böbreğini vermedi

Merhaba kızlar ,

Ben böbrek nakli bekleyen genç bir kızım. Ailemde annem ve kardeşimin böbreği uymasına rağmen böbreklerini vermek istemediğini söylediler.Kız kardeşim hiç duymamış gibi yaptı ama annem, Hem başımda bekliyor hem yardımcı olmuyor.Vicdan azabı da çekiyorum böyle beklediğim için.Kaç yıl maaşımı ellerine saydım . Ne Yapmalıyım
Konunuzu dunden beri kaçıncıdir okuyorum bilmiyorum. Cok uzuldum ama. Umarim ihtiyaciniz olan böbrek bir an once bulunur. Ve sizin yerinizde olsam sonrasinda hem annemi hem kardesimi siler atarim.

Siz yine yatın kalkın annenize dua edin. Allah’tan sizin gibi düşünmemiş. Yoksa dünyaya gelemeyecektiniz.
O onun kararı. Annem gibi düşünmek zorunda değilim. HER KADIN ANNE OLMAK ZORUNDADA DEĞİL! Bu kuru edebiyatı bırakın

Evet ama genelleştiriyor yanlış bilgi veriyor insanlara. Karaciğer kendini yenileyen bir organdır. Naklinde ki risk böbrek naklinden çok çok az
Aslinda orada annemin yuzde 50 babamin yuzde 10du demiş genelleme degil ama yine de herkesin okudugu bir platformda yazilmasindan sebep, yanlis anlaşılmaya müsait bir cümle

Babam nakilden 5 sene sonra vefat etti lily86 lily86 psikolojik destek almadı. Bizi dinleyen bir mizacı yoktu. Kendini alkole verdi. Kalp yetmezliğinden kaybettik. Kafamızda bir sürü soru işaretiyle terk etti bizi.
Sana da büyük geçmiş olsun. Anneciğinden de Allah razı olsun 🙏🏻🤲🏻
Cok teşekkür ederim
Babaniz için de basiniz sağolsun işte insaniz, bedenimiz kadar ruh sağlığımız da cok önemli
Rabbim mekanini cennet etsin yine de bilemeyiz ic dunyasinda kimbilir neler yasadi belki "ölseydim de kurtulsaydi herkes" diye düşündü, belki nakil olup başkasına muhtac kalma durumunu düşündü korktu ya da gururuna yediremedi. Dediginiz gibi bilinmezliklerle göçmüş gitmiş ama yine de ardindan dua edin/edelim insallah Rabbim merhametiyle muamele etsin. Size Allah sağlık versin insallah

Anne değilim ama anne olsam da, evlat kardeş olarak da büyük ihtimal verirdim
İnsanız sonuçta asla kesin verirdim demek istemedim
Ben de bir annenin vermemesini pek anlayamıyorum, konu sahibini üzmek için de yazmadım, inşallah nakli olabilirsin birşekilde en yakın o zamanda
Ben onlara maaşımı saydım demeni de çok haklı buldum, evet genç yaşta çalışıp kimseye yardım etmek zorunda değildin, aile olduğunuz için aile sevgisiyle yapmışsın, belki yaşıtların gezip eğlenirken
Bu işin para kısmı değil emek ve sevgi değer verme kısmı bence de
Bundan sonraki hayatında hep ilk sıraya kendini koyarsın, belki de bazı şeyleri değiştirmen için vesile olur

Çocuğum yok. Annelik duygusunu bilmiyorum. Bilmekte istemiyorum.
Çocuğunuz olmayabilir , anne de olmak istemeyebilirsiniz ancak merhametli olmanız lazım. Burda hasta bir üye var . Kalbi en derininden kırılmış . Bir daha eskisi gibi olmayacak muhtemelen .
Her doğru her yerde söylenmez . Ya da üslup çok önemlidir . Ölüm yatağında bir dedeye maşallah eline yüzüne kan , can gelmiş demek sizden bir şey kaybettirmez . O da biliyordur içinde bulunduğu durumu.
Bu konuda cümlelerinizin üyeyi üzebileceğini düşünebilecek olgunlukta olmanız beklenirdi . Bir geçmiş olsun sizin için dua edeceğim veya geçmiş olsun inşallah başka uygun bir böbrek bulunur demek sizden bir şey eksiltmeyeceği gibi, karşı tarafa da çok şey ifade ederdi .
Yoksa bu dünya ciğeri beş para etmez insanlarla dolu zaten . Umarım bir gün siz de o muhtaç ve kırılmış durumu yaşamazsınız .
Yazdıklarınızı okurken gerçekten bencilliğinizin ne denli yoğun olduğunu farkettim. Allah gönlünüzü yumuşatsın .

