Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
herkeze merhabalar ben ufugun kahvaltisini hic mama katmiyorum acaba yalnis mi yapiyorum ben hafif su ile sulandiriyorum
pekmez ceviz peynir biraz tereyagi ekmek ici bide birazcik su ile hepsini karistiriyorum ve veriyorum ayrica yumurrta sarisini ayriyetten veriyorum sizce nasil?
masallah aysenura tuvalet egitimine mi basladiniz umut hala ogrenmedi buyugunu soyluyor kucugunu soylemiyor yada keyfii tuvalette oturuyor 31 aylik oldu ama erkek cocuklard daha gec ogreniyorlarmis tuvalet egitimini

oyyy canım benim ya maşallah allah nazarlardan kosurusun ne tatlı olmuş bu şeker ya....
süreyyacığım nasılsın ufuğumuzun durumu nasıl gayet iyi görünüyor yaramaz....
kızlar her zamn nete giremiyorum berrak ile uğraşmaktan ama inanın hep merak ediyorum sizleri ve bıcırlarımızı bazen sadece girip okuyorum tam yazak oluyorum yaramazağlıyor bşide bua arad ev taşıma işi ile uğraşıyorum işlerimi yoluna koyayım sık sık girecem bu arada berrak şimdilik gayet iyi rütün kontrolleri ile uğraşıyoruz hepinizin miniklerini öpüyorum...

canım babası bütüngün işte...
ee malum erkekler ayakta iş.....:roflol:
buda zararlı ...(gerçi benimki oturarak hallediyor :roflol:)
yani iş başa düştü annayacağın....
zaten 0-3 yaş bebekler anneci oluyorlar....
walla kanarsa kandıracağım....

canım hoşgeldin ..nasılsın ????
merak ediyordum seni..
berrağımız nasıl???
yeni ev hayırlı olsun güle güle oturun..
bizde senin cimcimeyi öperiz...

shercim gercekten seni baya merak etmistim gelmiyorsun diye ufuk iyi cok sukur yavas yavas gelisiyormus dedi dokorumuz
berrak nasil rutin kontrolleri iyi geciyormu ?demek yaramazmis berrakcigimiz:)

canım hoşgeldin ..nasılsın ????
merak ediyordum seni..
berrağımız nasıl???
yeni ev hayırlı olsun güle güle oturun..
bizde senin cimcimeyi öperiz...

saol canım iyiyim yorgunluk dışında:))) büyüyor teyzesi geceleri nöbet tutuyoruz gündüzleri mıkrdanıp kucak istiyoruz galiba farkında olmadan babası kucağa alıştırdı:)))))
saol canım aynı site iççinde başka bir bloğa taşınacağız haftaya inşalalh bua rada elmuaalimden haberi olan varmı bebişleri taburcu oldumu çok detaylı topikleri inceleyemedim

shercim gercekten seni baya merak etmistim gelmiyorsun diye ufuk iyi cok sukur yavas yavas gelisiyormus dedi dokorumuz
berrak nasil rutin kontrolleri iyi geciyormu ?demek yaramazmis berrakcigimiz:)

canım bende s,izleri çok merak ediyorum ama gelen giden ev taşıma işi doktorlara gitmekten fırsat bulup yazamıyordum sorma ne yaramazlıklar yapıyor beni hep korkutuyor öksürürken tükürüğü boğazına kaçıyor herhalde tıknıp kalıyor sürekli gözüm üzerinde morarıp kalıyor ...kontrolleri şimdilik iyi bakalım çarşamba günü son ropkontrolü var 3 marttada kalç usg var inşallah hepsi temizçıkar

evet canım elmuallim kavuştu nihayet kuzularına..
hatta birine aşı bile yaptırmış...
sırada kornelya var inşallah....

bu arada ufugum ikinci disi de patlamak uzeree

gözün aydın canım..darısı başımıza inşallah..çook zor çıkartıyoruz dişleri..1 aydır kaşıntı huzursuzluk var ama ortada diş yok maalesefboshayallersmilebugünlerde çıkıcak diye umut ediyorum gece uykulardan ağlayarak kalkıyo diş jeli sürüyorum ii geliyo..kıyamıyorum çok canı acıyo gerçekten. tüm bebişler acı çekmeden dişlerini çıkarsın inşallah.

ee hadi gözünaydın canım..
darısı Berkay'a, Ecrin'e, Nur'a vee en son Ata'ma inşallah....
biran önce sırası gelen problemsiz çıkarsın dişiniii....bilmiyorumkismile

bu arada oğlum bugün 7 aylık oldu....kocaman delikanlı oldu teyzelerii ...........

