Boğazım düğüm düğüm...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Inancinizin dışında konuşuyorsam hoş görün ; ölüm saati bellidir ve değişmez.

Anneniz seviliyormus ki, hissetmeden , usulca gelmiş. Kanser çok ağrılı bir süreçtir , anneciginiz hissetmeden göçmüş .

Annenize , dayiniza ve tüm vefat edenlerimize Rahmet diliyorum Rabbimden.

Anneizle aranızda olan o son munakasayi aklınızdan silin. Ölünce yakınlarımız, haksizliklarimiz geliyor zihnimizde yerleşiyor.

O bir anne, yaşarken unutuyor bile , bunu unutmayın .

Hep güzel anlariniz, guluslerinizi , sohbetlerinizi düşünün ve bu şekilde anı biriktirin aklınızda.

Kendinizi affedemezseniz , boslugunuz artabilir , kabullenme süreci sancılı geçer.

sizin de kayiplariniz olmustur muhakkak, iyi bilirsiniz beni
İnsan o kadar farklı düşüncelere giriyor ki
Mesela caminin onunde beklerken namazın kılınmasını, oraya gelen yaşlı dedeleri gördüm. Kendi kendime dedim ki, bu kadar yaşlı insan dururken neden benim 50 yaşındaki gencecik güzel annem gitti?
Düşüncenin saçmalığına bakar mısınız?
Ama düşünüyor iste insan ister istemez..

Annem çok iyi bir insandi. Kusursuz değildi elbette, ama kimseye kötülük düşünmezdi, dedikodu etmezdi, kimsenin canını acitmazdi bilerek. En büyük duası da 3 günden fazla çektirmesin bana allah, çocuklarımın bile eline dusurmesin di. Öyle de oldu galiba.

Annemin beni çoktan affettiğini biliyorum.. Ama ben kendimi affedemiyorum
Ve dediginiz gibi o boşluk büyüdükçe büyüyor.. Tesekkur ederim size ve başsağlığı dileyen herkese..

sizin de kayiplariniz olmustur muhakkak, iyi bilirsiniz beni
İnsan o kadar farklı düşüncelere giriyor ki
Mesela caminin onunde beklerken namazın kılınmasını, oraya gelen yaşlı dedeleri gördüm. Kendi kendime dedim ki, bu kadar yaşlı insan dururken neden benim 50 yaşındaki gencecik güzel annem gitti?
Düşüncenin saçmalığına bakar mısınız?
Ama düşünüyor iste insan ister istemez..

Annem çok iyi bir insandi. Kusursuz değildi elbette, ama kimseye kötülük düşünmezdi, dedikodu etmezdi, kimsenin canını acitmazdi bilerek. En büyük duası da 3 günden fazla çektirmesin bana allah, çocuklarımın bile eline dusurmesin di. Öyle de oldu galiba.

Annemin beni çoktan affettiğini biliyorum.. Ama ben kendimi affedemiyorum
Ve dediginiz gibi o boşluk büyüdükçe büyüyor.. Tesekkur ederim size ve başsağlığı dileyen herkese..

Evet tosia , yeri doldurulamayacak kayiplarim oldu , hala hayalimdeler .

Ben masayı hazırlarken bile fazladan tabak koyduğum çok oldu.

Detaya çok inmeyeyim, acı yanında acı yer bulmasın.

Affetmek zorundasınız ve o günü silmek zorundasınız anilarinizdan.

Dediği gibi olmuş annenizin. Kalbi güzelmiş gerçekten. Bende hep öyle diyorum , günüm geldiğimde muhtaç olmadan göçeyim.

Her bulustugunuzda habersiz fotoğraf çekmesi de çok duygulandırdı beni.

Benzer bir anım var.

Başınız sağolsun..
Üzdünüz..
Konuya yazan, yazmayan tüm sevdiklerini kaybedenlerin de başı sağolsun.
Allah hepsine rahmet eylesin.
Allah sabır versin..

Evet tosia , yeri doldurulamayacak kayiplarim oldu , hala hayalimdeler .

Ben masayı hazırlarken bile fazladan tabak koyduğum çok oldu.

Detaya çok inmeyeyim, acı yanında acı yer bulmasın.

Affetmek zorundasınız ve o günü silmek zorundasınız anilarinizdan.

Dediği gibi olmuş annenizin. Kalbi güzelmiş gerçekten. Bende hep öyle diyorum , günüm geldiğimde muhtaç olmadan göçeyim.

Her bulustugunuzda habersiz fotoğraf çekmesi de çok duygulandırdı beni.

Benzer bir anım var.

