Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
inş bırakır nınım ama biraz zor gibi evet rüyam güzeldi genel olarak bembeyaz bi odaydı sadece ben içimden çok kızıyodum mehtapa:)sigara içiyo diye

iyi aksamlar kizlar anc gelebildim benim esimde sigara iciyor benim midem bulaniyor
aa esim oglum umutun yanindada iciyor cok kiziyorum ona hatta oglum bir ara cheetosu iki eline arasinda alip sigara iciyormus gibi hareket yapti ozaman canima tak etti birdaha icme diye cok kizdim oglum eline ne gecerse sigara iciyormus gibi yapiyordu cubuk krakerleri bile ve daha 2 yasindaydi dusunun yani cok olumsuz birsey

bu arada ben buun milupanin 1+ junior devam sutune basladim iki gun sonra ufuk bir yasini dolduracak ya

Kızlar Berkay biraz önce mamasını vermiştim. Yine çıkardı. Eğer böyle devam ederse pazartesi yine doktora götürürüm.
Nınım en güzelini yapmışsınız bırakarak. Darısı bizim başımıza.
Mecbue şimdi rüyanı düşünüyorum da aklıma kötü şeyler geliyor. Doktor, beyaz oda falan. Allah yüzümüze baksın. ınşallah kolay toparlar kuzucuklarımız.
Soraya canım ne güzel artık büyüdü de Ufuğumuz 1 yaş sütüne geçti.

Mehtappp canım niye böyle düşünüyorsun...
rüya da güzel şeyler anlatılıyor canım...
Allah korusun korkma canım..
midesini falan üşütmüştür..
düşmediyse kusmayla birşey olacağını sanmıyorum...
doktora gidin tabiki..
sen Berkay ı özel doktora götürüyorsan hemen ara doktorunu pazartesiyi bekleme..
böylece için rahat eder canım..

Canım bizim cuma günü gittiğimiz buradaki yakın bir hastanenin doktoruydu. Aynı gün kendi doktorumuzu da arayıp olanlar hakkında bilgi verdim. Ateşi çıkarsa pazartesi gelirsiniz demişti. Ateşi yok ama çok kusuyor.

mehtapcim bende demin ufuga mama icirdim ve kustu bence dislerle alakali birsey cunku ust dilseri cok sisti sanirim berkayda disten kusuyordur

umuta ilk dislerini cikarinca cok kotu hasta olmustu ve her seferinde kusuyordu onada surup filan ise yaramamisti yani bu dis cikaran cocuklarda normal ama tabikide icin rahat etsinde bir doktora goster canim

kusar malesefki balgam bitene kadar ama sen genede götür için rahat etsin ecrin 10 gün kadar kustu ama doktor bize öksürük bitene kadar kusacak demişti ondan telaş yapmadım ben rüya pek yorumlayamam ama beyaz ve yeşilin iyi olduğunu biliyorum korkulacak bi rüya deyildi mehtap bence yani ama insan farklı şeylere yoruyo tabiki inş atlatır çabucak dişlerde çok yoruyo bebeklerimizi

evet nınım sigara doğru çıktı :)soraya sende içirme oğlunun yanında eşinde ama aa olmaz ki kaç yaşında olursa olsun o daha bebek sonuçta

İnşallah geçer canım. Dün bu şurubu kestim. Şurup da midesini bulandırıyor. Bebekler öksürdüğünde anneler doğal tedavi olarak neler yapıyor diye araştırdım. Birkaç anne günlük bitkisinden bahsetmiş. Dün günlük almıştım. 3 tanesini ısıtıp dumanına pamuk tuttum. Pamuğu Berkay'ın göğsüne koydum. Bugün öksürüğü sanki biraz azaldı. Mamasını da azar azar sık sık verdim. Bugün hiç kusmadı. İnşallah rahat atlatır kuzucuğum. Kaç gündür mahfoldu. Bir de üç dişi aynı anda çıkıyor sanırım o da çok yoruyor.

Canım sen 10 gün boyunca ne yedirdin? Yani günde kaç defa kusuyordu? Ben de korkmazdım aslında ama zaten zayıf bir de kusunca iyice eriyecek kuzucuğum diye korkuyorum. İnşallah hayırlara çıkar rüyan canım.

