- Konu Sahibi karlarperisi
-
Tatlim, ben sana kendimi ornek verecegim, 5 senelik evliyim ve sozlendigimden beri kayinbababamdan surekli laf soz isittim, etrafimdakiler bilir onlara nasil saygida kusur etmeden, yuzumu asmadan, etraflarinda dort donup hizmet ettigimi. Zaten kuldan once Allah biliyor ! Neyse her defasinda bana igneleyici, zoruma gidecek, yuzume tokat etkisi yapan ve o anda aptallasip birsey diyemedigim sozler, insanlarin arasinda beni bozmalar daha neler sayayimki.. Neyse esimde hic bir kere agzini acip birsey diyemedi, herzaman onlarin yuzunden kavgada ederdik.. Onlar bana kotu soz soyledikce ben sabrettim, sustum, icime atip onlardan donuste agladim, esim bunlari yasaya yasaya, benide goruyor bir saygisizlik yapmiyorum, oyle yan gel otur biri hic degilim, gel zaman git zaman boyle devam etti..
Sonra evliligimizin 4. senesinde ( evlilik + nisan + soz 9 senelik iliskimiz var) dayanamadim artik, soyledim onlara ben bunlari yasiyorum herdefasinda, size ters birseymi yapiyorumki bana boyle davraniyorsunuz diye. Neyse konuyu fazla uzatmadan sunu soyleyeyim, esimde anladi artik benden kaynaklanmadigini, cunku simdiye kadar hic bir defa onu yanliz birakmadim, hep beraber gittik aglayarak donecegimi bile bile, sirf esim icin yaptim bunu, zamani geldiginde de guzelce konusup anlattim, artik onu karistirmiyorum onlarla benim aramda olan bir konu bu, esim ne yapsin, bir tarafta ailesi, diger tarafta esi. Onun sucu yok ki, ailesinden kaynaklanan birsey, bende ona ASLA diyemem ailene tavir yap veya beni korumak icin onlara karsi cik. Onlar bana nekadar yapsalarda, esimin ailesi ! Onu dunyaya getirenler, anne baba onlar..
Sana diyecegim sabret ve mantiginla hareket edip esinle guzelce konus, senin sinirle kalkip, onun basini yiyecek sozler ettigini dusunmesin. Cunku bir erkek boyle dusunurse, senin soylediklerinide dinlemez, umursamaz ! Esine gosterki bu problem senden degil onlardan kaynaklaniyor !!! Kendini kendin koru onun korumasini bekleme ! Hangi erkek ailesi hakkinda konusuldugunda ailesini degilde seni tutar? Var mi bilmiyorum ama olsa bile cok azdir eminim ! Onun icin biraz gozunu ac, hislerinle degil mantiginla hareket et, bak ozaman esin seni nasil anliyor a.s
Tatlim, ben sana kendimi ornek verecegim, 5 senelik evliyim ve sozlendigimden beri kayinbababamdan surekli laf soz isittim, etrafimdakiler bilir onlara nasil saygida kusur etmeden, yuzumu asmadan, etraflarinda dort donup hizmet ettigimi. Zaten kuldan once Allah biliyor ! Neyse her defasinda bana igneleyici, zoruma gidecek, yuzume tokat etkisi yapan ve o anda aptallasip birsey diyemedigim sozler, insanlarin arasinda beni bozmalar daha neler sayayimki.. Neyse esimde hic bir kere agzini acip birsey diyemedi, herzaman onlarin yuzunden kavgada ederdik.. Onlar bana kotu soz soyledikce ben sabrettim, sustum, icime atip onlardan donuste agladim, esim bunlari yasaya yasaya, benide goruyor bir saygisizlik yapmiyorum, oyle yan gel otur biri hic degilim, gel zaman git zaman boyle devam etti..
Sonra evliligimizin 4. senesinde ( evlilik + nisan + soz 9 senelik iliskimiz var) dayanamadim artik, soyledim onlara ben bunlari yasiyorum herdefasinda, size ters birseymi yapiyorumki bana boyle davraniyorsunuz diye. Neyse konuyu fazla uzatmadan sunu soyleyeyim, esimde anladi artik benden kaynaklanmadigini, cunku simdiye kadar hic bir defa onu yanliz birakmadim, hep beraber gittik aglayarak donecegimi bile bile, sirf esim icin yaptim bunu, zamani geldiginde de guzelce konusup anlattim, artik onu karistirmiyorum onlarla benim aramda olan bir konu bu, esim ne yapsin, bir tarafta ailesi, diger tarafta esi. Onun sucu yok ki, ailesinden kaynaklanan birsey, bende ona ASLA diyemem ailene tavir yap veya beni korumak icin onlara karsi cik. Onlar bana nekadar yapsalarda, esimin ailesi ! Onu dunyaya getirenler, anne baba onlar..
