Bktrdlar

Madem sana karşı dolduruyorlar..
ses cıkarmadan istediklerini yapar gibi görün..kocana onların dedigini yapıomus gbi gorun..
tatlı dille eve geldiginizde falan söyle böyle böyle diye. ama tatlı dil onemlı kavga etmeden konus abla.
eltinlede diyalogu saglamsstır yardım iste ondan..
eşinin sucu yok ailesi dolduruyor ..suc ailede.. birazda olsa katlancaksın.. ama icten ice de ayagını yavas yavas cekceksin.. eger imkanınız varsa uzak bir yere gidin.

keşke öyle bir şansımız olsa.ben eşimle uzak çok uzak ailesinden çok uzakta bir köyde bile yaşamaya razıyım.

dediğin gibi sabır canım. tavır koyma gitmeme durumları olmuyor gerçekten.öyle bişe yapsam boşanmaya gideriz herhalde.SABrın SONU SELAMET OLUR İŞALLAH.eşim benim değerimi anlar.

zor bir durum inşallah eşin en kısa zamanda hayatın ailesiyle değil de seninle geçeceğini anlar.Üzme kendini oluruna bırak.

Haftada bir gittigin evde neden hizmetci oldugunu dusunuyorsun anlamadim?Tabikii yapicaksin.Bende gelinim ve ayni zamanda gorumceyim.Bende kayinvalidemin evinde hizmet ediyorum ki bende calisan bir bayanim-yengemde annemin evinde hizmet ediyor,ve bu duzen bu sekilde gider.Bunun kayinvalide evi olmasi sart degil.Misafir gittigin bir evde bir tabak koyar veya kaldirisin degil mi?evin icinde donen baka kadinlar olsa dahi. sende o evin bir kizisin artik oyle degil mi?Annesine anne ,babasina baba diyorsun?Annenin evinde yapmiyor musun?
Birsey daha ekleyeyim;daha yeni evlisin.ama bayramda ozelikle bayramda-yemek davetlerinde-kayinvalidene erken gitmelisin ki yardim edesin.Bu kurban bayrami,diger bayramlara nazaran daha agir gecer ve tabikii senden yardim beklyecekler.Bu konuda kesinlikle haksiz oldugunu dusunuyorum.
Tokat konusuna gelince esinin bunun icin ozurunu kabul ettiysen ve halen kayinvalide-baba-gorumceye takiksan yanlis yoldasin derim.Kadinin en zor gorevinin kendini dovdurmemek oldugunu dusunuyorum.Sabir sabir...aksi durumda hersey icin cok gec..Mutluluklar dilerim.

Son düzenleme:
evet canım benim eşim çok çocuk ruhlu hiç olgun deil ona uymaktansa onu bana uydurmaya çalışcam büyütcem tabiri caizse..nişanlıyken yada çıkarken böle huylarını bilmiyosunki sonradan çıktı herşey dimi.ben esk çok sık gider gelrim akraba çok orda.o yüzden sordum.canım ben evlenmeden bana bütün büyüklerim hep nasihat ederdi derdiki evlilik sabır işi iki kişi evlenmiyor bütün aile hep birden evleniyor derdiler.kendime güvendim yaaprım ddim ama zoor bir eşle nereye kdar bilemiyorum aynı fedakarlık ve bilinçte olması lazım sonuçta eşlerimizinde ama gayret etmiyorlar ben erkeğim ben bilirim benim ailem havasındalar.ilk zamanlar böle oluyormuş ben düzelceğine inanıyorum bide nasıl baakrsak öle görürüz iyi düşünelim iyi şeyler olsun.ama şunu sölim asla yapılanları unutamıyorum.

Sen bu evliliği bir kere daha düşün...Tokat yemeler, ailesi tarafından hayatının yönlendirilmesi vs vs..

Sevgi herşey değildir, daha çok yenisin, yolun başındasın..10 sene sonra sinir hastası 2 çocuklu bir kadın olduğunda çok geç olacak senin için..

