bir uç çıktı üsttende derisi iyice inceldi

sevgiyle beslediler bebeklerini gözyaşlarıyla örttüler üstlerini...nefesleriyle ısıttılar...kucaktan beşik yaptılar...güneşi ayı tüm evreni unutup bütün dünyayla bezediler bebklerini....onlar çok küçüktü amasahip oldukları sevgi bütün insanlığı saracak kadar büyük...

küçük kızlae kulübünün minink prens ve prensesleri ve onların vefakar anneleri hwpinize günaydın iyi haftalar diliyorum.

cumartesi dr a gittik ağusto ayında fizik tedaviye başlıyoruz kesinleşti. 1 ğustosta son kez kontrolünü yaptırıp başlıycaz çok korkuyorum. beril cik mamalarını yememesi belli etti kendini 8 aylık diye hesaplıyor dr muz beril i ve kilosu 7100 gr kilo almamaış bu ay dedi:1no2:

canım beril cim sen kocaman olacaksın biliyorum o yüzden annesi üzülmesin dişi yüzünden yemiyodur.:)))

günaydın minik kızlar kulübünün anneleri ve prensesleri hepinizi çok öpüyorum

güzel hanımlar ve güzel melekleri nasılsınız ne zamandır yazmıyonuz inş. önemli birşey yoktur merak ettim sizleri esracım,ebrucum.arzucum sizleri çok özledim valla güzel meleklerim nasıl inş. iyidirler yanınızda olamasamda dualarım hep sizinle hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum canlarım hepinizi öpüyorum kib

günaydın herkezeee....

ben anlamadım canım neden başlıyorsunuz fizik tedaviye kilosuyla ne ilgisi var bu fiziğin canım anlatırmısın

günaydın herkezeee....

ben anlamadım canım neden başlıyorsunuz fizik tedaviye kilosuyla ne ilgisi var bu fiziğin canım anlatırmısın

Kilosuyla ilgil değil canım fizik tedavi uygulamaları. Beril doğumda oksijensiz kalmış ve periventriküler lökomalazi gelişmiş beyninin beyaz cevher bölümünde hasar oluştu buda motor fonksiyon hareketlerinde kayıp demek 8 aylık olmasına karşın beril daha dönmedi sağından soluna. bu hasar ya kas sisteminde kasılma yada tam tersi aşırı yumuşaklık oluşturuyormuş berildede aşırı yumuşaklık oluşturdu ve görme merkezini etkiledi gözlerinde kayma da var bizim sorunumuz çok sadece prematürelik te değil.:1no2:

canım beril ciiiimmmm onun bişeyi yok annesi sadece biraz uff oldu ondan yavaş ilerliyor lütfen bebekleri istemeden kodlamayalııımmm ..sonra bizim söylediklerimizi kişilik özelliğiymiş gibi algılıyolarmış aşkım o benim canım berilciiimmm

prensesim diye seviyorum. akşamda beni çok sevindirdi kızım çevreye karşı çoğu zaman duyarsız davranıyor kardeşimin ikiz oğulları var 8 yaşında onlar berilin ellerinden tutup oyunlar oynuyorlar şarkı söylüyorlar bunu çok sık yapıyorlardı ama ilk defa dün akşam tepki gösterdi onlar şarkıyı söyledikçe ses çıkararak gülücükler attı beni için inanılmaz güzel bir görüntüydü.

Arkadaşlar yazılarınızı tesatüfen okudum İş yerindeyim ve tutamadım kendimi ağlamaktan helak oldum Rabbim hepinize sabır dayanma gücü ve minik bebeklerinize çok sağlıklı uzun ömürler versin Size nasıl destek olunur bilemiyorum ama çok yakın bi arkadaşımın bebeğide prematüre doğdu kalbi delik olarak uzun zaman küvözde kaldı çok yakın arkadaşım olduğu için her anını biliyorum bebeğin daha küçücükken açık kalp ameliyatı geçirdi Ölümlerden döndü şimdi şükürler olsunki çok iyi ilk başlarda yaşıtlarından çok geri olmasına rağmen şimdi tam bir aslan parçası çok zeki yerinde hiç durmayan bi çocuk sınıfındaki herkezden önce okuma yazmayı söktü şu anda ilk okul 3. sınıfı bitirdi Maşallah O yüzden sakın ümitsizliğe kapılmayın biraz geç ilerlemesi hep bu şekilde devam edeceği anlamına gelmiyor bi bakmışsınız yaşıtlarından çok daha ilerde koşmaya başlamış bebekleriniz Allah'ım hepimizin evladını bağışlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…