Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar şimdi farkettim ecrinin üst dişlerini bekliyodum ama yan üst dişi geliyo galiba ucumu çıkmış ne baktırmadı bakayım dedim

canım gözünaydın o zaman...

arkadaşlar bu labne peynir diyorsunuz ya
birsürü var..
paketi hangi renk olandan alayım ???????????????????? pınarın galiba....

Canım rafadan yumurtadan kastettiğin tam haşlanmamış yumurtaysa 1 seneden önce tavsiye edilmiyor. Tam haşlanmış yumurta yemesi gerekirmiş bebeklerin.

kızlar şimdi farkettim ecrinin üst dişlerini bekliyodum ama yan üst dişi geliyo galiba ucumu çıkmış ne baktırmadı bakayım dedim

Bazen sırayı da şaşırıyor dişler:)) Bazı bebeklerin ilk çıkan dişleri üst dişler olurmuş. Demek Ecrinin üst yanlardan geliyor çok şeker olur şimdi o dişlerle. Canım gelmeden önce tam olarak nasıl bir kabarıklık oluyor??

canım gözünaydın o zaman...

arkadaşlar bu labne peynir diyorsunuz ya
birsürü var..
paketi hangi renk olandan alayım ???????????????????? pınarın galiba....

Canım pembe light olanları var önce ondan başlayabilirsin. Daha sonra tuzunu alarak mavi olan diğerine geçersin.

hepinize teşekkür ederim... dişleri çıkanların hayırlı olsun...

ben günlük ek gıda denemeleri yapıyorum ama sadece meyve suları içiyo... sebze çorbalarını malesef içmedi hiç aşırı derecede istifra ediyo... biz de 2-3 günde bir tekrar deniyoruz inşallah alışacak zamanla... yoğurt veriyorum, sabahları mamasına azıcık yumurta veya peynir katıyorum...
akşamlarıda 2-3 günde 1 muhallebi veriyorum... ama genel olarak mama yiyo...
düzeltilmiş 7 aylık... normal 8 aylık olacak 1 hafta sonra...

Mehtap nasılsın canım ??
Berkay nasıl ??
tuzunu alacaksın derken labne yumuşak oluyor ya nasıl alacağım ????

Mehtap nasılsın canım ??
Berkay nasıl ??
tuzunu alacaksın derken labne yumuşak oluyor ya nasıl alacağım ????

Teşekkürler canım. Berkay da iyi yuvarlanıp duruyor:)) Sen ne yaptın? İlk kahvaltısını verdin mi Ata'nın? Canım labne zaten topak halinde kalıyor. Bir tatlı kaşığı peyniri yarım bardak suya koyup yarım saat sonra çıkarıyoruz dağılmıyor yani.

selam kizlaar ayyy ufuk sorunsuz cikardi derken dislerini bi huysuzlugu tuttu kolumd OLMAZSA BI AGLIYOR GORSENIZ
gecede cok huysuz oluyor arada bi fitil veriyorum dogrumudur
ikinci disimiz yarisi patladi yarisi patlamadi acayip baski yapiyor ondan cok aci cekiyor galiba
mehtapcim disetinin icinde dis acayip belli oluyor ve dis eti kirmizi oluyor
disi cikan yerden bakarsan anlasiliyor zaten hemen cunku dis eti resmen yariliyor bir cizgi halinde ve ucu beyaz olur

ninimcim hayirli olsun ata 7 aylik olmus kocaman olmus darisi nice senelere saglikla insallah
ufukta 210 ile 240 cc arasinda mama iciyor ek gidalari yiyor herseyi yer ne verirsem masallah ama biberonla mama icmeyi de cok seviyor onu hic degismez gunde iki biberon yapiyorum diger ogunler hep ek gida veriyorum gece hic kalkmiyor zaten
bir yasimizada az kaldi ya 3 hafta sonra allah izin verirse 1 yasindan sonra milupa nin 1+ junior mamasina mi geceyim yoksa inek sutumu vereyim kizlar

bide erkek cocugu olanlara bir sorum daha var sunneti ne zaman dusunuyorsunuz

maşallah Berkay'a.. dönsünde artık kalksın yada otursun tosbikimiz..
daha vermedim canım..bu hafta kontolümüz var doktorla kouşup öyle başlayacağım...

süreyya biz sünneti 7 yaşından sonra düşünüyoruz...
kendisine anlatıp öyle yaptıracağız...
ben kıyamadım bebekken sünnet olmasına..
derdini anatamaz yavrum..birde bez bağlı acıtır diye düşünüyorum...

bebekken daha cabuk iyilesiyormus ama buyunce daha zor oluyormus diye duydum ama benim ikiside olmadi daha

ikisini bir arada yapmak istemiyorum ikisiyle nasil ugrasirim once buyuk olsun yada once ufugu yaparim o buyunce belki zor olur simdi daha bebek gibi ya yapip kurtulayim diyorum gormuyor ya buyunce anlayinca belki cok huzursuz olur

Biz bir travma yaşamaması açısından Eylül falan gibi yaptırmayi düşünüyoruz. Diş çıkışını tarif ettiğin için teşekkür ederim canım:)) Canım diş huzursuzluğu için mi fitil veriyosun??? Fitile pek alıştırma bence.

Daha iyi canım hem doktor kahvaltıyı sana daha güzel tarif eder.