4 aylık evliyken tokat yemek,yukarda kırmızı ile işaretlediğim yerler ve buna benzer ailesinin uymak zorunda olmadığım saçma sapan kuralları...ve daha bir sürü şey...Benim için direk ayrılma sebebidir eğer eşim orta yolu bulmaz, ailesi de kurallarda diretmekten vazgeçmezse..

Kimsenin hayatına ortak olmak için evlenmez kimse, eşi dışında..

Gençliğine yazık..Ben şimdi burda ''yuvadır, idare et, alttan al vs'' diyemeyeceğim..Çünkü söylenen ve yapılan şeyler çok uç şeyler..
Kısaca; bizim kurallarımız bu, ona göre'' diyor eşi ve ailesi..

Eşine söyle aklını başına alsın, bana bir daha el kaldırırsan giderim haberin olsun de..

Ailesine karşı sakın kendini ezdirme, madem otur deyince oturacak kalk deyince kalkacak bir gelin istiyorlardı, oğluna söz geçirseydi de, en baştan sözünü geçirecek bir kız alsaydı..

Amma velekin..
'' ay kocamı çok seviyorum onsuz yapamam zaten tokat için de özür diledi bir daha yapmayacakmış(!):)))), ailesini de bir şekilde idare ederim ben'' diyorsan, yapacak birşey yok, başarılar, eşine ve ailesine karşı alltan al, cici bir gelin ol, ne derlerse yap...:)

Son düzenleme:

Kusurabakma da olayın sadece haftada 1 gidilen bir yerde sofraya 2 tabak koymadan ibaret birşey olduğunu düşünmen garip..O kadarını en kötü denilebilecek gelin bile yapıyor zaten..

Kayınpederi çocuğunuzu kızıma verin diyor..

Kurban etine dokunamayan birisine(çok normal benim görümcemi de sıkıysa dokundur kurban etine mesela çok normal) zorla et işi veriliyor hatta bağırılıyor, eşi eve gelince tokatlıyor. vs vs vs ..Bilidklerimiz bunlar...

Ayrıca bayramı diye de kimse kimsenin evinde iş yapmak zorunda değil ben de yapmam mesela...

Bayram günü için konuşuyorum:
Akşamdan fönümü çektirir saçımı başımı yaptırır, giyinir süslenir gider el öper dönerim...
Haa kahve yapar sofra kurar toplarım, ama üstümü başımı bozacak derece iş anlamında asla yapmam.
Üstten üstten yani..
yemek kokusu içinde durmam mesela üstüme siner, anne sen kapısan uzat bana üstüm kokacak giremem ben mutfağa derim de gerekirse mesela:)vs vs...
Çünkü ordan çıkıp başka yerlere de bayramlaşmaya gidicem en sevmediğim şey üstümün yemek soğan kokmasıdır..
(Bayram sabahından bahsediyoruz, normal zamanda ayrı girer yaparım isterse yemek vs.., istemezse yine yapmam)

Bu yüzden arkadaşın bayram sabahı erkenden kayınvalidesinin evine gidip, ondan iş beklenmesi, zorla hatta bağrılarak et işi verilmesi olayına şiddetle karşıyım..

Haa kayınvaliden yaşlıdır eli ayağı tutmaz kimsesi yoktur, yalnızdır, bayram sabahı giyinmeden gider her işin yapar sonra giyinir çıkarsım o ayrııııııı..

Burda taş gibi kayınvalide, taş gibi görümce var ...Kusurabakmasın kimse...Ete dokunamayan birisine de zorla et işi veriliyorsa resmen kaynanalık yapılıyordur..

Bu arada kayınvalidemle aram süper...:) Kayınvalide düşmanı falan sanmayın ama ben böyleyim mesela baştan beri...:) Çok da iyiyiz...

Mavi ile işaretlediğim yerlerse bana tamamen ters:) Niye erken gideyim de yardım edeyim ya, ben yokken napıyordu bayram sabahı bu kayınvalide:) Herkesin fikri işte saygı duyuyorum tabii ..

Son düzenleme:
Arkadaşım evlilik nasıl başlarsa öyle gider, ona göre...

Baştan sen de kurallarını koy eşine va ailesine karşı...Tabii ki yerine göre alttan almalar idareler olacak ama mesela bana, çocuk doğur da görümcene ver..diyen bir kayınpederi sanırım bu fikir aklına geldiği için pişman ederdim uslubunca:)

Sonradan kural falan koyamazsın benden demesi..