Sana diyecegim sabret ve mantiginla hareket edip esinle guzelce konus, senin sinirle kalkip, onun basini yiyecek sozler ettigini dusunmesin. Cunku bir erkek boyle dusunurse, senin soylediklerinide dinlemez, umursamaz ! Esine gosterki bu problem senden degil onlardan kaynaklaniyor !!! Kendini kendin koru onun korumasini bekleme ! Hangi erkek ailesi hakkinda konusuldugunda ailesini degilde seni tutar? Var mi bilmiyorum ama olsa bile cok azdir eminim ! Onun icin biraz gozunu ac, hislerinle degil mantiginla hareket et, bak ozaman esin seni nasil anliyor a.s
arkadaşım iyi doğru söylemişssinde sonucta bizde insanız.hayatımızı 3 kişilerin elişne bukadarda vermek olmaz.bir aile oğlunu evlendiriosa bunun sonuçlarınada katlanacak.ben eşimle mutlu olmak için evlendim milletin kulu kölesi olmak için değil.bir kocanın bilmesi lazım diye düşünüyorum bunları.ama nafile.herkes yerini ve haddini bilmeli.eger oğulları kendi evinde mutluysa anne babanın sesini çıkarmaya hakkı yok.ha şayet çıkarırsa mutsuz olacagını bilmleri lazım.
ben sizin agladiginizi gorup te hala ailesine ses cikarmayan esinize soyleyecek bir sey bulamiyorum...insan kiyar mi esine? ailesini karsisina alip konusmaz mi siz niye benim karima boyle davraniyorsunuz yapmayin etmeyin diye? illa ailesine tavir almasina gerek yok ki cunku bu sorunlar guzellikle de hallolabiliyor tatlim benim bosuna uzulmussun aglamissin. cok sinir oluyorum boyle insanlara ne istiyorlar bizden yaa degil mi?sizin senelerce cektiginiz uzuntu onlarin yanina kar kalmis, bu uzuntulerin sonunda esiniz sizi anlasa ne olacak. anlamak degil cozum uretmek onemli. es dedigin de esine sahip cikip bunu yapmali.
ya daha evliligin ilk aylarinda tokat haaa...erkeklerden gittikce soguyorum...bu tokat karsisinda tepkiniz ne oldu ben onu merak ediyorum. siddet gorup ses cikarmayanlara kiziyorum ben cunku...
ne eltin ne de baska biri kimse sana istemedigin bir seyi yaptiramaz...sesini cikart hep, seni ezik gorup daha cok ustune cikmaya calisirlar cunku. esin sana bu konuda destek cikmali. esinle otur sakince konus, sana arka cikmasini istedigini anlat ona. mutlaka seni anlayacaktir ve destek verecektir bence. ya da esinin ailesiyle gorusmeyi bir sekilde kesmelisin huzur bulmak icin....
ayrica su hizmet konusuna gelince...yaslilar gelinlerden bekler boyle seyler ama anneannemin bir lafi vardi ''kizim yemek yapmayi biliyorsaniz bile bilmiyorum deyin, biliyorum derseniz kaynaniz sizi benim kaynanamin bana yaptigi gibi butun yemek yapma isini size yikar. akilli olun gozunuzu acin'' opuyorumnanaktan rahmetli anneannem nur icinde yatsin...sen de bunu uygulayabilirsin bence...mesela esinizin ailesiyle bir aradayken bir yemek pisirilecekse nasil yapilcagini bilmiom de, sunu yap derlerse bilmiom hic denemedim de...siz yapin bari ben de ogreneyim yemek yapmayi yavas yavas falan de ne biliyim kaydirigubbakcemile3 herkes yapiyor diye sen de yapmak zorunda degilsin ki...valla benim esim gorumcelerimin yaninda bana hic is yaptirmaz mesela, sen otur onlar yapar der. esinin de en azindan eltine agzinin payini vermesi gerekirdi bence, sana arka cikmaliydi. esini yola getirmen lazim bir an once...
maalesef cahil insanlara denk gelmişsin,iş miş falan ne bu yaa,tabiiki gidince misafir gibi olma evinmiş gibi
dolan,çay ver o bu yaşlı insanlar onlar sana yapacak değiller.gönüllerini hoş tut azcık.
herzaman hoşumuza gittiği gibi yaşayamayız,arada istemesekte bazı şeyleri yapmalıyız.kadın olmak neden zor,cefası çokta ondan...