mehtapcim biraz iyi olduguna cok sevindim inan aklim surekli barkayda insallah daha da iyi olur
3 disi birden cikabilir evet benim buyuk oglumda ilk dislerini 4 tane biren cikarmisti ve cok kotu hasta olmustu berbat olmustu tombul tombulken nasil zayiflamisti ve toparlanmasi baya zaman aldi

ama berkaycim guclu bir cocuk insallah sorunsuz atlatacak

bu arada yazmiyim yazmiyim diyorum ama yazmasam delirecem gercekten
uvey annem beni iyice delirtti ben ona hic cevap vermiyorum karsilik vermiyorum icime atiyorum ama bir gun fena patliyacam yaaaa

ufugun cisi evi kokutuyormus evin icine pis pis koku sinmis 6 aydir neler cekiyormus bizden geri gitsekte olurmus buyuk oglum umuta bagiriyor ona sinsi diyor ya cocuk yaa o ne bilir ki sinsilikten
kiskancmis sinsiymis fesatmis benim oglum inanabiliyormusunuz daha 4 ayi var 3 yasina girmyeye bukadar kucuk bir cocuk nerden bilecekmis fesatligi offf delirecem gercekten

ve bunun gibi neler neler kendinin eski pusku kiyafetleri bana veriyor ama bir farkimiz var o 70 kilo ben 50 kiloyum kiyafetler bana cuval gibi oluyor kendine de gidip guzel guzel kiyfetler aliyor ayakabilar aliyor ayni sekilde oglunada bir kerede demiyorki sureyyaya yada ufuga yada umuta birseyler alayim gerci ben onun hic bir seysinde degilim ama bana yardimcisi ymisim gibi yada kolsiymisim gibi davraniyor okadar cok yoruldugumu yazmistim ya size aksam yatmak istedigim zaman bana is cikariyor yok niye burayi kaldirmamisim yok niye burayi yapmamisim o gun iki defa hastaneye gitmistim bir benim icin birde ufuk icin aksam geldi vayy utu niye yapilmamis boyle olmazmis ben kendime vakit bulamiyorum o benim basima kalkiyor utu yapilmamis diye offfffff esim bir yandan o bir yandan kacip gidecem o olacak sonunda valla

Soraya boşver canım. Densizin tekiymiş. Sen onun yanında olduğun sürece sana bu şekilde davranacaktır. Belli ki sizi istemiyor. ınşallah en kısa zamanda bir ev bulup sen de bağımsız istediğin gibi hareket edebilirsin. O evde kaldığın sürece üvey annenin değişeceğini sanmıyorum. Seni herşeyden yıldırıp göndermek istiyor anlaşılan.
Berkaycığım da inşallah çabuk atlatır. Teşekkür ederim canım.

Son düzenleme:
selam arkadaşlar ...
Soraya canım aynen Mehtap'ın dediklerine katılıyorum canım. (ailenle ilgili)

Mehtap 3 dişmi .. ne diyeyim Allah kolaylıkla çıkarmasını nasip etsin Berkay'cığımıza...

sali gunu normal gununde yapacaz canim
16 marta zaten kutliyacagimiz yer belli babamlarin restaurantinda eger bir aksilik cikmazsa resimleri eklerim

selam arkadaşlar ...
Soraya canım aynen Mehtap'ın dediklerine katılıyorum canım. (ailenle ilgili)

Mehtap 3 dişmi .. ne diyeyim Allah kolaylıkla çıkarmasını nasip etsin Berkay'cığımıza...

Çok teşekkür ederim canım. Yani kaç gündür hayatım karardı gibi hayırlısıyla bir atlatsaydı. Dün kusmadı, gece de pek öksürmedi. Bu sabah doktora götürecektim ama iyiye gidiyor galiba. İki gün sadece devam sütü içtiği ve onu da çıkardığı için kilo kaybetti sanırım ve biraz halsiz. Otururken yorulup başını yan tarafa doğru büküyor kuzucuğum.

sali gunu normal gununde yapacaz canim
16 marta zaten kutliyacagimiz yer belli babamlarin restaurantinda eger bir aksilik cikmazsa resimleri eklerim

O halde şimdiden doğum gününüz kutlu olsun....:1hug:
Bunun şerefine :içelim:
Veeee :dance:
Sonra alkisalkisalkis
a.s.

Allah sana sağlıkla gelişip büyüdüğü günleri göstersin. Doğumgünü inşallah güzel geçer. Fotoğrafları bekliyoruz.

kızlar merhaba... bir türlü fırsat bulup giremiyorum, elvin derken bi de babası ofisini başka yere taşıdı, bi yandan da ona yardım ederken dağıldık..
mehtapcım insallah berkaycık bir an önce toparlar kendini, rahat rahat dişlerini çıkarır... hem ona hem size çok zordur, insan görüp birşeyler yapamayınca kötü oluyor.
sorayacım şimdiden ufukcuğun doğum günü kutlu olsun... nice uzun daha da saplıklı mutlu yıllar onun olsun...
umarım nınım mecbue ve diğer anneler hepiniz ve minişlerinizin keyfi yerindedir... o kadar alışmışım ki buraya ve o kadar çok destek aldım ki sizlerden hepinizi şimdi özlüyorum, çok teşekkür ederim kızlar hepinize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…