Böcek...

metallic

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
70
28
288
35
İstanbul
Iyi geceler kizlar 4 ay once yeni eve tasindim. Tasinmadan once boya badana temizlik rutin seyler yapildi. Eve geldigim ilk 1 ay herhangi birsey gormedim. Hatta sineklik yapmadan camlari bile acmadim cogu zaman. Bu arada kv. Ust katimda oturuyor. Yemekleri filan beraber yiyoruz cogu zaman benkm evimde yemek pismedi. 1 ay once mutfak dolabinda bir tane hamambocegi gordum ve hemen oldurdum. 15 20 gun boyuncada hic birsey gormemistim. Gecen gun bir tane daha gordum mutfata ve yine hemen oldurdum. Ayni sekilde dunde mutfak tezgahinda gordum ve mutfak dolabinin ustunde de kucuklerinden gorunce beynimde vurulmusa dondum butun gece uyuyamadim. Ve suan da kucuklerden var cunku mutfak dolabini acinca icinde de gordum. Dun gece neredeyse 4 5 tane oldurdum bu kucuklerden. Bugun eczaneden borik asit aldim ve patates borik asit karisimini yapip dolaplarin icine altlarina falan koydum. Hayattan sogudum resmen evden de. En tiksindigim hasaret bunlar bunlarin diger turleri. Anlayamiyorum kizlar bu kadar dikkat etmeme ragmen nasil oluyor. Asabim okadar bozuk ki gozumden uyku akiyor ama uyuyamiyorum. Sizinde basiniza geldimi daha once boyle birsey ve borik asiti kullanan var mi aranizda?

Hamam böçeğiyse bitebilir ilaçla .
Kalorifer böceği felan asla bitmiyor .
İlaçlama şirketiyle anlaşın kökten çözüm.
Kalorifer böcekleri de bitiyor canım,hatta şöyle söyleyeyim annem karbonatla bitirdi.

Evet katbonatta ise yariyor diyorlar onuda yatin yapicam. Cephaneleri cogaltayim. Ayy kizlar valla cok uzgunum ve asiri tedirgin oldugum icin telefon calsa yerimden zipliyorum. Hayattan koptum desem yeridir.

Evet katbonatta ise yariyor diyorlar onuda yatin yapicam. Cephaneleri cogaltayim. Ayy kizlar valla cok uzgunum ve asiri tedirgin oldugum icin telefon calsa yerimden zipliyorum. Hayattan koptum desem yeridir.
Annem karbonatı mutfak raflarının ve mutfak dolaplarının aralarına serpmişti,bir de düz çay tabaklarına koyup oralara koymuştu. Bitmişti bizde. Karbonatın kokusuna geliyorlarmış,yediklerinde susuz kalıp ölüyorlarmış. Annem internetten öğrenmiş. :)

Direk evi ilaclatin kesin cozum olur ama allah yardimciniz olsun ben bile burda huylandim

Şu bocek tabletleri var ya biz onunla bitirdik baş parmağımiz kadar di boyları

Farkli bir böcek ilaçlama yöntemi duymuştum. Macun gibi noktacıklar halinde tum eve kucuk kucuk sürülüyor ve bütün haserelere çare oluyormus. Bocek ilaçlama firmalarına bu yöntemi sorabilirsiniz.

Kalorifer böcekleri de bitiyor canım,hatta şöyle söyleyeyim annem karbonatla bitirdi.
İlaçlama şirketi önüne geçemedi ..
Karbonatı sirkeyi herşeyi denemiştim zamanında ..
Şirket bile tek seferde 100 kere yumurtluyorlar ilaç yumurtaya işlemiyor demişti ..

Allah hepinizden razi olsun kizlar. Koltuga kus gibi tunedim oturuyorum hala. Arada mutfaga gidio isigi aciyorum ve etrafi gozlerimle oyle bir tariyorum ki. Isin tuhafi suanda buyul hic cikmiyor sadece ufak var dun bir tane buyuk oldurdum ve baskada buyuk gormedim.

Küçükler piyasaya çıktıysa işiniz zor.
Hamamböcekleri; o kadar hızlı ürerler ve yayılırlar ki..
Hemen müdahale etmek lazım; yoksa baş edemezsiniz.
Öyle borik asitle, karbonatla vs olacak iş değil. Direkt kendi ilacını almak lazım.
Ayrıca sadece mutfağı değil, diğer odaları ve maalesef diğer katları da ilaçlamak lazım.

Aynı sorunu bende yaşadım. Bütün evi ilaçladık raidin altın rengi şişesiyle mutfak dolaplarının altını makinelerin arkasını dibi köşeyi her yeri sildik temizledik yumurta bırakmışlarsa diye kuruyana kadarda bekledik malum nemi severler, ilaç sıkıp bide böcek yemi koyduk. Her dibe köşeye yaptık, aynı zamanda pudra şekeri karbonat uyguladık. İlk gün gördüğümüzle kaldı bizdekilerde küçücüktü dışardan gelen bi eşyadan gelmişti zaten. Bi kaç gün ilaçlamaya devam ettik ama bi odaya bi şişe harcadık düşünün. Artık hiç yok fakat 15 günde bir yumurtadan çıkıyolarmş bu ara işleme yine başlayacağız ne olur ne olmaz diye sizde deneyin derim. Temiz evde barınamazlar asla nem ve kırıntı olmamasına dikkat edin.

Dış kapı altını kontrol edin iyice. Minik bir aralık varsa oradan da giriyor olabilir. Cam süngerlerinden takın altına. Yatmadan önce bütün lavabolarinizi lavabo kapağıyla kapatın. Bir de alaturka WC niz varsa orayı da kontrol edin. Hergun yıkayın kullanmasaniz da. Boru geçiş yerleri felan varsa kontrol edin oralarda boşluk varsa oralardan da girebilir. Oraları da silikonla kapatın. Bunlar dışardan gelmesini engeller. İlaç yapılacaksa tüm apartman yapılmalı. Küçükler varsa kötü yumurtadan çıkmışlar. Jel ilaçlardan alıp görünmeyen köşelere dolap altlari, kapı arkalarına sürün.

K_othrine diye bir ilaç var, eczanelerde satılıyor.bu ilaç inanılmaz etkili.hicbiseye gerek yok bunu deneyin bana dua ediceksiniz.bu arada oldurmeyle falan ugrasmayin.o iki tane gördüğünüz büyüklerden daha ne kadar çok vardır siz bilmiyorsunuz.bide size tavsiyem komşumuzada bu ilacı verin ilaçlasin daha kalıcı oluyor.ben öyle yaptım.komsumda ilacladi

Hamamböceklerinin bütün katlara hatta yan komşulara sıçramak gibi iğrenç bir huyu var maalesef muhtemelen sizden önce vardı kv nizde.
Eski evimde vardı.ne yaptıysam bitmedi raidin ilaçları tablet sprey vs.zirai ilaçlar karbonat hiç birşey bitirmedi.tek borik asit ve patates karışımını denemedim.
Kafayı yemek üzereyken aklıma bir şey geldi ve dedim ki bu dünya dua ile dönüyor vardır bu böcekler için de bir dua...araştırdım buldum okudum evime.sonra gerçekten bittiğini gördüm.3 4 ay sonra evden taşındım yoktu hiç.

bilinen yöntemleri deneyin. işe yarayacaktır.

bizim evi de bi ara kalorifer böceği bastı. düzenli ilaç kullanarak bitirdik. öyle tek seferde olmuyor. yeni yumurtaları bitirene kadar ilaçlamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…