Bizim millet neden herşeye maydanoz?

Sungate170308

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
203
112
18
36
Merhaba hanımlar ben 4 aylık hamileyim. Sevdiğim bir abi var iyi biridir ama fazlaca dine düşkün bana "çocuğun ismini ne koyacaksın" dedi bende" ÖzTürkçe isim koymayı düşünüyoruz" dedim. Birden "hayır Kurandan isim koymalısın olmaz öyle şey" dedi.Kaileye almadım bugün başka bir iş arkadaşım benden yaşça büyük dedi ne isim koyacaksınız Bende"bakalım eşimle karar verirsek iki isim olabilir belki bilmiyoruz"dedim. "olmaz iki isim çocuğun aklı karışır" dedi. Zaten eşim bana bırakıyor isim olayını ailemden ve eşimin ailesinden karışan yok bu konuda. Diyeceksiniz ki takma umursama zaten umursamıyorum ama insanlar neden başkasının çocuğunun adına bu kadar önem veriyor. O kim oluyor ben anlamıyorum. Bizim millet neden herşeye muhalefet oluyor çok saçma. Daha buna benzer çok kişi söyledi bende dedim senin çocuğun olunca koyarsın kendi çocuğuna.

Ya bu tur seyleri umursamak bana asiri sacma geliyor
Umursamazsaniz konu açmazsınız şöyle ki ne isim istiyorsunuz dendiginde bile düşünüyoruz diyin geçin,neden açıklama yapıyorsunuz? Gereksiz açıklamalar gereksiz uzatmalar doğuruyor
İnsanları degistiremiyoruz ama her dediklerini de umursayip dert eder konu acarsak öldük
Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.

Daha buna benzer çok kişi söyledi bende dedim senin çocuğun olunca koyarsın kendi çocuğuna.
En gerekli cevabı vermişsiniz. Her şeye muhalefet olan insanlar her yerde. Düşünüp de canınızı sıkmaya bile değmez.

"olmaz iki isim çocuğun aklı karışır" dedi.

Buda yeni bir batıl inanç sanırım... Kafalar cayır cayır!

Ayy ben sinirlendim başıma gelmiş gibi.
Takmamaktan başka bir çıkar yolu yok gibi. Böyle insanlar heryerde malesef.

En gerekli cevabı vermişsiniz. Her şeye muhalefet olan insanlar her yerde. Düşünüp de canınızı sıkmaya bile değmez.

"olmaz iki isim çocuğun aklı karışır" dedi.

Buda yeni bir batıl inanç sanırım... Kafalar cayır cayır!
Tabiki öyle belki örnek vermek hoş değil ama yabancılarla çalışıyorum onlarda kimse kimsenin çocuğuna karışmaz öneride bulunmaz. Ben anlamıyorum benim çocuğum için karşıdaki kişinin önemi yok tanımayacak bile ama sadece bu konuda değil her konuda böyle insanlar malesef..Kaileye almıyorum ama bir süre sonra can sıkıcı olmaya başlıyor.

Ee gerekeni söylemişsin zaten herkese ,dert olan kısmı nedir :)

ye ,iç ,gez ve yat ,en güzel zamanların ..bebis gelince bunların çoğuna fırsatın olmayacak .. .
Öyle yapmaya çalışıyorum hani desemki o kişi benim çocuğum için bir anlam ifade ediyor anlarım önerisini. Ama benim çocuğum o kişiyi bilmeyecek bile bu öneriler komik ama sürekli söylenince can sıkıcı oluyor insan haliyle sıkılıyor. Bebeğimin ismi millete dert oldu :halay:

Ďünde benim basima boyle birsey geldi.. komsularla oturuyoduk, baska birisi geldi ben kizima seslendim. Iste sizin kizinizin ismini duydugumda cok sasirmistim neden boyle bir isim dedi. Bizim hosumuza gidiyor ve kimsede yok dedim.

Neyse aksam oldu sansima esimin abisi baska bir memleketen sinav icin gelmisti.(kendisi imam )
Abi böyle böyle diyorlar morelim bozuldu. Ne kuranda geciyo, nede manasi dinimize gore degilmis dedim.

Oda dediki, bunlari kafana takma dinde haram olmayan herseyi koyabilirsin, cahil konusmalari bunlar dedi.
Rahatladim boyle olunca.
Takma kafana istedigin ismi koy benimim kizimin ismi iki isim hicte akli karismiyor.

Oylesine soyluyorda olabilirler sirf muhabbet olsun diye yani. Gece gunduz senin cocugunun adini dusunup uykulari kacmiyodur emin ol:) henuz bilmiyoruz de gec

Ďünde benim basima boyle birsey geldi.. komsularla oturuyoduk, baska birisi geldi ben kizima seslendim. Iste sizin kizinizin ismini duydugumda cok sasirmistim neden boyle bir isim dedi. Bizim hosumuza gidiyor ve kimsede yok dedim.

Neyse aksam oldu sansima esimin abisi baska bir memleketen sinav icin gelmisti.(kendisi imam )
Abi böyle böyle diyorlar morelim bozuldu. Ne kuranda geciyo, nede manasi dinimize gore degilmis dedim.

Oda dediki, bunlari kafana takma dinde haram olmayan herseyi koyabilirsin, cahil konusmalari bunlar dedi.
Rahatladim boyle olunca.
Takma kafana istedigin ismi koy benimim kizimin ismi iki isim hicte akli karismiyor.
Yani sadece bu konu değil ki her konuda fikir vermeye bayılıyor bizim millet iyi niyet derken karşıdakinin canını sıkıyorlar. Halbuki siz koymuşsunuz artık çocuk büyümüş hala dert olmuş bunlara :mad:

Oylesine soyluyorda olabilirler sirf muhabbet olsun diye yani. Gece gunduz senin cocugunun adini dusunup uykulari kacmiyodur emin ol:) henuz bilmiyoruz de gec
Hayır gayet ciddilerdi bu 2 kişi biri nasıl heyecanlandı anlatamam öyle koyma böyle koy diye diğeride 2 saat konuştu diğer arkadaşlar susturdu. Gayet ciddilerdi yani. Öneri verip geçse anlarım ama sürekli konuşulunca sıkıcı bir hal alıyor.

Bunlar hep hamilelikten. Lohusalık bitince bitiyor.
Millet konuşmaktan vazgeçmiyor tabi, sen duymamaya alışıyorsun.
İsim daha ne ki neler duyacaksın...

İlla normal doğur, kucağına alıştırma, göbek düşmeden yıkama, bu çocuk aç...
Aynen şimdiden başladılar normal doğur demeye ya bunu en iyi ben bilirim size derdi ne dedim. Kaileye almasamda kafam şişiyor sıkılıyorum

Back
X