Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bende bazen böyle yaıyorum ve sonra düşünüyorum bilmeden arkadaşlarımı kırarmıyım diye..
ondan temkinli olmaya çalışıyorum...
canım bizimki daha pek oynamıyor..
evet emniyet kemerini takmıyorum zaten tam daha oturmuyor..10 dk falan..
iyice sıkılmadan oturmayı öğrensin öyle takmayı düşünüyorum kemerini...

kizlar olurmu hic oyle sey sizin mesajlarinizi okuyunca aksine mutlu oluyorum ne guzel allah hic kimsenin evladina hastalik vermesin cok seviniyorum boyle dusunmeniz beni cok uzdu inanin biz burda kardes gibi birbirimizin evlatlarini evlat gibi seviyoruz kim evladinin iyi oldugunu duymak istemezki ben istiyorum onun icin bol bol yazinda bende sevineyim
hem ufugun oyuncaga ihtiyaci yokki teyzeleri ben onun oyuncagiyimbenimle bol bol oynuyor kahkaha atiyor hem ben oyuncaktan daha sicak yumusak ve guzelim:)

ben sadece bazen sohbetinize katilamadigim icin uzuluyorum okadar

İnşallah Elvin bebeğimizde sağlıkla kolarına gelir canım.

Malesef kendimi hiç iyi bir anne olarak göremiyorum
Öyle tabi düşe kalka büyüyceklerde Beril in özel durumları yüzünden beni sanırım çok korkutuola grip olması bile yasak olduğundan başının üzerine düşmesi çok panik ypmama neden oldu
Kşke karşılıklı gelip biraz sohpet edebilecek imkanımız olsaydı belki biraz rahatlayabilidim.Böyle içimi yedikçe fikirlerim sapıyor doğru düşünemiyor doğru davranamıyorum

Sürekl zihin tek noktaya odaklandığından ve sürekli meşgul ettiğimizden yoruluyoruz süreyyacım

canim ebrucum ne diyecegimi bilmiyorum ne sana neden kendime cok rahatlatacak sozler soylemek isterdim inan ama yokki neyi soyliyeyim

sadece tek bir soz var oda bu bir imtihan ve bu imtihani basari ile gecersek sonumuz mutluluk olacak allah izin verirse
allah kimseye kaldiramiyacagi yuku vermezmis allah daha agir imtihanlar ile sinamasin bizleri allah butun evlatlara saglik versin

O günlermizin geleceğini hayal et süreyyacım ben buna inanmakistiyorum ve inşallah bizlerde yaşarız
Güle güle kullansın ve sayıları öğrensin yakışıklı prensim ynı dert bizdede var süreyyacım Beril de başını çok uzun süre dik tutamıyor Mama sandalyesinde oturamıyacağı içi bende bakıp bakıp geçiyorum bizmamalarımızı hala koltuğun kenarına biraz yata pozisyonda yastık kotup beril i orda birazkaykılarak yaırarak yeriyoruz malesef diğer türlü e ağzını açıor nede kaşıkla eğik olduğu içi bir şey vermek mümkün değil
ohh afiyet şeker olsun
iyi günlerde kullansın

inşallah ebrizm bir an önce gelir kızımız... Beril'de insallah daha da iyi olacak... Geçen gün yaşadığın korku yüzünden kendini kökten kötü anne ilan etme lütfen... Berili senin kadar düşünen, ilgilenen olamaz... bu düşüncen muhakkak dağılacak, dağılmak zorunda... çünkü bebeğine yardımcı olabilmek için, ilk başta senin iyi olman ve bu düşünceni unutman gerek... keşke benimde elimden bişeyler gelebilse, çünkü benim gözümde gerçek anlamda özel annelersiniz...

hepsini gecmissin ebrucum:)teker teker okup cevapladin hepsini

bende sen berile nasil yemek veriyorsan ayni sekilde ufuga yemek veriyorum iki yastigi ust uste koyuyorum yari oturur yari yatma pozisyonunda veriyorum yemeklerini
hatta bazen yemek yerken cok huysuzlaniyor ozaman kollarimin arasinda yatiripta ayni mama yedirir gibi yedirdigim bile oluyor

Sadece korku da değil kornelyacım bazen çıldııcak gibi oluyorum nede böye oldu die başlaınca sonuc geliyorum haalar zincirini tek odağı kendimi görüyorum.Senin elinden gelen de bir şey var kuvözde Elvini örmeye gittiğinde ona sakinleşirmek için ninniler söyleyebilirsin. Bıcırık senin sesinle iyileşme sürecini hızlandırsın.

Beril e yemek yedirmek nasıl bir eziyet tahmin edemezsin ağzını açtırmak yutturmak dert 1-2 saatte ancak bitiyor yedirme işimiz.Ellere gelince ağızda tutma isteği arttı son günlerde ben azalmasını beklerken sürekli artıyor ne eldiven nede ellerini sürekli çekmeye çalışmak kesmedi bu davranışı bu konuda ne yapacağımı bimiyorum zamanla diyor fizyoterapist onuda bırakacak ellerini farklı amaçlarla kullanabileceğini farkına vardıkça azalacak desede daha uzun zaman ağızda tutunca buna ihtimal veremiyorum

canim bizimkide oyle inan 3 hafta sonra ufuk yasini dolduracak bu aralar daha cok agzinda tutuyor ellerini bide bir parmak filanda degil 3 4 parmak birden sokuyor agzina ben cekiyorum o aliyor ben cekiyorum o geri aliyor
bide kiziyor agliyor ellerini agzindan cekince iki elini iki elimin arasina aliyorum nasil zor ediyor ellerine gorsen
bir tek yalanci emzikle biraz durdurabiliyorum oda care degil ama gecici care

