böbreğini vermedi

Yazdiklarinizı her ne kadar sert bir uslupla belirtmis olsaniz da katiliyorum ama şunu düzeltmek isterim.
Organını veren (donör) kişi, organini verdikten/bagisladiktan sonra yıllar boyu ilac kullanmiyor. Sadece ameliyat sonrası, iyilesme sürecinde ağrı kesici ve doktorlarin uygun gördüğü tedaviye destek ilaçları kullaniyorlar. Ayaga kalktiktan sonra ilaç kullanmiyorlar.
Ömür boyu ilac kullanmasi gereken, organ naklini olan kisidir. Yani burada konu sahibi olacak şayet nakil olursa.
Bu düzeltmeyi yapma ihtiyaci hissettim yanlış anlasilma olmasın okuyanlar tarafından.
lily bir hastalığın olduğunu biliyordum ama organ nakli olduğunu şimdi öğrendim.kuzum seni kocaman yüreğinden öpüyorum :KK200:

Teşekkür ederim
Yazarken bazi kısımları sildim mesela, çünkü aaa bak hava atiyor diye düşünülebilir dedim anneme ve aileme minnettarligimi belirtmistim.
Bir de tek taraflı aile vicdansız yazmak da icime sinmedi çünkü konu sahibesinin cevaplari cok agresif geldi. Tabii ki icinde bulundugu ruh halini de düşünürsek belki kabul edilebilir. Ama bu konu benim hayatımın dönüm noktası olan bir yere parmak bastigi için cok yönlü yazarak biraz moral de olmaya çalıştım, çünkü empati kurmasi zor bir durum ve en iyi yaşayan bilir.
Forumumuzda hekimler de var, hemşire arkadaslar da, onlar da yazarsa harika olur tabii ama burada yargi dagitmak veya aileye beddua etmek yerine konu sahibine moral vermek gerekiyor diye düşünüyorum.
Ben de yazdım yazdım sildim kaç kez 😌 sonra sizin yorumunuzu görünce heh dedim yazmama gerek kalmadı. Geçmiş olsun, yedek parçanız (biz aile içinde öyle diyoruz😂) bir ömür sizinle kalsın 🥰

sen böyle yazınca profiline baktım 22 yaşında avukatım ve evliyim demiş.nasıl olur?hani senelerce maaşını vermişti ailesine.22 yaşında mezun bile olunmuyor artık.umarım şu mübarek günde insanların duygularıyla oynamıyordur
17 yaşında üniversiteyi kazandım. Ve okuldan arta kalan zamanlarda dershane kayıt işinde bile çalıştım.1 senedir de amcamın yanında stajdayım.15 yaşından beri de garsonluk yapıyordum.Nerdeyse tüm gelen işlerden paramı anneme verdim Eşim asker doğu Irak sınırında. Benden 7 yaş büyük. O malesef uyumsuz...Beklemede kalalım diyor.Zaten görevde zar zor konuşuyoruz.Eşim uyumsuz olduğu için gereksiz uzun yazıp sizi daha da sıkmak istemedim....

lily bir hastalığın olduğunu biliyordum ama organ nakli olduğunu şimdi öğrendim.kuzum seni kocaman yüreğinden öpüyorum :KK200:
Aslinda bir cok yerde idari izinliyim diye bas bas bagirdim burada ama tabii detay vermeyince bilmemen normal :)
Cok teşekkür ederim canim ben de seni öpüyorum 😘🤗

benbakarimyarina benbakarimyarina
Evliymissiniz
Esiniz uzakta olsa da birbirinize tutunun, ne mutlu ki ailenizle ayni evin icinde olup her gün yuz yuze bakmiyorsunuz bu sizi daha cok üzerdi.
Umarim en yakin zamanda böbrek bulunur, lütfen umudunuzu kaybetmeyin. Ailenize bel baglamayin ama beddua da etmeyin belki vicdana gelirler bi umut.

Ben de organ bağışçısıyım
Fakat hadi her şeyi anladım da ablanızın hadi miras da bana kalacak kikiki demesini anlayamadım

herkes vermemek de özgür
Ama ablanızın tepkisi olağan dışı olağan akışa aykırı

evliymişsiniz kocanız ne yapıyor?
merak ediyorum geçmiş olsun

17 yaşında üniversiteyi kazandım. Ve okuldan arta kalan zamanlarda dershane kayıt işinde bile çalıştım.1 senedir de amcamın yanında stajdayım.15 yaşından beri de garsonluk yapıyordum.Nerdeyse tüm gelen işlerden paramı anneme verdim Eşim asker doğu Irak sınırında. Benden 7 yaş büyük. O malesef uyumsuz...Beklemede kalalım diyor.Zaten görevde zar zor konuşuyoruz.Eşim uyumsuz olduğu için gereksiz uzun yazıp sizi daha da sıkmak istemedim....
Kadavra başvurusu yaptınız mı? Nerelere yaptınız?

