Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Çok teşekkürler canım yazdıkların çok mutlu etti beni inşallah arkadaşının oğlu gibi bizimde prenseslerimiz o günleri bizlere yaşatır. iyi dileklerde bulunan her kez için ettikleri dua ve dileklerinin yüzlerce kat iyisiyle karşılaştırsın büyük allahım.

anladım canım....ben bu konuyu araştırmışdım...fizik tedavi ve senın vereceğin uğraşlarla herşey yoluna girecek...yalnız sabırla fizik tedavide yapılan herşeyi hergün ne kadar uygulaman gerekerkiyorsa iki katını uygulayarak kızına yardımcı olacaksın....canım bizim öyle bişi varmı yokmu bilemiyorum...ama benım kızım aşırı kasılmaları vardıııı...bir bebek bu kadar nasıl kasa bilir diye baka kalıyordum....evime gelen akrabamda olsa ona bakışlarının normal bir bebeğe bakdıkları gibi bakmıyorlardı biliyorum kasılıyor işde kasıyor kaslarını kontrol edemiyor ..ama işde zor bir durum...fiziğe yönlendirmişlerdi bizi hareket verdiler...daha düzeltilmiş doğumuna bile gelmemişdik...devamlı ayaklarını oynatmamızı bacaklarını kollarını hareket ettirmemizi söylediler gösterdiler...hareketleri yaptırmamıza izin bile vermiyordu benım kız....ayakları hep kasılmış bir vaziyetde duruyordu...banada neler dediler hangisini anlatayım içim acıyor...ama ben öyle bişi olacağını sanmıyorum çünkü ya fiziğin verdiği o hareketler iyi geldi yada büyüdükçe düzeldi..bilemiyorum ama hareketleri yaptırmama izin veriyor....biz oksijensiz kaldıkmı yemin ederim bilmiyorum ama az oksijen aldı benım kız ..doğum sırasındada canlandırma uygulanmış o nedemek bilmiyorum sanırım benım kız ölü doğup canlandırmışlar...o zaman kaldımı bilemiyorum..sadece bize ultroson verildi tranvatik olmmayan beyin kanamalarınında geçtiğini öylediler...o dediğin beyaz hücreli hastalıkdan bahsetmediler...bilmeiyorum benım kızımda ne olur...şuan iyi kasılmaları geçti nerdeyse kalmadı...sadece ağlama krizine girdiğinde katılıyorr kas aktı oluyor ..bununda sebeblerinin çok olduğunu söyledi dr yani tetikleyen hastalıklarımız var mesela kansız demir eksikliği var artı kalbimizde iki delik var birisi önemli yerdeymiş... aza kapanıyor bunlar umarımda kapanır ameliyata gereke kalmaz ben bir diye biliyordum ikiymiş..

canım hattaa sen şimdiden başla bu hareklete kollarını aç kapa aç kapa devamlı yana getir ellerini düz tut ..yapıyormusun bilmiyorum bu hareketleri bak deeneee çok faydası var mesela eşim oyun yapıyor kızımaa kollarını açıp kapatarak...sanki ellerini tutacak gibi yapıyor arada kol kaslarının ileriye gitmesini sağladık sanırım..ayaklarını kasmıyor artık en çok korktuyum oydu gelişimi bozuk olucak diyee...süz duruyor ayakları ve izin veriyor artık...hareket ettirmeme:) ayaklarınııda aynı şekilde aç kapa aç kapa eklem yerlerinden hatta ayak parmaklarını bile hareket ettir....başka onu yerde bol bol yuvarla bir o yana bir bu yanaaakarnını üstüne yuvarla sonra öbür tarafa doğru yuvarlayarak sırt üstü duruma getir bunu yap çok kızıyordu benımkı ama bak buda vücudunun kaslarını geliştiriyor....bacak kaslarını elimizle ovardık ..banyodan sonra krem sürerken bacakalrını ovuyorum....hoşuna gitmiyor ama oyun tarzında yapıyorum...kasları geliştirirsin sakın üzülme ama işde sabırla hareketlerini yaptıracaksın....opuyorumnanaktan.....

benim kızımda bayılıyor bunlara şarkılar söylüyorum hareketleri yaparken tırtıl gibi kıvrılıyor sağa sola döndürüyorum dizlerime yüzükoyun yatırıp ellerini yüzüyormuş gibi yapıyorum. kasılma hiç olmadı bizdede ama uzun süre basamıyor daha bir şeyleri tutmayı beceremiyor dediğin gibi inşallah her şey yolunda gider ve bu günleri atlatırız.