eşinle dırdır etmeden sürekli konuş,derdini anlat ama onunda hoşuna gider şekilde davran emin ol görünce
senden yana olmaya başlar..ben baktım görümcem lafını etmeye başladı gelin var gibisinden hiç konuşturmadım,
kalktım yaptım bide pişman ettim konuştuğuna beni işlemi bi bardak çay vermeklemi korkutacan..
allahtan kaynanamda anlayışlıdır,bende konuşturmam,dolanırım yalandan bi iki tamam,
bi kaç saat için ne konuşturcam onları..eşimde mutlu oluyo,onun açısındanda düşün,
karın için kafasını ütülesinler,hoş değilki..
birazda empati kurarak farklı bakmaya çalış cnm.
daha yolun başındasın,
evciliğe benzemez evlilik..
canım şimdi sen eşinle ne durumdasın bayramdan beri?
Esinin ne kadar zor bir durumda oldugnun farkindamisin?
Tersini düsünsene, düsünki esin senin ailen hakkinda olumsuz konusuyor, düsünki oraya haftada bir gitmeni istiyor, babana veya erkek kardesine herhangi bir isde yardimci olmak istemiyor ve sana acik acik aileni sevmiyorum diyor....
Bu sözler bu davranislar esinden sogumana sebeb olmazmi? Canini yakmazmi? Yoksa seni büyüten bakan bu yasa getiren insanlara esin icin resti cekermisin?
Lüften biraz onun acisindanda bak olaya!
Ailesi hatali olabilir, ama sende evlilignin huzuru icin pek faydali davranislarda konusmalarda bulunmuyorsun canim, aksine esini daha cok kendinden sogutuyorsun.
Ailesini degistiremezsin, esinide degistiremezsin, ama kendi bakis acini degistirmek elinde.
Sus, herseye ammennah de demiyorum kesinlikle, ama kendimi ezdirmicem düsüncesi ile esinin ailesi ile bu denli catisman cok mantiksiz, ve neticede görüyorsunki ucu yine size dokaniyor, evinde ne tat var nede tuz.
Evlilik bazen biraz politik olmayida gerektiriyor, susmayida bilicen, yeri geldimi sonuna kadar hakkini savunmayida, ama yeri, zamani ve uslubu cok önemli bu isin!
Ha yapmam ben böyleyim beni böyle kabul etsinler deyip kafalarina vura vura bunu onlara göstericemde diyebilirsin tabiki, ama bu yol cok tasli bir yol güzelim, cok yipratir cok yorar insani.
Esine ailesini sevmedigni kabul ettirmeye calistigin müddet, bu sorunlarin bitmeyecek.
4 aylık bi evlilik henüz oturmamıs bi evliliktir biz kadınlar daha duygusal oldugumuz için hemen ilk plana alınmak istiyoruz ama alışkanlıklardan kolay vazgeçilmez ilk bi sene sabır cok önemli sabret hemen seni savunmasını bekleme ve kocanı başka erkeklerle kafanda kıyaslama burda okuyoruz kocam bana laf söyletmedi annesine bagırdı benı korudu benı ezdırmedı gibi şeyleri ama bunlar binkişi içinden bi tane çıkar bende 6 sene konusarak evlendım ve ilk altı ay cok zor geçti eşimi tanıyamaz olmustum annesi yüzünden bana bagırıyodu zaman zaman tabi bu zamanla geçti önemli olan eşini kazanmaya çalış ANNENİ SEVMİYORUM AİLENİ SEVMİYORUM asla kullanılmıycak kelimeler canım benim aksıne sevmeye çalışıyorum alışmaya çalışıyorum sende bana yardımcı olsan annen aslında ii bii insan ama neden böyle oluo anlamıyorum gibi masum masum davran inan bana zamanla düzelir ama sabırrrr ve sakin konusmak cok önemli sakın unutma yasakkelime
Bak ne güzel yazdin arkadasim....SAbir....evet her zaman olmuyor, bir yerde patliyor insan degilmi? Sürekli iki tarafin catismasinin icinde olmak, ayrica o iki tarafida atamamak kimbilir ne kadar zor bir durumdur degilmi?
Kesinlikle siddeti savunmuyorum, gerekceside yoktur benim icin, tokadi savunmam ama o sabir dedigniz Özelik sadece kadinlara özgü bir özellik degil bazen erkeklerde gösteremiyor malesef, güzelce esi ile konusarak cözemiyor, caresizliginden acizliginden siddete basvuruyor.
