Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

çok sevimli gülüşünü yiyelim snin boncuk

Canım salopedi de pek yakışmış kuzucuğa. Üzerinde gördüğüme çok sevindim. Güle güle iyi günlerde kullansın Ufuğumuz. Ayrıca diğer fotoğraflarda da çok yakışıklı çıkmış. Allah kuzucuklarınla birlikte huzurlu bir hayat versin sana.

ninimcim cok sag ol iyi dileklerin icin
ebrucum haklisin aslinda ama insan kafasina takmaktan alikoyamiyor kendini ayni evde ayasayan iki yabanci gibiyiz ne o konusuyor nede ben o gece is nedeniyle cok gec geliyor bana bisey soylemeden cikip yatiyor
amaaaan ne yapayim yaa kendi bilir ben sevdigim insan icin herseyimi feda edebilen bir insanim o kendi kaybeder kendi bilir

mehtapcim cok tesekkur ederim ustunde begendigine sevindim cok sag ol tekrar tekrar

benim küçük kızım derin hepinize kocaman öpücük ve sevgiler gönderiyor sorayacım ben olsaydım türkleri değil hollandalı anneyi seçerdim ama sen bilirsin...ayrıca ufuk için sakın buraya gelmeyide düşünme çok pişman olursun oradaki imkanlarla ufuk un hayatı değişir buradada zavallı fedakar arkadaşım ebrizm gibi koşturup durursun ...sonuç ne üzüntü zaman kaybı yorgunluk

canım ebrizm beril den yeni haberler bekliyorum...diğer kızlar sizleride özledim bana haberlerinizi uzun uzuzn yazmayı unutmnayın sevgiler

soraya şimdi gördüm kız ufuk ne tatlı maşallah oğluşuma rabbim sana bağışlasuın evladını

evet mehtap bizde sesli çıngıraklar almıştık ama pek bakmıyodu bi baktım ki eline almış sallıyo şimdide her oyuncağı sevmiyo kuptan kuleler aldık daha ben dizmeden hoppppp deviriyo

saol ebrizm teyzesi berilcik nasıl alıştımı annesi fizik tedaviye

merhaba kızlar..nette sorun var bazen takılıp duruyo o yüzden giremiyorum pekboshayallersmile ebrizim nasılsın canım.berilide çok merak ediyorum tatlı cadı nasıl seni biraz üzüyo sanırım fizyoterapiye karşılık vermemesi benide çok üzüyü..bebişlerimşizi birlikte büyüttük sayılır..o yüzden kendi çocuklarımız gibi olduğu bebeklerimiz..bişeyleri başardıklarında sevinip reddetmelerinde üzülyoruz..bende nura yavaş yavaş tuvalet eğitimi vermeye başladım..üstüne düşmeden arada tuvalete tutuyorum..bakalım ne olucak.bu arada kimse beni özlemiyo soran eden yok yanimafoldumben

ozlemez olrmuyuz arzucum ama nurun seni birakmadigini ara sira yazdigin icin hepimiz biliyoruz giremedigini

ayrica ben yazmistim seni sormustum ama baya geride kaldi okumamissindir onu sen:)

ozlemez olrmuyuz arzucum ama nurun seni birakmadigini ara sira yazdigin icin hepimiz biliyoruz giremedigini

ayrica ben yazmistim seni sormustum ama baya geride kaldi okumamissindir onu sen:)

haklısın ama o kadar yakın olduk ki insan devamlı böle sözler bekliyoolumunekankayizsmile ufuk nasıl canım gelişimleri yavaş olda olsa ilerliyo diye yazmıştın inşallah daha ii olur canım..evliliğinde bazı sorunlar var sanır inşallah aşarsınız..olan maalesef çocuklara oluyo ..o yüzden anneler daha fedakar oluyor olmakta zorunda sanırım..erkekler biraz daha egoist oluyo ön planda kendilerini tutarlar çoğunlukla onların istekleri ve beklentileri olmayınca alayışsız oluyolar maalesef..sorun nedir bilmiyorum ama hayırlısı olsun canım hakkınızda.

selam arkadaşlar nasılsınız ???
biz kahvaltıya başlıcaz daa
önce ne vereyim ???
tecrübeli anneler önce neler ve ne kadar verdiniz ???