İkisini birden yaptır bence:)) Oh ne şenlik.

mehtapcım ecrinin zaten alttan iki dişi var üstler şişmişti bugün farkettimki üst yan geliyo çok şişmiş oluyo elinle ellediyinde orda sertlik hisediyosun bide diş eti çatlıyo diş ince beyaz çizgi gibi geliyo ecrinde böyle oldu yani ben ilk alt dişler çıkınca jel sürüyodum diş etine bi baktım parmağımı bişey hafif çiziyo meyerse incisi çıkmış kızımın onlar baya büyüdü alt dişlerle artık koparıyo eline ne versem bide üstler gelse tamam:)

Mecbue Ecrin hecelemeye başladı mı? Mesela da-da ba-ba diyor mu?

onu çok önceden başladı mehtap 6 aymıydı tam hatırlamıyorum anne anni diyodum sonra babay geçti şimdi atta dede gel hadi bide babay sinirlenince eyttt diyo tospikim aradada anneannee diye uzatıyo

nınım sormuşken labneyi bende s,ze tereyağını sorcam kızlar ne marka veriyosunuz bide bugün baktım alayım diye yayık tereyağı yazıyo bide sadece tereyağ yazıyo siz hangisinden veriyosunuz bebekler için yok dimi özel yapılmış tereyağ

evet agrisini kessin diye fitil veriyorum bence bebekler alismiyor ya ben buyuk oglumdada veriyordum fitili ama oyle dedikleri gibi hic alismadi zaten cok fazla degil gunde 1 kere oda cok asiri huysuz olursa yoksa onuda vermiyorum

ikisini bir arada mi yaptirayim gercekten yoksa espirir mi yaptin mehtapcim?

bide inek sutu soruma kimse cevap vermiyor bu ucuncu sorusum neden acaba:)

ohhh soraya çifte sünnet düyünü yaparsın çok güzel olur hemde inş düyünlerinide görmek nasip olur hepimize kızlar

sorayacım doktoruna sor istersen bizim doktorumuz sütün kansızlık yaptığını bu yüzden vermeyin dediklerini söyledi 10 aydan sonra başlatıcam ecrine dedi ama ben bi yaşına kadar mama vereyim diyorum görümcem 10 aylıkken başladı pınarın çocuk sütüne ama bu konu hakkında doktoruna danış istersen

Teşekkür edrim canım. Ben hiç öyle birşey görmüyorum demek ki bayağı var daha bizimkinin çıkmasına. Hafif bir kabarıklık hissediyorum bir de çok hafif bir beyazlık var.

onu çok önceden başladı mehtap 6 aymıydı tam hatırlamıyorum anne anni diyodum sonra babay geçti şimdi atta dede gel hadi bide babay sinirlenince eyttt diyo tospikim aradada anneannee diye uzatıyo

Canım ya iyi ki sormuşum Berkay bunların hiçbirini söylemiyor. Yani hecelemeye başlamadı daha. Puv diyor aaaa, eee diyor sadece. Bir de bazen sanki anne benzeri bişey söylüyor belki de söylemiyor da bana öyle geliyor. Bizimki geç konuşacak galiba.

Pınar'ın tereyağını kullanıyoruz biz canım. Yani büyükler için olandan ben hiç bebekler için olanınına markette rastlamadım.

Hayır şaka değil canım benim abimlerin ikisi birden sünnet olmuştu. İkisi aynı yatakta yatıyodu. Birlikte iyileştiler:)
İnek sütü demir eksikliği yapıyor diyorlar 1 yaşından önce verilmemesi gerekirmiş. Ama 1 yaşından sonra hem mamadan hem ondan verebilirsin herhalde. Ben de mamadan artık kurtulmak istiyorum.

bende zaten bir yasindan sonra icin sordum 3 hafta kaldi ya biz buyuduk teyzeleri:)

ufuk da aaa ee uuu bazende bagiriyor ciglik atiyor ama baska bisey yok mehtapcim zaten erkek cocuklari daha gec konusurmus

Seni özlemezmiyiz hiç canım arkadaşım. Senide Nur prensesimide çok özlüoruz. Aferin benim akıllı bıdığıma çabucak öğrenir fıstık annesi havalar ısınınca çok daha rahat olur onun için bu eğitim. Beril ne yapsın hala inatlaşıyor fizyoterapiyi red etme konusunda ama merkezimizinde hataları çok sözde her gün gidicez hazırlanıyoru bir mazaret arıyorlar bu gün gelmeyin deniyor çok canım sıkılıyor bu duruma.
saol ebrizm teyzesi berilcik nasıl alıştımı annesi fizik tedaviye
Berilcik elinde oladanbeni üzüyor teyzesi. Yukarıdada anlattım fizyoterapi kısmını dün bire aksilik yaşadık sağdan sola soldan sağa dönüyorkn koltuğun üstünden dütü ben mutfağa meyve tabağını götüreye gittim o anda nasıl oldu anlamadım o kadar hareketli olabileceini düşünmemişim hiç bütün gün ağadım ama ne fayda kızımın düşmesine neden oldum bir kere.Ben iyi bir anne değilim sanırım

Ah can dostum keşke iyi haberler verebiliyor duruma gelseydik bende çok özledim sohpetlerimizi
Malesef bunlar yaşanabiliyor yeterince sıkıntımızın üzerine böle durumların olması hiç hoş değil ama malesef her kez anne baba olamıyor.( Baba kısmı senin durumun için geçerli)
selam arkadaşlar nasılsınız ???
biz kahvaltıya başlıcaz daa
önce ne vereyim ???
tecrübeli anneler önce neler ve ne kadar verdiniz ???

Ben beril e önce bir kaç gün labne peyniri vererek başladım daha sonra 1/4 yumurta sarısı biraz bebek ekmeği mincik terayağ maması ile ekmği ıslatarak tabi labne v pekmezi karıştırarak başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…