Premature Bebekler Bizim Küçük Kızlar:Derin, Defne, Beril, Ayşenur

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

demek pastasından yedi Berkay..afiyet olsun yarasın kuzuya..
bende kabak iyi ğişmiş diye çatalla ezdim..
ilk defa çatal kullandım yani....
Pilav daha vermedim..
ama bulgur yediğimde az kaşık ucu ile veriyorum..
çiğnemeye çalışıyor :)))

Evet canım artık çatala yavaş yavaş alışmaları gerekiyor sürekli telden geçmez ki. Afiyet olsun kuzucuğa.
Pastasından aslında vermezdim de sen söyledin ya o yüzden verdim:) Ama babasını görsen 2 dakika yanlarından ayrılmıştım geldiğimde üstelik yatar pozisyonda hem de çatalla pastanın kuru tarafından veriyor. Kuzucuğa da tatlı geldi sanırım eme eme yiyor. Görür görmez sakınnnnn diye çığlık atmışım vallahi. Yani bebeğe öyle kuru pütürlü şeyler yatar pozisyonda verilmez, üstelik çatal hiç kullanılmaz yani ya biryerine batsaydı 2 dakikada kaç tehlikeli şeyi birlikte yapmış eşim.

Ya erkekler daha cesaretli :)))
Yada düşünemiyorlar..
P.tesi akşamı arkadaşlarla yemekdeydik..
ben Ata'nın 20.00 sütünü verdim
eşimde aldı '' gazını çıkar dedim''
Başladı Ata hoplamaya baktım eşimde hoplatıyor
ne yapıyorsun dememe kalmadan Ata yediklerini çıkardı
üstü kusmuk oldu.. :)))
Yani görüyorsun daha ne yapıp yapmaması gerektiğini (bazı konularda ) bilmiyor..
Ama olsun ilgili babalar ya..
iyi köyü yapsınlar..
Sabahları altını eşim değiştiriyor..
Akşam sütünüde veriyor..
Alışsınlarki yarın acil işimiz çıktığında bakabilsinler değilmi..

Evet canım ilgililer sağolsunlar.
Benim eşim alt değiştiremiyor. Yani çok zorda kalsa yapar herhalde ama özellikle kakaya dayanamıyor:) Sütünü de birkaç defa verdi. Bir de Berkay öğürdüğünde onun da midesi bulanıyor. Ama gaz çıkarmasını çok güzel sağlıyor:))

Eee artık katıya başlayınca kaka bazen gerçeten dayanılmaz oluyor :)))
Ya canım diğer topikde yazdım armutlarla ilgil bi bakarmısın

yok mehtap bişey söylemediler sordum onlarda biz bişey görmüyoruz sadece çekiyoruz doktor beye sorun sorularıınzı dediler inş sorun çıkmaz dediler

afiyet olsun ataya ohh pütürlüye alışsınlar yemezlerse çok zor eşimin kuzeni var oğlu 3 yaşında bebek gibi besliyo hala çorba hariç bişey yemiyo pütürlü yerse kusuyo tekrar

mehtap tel süzgeçi bırak yavaş yavaş bence pirinçleride yutar çorbada kısırk pirniçler olurya ondan dene dolma içinide yoğurtla ver kuru olursa yemez belki ben hiç süzgeç kullanmıyorum artık ezmiyorumda dün bi kaşık erişte verdim kaşıkla bölüp yoğurtla yedi bide doktor ne derse boş bebek yemedikten sonra en iyisini anne bilir bence yavurusu ne yer ne yemez ama doktor tavsiyelerinede uymak şart tabi ama bebek yemedikten sonra gerisi boş malesefki

Son düzenleme:

Dolmayı da kırıklı pirinçle mi yapalım mecbue? Bir de dolmayı yoğurtla karıştırıp mı veriyorsun ayrı ayrı mı? Maşallah Ecrin'e herşeyi ısırarak mı yiyor artık ne güzel kurtuldun artık tel süzgeçten.

aa kırık pirinççç bende onunla yapayım artık..
daha kolay olur yemesi..
ben bi kaşık dolma arkasından 1 kaşık yoğurt veriyorum..

evet bende bi kaşık pilav yada erişte dolma neyse veriyorum arkasına yoğurt veriyorum ısırmıyo daha yutuyo:))))yutabileceyi gibi yapıyorum bazı iri lokmaları erişteyi mesela kaşıkla böldüm yutabileceyi büyüklükte öyle verdim

ben kırık pirinçle yapıyorum mesela yayla çorbasınada koyabilirsiniz kırık pirinçi pişince şişiyo zaten o yüzden daha rahat yutarlar

kırık pirinç fikri için teşekkür ederim Mecbue'cim
bende ev yapımı erişte alayım :)))
Ata'm da yesin...

kırık pirinç fikri için teşekkür ederim Mecbue'cim
bende ev yapımı erişte alayım :)))
Ata'm da yesin...

kayınvalidem yapıyo bize saolsun erişte salça tarhana:)köyde ama tarhana yemiyo benim cadı erişte az kaldı yoksa yollardım ben size:)mehtapada sanada ama çok az kalmış

Teşekkürler mecbue gerçekten iyi fikir bu kırık pirinç. Yoksa pirinç taneleri çok büyük ben bile ısırıp çiğnemeden yutamıyorum yani. Annem de geçen sene yapmıştı erişte.
Anlaşıldı ki bu yaz tarhana ve erişte mutlaka yapılacak. En doğal kendimizin yaptığı yani. Bir de doğal köy yumurtası bulabilirsek ne güzel olur erişte için.

selam kızlar dün sorunmu vardı sştede geceye yarısına kadar denedim hiç bi şekilde açmadı sayfa görüntülenemiyo hatası verdi ...o kuzucuklarıma maşallah ne güzel şeyler yicekler

selam kızlar dün sorunmu vardı sştede geceye yarısına kadar denedim hiç bi şekilde açmadı sayfa görüntülenemiyo hatası verdi ...o kuzucuklarıma maşallah ne güzel şeyler yicekler

Merhaba sher nasılsın? Kuzucukla nasıl geçiyor vakit?

mecbuecim inşallah sonuçlar iyi çıkar bizde perşembe günü gideceğiz banada dediler sabah erken kaldır ve 1'e kadar uyutma diye küçücük bebeği nasıl uyanık tutarım bilmiyorum şimdiden stres yaptım bende

rica ederim mehtap ne güzel işte burdan fikir alışverişi yapıyoruz vallahi ben çok şeyler öğrendim burdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…