Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ben peyniride terayağıda pınarı ın 8 li minik kahvaltılık paketlerinden alıyorum baştan beri minik ambalaj olduğu için hep yeni açılmış paket tüketmiş oluyoruz.( peyniri tabi )

afiyet şeker olsun Berkaycığıma Kayısı ii fikirmiş bende vereyim zira Kızımın kabızlık sorunu çok ciddi ben akşm üzeri ara öğünde meyvesini haftanın bir günü gün kurusu kayısıyı haşlayı içine pekmez karıştırarak püre yapıyordum ama sabahları vermek süper fkir.

ebrucum berilin dusmesine cok uzuldum ama iyi bir anne degilim demenede cok uzuldum sen iyi bir anne olmaz olurmusun

ama aynisini bende dusunuyorum bugun kendi hakkimda
ufuk cok huysuzdu ve agliyordu bugun surekli cekemiyecek gibi oldum inanin o an kendime bn ne bicim bir anneyim cocugumun aglamasini bile cekmiyorum kendime cok kiziyorum cok bunladim bu son gunlerde cocuklarima haksizlik ediyorum

Teşekkür ederiz teyzesi:) Ebrizm özlüyoruz seni ve Berilciği. Fizik tedavinin düzenli olmaması çok üzücü ama siz de nasıl olsa evde çalışıyorsunuz onların gösterdiği hareketleri demek minişimiz düştü böyle kazalar olabiliyor canım korkmuşsundur da çok geçmiş olsun. Ben iyi bir anne değilim deme sen çok fedakar, güçlü ve iyi bir annesin. Bu tür kazalar herkesin başına gelebilir.

Soraya sen böyle söyleme bari. Bu kadar sıkıntı, üzüntü, huzursuzluk yaşadıktan sonra zaman zaman böyle düşünmen çok normal. Bence sende evliya sabrı var canım lütfen kendine haksızlık etme.

ecrin kucağımda kızlar çok bişey yazamıycam ebrizm çocuk bu tabik,i düşe kalka büyüyecek ben burda ilgili ve iyi olmayan bi anne göremiyorum hiç farkına varmadan oluyo olacak olan bende yanındayken düştü ecrin ben sağa döndüm o kendini sola attı döndümde havada yakaladım geçen gecede eşim ça y içerken ecrinin eline döktü bu demek deyilki bizler iyi anne ve baba deyiliz zaten çok yıpranıyosun bide böyle düşünüpte kendini harap etme

kız<lar zaman bulursam gelcem gene mehtapcım bende öyle söylüyo gibime geliyo daha net bi şekilde çıkmıyo tabi ağzından ben çok konuştum küçükken masal okudum hikayeler anlattım bide kızlar malum daha cadı

Biz de öyleyiz canım düşünebiliyor musun evde 4 kişi sürekli Berkay'la konuşuyor. Bir masal kitabı var resimli resimlerini göstererek masal okuyoruz, şarkılar söylüyoruz. Çok güzel dinliyor ağzını oynatıyor sanki konuşmayı çok istiyor gibi ama ba-ba de-de demiyor mesela. Biraz geç konuşacak galiba:) Haklısın kız çocukları daha erken konuşurmuş belki de ondandır.

ebrizm ve soraya kendinize bencede haksızlık etmeyin... ben ilk günlerde neler yaşayabilirim, deneyimler görmek için diğer başlıkları son sayfalara kadar okudum hep... ciddi anlamda hepiniz çok özel annelersiniz... herkesin annesi özeldir mutlaka ama yaşadıklarınız uğraşlarınız, bişeyler yapabilmek için çabalarınız... herksin kolay kolay üstesinden gelemeyeceği şeylerle uğraşmış pes etmemişsiniz hala daha da uğraşıyorsunuz... buradaki hiç bir annenin anneliğini yargılamaması lazım kesinlikle...

bu arada mehtapcım kısa bi tatil düşünüyormussunuz ne güzel, umarım gidebilirsiniz çok iyi olur senin için mutlaka...

Evet canım düşünüyoruz bakalım. Sen ne yaptın kornelya Elvin nasıl oldu yeni haberler var mı? Beslenmesi nasıl?

Evet canım düşünüyoruz bakalım. Sen ne yaptın kornelya Elvin nasıl oldu yeni haberler var mı? Beslenmesi nasıl?

valla 1630 gramdı dün, beslenmede 3 saatte 5ccydi. hızlı hızlı arttırıcas, 1800 olduğunda vermeyi düşünüyoruz dedi ama tuhaf geldi, yani böyle beslenmesini keserken 170 gram sonra vermeyi düşünmeleri... insallah yoluna girer herşey de dedikleri gibi 1800 gramda verirler bıdığımı...