Ayyy Deniz ne güldüm..
Resmen bombalamışsın topiği hangisini alıntı yapacağımı şaşırdım..kaydirigubbakcemile3
Konuya gelince 4 aylık evlilikte tüm bunların olması gelecekteki günlerin habercisi diyorum acı da olsa.. Cicim aylarında kalkan el bir daha iner mi bilemem ama onların nasıl konuşuyorlarsa siz de susmayacaksınız arkadaşım..
Hanım gelin,sessiz gelin,sakin gelin devri bitti!yasakkelime
İş yapmakla gelin olunmaz,hatta insan olunmaz...
Restinizi çekmezseniz daha çok başınız ağrır..

İmza Seloş. Hiçbir mecburiyetim yok kaynananın hizmetini yapmaya. Her hafta kayınvalidemlere yemeğe gideriz. Yemek zaten hazır yapılmış olur birini yemeğe çağırıyorsan yemeği ona yaptırmazsın kendin yaparsın. Ben sadece sofrayı toplamaya ve bulaşık makinesine koymaya yardım ederim. Bak yardım ederim diyorum tek başıma yaparım demiyorum. Sofrayı zaten toplamakta olan kayınvalideme ve görümceme yardım ederim hepsi bu. Seninkiler bundan daha fazlasını istiyorlarsa az yesinler de yardımcı kadın tutsunlar.

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Ay napayım ya biran kendimi onun yerine koydum valla şarteller attı..kafamçokkarıştı

Ben de sana katılıyorum..:lepi:

kaydirigubbakcemile3

Allah bilmiş de bana melenk gibi bir kayınvalide ve görümce vermiş demekkaydirigubbakcemile3

Yani bana zorla et doğrattıracak kayınvalide ve görümceye kimbilir napardım ben...kaydirigubbakcemile3

Benim kayınvalidem de beni mutfağa sokmuyor ya, elini bulaştırma diye...
Ben giriyorum tabiii yardıma ,ayıp yani o kadar da değil..kaydirigubbakcemile3

hizmetci olarak görmek istedikleri için hizmetci oldugumu düşünüyorum.bir misafirliğe gittiğinde bile bir tabaga kaldırısın yardım edersin bizdede böledir.fakat ben konuyu açarkende yazdım bazı şeyler mecbura koşuldumu işler değişiyor arkadaşım.yeri geldimi kendi kızımızla aynı diyorlar.ama kendi kızları süs bebek oturuo maşşallah.hayatımız yönlendiriliyor.birde kızlarına bebek doguracagız.az yesinlerde kendilerine bi taşıyıcı anne bulsunlar.

Ayyy ayıpların en büyüğü bana!!!:lepi:
Ete dokunamayanlardanım hem de..akannehir
Kayınvalidemin evinde bardak bile yıkamadım..
Yine evlensem yine yıkamam..
Çok katıyım ben bu konuda valla..:umursamaz:

Ayyy ayıpların en büyüğü bana!!!:lepi:
Ete dokunamayanlardanım hem de..akannehir
Kayınvalidemin evinde bardak bile yıkamadım..
Yine evlensem yine yıkamam..
Çok katıyım ben bu konuda valla..:umursamaz:

Valla sen çok katısın evet, ben yapıyorum mesela ama dediğim gibi bu senin görevin, yapmak zorundasın sen gelinsin...... dediği an birisi ....:jeyyar::jeyyar:

Heheheh:jeyyar: bilmem ne olur? sanırım; hadi yaaaa? kim koymuş o kuralı?? derim karşımdakine kim olursa olsun..:jeyyar::jeyyar:

Sanırım içime kötü gelin kaçtı benim bu topiğe girince..:jeyyar:

al işte cumartesi oraya gidicem kaynanaya.suratlarını göresim yok ama eşimin hatrına.daha şimdiden sızı içime düştü.bu durumu anlaman çok zor arkadaşım yapacaksın diyen arkadaşım.bu bayramdan sonra ilk gidişim nasıl davranırım onuda bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…