kızlar kaçıncı ayda çıkardılar dişleri... bizimki 8 aylık oldu ama yaşını bulacak sanırım...

ben bi de bişey sormak istiyorum bebişler günde kaç saat arayla ne kadar besleniyolar.... bizimki 4 saat arayla 230 ml mama içiyo... çok değil mi sizce... ama 200 falan verince doymuyo... 230u içecek kesin...hiç sekmiyo tam 4 saat sora yine ağlıyo...

bende koymuyorum mama ama ben koyu kıvamlı vermek için ben yumurtayı labne peyniri pekmez ve yarım muz koyuyorum öyle yiyo ekmekte koymuyorum ama ekmeyede başlasam iyi olur kahvaltıda aslında doktorumuz bize ayrı ayrıda başlayabilirsin kahvaltıya dedi ama tatlı sevmiyo karıştırmasam pekmezi hayatta yemez benim cadı mümkün oldukça ben gıdaları sade vermeye çalışıyorum ki tatlarına alışsın diye bi kıymaya bide ceviz ve fındık içine alışmadı ecrin bide kızlar vitamin ne veriyosunuz bebeişlerinize

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3hiç gülesim yoktu nınım hadi bakalım inş kanar

diş olayı biraz farklı oluyo benim kızım 10 aylık ama dişleri çıkalı nerdeyse 3 ay olcak üst dişlerimizi bekliyoruz ek gıda vermiyomusun sen sadece mamamı alıyo yani zaten doktorlarda 4 saatte bi besleyin diyolar ben mamayı sadece uyurken veriyorum oda çok az 60 cc veriyorum sadece gece uykuya dalarken veriyorum çok miktarda bazende biberonla veriyorum muhallebisini ama sadece mama içiyosa normal bence bide her bebeyin iştahı farklı tabi

ahhh bu seferki dişleri çok yordu bizi üst dişleri iyice şişti yanlarda öyle bi üstler çıksada rahatlasak

benim kızım yaşında çıkardı ilk dişini..ek gıda vermen gerekir canım..bebişin büyüdü ve daha hareketli artık mama tok tutmaz onu.bi an önce kaşıkla yemek vermeye başlasan ii olur..ilerde çok zorlanırsın yemeğe alıştırmak için..vitamin olarakta çeşitli sebzelerden vermen gerekir.mamanın ona pek bi faydası olmaz artık canım..

Canım yatağına 30 derecelik bir açı ver tükürük yutamama olayı ortadan kalkar. Ama yastıkla değil yataının altından açıyı ayarlayabilirsin. İnşallah muayenelerini sağlıkla atlatır kuzucuk.

İlk dişten sonra 2. diş çabuk çıkarmış. Demek sizde de öyle oldu. Minişimin incileri rahatsız etmeden çabucak çıksın inşallah. Biz hala bekliyoruz:))

Maşallah Büyüdü artık kuzucuklar. Yaşları yaklaşıyor artık:))

Berkay 150 ccden fazla içemiyor malesef. Canım düzeltilmiş kaç aylık ek gıda olarak neler veriyorsun?

Muzu biz önceden haftada 3 defa kahvaltısında veriyorduk kabızlık sorunu yaşayınca kayısıya geçtik. Yumurtayı da bazen ayrı bazen kahvaltısının içine katarak veriyoruz iki türlü de yiyor. Peyniri de aynı şekilde. Gıdaların ayrı ayrı tadına alışması ilerde severek yemesi açısından gerçekten çok önemli. Vitamin olarak 5 damla devit3 10 damla ferrosanol veriyoruz canım. Sen vitamin olarak ne kullanıyorsun?

ben polivit devit3 bide ferro sanol veriyodum bu ay doktorumuz devit3 ve poliviti bıraktırdı multitabs diye bi vitamin veriyorum bi pipet günde bide ferro sanol veriyorum sabah akşam dişlerinin ilerde çürümemesi ve sağlıklı olması içinde zymaflor veriyorum bende yumurtayı rafanda versem mi ki acaba diye düşünüyorum peyniri her türlü yiyo zaten önce ecrin yapıyo kahvaltıyı sonra ben ben yaparkende sulanıyo peynir veriyorum ağzına öyle yiyo kayısı bende haşladım bikaç tane ama cadı onu tükürdü ağzından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…