Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar selam ben cok yogunum ama aklımdasınız nasılsınız kızlarım gazlı ve cok kabız ıkınmakla aksamı edıyoruz ya ınş gecer............ama cok tatlılar ıyı bsakın kendınıze opt

selam kizlaaar bende birazdan fizyoterapiye gidecem off yorgunum halsizim hastayim ruh halim zaten berbat canim hic bir sey yapmak istemiyor

Evet canım birçok anne diş çıkarma döneminde bebeklerinin hastalandığını yazmış. Sanırım o dönemde daha hassas oluyor bünyeleri. İnşallah bundan sonrakiler daha rahat çıkar.

Canım o kabarıklığı ben de farkediyordum. Diş çıkmadan 1-2 hafta önceydi sanırım doktora söyledim diş çıkarıyor galiba diye baktı diş yok daha dedi kabarıklık olduğu halde. Ama çıktı işte. İştahsızlığı devam ediyor mu?

Gaz ve kabızlık bizde de çok oldu. 3 bebekle işin zor gerçekten. Allah güç kuvvet versin sana.

selam kizlaaar bende birazdan fizyoterapiye gidecem off yorgunum halsizim hastayim ruh halim zaten berbat canim hic bir sey yapmak istemiyor
İnşallah güzel geçer fizyoterapiniz canım. Giderken dışarıda oğluşunla biraz vakit geçir. İyi gelecektir sana da. Bu arada doğumgünü nasıl geçti? Fotoları ne zaman yüklersin?

kızlar slm dün geceyi hastanede geçirdik çok yorgunum kızım akşam 5 ten 9 a kadar ağladı hemde hiç durmadan hastaneye gittik orda uyudu kaldı doktor bişi yok dedi geri geldik eve gene başladı gece 1.5 a kadar ağladı gazı yok mamasını yedi herşeyi normal ağlıyor sonra kucağımda uyudu kaldı sizce bu normalmi ilk kez ağlıyor çok şaşırdım napacağımı bilemedim her bebek ağlarmı acaba

Canım eğer doktor farklı birşey yok dediyse kolik ağlamasıdır. Genelde akşam saatlerinde başlar ve 4-5 saat devam eder. Biz 5 ay yaşadık bunu. Bebeğini rahatlatıcı birşey bulmalısın. Eğer kolikse bazı bebekler elektrik süpürgesi sesi, bazıları arabada dolaşmak, bazıları kucağa alıp yürüyerek rahatlıyor. Ben o dönemde Berkay'ı kucağıma alıp evde gezerdim kulağına hafif bir ninni mırıldayarak. Bir de bebeğinin ayaklarını sıcak tut, karnına sıcak havlu koyabilirsin bunlar şimdilik aklıma gelenler. Geçmiş olsun.

saol kirlendi bile:)evde benim eşim gibi yürüyen afet olunca temizliyin ömrü kısa oluyo eh işte kendim yapmaya çalışıyorum herşeyi uyku içinmi o bitki bizim dişlerden sonra oldu bu düzensizlik malesefki biri bitmeden biri çıkıyo çocuk napsın eller hep ağızda yanındaki yakında gelir muhtemelen ecrinde öyle olmuştu biri çıktı ikincisi bikaç gün sonra çıktı ama malesefki bitmiyo sıkıntısı her diş çıkmada perişan oluyo bebekler

evet temiz oldu halılar halı şampuanı kokuyo en çok o koku hoşuma gidiyo:))))ecrin doğduktan sonra istediyim gibi yapamıyorum malesefki temizlik:)))))

evet yaktım kalori ama zor bi yakış olduguclubacismilebizim cadıya biz demiyoruz hayır genelde o bize diyo hayır diye hoşuna gitmeyen bişey oldumu babannesi öğretmiş hayır yapmayı küçük hanım kafasını sallıyo hayır diye

ooooo tatlı olmazlarmı insanın yiyesi geliyo valla:) ayy kıyama ben tatlı kuşlara

ay geçmiş olsun canım bi aralar ecrinde vardı ağlamaya bi başlardı sebepli sebepsiz eşimi arardım ağlayarak işten çabuk gel diye küçüklükleride zor büyüklükleride zor ama sağlıklarında sorun yokmuş ya gerisi önemli deyil

ayy herkes sıkıntılı bugün...
bebişi hasta olanlara şifa diliyorum...