beni ne kadar çok sevdiğini anladım o fotoğraflardan.
Bir de şey vardı, doğuma gittiğimiz gün dedi ki son hamile fotoğraflarını çekeyim, bi daha hamile göremem seni herhalde.. Şakayla soyledi o an belki ama, su an canım çok acıyor o anları düşününce..
Sizin de başınız sağolsun, allah sabir versin

geçenlerde vir sohbet dondu aramizda annemle
öleyimde kurtul dedi bana nazlanarak
ne kurtulacam kiz kisliklarimi kim yapacak sakin ölme dedim bende
zamani gelince dua edeceksin öleyim diye dedi
icime biseyler oturdu
evet cok hasta olsa aci cekse daha cok aci cekmesin diye her gece dua ederdim allaha emanetini teslim almasi icin
Allah sizi bu duruma düşürme miş tertemiz göçmüş anaciniz ele güne muhtaç olmadan evet bir anda olan şeyi kabullenip idrak etmek daha uzun zaman alir ama allah sevdiklerimizin ölmesini isteyecek dualar ettirmesin kimseye

geçenlerde vir sohbet dondu aramizda annemle
öleyimde kurtul dedi bana nazlanarak
ne kurtulacam kiz kisliklarimi kim yapacak sakin ölme dedim bende
zamani gelince dua edeceksin öleyim diye dedi
icime biseyler oturdu
evet cok hasta olsa aci cekse daha cok aci cekmesin diye her gece dua ederdim allaha emanetini teslim almasi icin
Allah sizi bu duruma düşürme miş tertemiz göçmüş anaciniz ele güne muhtaç olmadan evet bir anda olan şeyi kabullenip idrak etmek daha uzun zaman alir ama allah sevdiklerimizin ölmesini isteyecek dualar ettirmesin kimseye

dayım çok uzun zaman çekti o hastalığı, yine de son ana kadar kurtulsun diyemedik...
Bu dediginiz belki çok çok yasli insanlarda oluyor ama genç insanlarda onu diyemiyorsunuz. Hep bi umut iste..
İnşallah annenizin yaşlandığını görürsünüz...

dayım çok uzun zaman çekti o hastalığı, yine de son ana kadar kurtulsun diyemedik...
Bu dediginiz belki çok çok yasli insanlarda oluyor ama genç insanlarda onu diyemiyorsunuz. Hep bi umut iste..
İnşallah annenizin yaşlandığını görürsünüz...
geri dönüşü olmayan hastalik evresine girdikten sonra insanin dili varmiyor evet soylemeye ama ya gönül
ben 17 18 yasimdayken bir kuzenimin benden 5 6 yas kucuk ve cok hasta olan cok aci ceken dr larin yapilabilecek hic bir sey yok dedikleri cocugunun uzerine kapanarak aglayip allahim al canini kurtulsun hic degilse aci cekmez dedigini biliyorum
umut kapilarinin kapandigini kabullenebilmek lazim bunu yapabilmek icin

anneniz allahin sevdigi kuluymuş çektirmeden almiş yanina mekani cennet olsun inşallah ❤

amin çok teşekkür ederim.. Belki de ben bi türlü kabullenemedigim için geri dönüşü olmadığını, onu da diyemedim iste.. Kuzeninize ve çocuğuna da çok çok üzüldüm.
Cocuklara ve genclere hic dayanamıyor insan, allah annesine sabir versin :(

amin çok teşekkür ederim.. Belki de ben bi türlü kabullenemedigim için geri dönüşü olmadığını, onu da diyemedim iste.. Kuzeninize ve çocuğuna da çok çok üzüldüm.
Cocuklara ve genclere hic dayanamıyor insan, allah annesine sabir versin :KK43:
zaten kabullensen belki bu kadar acitmayacak artik bunun icin yazdim zaten gözlerinin önünde bu sözü soylemeni saglayacak kadar aci cekmeden vefat etmis anneniz bunun icin bile mutlu olabilirsin
cok aci biliyorum ben bazen o gunu dusunurken bile ne yapacagimi sasiriyorum istemsiz gozlerim doluyor yasasam belki bende kaldiramayacagim ama hayat devam etmek zorunda

zaten kabullensen belki bu kadar acitmayacak artik bunun icin yazdim zaten gözlerinin önünde bu sözü soylemeni saglayacak kadar aci cekmeden vefat etmis anneniz bunun icin bile mutlu olabilirsin
cok aci biliyorum ben bazen o gunu dusunurken bile ne yapacagimi sasiriyorum istemsiz gozlerim doluyor yasasam belki bende kaldiramayacagim ama hayat devam etmek zorunda

ben hic son anlarında yaninda olamadim annemin, bebeğim var diye hastanede bekleyemedim o yoğun bakimdayken. Ondan önce 3 gün yattı hastanede, orada da kardeşim kaldı hep. Belki o yüzden kabullenemiyorum dediğiniz gibi, inanamiyorum belki hala.
Belki size sacma gelecek, yanlış gelecek ama ben arkasından dua bile edemiyorum hala. Kabul edemiyorum çünkü. Hayat devam ediyor, etmek zorunda ama insan her an ariyor, eksiliyor
Erkek kardeşim 20 yaşında, yanima gel dedim kabul etmedi yalniz yaşıyor simdi. Bi gün geldi bana, yemek hazirliyordum ben aç değilim ama makarna yap eve gotureyim, yarın ısıtır yerim dedi. O kadar zoruma gitti ki, onun soğuk makarnayi ısıtıp yiyecek olması. Günlerce ağladım sırf bu cümle yuzunden.
Çok zor çok. Biz bu yasimizda ne hale geldik, küçücük yasta annesiz kalanlar ne yapsin..

canım canım. aynı zamanlarda aniden kaybetmişiz babalarımızı.bu nasıl bir özlemdir nasıl bir acıdır yarabbim.tam bir çaresizlik.
dediğin gibi
adı yok tarifi de yok :(((
aynen çok çaresiziz ne yazık :((
Allah babalarımıza analarımıza gani gani rahmet etsin
gerçekten bilmiyorum onlarsız daha kaç zaman geçecek :KK43:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X