Biraz önce okudum canım diğer topikte. Beslenmesini hızlı artıracağız dediklerine göre sorun yok. Zaten Elvinin durumunu iyi görüyorlar ki böyle konuşabiliyorlar. İnşallah sağlıkla kavuşacaksın yakında kuzucuğuna.

evet kız çocukları bazı şeyleri biraz daha erken yapıyolar bide birazcık daha cilveliler:)annii diyodu sonra anne dedi ne bileyim ağzından çıkan şeyleri biz bişeylere yakıştırmaya çalışıyoruz işteboshayallersmile

selam kızlar..
nasılsınız??
Ebrizim kendine haksızlık etme canım..sen çok iyi bir annesin..
fizik tedavi için üzüldüm ama sen evde çalıştırırsın diye düşünüyorum..

Soraya zaman zaman hepimiz çocuğumuzun mızmızlamasını çekemiyoruz..
üzülmene gerek yok hepimiz yaşıyoruz inan..

Mecbue ben de pınarın tereyağını alıyorum..
senin zilli baya kounşuyo yerim ben tosbiği...

Kornelya canım maşallah kilosu iyi gidiyor..
1800 de verince annesi sen sık sık beslersin ..
senin yanındaylen iştahı açılır elvinciğin...

Mehtap canım konuşur merak etme..
helede evde 4 kişi varsa oo sen kendine sıkıntı yapma canım..

bizimki gııı gııı demeye başladı..
hergün destekli ve desteksiz oturtuyorum...

ben ne yaptım biliyormusunuz :))))))
mama sandalyesi aldım..
öğlenleri Ata'yı içine koyup öyle veriyorum sebzesini......

Hayırlı olsun Ata'cık güle güle kullansın. Çok dikkatli ol canım biz mama sandalyesini yemek için pek kullanamadık yani nefes borusuna birşey kaçarsa müdahale etmemiz zor olur diye. Şimdilik içinde gezinti yapıyor:))

güle güle kullansın ata bende almadım ne beileyim mehtapında dediyi gibi bişey falan kaçarsaq diye korkuyorum ama çokta seviyorum dikkatle kullanırsın nasılsa hep yanlarında oluyoruz

canım 3 kademeli olduğu için en dik olanını kullanıyorum..
Allah korusun ..inşallah öyle bişey bir daha yaşamam ve yaşamıyalım..
nebilim özendim işde...

selam herkeze yaa sabah kalkinca aklima geliyorsunuz ama giremiyorum bu saati buluyor girmem:)
ataya hayirli olsun mama sandalyesi ben dusundum ama daha oturamadigi icin basini da daha tam guzel bir sekilde tutamadigi icin koyamam diye dusundum ama birdahaki gittigimde soracam doktora

canım 3 kademeli olduğu için en dik olanını kullanıyorum..
Allah korusun ..inşallah öyle bişey bir daha yaşamam ve yaşamıyalım..
nebilim özendim işde...

Evet canım özeniyor insan herşeye. Hem en dik konumda tut hem de emniyet kemerini bağlama yani Allah korusun çıkarmak istediğinde hemen çıkarabilesin.
Ben de bugün bıdığıma cep telefonu aldım:)) Her tuşuna bastığında farklı bir müzik çalıyor, sayıları söylüyor. O kadar güzel oyuncaklar var ki insan kendini şaşırıyor. Bir de kızlar ben Milupa anne çocuk kulübüne üye olmuştum bugün bir mektup geldi çeşitli ürünler için %25indirim kuponu göndermişler.

ne guzel mehtapcim hayirli olsun berkaycigimiza benim oglumda oyuncaklarla oynasaydi cok oyuncak alirdim ama malesef hic ilgisi yok bu arada ufuk ellerini surekli agzinda tutuyor ya ikinci disi de patladi ellerini o dislerle kasiyor ve hep yara oldu parcaladi ellerini

Canım biz bazen kendimizi kaptırıp böyle düşünmeden konuşuyoruz gibi geliyor üzülüyorum. Seni üzmüyoruzdur bu sözlerimizle inşallah. Şuna çok inanıyorum ki Ufuğumuz daha da iyi olacak oyuncaklarla da oynayacak, mama sandalyelerine de oturacak. Yeter ki anneciği üzülmesin. Ne güzel bak maşallah dişlerini çıkardı minişimiz. Berkay'ın dişlerinden daha eser bile yok. Eldiven taksan iyi gelir mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…