Maaşınızla böbreklerini peşin peşin satın aldığınızı mı düşünüyorsunuz!
Ne kardeşiniz ne anneniz böbreğini vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse vücudunun bir parçasını hayati bir organını size vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse sizin için hayatını riske atmak zorunda değil. Annem yardımcı olmuyor diyorsunuz,buradaki yardım arkanıza yastık koymak,tuvalete giderken kolunuza girmek filan değil saatler süren bir ameliyata girip herşey yolunda gittiği takdirde tıkır tıkır çalışan bir organını yerinden söktürüp aldırmak,ömrünün sonuna kadar da ilaç kullanıp kalan tek organının sorun çıkarmaması için dua etmek farkında mısınız?
Bu kolay kolay göze alınıp yapılabilecek birşey değil. Bunun sizi sevip sevmemeleriyle de ilgisi yok,sizin için içleri parçalanırken bunu yapmaya cesaret edemeyebilirler yada yapmayı tercih etmezler tamamen onların kararı. Onların ne hissettiğini bilemezsiniz.
Yaşadığınız şey bedenen de ruhen de çok ağır. Ama birileri size böbreğini vermiyor diye şikayet etmek çok büyük bencillik. Sağlık durumunuz kaderiniz onların böbreklerini verip vermemesi ise tercihleri bunu kabullenin.
Durumunuza gerçekten çok üzüldüm,Allah tan biran önce herkes için en sağlıklı en hayırlı şekilde şifa bulmanızı diliyorum.kaç yıl maaşımı ellerine saydım cümlenizi okuyana kadar size merhamet duyuyordum ama bu lafınızı görünce kalbim buz gibi oldu. insanların vücutları organları ruhları satılık değildir hanımefendi,parayla satın alınamayacak kadar değerlidir özeldir. Kaç yıllık maaşla satın alabileceğiniz bir mal değildir.
Ne yapmalıyım sorunuza gelirsek de dua edin,doktorların şuan uyguladıkları tedaviye ve söylediklerine uyun. Umarım biran önce kadavradan gerçekleşecek başarılı bir ameliyatla sağlığınıza kavuşursunuz.
Şuan dibe vurduğumu hissediyorum. Annemin birçok şey içinde kaldığı için paramı ona verdim .Destek oldum.Ama bana destek olmadığı için kırgın ve öfkeliyim.Zaten yazımda vijdan azabı duyduğumu da yazdım. Lütfen üstüme yok satın almısssınız bilmem ne diyerek gelmeyin .Empati yapın. Tek şifanız ailenizin elinde olması beni yıpratıyor keşke düşünceleriniz siznle başbaşa kalsaydı

Ben de organ bağışçısıyım
Fakat hadi her şeyi anladım da ablanızın hadi miras da bana kalacak kikiki demesini anlayamadım

herkes vermemek de özgür
Ama ablanızın tepkisi olağan dışı olağan akışa aykırı

evliymişsiniz kocanız ne yapıyor?
merak ediyorum geçmiş olsun
asker teşekkür ederim

Aslinda bir cok yerde idari izinliyim diye bas bas bagirdim burada ama tabii detay vermeyince bilmemen normal :)
aklıma gelmedi hiç kuzum.şeker hastalığı falan diye düşündüm.güçlüsün sağlıklısın gençsin akıllısın bunlardan büyük nimet mi var?uzun mutlu bir hayat senin olsunn hakediyorsun

Kardeşiniz kız ise vermesi zaten uygun olmaz ileride doğum vb de sıkıntı oluyor anneniz de yaşlı mı acaba korktu mu can tatlı sonuçta ama bence biraz düşünüp annelik daha ağır basacak ve geri adım atacaktır anneniz
inşallah elimde olmadan ağlıyorum eşim ikide bir mesaj atıyor durumla illgili umarım ilerde başıma kakmaz

inşallah elimde olmadan ağlıyorum eşim ikide bir mesaj atıyor durumla illgili umarım ilerde başıma kakmaz
siz evlimisiniz?profile yazdıklarınızı düzeltin lütfen 22 yaşındayım avukatım deyince şüphe oluşuyor.size inanmak istiyorum ve yardım etmek istiyorum aynı şehirdeysek doktor vs konusunda