günaydın küçük kızlar kulübünün güzel anneleri ve narin prensesleri bu gün cuma çalışan annelerin bayramı saat 6 yı geçsinde meleklerimizle bir an önce kucaklaşalım.hepinizi çok öptüm.

haftanın en sevilen günü gelip çatınca anneler işe daha bir hevesle gider...biran önce hafta bitsin bebeklere kavuşulsun tatlı tatlı vakitler geçirilsin...opuyorumnanaktan:dance:

kızlar aşkolsun yazdıklarıma cvp bile yazmıyonuz artık ebrucum ve esracım siz unuttunuz beni galiba ama ben unutmadım hep aklımdasınız sizden cvp bekliyom ama malesef yazan yok:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

aşkolsun olurmu unuttuk sende bizim aklımızdasın her zaman ne demek unuttunuz.

bütün bebişler ve annelerine öpücük ve kucaklar defne ayşenur tatilde beril le derin yayamazlık peşindeeeeeopuyorumnanaktan

bizim bebişlerimize yazık bi tatilleri bile yok yumy cim özendim şimdi zaten sabah uyanmak zor geldi kızımada banada. tailde olsaydık saat sesiyle değilde uykumuzu alıp uyansaydık biraz yatağımızda keyif yapsaydık oyunlar oynasaydık kahvaltımızı yapıp denize girseydik nasıl iyi olurdu.

bizim küçük kızlar aslında her geçen gün büyük kızlar olmaya devam ediyor ama bizim gözlerimizdeki annelik merceği onlarıhep minnacık gösteriyoropuyorumnanaktan

günaydın berilciğin annesi günaydın tüm bebişler ve onların fedakar anneleri gününz aydın bebişleriniz sağlıklı sizler hep mutlu olun:teselli:

hayata sıkı sıkı sarılan küçük kızlar ve onların güçlü fedakar anneleri, bundan sonrası hep istediğiniz gibi olsun, kızım kuvöze girmedi ama o korkuyu ben yaşadım 36+2 de geln kızım ultrasonda 34 haftalık gözüküyordu doktorum doğuma girerken kuvöz hazırlayın prematür doğum geliyor dedi, onu doğururken allahıma dua ettim onu bana bağışla, kızımla beraber evimize gidelim diye, çok şükürki benim 2100 gr lık kocam yürekli kızım o kadar sağlam çıktıki anne karnından, küvöze girmiyorum anne seninle geliyorum dedi bana, doğumdan sonra doktor onu ıkontrol ederken ömrümden ömür gitti kızlar, ama onu kucağıma veripde meraklanma sağlıklı bir küçük hanım o, dediğinde yaşamım en güzel hediyesiydi, kadife tenli, kocaman yürekli, çok güçlü küçük kızım benim.

inşallah hepimizin prensesleri sağlıla büyüsün.

haklısın yumy cim büyüyorlar berili severken hep yalvarıyorum büyüme annecim benim tek bebeğim sensin doyamadım senin bebekliğine diye ama büyüdüğünü görmekte ayrı sevindiriyor tabi.

minik kızlarımız ve benim canım arkadaşlarım hepinize günaydın bebişlerimiz içinde bol iştahlı bir gün olmasını dilerim.

benim bebegimde erken oldu çok güzel dile getirmişsin duygularımı yumy tşkler sana ogluma her bakan ayy ne kadar küçük demeleri öyle zoruma gidiyoki hallbuki ne çektigimizi kimse bilmiyo bana bakıp bunumu dogurdun diyolar küüçükte olsa bir saç telini yaratabilirmiyiz biz kul olarak öyle zoruma gidiyoki ama bebegim çok iyi allaha şükür küçük adamdan büyük adam oldu :)))) allah büüyük

bizim minik kızlar kulübünün prensesleri ve güzel anneleri nerelerdesiniz

merhaba canım arkadaşlarım esracım,ebrucum nasılsınız küçük prenseslerim nasıl bakalım sizleri çok özledim benim küçük meleklerim derincim ve berilcimi öznur teyzesi için kocaman öpün olurmu allah sağlıklı büyümelerini nasip etsin inş. sizleri çoooook seviyorum kendinize iyi bakın opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…