merhaba arkadaşlar.
bende lise ünv. hazır giyim eğitimi aldım.acayip ilginç kurs demeye bin şahit bir yere gittim.güya ordanda diploma aldım.modelistim ama modelistlik hariç her işte çalıştım.evde kalıp çıkarıp dikiş dikerim.tasarımlarım vardı hepsini çöpe attım.(bazan bana esiyor çöpe atıyorum herşeyi)modelit olma hayaliyle yaşadım.çok seviyorum mesleğimi.evlendim üstüne bir de ikiz doğurdum.hayallerim tamamen suya düştü.
ama yeminliyim ben bu kadar okuduysam emek verdiysem bu işi yapıcam diye.biraz zamana ihtiyacım var.
umarım sizi sıkmamaışımdır.sizlere bir kaç sorum olabilir cevaplarmısınız acaba?herkese sevgiler.
canım ne yazık kı ıs bulmak cok zor evlılık bı yerde ınsanı baglıyor hele kı cocuk da olunca ama ıcınde varsa mutlaka bıgun cıkarırsın soru sorsam cevaplarmısınız demıssın tabııkı sor elımden geldıgınce cevaplarımm
cnm ben okul da degıl kursta egıtım alıyorum hocamız cok bılgılı canayakın ve elınden geldıgınce her bıldıgını bızımle paylasmaya calısan bı ınsan .. kendısı meslek lısesınden cıkıp moda tasarımı okumuss sonra. bıze demıstı kı okuldan ıs hayatına gecınce aslında ıs hayatında herseyın okulda ogretılen gıbı gıtmedıgını anladım bu yuzden sıze piyasa agırlıklı egıtım verıcem...okul egıtımı nasıldır bılmıyorum hocamız bıze hep piyasa agırlıklı ogretıyor...Mezunların ıs tecrubesıne bakmaadan ıse alıyorlarmı dıye sormussun ne yazık kı senın hangı unıversıteyı ne derece bıtırmıssın bu konuya ne kadar hakımsın onlar ıcın onemlı degıl... onemlı olan tekstıl sektorunde ne kadar zaman gecırmıssın ve piyasayı ne kadar ıyı bılıyorsun.. mesela ufaklıktan ayakcı olarak tekstıle baslayan bırı hıcbı egıtımı olmadan sadece orda vakıt gecırerek bakarak gorerek o ısı ogrenebılıyor ve ısyerlerı senın dıploman var mı dıye sormuyor bu ısten anlıyormu becerıyo mu tecrubesıne bakıyor ve ıse alıyor bu maalesef kı boylea.smerhaba
ben eğitiminizi çok merak ediyorum.yani nasıl bir metodla kalıp çıkarıyorsunuz.bildiğimiz okul metoduylamı.ben internetten araştırdım konulara ayrılmış dersleriniz onların hepsini ben okul hayatımda gördüm.stilistik derslerimiz oldu hatta kumaş tasarımı bile yapıyorduk.pratik kalıp çıkarma kumaş üzerinde kesim yapamıyorum aslında zor geliyor bana biraz.
bir modelist çalıştığı firmada kalıp dışında malzemelerinide galiba hesaplar tam bilmiyorum.bunların özel bir eğitimi mi var?
bilgisayarlı kalıp programını bilmiyorum zaten.ama gerbere oturup pastal hazırladım deneme olarak.yazıcısından kalıp çıkarttım sadece bu kadar yani.
2 sene mi eğitim alıyorsunuz?
mezunların tecrübesine bakmadan işe alıyorlarmı?
şimdilik aklıma gelen bu kadar.teşekkkür ederim.
bir ekleme daha modelistlik kurslarındaki eğitimlerden bahsetmek istemiştim tam olarak.
cnm ben okul da degıl kursta egıtım alıyorum hocamız cok bılgılı canayakın ve elınden geldıgınce her bıldıgını bızımle paylasmaya calısan bı ınsan .. kendısı meslek lısesınden cıkıp moda tasarımı okumuss sonra. bıze demıstı kı okuldan ıs hayatına gecınce aslında ıs hayatında herseyın okulda ogretılen gıbı gıtmedıgını anladım bu yuzden sıze piyasa agırlıklı egıtım verıcem...okul egıtımı nasıldır bılmıyorum hocamız bıze hep piyasa agırlıklı ogretıyor...Mezunların ıs tecrubesıne bakmaadan ıse alıyorlarmı dıye sormussun ne yazık kı senın hangı unıversıteyı ne derece bıtırmıssın bu konuya ne kadar hakımsın onlar ıcın onemlı degıl... onemlı olan tekstıl sektorunde ne kadar zaman gecırmıssın ve piyasayı ne kadar ıyı bılıyorsun.. mesela ufaklıktan ayakcı olarak tekstıle baslayan bırı hıcbı egıtımı olmadan sadece orda vakıt gecırerek bakarak gorerek o ısı ogrenebılıyor ve ısyerlerı senın dıploman var mı dıye sormuyor bu ısten anlıyormu becerıyo mu tecrubesıne bakıyor ve ıse alıyor bu maalesef kı boylea.s
modelistlik kursundaki eğitim etek konusuyla başlıyor temel cızım acılımı ve sablon cızımı mınyaturu seklınde ılerlıyor... daha sonra pantolon konusuna gecılıyor.. aynı sekılde temel cızımı yaptırılıyor,milaj kağıdına riga takımlarıyla büyük çalıştırılıyor... bu da bıtınce bedene gecılıyor... atletten baslıyor sweatshırt elbıse bolero vs.... ogretılıyo sonra ceket te bıtıyo yanlız bunların hepsının buyuk calısmaları da mutlaka yaptırılıyo ayrıca ben stılıstlıge de gıdıyorum ıkısını aynı anda goturebılırsem cok ıyı olur dıye dusundum ve gayet de guzel gıdıyo...
bu arada kurs ama sınavları oluyo her konu bıtımınde yazılı oluyoruz bız ıkı sınavı atlattık sımdı sıra mayısın sonundakı son sınavda sonra sertıfıkam benımdırrrrkötükedihüso
merhaba;
cevapların için teşekkür ederim.ayrıntılı anlatmışsın.bize pisaya göre hiç bişey öğretilmediği için tabi o yüzden de kimse beni işe almak istemedi 3 yıl tecrübe istedi.yardımcı olarak başladım modelist bulamadaılar beni erken aldılar işe yani ordada kalamadım.orda kalabilseydim şimdi çok farklı bir yerde olacaktım ama her şey kısmet.
bebişlerim hele bir büyüsün.
slm arkadaşlar bende stilistliği bitiriyorum mayıs ta sınavım war .ama sonrasında bende resimlerimi koyucam. çok hoş bi düşünce.arkadaşım senin'de ellerine sağlık emeğinin karşılığını alman dileği ile:))
daha var ama şimdilik bu kadar...
canım emegıne saglık gercekten hepsı cok guzel olmussss sureklı gel buraya olurmu zaten cok az kısıyız topik yanlız sessız kaldı canlansın bırascıka.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?