Zorla ellerin tutumak daha çok direnç gösterip ellerinin daha fazla ilgi odağı olmasına neden oluoymuş bunu yerine elleriyle yapabileceği fonksiyonel hareketlere yönlendirmeye çalışın diyor dr muz ve fizyoterapistimiz ben şunu deniyorum piyanosunu elleriyle müzik çalmaya yada halka oyuncaklarıyla iki lni tuttutmaya çıkarıp takılan egolarla çıkart tak oyunu oynatmaya gayret ediyorum oynuyoruz diyemem benim ellerim ellerinin üzerinde zorlyorum aşırıya kaşmadan sende deneyebilirsin başka formüller öğrenirsem yazarım yine

ebrucum bende oncelikle vucudunu tanimasina ozen gosteriyorum mesela ellerinden baska bir yerin dogru duzgun farkinda degil ayaklarini kaldiripta onlari ellemiyor mesela onun icin ellerini tutarak ayaklarini tutmasina yardimci oluyorm anlatiyorum bak bu ayagin bu vucudun bu dizlerin falan diye bide hollandaca cocuk sarkilari soyluyorum ozaman alkis filan yaptiriyorum onlar cok hozuna gidiyor ozallikle alkisi cok seviyor ve guluyor oyuncakladaha cok bisey denemedim ama eline bende halka sikistirdim ama bir iki salliyoir onan sonra birakiyor bide gormedigi icin hep temas lazimmis degisik kumaslar veriyorum eline ipek sued bide degisik oyuncaklar var top seklinde ama elleyince bir tuhaf onlari veriyorum dkunduruyorum bizdede simdilik boyle ama hic ilgilenmiyor tutmuyor hicbirini

Biz de hala kucağımızda mama verir gibi yediriyoruz Berkay'ı.

Canım dişleri kaşınıyor kuzucuğun ellerini yaralamasa bırak ellerini ağzına götürsün. Diş kaşıntısı geçince kendiliğinden bırakır herhalde. Berkay da öyle artık 2 eli birden ağzında diş kaşıyıcıları kısa süreli fayda ediyor ama diş kaşıyıcısı elinde değilse parmakları avuçlarına kadar ağzında. Jel de sürmüyorum ben zararlı falan diye okudum birkaç yerde. Mümkün olduğunca sabretmek sürmemek gerekirmiş. Böyle ne yapacağız bilmiyorum.

mehtapcim dedigin dogru aslinda ellerini agzina disleri kasiniyor diye goturuyor ama bizim cocuklarimiz ellerinden baska birsey ile ilgilenmedikleri icin iyi degil diyoruz mesela berkay elleriyle ayaklarini tutup yuvarlaniyor ufuk ellerinden baska birseyin dogru dusgun farkinda degil onun icin uzuluyorum yoksa umutta bebekken elleri surekli agzindaydi o butun bebeklerde gorunur birsey ama biz kendi cocuklarimizi motive etmemiz gerekiyor baska seyler yapabilmeleri icin

Ebrizm yarın doğumgünün sanırım. Sana ailen ve tüm sevdiklerinle birlikte sağlık, mutluluk, huzur dolu nice güzel yaşlar diliyorum. Sevgiler...süprizzzzzsüprizzzzzsüprizzzzz
a.s.

ebrizm üzme kendini bu kadar cidden çok üzülüp geriliyosun çok belli elden bişey gelmiyo biliyorum ama sabırdan başkada yapcak hiçbişey yok sen elinden geleni yapıyosun hadi çareler aramasan onun için çırpınmasan neyse ama yıpratma bu kadar sen yıpranırsan berile kim bakacak ona kim destek çıkıp ilgilenecek bende ecrini yastık veya kırlentta yatar pozisyonda yediriyorum daha bütün ayrıntıları düşünüp üzme ne olur kendini

ebrizm yarın doğum gününmü:) nice senelere rabbim seni kızından ve sevdiklerinden hiç ayırmasın inş hep gül hep mutlu ol kızında bi an önce kavuşsun sağlığına her dua edişimde bütün bebekler için ediyorum rabbim bizi boş çevirmez kızlar

ebrizim iyiki doğdun canım.............
sana Allahtan güççççç diliyorum ve
sağlık sana ve berile.....

merhaba kızlar..ebrucum doğum günün kutlu olsun canım..Allah sağlık mutluluk güç versin berilimede şifa versin inşallah.dün tlf.da sesin çok yorgün ve sitresli geliyodu..burada psikolojini yazıyosun ama sesini bu şekilde duymak beni daha çok üzdü.çok yorulduğun o kadar belli ki Allah yardımcın olsun inan kıyamıyorum sana dün mevlüt kandiliydi özellikle beril ve ufuk için dua ettim.Allah kimseyi evladıyla sınamasın gerçekten çok zor bi durum.kendini çok sıkma lütfen biraz oluruna bırak yoksa sen hasta olucaksın..çok çok fedakar bi annesin Allahta gönlüne göre versin.

iyi aksamlar kizlar bugun anca simdi girebildim ama zaten cok kisi yazmamis
ebrucum yarin senin dogum gununmus tebrikler canim nice saglikli mutlu yillara beril ile birlikte berilcikte saglikli ve mutlu bir genc kiz olur insallah
arzucum cok tesekkur ederim bende burdaki butun bebislere ettim ve dunyadaki herkeze allah gunahlarimizi affetsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…