Benzer bir durumu bir akrabamda gördüm. Sadece annesinin dokuları uygun çıkmıştı ve annesi vermek istemedi. Bana bir şey olursa babana kim bakar dedi. Kadın yıllarca diyalizle yaşadı. Ben çocuktum kadın diyalize giriyordu, universiteye yeni başlamıştım annesinin uygun donor olduğu öğrenildi, vermedi.
Sonra başka bir aileyle anlaşıldı, çarpraz nakil deniyor sanırım. Kadının kocası başka birine verecekti böbreğini ve başkası da bu kadına. Çok uzun sürdü o dönem sonra iptal oldu neden hatırlamıyorum. Yıllar sonra nakil oldu. Fakat bazı sorunlar çıktı, hala diyalizle yaşamını sürdürüyor. Annesiyle de hala can ciğer.
O kadının annesinin davranışı çok kazınmıştı zihnime. Nasıl olur dedim. Nasıl olur... Ama oluyor böyle şeyler. Böyle insanlar var hayatta. Konunun gerçekliğini bu açıdan sorgulamadım.

Kadının düşündüğü şey evladı değil kocası yani ya da o da işin bahanesi,nasıl oluyor bu anlamıyorum.Bilemiyorum çok zor bir durum yaşayan açısından,herkes anne olmamalı.

Çocuğunuz olmayabilir , anne de olmak istemeyebilirsiniz ancak merhametli olmanız lazım. Burda hasta bir üye var . Kalbi en derininden kırılmış . Bir daha eskisi gibi olmayacak muhtemelen .
Her doğru her yerde söylenmez . Ya da üslup çok önemlidir . Ölüm yatağında bir dedeye maşallah eline yüzüne kan , can gelmiş demek sizden bir şey kaybettirmez . O da biliyordur içinde bulunduğu durumu.
Bu konuda cümlelerinizin üyeyi üzebileceğini düşünebilecek olgunlukta olmanız beklenirdi . Bir geçmiş olsun sizin için dua edeceğim veya geçmiş olsun inşallah başka uygun bir böbrek bulunur demek sizden bir şey eksiltmeyeceği gibi, karşı tarafa da çok şey ifade ederdi .
Yoksa bu dünya ciğeri beş para etmez insanlarla dolu zaten . Umarım bir gün siz de o muhtaç ve kırılmış durumu yaşamazsınız .
Yazdıklarınızı okurken gerçekten bencilliğinizin ne denli yoğun olduğunu farkettim. Allah gönlünüzü yumuşatsın .
Evet bencil biriyim. Yapacak bir şey yok o çok sevdiğiniz Allah’ta beni böyle yaratmış

Yüzde elli ölüm riski olan kişi donör yapılmaz dedi doktorlar buna ne dersin lilly😅karaciğerden bir parça alınıyor yetmezliği olana naklediliyor kalbini almıyoruz dediler
Bilmiyorum ki canım ben doktor degilim o dr kuzenine selamlar 😃 ben sadece kisiye ozel olabilir o yaziyi yazan da kendi durumunu yazmis olabilir diye belirtmek istedim. Çünkü konu çok farkli yerlere cekildi, inan ki benim icin hassas bir konu ve konu sahibini o kadar iyi anliyorum ki, elimden geldiğince ılımlı yorumlar yapmaya çalışıyorum çünkü tartismak kimseye fayda saglamaz

Bazı üyelerin para verdinde böbrek mi istiyon çıkışlarına bariz ayar oldum
Arkadaşlar bu kız 22 yaşında, üstüne başına almayı, gezmeyi, marka giyinmeyi bilmiyor muydu?
belli ki ailesine yardımcı olmak onu daha fazla mutlu etmiş, ve bu muameleye yaralanmış
İlla her konuya ters yapmak için, saçmalamasak mı

Bilmiyorum ki canım ben doktor degilim o dr kuzenine selamlar 😃 ben sadece kisiye ozel olabilir o yaziyi yazan da kendi durumunu yazmis olabilir diye belirtmek istedim. Çünkü konu çok farkli yerlere cekildi, inan ki benim icin hassas bir konu ve konu sahibini o kadar iyi anliyorum ki, elimden geldiğince ılımlı yorumlar yapmaya çalışıyorum çünkü tartismak kimseye fayda saglamaz
Kuzen değil gülenler. Doktor grubum var kendilerini güldürdüğüm moral verdiğim için ben de ekliyim hep onlarda. Bir sorun olduğunda da bilgi veriyorlar sağolsunlar. Onların hastanesinde de nakil yapılıyor bilgililer yani

Evet bencil biriyim. Yapacak bir şey yok o çok sevdiğiniz Allah’ta beni böyle yaratmış
Size eminim ki fırsatlar sunulmuştur , siz kendi tercihlerinizi yapmışsınızdır . Bir kukla olduğunuzu düşünmeyin . İnşallah kimsenin işi size düşmez.
Kendiniz gibi insanlarla karşılaşmanız dileğiyle. İyi forumlar .