Şuan dibe vurduğumu hissediyorum. Annemin birçok şey içinde kaldığı için paramı ona verdim .Destek oldum.Ama bana destek olmadığı için kırgın ve öfkeliyim.Zaten yazımda vijdan azabı duyduğumu da yazdım. Lütfen üstüme yok satın almısssınız bilmem ne diyerek gelmeyin .Empati yapın. Tek şifanız ailenizin elinde olması beni yıpratıyor keşke düşünceleriniz siznle başbaşa kalsaydı
Çaresiz değilsiniz tek çare de onlar değil lütfen kendinizi olumsuzluklarin girdabina sürüklemeyin
Inanciniz var mi bilmiyorum yoksa da tabii saygı duyuyorum da ben şifanin Allah'tan geldiğine inanırım.
Umudu Allah olanın akibeti hayır olur, inşallah bu mübarek Kadir gecesinin yüzü suyu hürmetine Rabbim size şifa versin, belki öyle bir sey olur ki size uyan böbrek bulunur ve nakil olursunuz.
Kadavra sirasi uzun diye düşünerek de üzülmeyin sonucta doku uyumu önemli ve nasibin nereden geleceği bilinmez.

Allah acil şifalar versin.
Maaşınızla böbreklerini peşin peşin satın aldığınızı mı düşünüyorsunuz!
Ne kardeşiniz ne anneniz böbreğini vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse vücudunun bir parçasını hayati bir organını size vermek zorunda değil. Çok zor durumdasınız ama kimse sizin için hayatını riske atmak zorunda değil. Annem yardımcı olmuyor diyorsunuz,buradaki yardım arkanıza yastık koymak,tuvalete giderken kolunuza girmek filan değil saatler süren bir ameliyata girip herşey yolunda gittiği takdirde tıkır tıkır çalışan bir organını yerinden söktürüp aldırmak,ömrünün sonuna kadar da ilaç kullanıp kalan tek organının sorun çıkarmaması için dua etmek farkında mısınız?
Bu kolay kolay göze alınıp yapılabilecek birşey değil. Bunun sizi sevip sevmemeleriyle de ilgisi yok,sizin için içleri parçalanırken bunu yapmaya cesaret edemeyebilirler yada yapmayı tercih etmezler tamamen onların kararı. Onların ne hissettiğini bilemezsiniz.
Yaşadığınız şey bedenen de ruhen de çok ağır. Ama birileri size böbreğini vermiyor diye şikayet etmek çok büyük bencillik. Sağlık durumunuz kaderiniz onların böbreklerini verip vermemesi ise tercihleri bunu kabullenin.
Durumunuza gerçekten çok üzüldüm,Allah tan biran önce herkes için en sağlıklı en hayırlı şekilde şifa bulmanızı diliyorum.kaç yıl maaşımı ellerine saydım cümlenizi okuyana kadar size merhamet duyuyordum ama bu lafınızı görünce kalbim buz gibi oldu. insanların vücutları organları ruhları satılık değildir hanımefendi,parayla satın alınamayacak kadar değerlidir özeldir. Kaç yıllık maaşla satın alabileceğiniz bir mal değildir.
Ne yapmalıyım sorunuza gelirsek de dua edin,doktorların şuan uyguladıkları tedaviye ve söylediklerine uyun. Umarım biran önce kadavradan gerçekleşecek başarılı bir ameliyatla sağlığınıza kavuşursunuz.
Aile kavramı sizin için ne ifade ediyor? Ne ara bu kadar bencil olduk? Ne ara bu kadar ben ben der olduk. Yahu anne, kardeşten bahsediyoruz. (Normal anne, kardeş ilişkisi olduğunu varsayarak bunu diyorum yoksa ortada sağlıklı bir anne, kardeş bağı yoksa o ayrı konu)

Büyük konuşmak istemem ama bu dünyada annemizi, kardeşimizi, eşimizi dusunmeyecek zor gununde yanında olmayacak bu aile kavramı ne halta yarıyor? İnsanin kendi canı eblette kıymetlidir. Ama insanın evladı da onun canı olmuyor mu? (Yine belirteyim standart bir aile bağında olması gereken bunlar diye düşünüyorum)

size de geçmiş olsun iyi dilekleriniz için teşşekür ederim eşim asker ve uzakta evet benim korkum ilerde ailen san bir böbreği bile çok gördü demesi

Back
X