Haklimi? Hayir kesinlikle hakli degil, dedigniz gibi iste, Sabir her zaman olmuyor.
Tabiki herkesin kendine göre düsünceleri var, saygi duyuyorum, ama bende olsam resmen yüzüme karsi acik acik ailemi sevmedigni söyleyen, ailemle görüsmeme karsi olan, sürekli ailem hakkinda olumsuz konusan bir insandan sogurdum, dedikleri dogruda olsa. Ailem kötü bir ailede olsa, soframi ve yatagimi paylastigim bir insanin onlar hakkinda kötü konusmasina izin vermezdim. Bu kadar.
şuan iyiyiz.kaynanaya gidince başlıo bütün problemler.cumartesi günü gidicez bakalım.allah sonumuzu hayır etsin.gitme diyebilirsin ama eşim için yapacak bişe yok varda herşey dahada sarpa sarar bu defa.bayramdan sonra ilk gidişim olacak.mafoldumben
beni en çok tokat sinirlendirdi
daha 4 aylık evlisiniz ve eşin sana tokat attı
nasıl kıyabiliyorlar ya akannehir
şuan iyiyiz.kaynanaya gidince başlıo bütün problemler.cumartesi günü gidicez bakalım.allah sonumuzu hayır etsin.gitme diyebilirsin ama eşim için yapacak bişe yok varda herşey dahada sarpa sarar bu defa.bayramdan sonra ilk gidişim olacak.mafoldumben
cnm bende yeni evliyim,bende eşimin ailesinden haz etmiyorum,üstelik biz altlı üstlü oturuyoruz... Kendi topiğimde yaptıklarını yazmıştım kaynanamgilin,buradaki olay eşinde bitiyor,diğer arkadasların bazı yorumlarına katılmıyorum;kimse gelin diye başkasının evınde iş yapmak zorunda değil,ben yapıyorum da ne oluyo onuda söyleyeyim,kendi evimi temizleye cıkamıyorum,evimde keyif çayı içemiyorum,doğru dürüst yemek yiyemiyoruz evimizde,yemek istersek tartışma cıkıyor.....sonuç olarak ben onların huyuna gitmeye çalıştım ve elini uzatan kolunu kaptırır gibi bi durum oluştu,onlarsa ilk geceme bile karışıp,ilk kahvaltımızı bile eşimle beraber yaptırmayıp,evlendiğimizin 5,günü eşimle dışarı cıkalım dediğimizde Salça yapıcakmışız (eşimle ben) bu yüzden gezmeye gidiyoruz diye kavga çıkardılar.....evimde ilk kurabiye ve böreğimi yaptığım için tavır aldılar(haber vericekmişimde beraber yaparmışız'sebebi de bu') sonuç olarak ben her dediklerine ses cıkarmadım ve şuan işten gelince dahi haber vermek zorundayız,gezmeye giderkende,şuan haklarımızı geri kazanmaya çalışıyoruz ve bu hiçte kolay olmuyor çünkü kaynanam hemen hastalanıyo (!) gece 12 ye kadar onlarda oturucaz,sonra yatmaya cıkıcaz sabah ta işe gidicez...istekleri bu,biz hiç zaman geçirmeyelim....
Bence alttan alma arkadaşım,ne kadar işlerinide yapsan zaten yaranamıycaksın,eşinide kısıtlama istediği zaman gitsin ailesine,kaynanaya yaranılmıyor arkadaşlar,melek gibi davransanda evinde yemek pişiyo diye bile kavga çıkarıyolar...
Yaşadım ve hala yaşıyorum ondan biliyorum....
1.si tokat olayını hazmetmeyin, konuştuysanız konuşturan var, keyfinden kimse huzurunu bozmaz
2.si sınırınızı çizin ve bunu herkese kbul ettirin, kabul etmeyeni de sallayın gitsin eşinize bu konuda patlamayın onun suçu yok çünkü, kimse ailesini seçemez
3.sü eşiniz gitmek isterse ailesine engellemeyin, eğer geldiğinde de hareketlerinde değişiklik oluyorsa...kısacası dolduruluyorsa eşinizle güzelce konuşun
Kimse 4 aylık geline ete elleyeceksin diyemez, ben 10 yıllık evliyim, şurda 3-4 senedir yendim et fobimi, ayrıca görümceniz ne hakla size bağırabiliyor? Benim ağabeyimin eşi benden bir yaş küçük olmasına rağmen en az ağabeyim kadar sayarım, herkes yerini bilecek bu nedir daha 4 aylık gelinle yüz göz olmalar, oğlunu doldurup huzur bozmalar Allah akıl fikir versin onlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?