Halamlarda kalacağımız için plan yapıyorlardı, ben de arkadaşımla görüşeceğim akşamki plana dahil olamayacağım için önceden arayıp haber verdim benim o akşama planım var diye.niye arkadaşlarınızla görüşürken devamlı birilerine haber verme ihtiyacı duyuyosunuz ne alaka anlamadım
Yok ayrı değiller. Eski bir olayı anlatıyordu babam, hani laf arasında dersiniz ya "halanlar evlenmişti o zaman" diye, aşağı yukarı zamanı anlatmak için. O minvalde dedi.Bence soylemeyin dort nala haber vermek zorunda degilsiniz gidiyorsunuz diye.
otelde kalin arkadasinizda kalin. Kafaniz rahat olur.
bu arada halanizla enisteniz ayri mi? Ayrilip beraber mi yasiyorlar hala?
Erkek evet. Saklayacak bir şey yapmadığım için hiç aklıma bile gelmedi söylememek, babama yalan söyleme gereği de hissettmedim. Kaldı ki babam zaten bir şey demedi. Ama haklısınız, doğruyu söylemek de bazen yaramıyormuş :)Bulustugunuz arkadas erkek galiba?
Bazen aman kime ne diyip kafamiza gore takiliyoruz ama bazen de saklamak gerek diyorum. Hele de birilerinin agzinda bos bos malzeme oluyorsa hayatimiz...
Yok babam zaten mesaj verme amacıyla söylemedi, o anlamadı bile konuyu.Hiçbir şey anlamadkm. Babanız rahatsız değilse enişte niye karışıyor ki? Ayrıca babanızın lafında hiç öyle alttan mesaj veren bi durum göremedim.
Eniştenin düşüncesine ters bir durummuş, aklı sıra kendi söyleyemediğini babanız söylemiş gibi yapmaya çalışmış.
Bence siz ailenize durumu söyleyin, eniştemin bu imasından rahatsız oldum, uğramayacağım diye. Halanıza da telefon edersiniz dönüşte. Ona da söyleyin, eniştemin imalarından rahatsız olup gelmiyorum diye
Yok direkt onun iması banaydı. Erkek bir arkadaşımın gece evine gittim diye :)Bu anlattiginizdan enistenin size arsiz demek istediğini nasıl çıkardınız.
Ben mi çok safim acaba.
Bir şeyler ima etmiş ama ben babanıza karşı olduğunu sandım.
Neyse bir daha gittiğinizde haber vermeyin.
Sonuçta özgür bir bireysiniz kimseye haber vermek zorunda değilsiniz. 1. Dereceden en yakın kişi bilse yeterli.
Eniste gereksiz konusan biri heralde
Teşekkürler :)haber vermenize gerek yok babanızın bilmesi tabikide yeter...
Yok bir şeyden vazgeçmeyeceğim de sadece halamı arasam mı diye bir tereddüt ettim.Bence laf olacak diye normalde yapacağınız şeyleri yapmaktan vaz geçmeyin.
Enisteniz sizin aileden degil ve sizinle aynı kültürü ve değerleri paylaşmiyor.
Hala sizin halanız, haber vermek istiyorsaniz verin. Vermek istemiyorsanız da vermeyin.
Enisteniz bir daha böyle konuşursa ne demek istedin diyip açıklamasını sağlayın. Sakaymascasina laf sokmasını müsaade etmeyin.
Kızlar selam, bir konuda kararsız kaldım fikir alayım istedim.
Babam, halamlar ve ben farklı şehirlerde yaşıyoruz. Aralık ayında babamla buluşup halamlara gittik, bir hafta kadar kaldık. Halamların olduğu şehir normalde yolumun düştüğü bir şehir değil, hazır gitmişken orada yaşayan ve bu nedenle görüşemediğim bir arkadaşımla da bir akşam buluşma planı yaptım. Önce babama söyledim, sonra daha gitmeden halamı arayıp durumu anlattım. Halamlarla birkaç gün geçirdikten sonra da arkadaşımla akşam yemeği yemek için buluştuk. Hatta öncesinde halamlarla hep beraber dışarıdaydık, onlar ayrıldı ben arkadaşımla buluştum. Yemek yedik, sonra ona gittik biraz şarap içip film izledik, 00:30 gibi de halamlara dönmüştüm. Eniştem dışında herkes zaten oturuyordu, babam "naptınız nasıldı" dedi anlattım onlara da, "iyi hadi iyi olmuş" dedi yattık uyuduk.
İki gün hiç konu açılmadı. Üçüncü gün babam evdeki eski bir anılarını anlatırken "halanlar evliydi o zaman" dedi laf arasında ben olayın zamanını anlayayım diye. Eniştem hemen araya girdi "bir dakika" diye, bana bakarak "bak baban 'halanlar evliydi' diyor, evli olmasam ne işim var değil mi evlerinde, arsız mıyım ben? Anladın mesajı değil mi" dedi yarı gülerek. Bana laf soktuğunu anladım tabii, ben de gülerek "ha subliminal veriyor diyorsun" dedim. Babam anlamadı bile ne olduğunu. Eniştem resmen bana arkadaşımın evine gittiğim için arsız demeye getirdi.
Lakin konu bu değil. Önümüzdeki ay muhtemelen arkadaşıma gideceğim halamların olduğu şehre. Çok kısa kalıp döneceğim, görüşeceğim başka arkadaşlarım da var çünkü. Bu olayın üstüne halamlara oraya gittiğimi haber vermeli miyim, yoksa babama söylemem yeterli olur mu? Daha önce bir kere onların şehrine gidip onlara uğrayamamıştım, onda da halamı arayıp anlatmıştım uğrayamıyorum kusura bakmayın nolur diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?