Mehtap'cım Ata yemiyor ya , yani ne yapsam 3-4 kaşık yiyor o kadar..
ama mamasını içiyor, bende dayanamıyorum yemek den sonra sütünden veriyorum..
bir şekilde yaptığım yemeklerden çok yemesde birkaç kaşıkla vitamin alıyor...
Berkay nasıl canım ???

Kesin diştendir nınım. Biliyorsun aynı şeyleri yaşadık. Berkay biraz daha iyi canım. Kusması bitti ama ara ara öksürüğü oluyor, burun akıntısı başladı iştahı hala az. ınşallah toparlar.

Günlük sığla ağacının sakızı imiş. Yandığında vics kokusu çıkıyor. 2-3 taneyi yakıp dumanına pamuk tutuyorsun pamuğu da bir gün göğsüne bir gün sırtına koyuyorsun öksürüğünü ve kusmasını azaltıyor. Bir de ıhlamur ve elma kabuğu kaynatıp suyunu gün içinde azar azar verebilirsin. İlaçsız doğal yöntemler yani.

günlük hiç duymamıştım ama ıhlamuru ecrin içmiyo malesefki elma ayva kabuğu limon ıhlamur yaptım pekmezle tatladırdım içtiyi gibi kustu midesi bana çekmiş hoşuna gitmeyen bişey oldumu çıkarıyo hemen bende öyleyim midem çok hassas keşke içse uykuda ver dedi eşim uyurken verdim ıhlamuru yuttuğu gibi çıkardı

ne olmuş miniklerin hepsine böyle yaa.. hepsine acil şifalar kızlar, insallah kısa zamanda atlatırlar bu sıkıntılarını...
elvin hanımı soranlara da kısa bi özet yapayım hazır fırsat bulmuşken. cuma günü çocuk doktoru ve nörologla randevumuz vardı. ikiside gelişimini güzel buldular, nörolog eeg de çıkan durum için muayene de bişey görünmüo, yanlış yorumlanmış olabilir dedi. önümüzdeki ay kendi çekecek bi eeg daha. ama düşüncesine göre bişey yokmuş. çok şüphelenirsek mr çekeriz biraz daha ileride dedi.
evdeki durumumuz da şükür şimdilik bi sıkıntı yok. son iki gündür beslenmeden sona ıhh ıhh diye kıvranıo ayağa kaldırıo bizi, aslında gazını da çıkarıo kabızlığımızda yok öyle ama anlamadık. doktorumuzla bu cuma da görüşeceğiz bakalım. bizden haberler bu kadar hanımlar.:)

İçebilseydi iyi olurdu gerçekten yumuşatırdı biraz boğazını. Atlatsın artık kuzucuklar rahatsızlıkları. Bugün nasıl biraz daha iyi mi?

Canım gelişmeler iyi gidiyor maşallah. Doktor takibinde olursunuz zaten inşallah bundan sonrada bir sorun çıkmaz. EEG'de her zaman doğru sonucu vermeyebiliyormuş. O yüzden birkaç defa çekiyor doktorlar. İlk zamanlar böyle yorarlar biraz. Artık hızla büyüyecektir minik prensesimiz.

selam kizlar dun fizyoterapideydik iste iyi buldular bu sefer bas tutmasi baya bir gelismis kuzumun ama yuz ustuyken degil:)
bu arada ben turkiyeye gelmeyi dusunuyorum aranizdan kim beni misafir ederopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

selam kizlar dun fizyoterapideydik iste iyi buldular bu sefer bas tutmasi baya bir gelismis kuzumun ama yuz ustuyken degil:)
bu arada ben turkiyeye gelmeyi dusunuyorum aranizdan kim beni misafir ederopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Ufuktaki gelişmeler iyiye gidiyor gördün mü bak:) Daha da iyi olacak inşallah.
Bana gelebilirsin canım. Hayırdır bir problem yoktur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…