Bizim millet neden herşeye maydanoz?

Ever, herkes kendisine yakın hissettiği isimle hitap ediyor ailede bir gruplaşma oluşuyor tavırlarını çocuğum üzerinden göstermelerine sinirleniyorum ama maalesef buna ben izin verdim şimdi tersleyerek tek isimle hitap ettirmeye çalışıyorum bu da ayrı bir gerilim yaratıyor.
Yani saçma sapan şekilde çocuğun adı Ali Mehmet diyelim Ali diye seslenerek ve sülalesine seslendirerek tavrını belli ediyor. Bunu bir tavır aracı olarak kullanıyor bende sinirleniyorum. Tek isim baskısı yapıyordum ama bu gruplaşma nedeniyle artık iki ismini de zorla kullandırıcam çocuğun kafa karışıyor.
Anlıyorum sizide isim koysanız da insanların saçmalaması bitmiyor yani. Ben anlamıyorum çok mu zor saygı duymak anneye bırakmak herşeyi hem anneyi hem bebeği strese sokup huzursuz ediyorlar. Anne mutsuzsa çocukta mutsuz olur insanlar biraz empati yapsa. Bence de en iyisi 2 isim beraber kullanın yoksa çocuğunuzun kafası karışacak çocuk üzerinde ego gösteriyorlar insanlar.

Anlıyorum sizide isim koysanız da insanların saçmalaması bitmiyor yani. Ben anlamıyorum çok mu zor saygı duymak anneye bırakmak herşeyi hem anneyi hem bebeği strese sokup huzursuz ediyorlar. Anne mutsuzsa çocukta mutsuz olur insanlar biraz empati yapsa. Bence de en iyisi 2 isim beraber kullanın yoksa çocuğunuzun kafası karışacak çocuk üzerinde ego gösteriyorlar insanlar.
Canım ne görüyorlarsa onu biliyorlar kendi kvleri onları insan yerine koymamış ki bunlarda insanlık yapmayı bilsin. Valla ben hayatta herşeyin başının görgü olduğunu düşünüyorum görmeyen insanla uğraşmak zor gören bilen insan empati kuruyor aaa diyor dünyada başka yaşamlar aileler örfler gelenekler var herkesin kendi tarzı stili var ve herkes yaşıyor demek ki kendi bildiğimi zorla benimsetmeye çalışmazsam sorun olmaz diyemiyor, cahillik ayrı zor görgüsüzlük ayrı.

Canım ne görüyorlarsa onu biliyorlar kendi kvleri onları insan yerine koymamış ki bunlarda insanlık yapmayı bilsin. Valla ben hayatta herşeyin başının görgü olduğunu düşünüyorum görmeyen insanla uğraşmak zor gören bilen insan empati kuruyor aaa diyor dünyada başka yaşamlar aileler örfler gelenekler var herkesin kendi tarzı stili var ve herkes yaşıyor demek ki kendi bildiğimi zorla benimsetmeye çalışmazsam sorun olmaz diyemiyor, cahillik ayrı zor görgüsüzlük ayrı.
Kesinlikle haklısınız inşallah biz öyle anneler babalar kaynanalar olmayacağız. Onların yaptığı hatayı yapmayacağız. Çünkü herkesin kendi yaşam biçimi sevdiği hoşlandığı şeyler farklı insanlar bıraksa nasıl mutlu oluyorsak öyle yaşasak çok mu zor. Herkes aynı olmak zorunda mı?

Dogrusu kurandan bır ısım koymak ılk soyleyen abınız cok dogru soylemıs fıkrımce

Herkes herseye karisio cidden. Evlenirsin cocuk yok mu??? Dogurursun ismi ne bilmem ne...cidden degisik bi durum

Kendinle ilgili bir bilgi verdiğin anda bizim insanımızda tanışıklık algısı oluyor hemen önerilerini sunması gerekiyor yoksa içinde patlar :) duramıyoruz millet olarak

Merhaba hanımlar ben 4 aylık hamileyim. Sevdiğim bir abi var iyi biridir ama fazlaca dine düşkün bana "çocuğun ismini ne koyacaksın" dedi bende" ÖzTürkçe isim koymayı düşünüyoruz" dedim. Birden "hayır Kurandan isim koymalısın olmaz öyle şey" dedi.Kaileye almadım bugün başka bir iş arkadaşım benden yaşça büyük dedi ne isim koyacaksınız Bende"bakalım eşimle karar verirsek iki isim olabilir belki bilmiyoruz"dedim. "olmaz iki isim çocuğun aklı karışır" dedi. Zaten eşim bana bırakıyor isim olayını ailemden ve eşimin ailesinden karışan yok bu konuda. Diyeceksiniz ki takma umursama zaten umursamıyorum ama insanlar neden başkasının çocuğunun adına bu kadar önem veriyor. O kim oluyor ben anlamıyorum. Bizim millet neden herşeye muhalefet oluyor çok saçma. Daha buna benzer çok kişi söyledi bende dedim senin çocuğun olunca koyarsın kendi çocuğuna.

oooohooo o millet daha nelere nelere karışıyor aklım şaşıyor. sallamamak, gerekiyorsa hak ettiği şiddette cevap vermek ve haddini bilen yeni nesiller yetiştirmek lazım :KK48:

Back
X