Kuzen değil gülenler. Doktor grubum var kendilerini güldürdüğüm moral verdiğim için ben de ekliyim hep onlarda. Bir sorun olduğunda da bilgi veriyorlar sağolsunlar. Onların hastanesinde de nakil yapılıyor bilgililer yani
Ne guzel ben cok severim doktorlari herkese lazim oyle gruplar ne kaliteli insanlarla cevrili etrafin😍

Burda bizler oturduğumuz yerde ben olsam diye mesaj atıyoruz. Ama biz konu sahibi değiliz farkındamısınız. Yok para verdim demiş bilmem ne. İyi de takıldığımız konu bu mu.?Ya bı insan 22 yaşında ve canıyla uğrasıyor. Şimdi onu suçlayabilir miyiz? Tamam ameliyathaneden dönebilirsiniz babanoz için organ vermekten vazgecebilirsiniz. Sizi de yargılayamayız. Biz hiç sizin yeriniz de de olmadık. Ama baknsiz acınızı o şekil de yaşarken konu sahibi diğer şekilde yaşıyor. Bu her ikinizin konusu için de tartışmaya açık konu değil. Ama saygı duyulmalı. Annesinden ve kardesinden yardım istiyor ya yardım. Siz tercih etmeye bilirsiniz ama o ediyor. Siz de aynı acılardan gecen biri olarak sinir olmanıza gerek yok. Kendinizi sanırım bilinç altınız da suçlu hissediyorsunuz ve bu hissinizi farkında olmadan konu sahibinden çokarıyorsunuz. Ama siz de suçlu değilsiniz ki. Herkesin psikolojisi, düşüncesi aynı olmak zorunda değil. Lütfen burdaki yorumları içsellestirmeyin. Çünkü öyle yapıyor gibi duruyorsunuz karsıdan.

Ne guzel ben cok severim doktorlari herkese lazim oyle gruplar ne kaliteli insanlarla cevrili etrafin😍
Herkes herkese maddi olmasa da manevi destek olmalı pandemi sürecinde özellikle. Ben ingilizce biliyorum sadece kendi çocuğuma değil yardım isteyen ödevlerinde sınavlarında başka çocuklara da destek oluyorum. Benden minik yardım senden minik yardım ondan minik yardımla ayakta durmaya çalışıyoruz. Bu dönemde hakkı en ödenemeyecek meslek grubu sağlık çalışanları. Hayati riskleri var izinleri kaldırıldı. Çocuklarını ailesini göremeyenler var içlerinde

Öncelikle geçmiş olsun.Onlar vermedikten sonra böbreği zorla alamayacağına göre yapabileceğin bir şey yok.Belki "madem böbreğinizi vermeyecektiniz test yaptırıp beni neden umutlandırdınız" diyerek sitemde bulunabilirsin en fazla.

Burda bizler oturduğumuz yerde ben olsam diye mesaj atıyoruz. Ama biz konu sahibi değiliz farkındamısınız. Yok para verdim demiş bilmem ne. İyi de takıldığımız konu bu mu.?Ya bı insan 22 yaşında ve canıyla uğrasıyor. Şimdi onu suçlayabilir miyiz? Tamam ameliyathaneden dönebilirsiniz babanoz için organ vermekten vazgecebilirsiniz. Sizi de yargılayamayız. Biz hiç sizin yeriniz de de olmadık. Ama baknsiz acınızı o şekil de yaşarken konu sahibi diğer şekilde yaşıyor. Bu her ikinizin konusu için de tartışmaya açık konu değil. Ama saygı duyulmalı. Annesinden ve kardesinden yardım istiyor ya yardım. Siz tercih etmeye bilirsiniz ama o ediyor. Siz de aynı acılardan gecen biri olarak sinir olmanıza gerek yok. Kendinizi sanırım bilinç altınız da suçlu hissediyorsunuz ve bu hissinizi farkında olmadan konu sahibinden çokarıyorsunuz. Ama siz de suçlu değilsiniz ki. Herkesin psikolojisi, düşüncesi aynı olmak zorunda değil. Lütfen burdaki yorumları içsellestirmeyin. Çünkü öyle yapıyor gibi duruyorsunuz karsıdan.
Tam aradığım ama bulamadığım ifadeyi bulmuşsunuz
Bilinç altında suçlu hissetmek...
Başka türlü öfke kusan o ilk yorum yazılamazdı çünkü

Konu çok hassas. Kürtaj sonucu rahmi hasar görmüş, o kadar histereskopi ve tüp bebek tedavisine rağmen rahmi yeterince kalınlaşmayan ,hamile kalamayan ve çocuk sahibi olamayan bir kadınım. Dr'um taşıyıcı anne önerdi. Ülkemizde yasak, başka bir ülkede de maddi ve manevi altından kalkılacak bir iş değil. Bana bu konuda yardımcı olabilecek en yakınım olarak ablam var. Bir defa sohbet ederken "evli olmasaydım senin için taşıyıcı anne olurdum" deyip konuyu kapattı. Bir daha lafını bile etmedi. Yaşadığım sıkıntıları bilmesine rağmen ilgisiz kalmasına çok öfkelenmiştim. Oysaki bir organını feda etmek gibi riskli bir müdahale değildi bu ama yine de yapmak istemedi. Sonra kimse benim için böyle bir fedakarlık yapmak zorunda değil diye düşünerek durumumu kabullendim.

Sizin istediğiniz bir organ, aile bireylerinin teredüttlü yaklaşmaları normal. Sizin için üzülüyorlardır muhakkak ama "önce can sonra canan" dememişler boşuna. Umarım tez zamanda uygun organ çıkar ve sağlığınıza kavuşursunuz. Geçmiş olsun.

Back
X