Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ya ne tacı nerde o fotosunumu koydun mehtap merak ettim bizde kullanamıyorum oto koltuğu zaten ecrinde oturmuyo içinde geçenlerde görümcemlerin arabasını aldık onlarda var oturttum içine ki bakalım dedim ışıklarda durdu eşim ecrin hopppp kendini kaydırdı aşağıya:)))ama yazın biraz daha büyürse belki oturur diye umut ediyorum zaten ben araba kullanmasını bilmediyim için yalnız çıkamıyoruz malesef:sinifsinif:eşim kullanıyo bende ecrini tutuyorum arkada

Canım yeni bir ceza çıktı
haberin varmı??
Bebeği olup da kotuğu olmayanlara ceza var...
duymuşsundur...
bu arada biz ilk defa çıktık oğlumla...
eşimin aklı hep biz de idi...
Cezayı bilmiyordum canım. Güvenlik için almak gerekir. Allah korusun bir kaza olduğunda bebeklerin boyunları ve omurgaları daha çok yumuşak olduğu için yaralanma riski çok yüksek. Zaten Berkay'la biryere çıktığımız zaman çok garip bir duygu alıyor beni çok korkuyorum bir kaza olmasından yalnızken öyle değil halbuki garip bir duygu yani.

Her dişte böyle olursa yandık demektir. Bakalım biz emziği ne zaman bırakabileceğiz. Berkay uykuya hep emzikle dalıyor:) Önceden yatağına düştüğünde bulamıyordu. Şimdi düşürdüğünde bulup tekrar ağzına alıyor. Bir de bazen çevirip sert tarafıyla dişini kaşıyor. Emziğiyle oynayınca çok sevimli oluyor gerçekten:)

bu arada mecbue ve ninim siz diyet yapiyorsunuz ben zayifliyorum sizden geciyor herhalde bana:)
49 kiloya dusmusum 3 gunde 3 kilo verdim nasil oluyor anlamiyorum?

aslında iyi olur bu dönemde dişini kaşır bari ecrin hiç almazdı diş kaşıyıcılarını şimdi biri hep ağzında ama onuda sokuyo ağzına dibine kadar kusası geliyo sonra üç tane daha var onlarında yüzüne bakmıyo evet ben çok seviyorum emzik bebeklerde ama ilk zamanlar çok gazlıydı doktorumuz izin vermedi 6 aydan sonrada ecrin almadı ben çok seviyorum elleriyle ağızlarınıa götürüyolar ters çevirip ısırıyolar cidden çok sevimli oluyolar opuyorumnanaktan

bu arada mecbue ve ninim siz diyet yapiyorsunuz ben zayifliyorum sizden geciyor herhalde bana:)

nasıl yaptın soraya banada anlatsana üç günü bırak bi ayda versem gene razıyımkaydirigubbakcemile3üç kiloyu

Canım çok sağol...
ne varsem reddediyor..
bir tek devam sütünü güzel içiyor...
:1shok: neee diş olayı bitene kadar devammı iştahsızlık ve huzursuzluk anammm...

bizde bu ay konrole gittiğizde sorayım ...
bizimkide ağzına koyuyorum emziği o alıp çıkarı uzağa atıyor :roflol:
ne yapalım olsun hem ileride bırakmaları zor oluyormuş bazı bebeklerin...

Mecbue kızın büyüyor ne güzel 1 yaşına girecek

Canım iyiyiz işte bu kurbağalarla uğraşıyoruz..
oyy ne güzel biz gelsin bu zayıflık gönderde :))) :jeyyar:

Mehtap günlerce haberler de bangır bangır konuşuldu bu ceza olayı..
aman dikkat canım...
Mecbue sende...

hasta oldukları dönemde canları ne istiyosa onu vermek lazım ata ne güzel en azından devam sütü içiyo ecrin onuda almadı her dişte malesefki oluyo evet bi yaşına gircek tospikimmmmmaklinialirimsmile

öyle yapıyorum canım..
önce yemeğini bir kaç kaşık alırsa kar yani..
arkasından devam sütünü veriyorum içiyor kuzum...

Mehtap günlerce haberler de bangır bangır konuşuldu bu ceza olayı..
aman dikkat canım...
Mecbue sende...

1 haziranda başlayacakmış uygulaması ama mehtapa katılıyorum toplu taşıma aracına biniyoruz taksilere biniyoruz bazen arkadaşlarızla bi yerlere gidiyoruz o zaman bunlara bi çare bulunacak bebekler için özel yerler yapılacak her otobüse minübüse taksilere

öyle yapıyorum canım..
önce yemeğini bir kaç kaşık alırsa kar yani..
arkasından devam sütünü veriyorum içiyor kuzum...

ne seviyosa ona devam et artık düzelene kadar mercimek çorbası yaptım yemedi benim kızım bi gün yoğurt çorbası bi gün tavuk çorbası ikisini çok seviyo başka bi çorba almıyo ağzına ve huyu deyişti cadının

mecbue tavuk çorbasının tarifini yazarmısın ???
birde yoğurt çorbası dediğin yayla olanmı??
değilse onunda tarifini sana zahmet yazarmısın...

evet yayla yapıyorum ben bildiğimiz yoğurt su pirinç un yumurta hepsini çırpıyorum sonra karıştırarak kaynatıyorum tavuk çorbasını sütle yapıyorum ben tavuk göğsünü haşlıyorum sonra didikleyip rondoya atıyorum biraz suyuyla beraber onu iyice çektikten sonra tavuk suyu biraz su ve bi bardak kadarda süt iki yemek kaşığı un koyup çırpıyorum ama ben genelde gözkararı yapıyorum muhallebi gibi çırparak kanatıyorum kaynadıktan sonra rondodan geçirdiyim tavuklarıda ilave ediyorum çok azda yağ koyuyorum altını kısıp biraz daha kaynatıyorum bu kadar bide yoğurtlus var ama ecrin sevmedi onu ondada tavuğu haşlıyorum gene rondodan geçiriyorum sonra tavuğun suyunu tekrar kaynatıroyum bi taraftanda yoğurt bi yumurta bi kaşık un çırpıyorum kaynayan tavuğun suyundanda biraz ilave ediyorum ki yoğurt kesilmesin yoğurdu karıştırarak ekliyorum gene karıştırarak pişiriyorum piştikten sonra rondodan geçirdiyim tavuklarıda ilave ediyorum azcık yağ hatta istersen içine rendeden geçirip havuş kabakta koyabilirsin ama ecrin yoğurtlusunu yemiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…