Arzucum sen mazeretini önceden beyan ettiğin için:)) Ayşenur çok ilgi istiyor sürekli onunla ilgilendiğim için nete giremiyorum diye yazmıştın hatırlarsan yoksa bütün minişleri ve onların annelerini merak ediyoruz. Demek minik Ayşenur büyüdü de tuvalet eğitimine başladı harika bişey bu. Peki canım yaşı henüz küçük değil mi? Kaç aylık Ayşenur? Bildiğim 1.5 yaşından sonra o kaslar çalışmaya başlıyor.

ayşenur 19 aylık oldu teyzesi..zaten günde 1 veya iki kez vc ye tutuyoprum onu..denemek için belki vcye yapmak hoşuna gider ve devam eder diye..2 yaşında tam olarak bez kullanmadan alıştırma kilodu alıp öle denicem..nınımcım ben ayşenura ilk kahvaltısında bebe akmeği labne peyniri 1 çay kaşığı,yumurtanın sarısının yarısı,biraz kayısı reçeli,3 ölçek devam sütünü birleştirip bulamaç halinde veriyodum..bazen peynir yerine pekmez koyuyodum.

selam arkadaşlar nasılsınız ???
biz kahvaltıya başlıcaz daa
önce ne vereyim ???
tecrübeli anneler önce neler ve ne kadar verdiniz ???

Canım ya biz acayip bir kahvaltı hazırlıyoruz ve Berkay çok severek yiyor. 4 tane kuru kayısıyı(bazen kuru erik) haşlıyoruz. Onun suyunu alıp 120 cc mama yapıyoruz. Ayrı bir kasede 1 dilim bebek ekmeği, 2 dövülmüş ceviz içi, biraz labne peynir, çok az tereyağı, 1 yumurtanın sarısı, 1 çay kaşığı pekmez, haşlanan 4 tane kuru kayısı(sarı değil kahverengi olanlardan) 120 cc hazırlanan mama ile birlikte tel süzgeçten geçirip veriyoruz. Artan kayısı suyunu da gün içinde içiriyoruz.
Ama sen ilk başta biraz hafif başlarsın. Mesela 1 çay kaşığı tuzu alınmış labne peynir, 1 çay kaşığı pekmez, 2 bebe bisküvi 90 cc mama ile başlayıp içindekileri yavaş yavaş değiştirip artırabilirsin.

Kocaman olmuş maşallah. Evet canım korkutmadan hafif hafif başlamak gerekir artık. Ne güzel bu gelişimlere şahit olabilmek. Bir de canım böyle ördekli oyuncaklı klozet kapakları var ya belki onlarla daha kolay alışabilir.

tarifler için teşekkür ederim..
arzucum inşallah en kısa zamanda çözersin bu işi :)))
ben bizim wc nin karşısına oturağını koyacağım..
hiç zorlamadan 1 defa anlatacağım..
sonrada kendim bizim wc ye yapıyormuş gibi yapıp onuda teşvik edeceğim..yani karşılıklı yapacağız gibi :)))
bakalım yutacakmı bu numarayı :)))
ben prof.sabiha paktuna keskinin kitaplarını okuyorum..
o kadını çok doğru buluyorum...
kitaplarından yararlanabilirsin...

Mehtap'cığım ilk tarifinin maşallahı var...afiyet olsun yarasın bızdığa..
son yazdığını yapayım , ilk hafif olarak başalayayım..
bunları 90 cc mama'yamı karıştıracağım ???????????

Mehtap'cığım ilk tarifinin maşallahı var...afiyet olsun yarasın bızdığa..
son yazdığını yapayım , ilk hafif olarak başalayayım..
bunları 90 cc mama'yamı karıştıracağım ???????????

Teşekkürler teyzesi:)
Kıvamına bakarak İlk 90 cc ile başlarsın canım. Böyle çok sulu da olmasın çok katı da ikisinin arası bişey. Eğer çok sulu olursa bisküvi ile kıvamlı hale getirebilirsin. Bazıları ıhlamurla falan da hazırlıyorlar biz hiç öyle denemedik.

ohh mehtap berkay onları yiyorsa bütün gün enerji kazanıyodur:) nınım maşallah ataya kahvaltıya geçti artık kocaman oldu arzu ne güzel demek wc alışkanlığı başladı nınım demek atayı kandırcan haa bu çocuklar kanarmı sence:) bende okuduğum kadarıyla kız çocuklara anneleri erkek çocuklarına babalarıyla beraber wc eğitimi diyolar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…