• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bol aksiyonlu kaynana konusu isteyen buyursun.

İnsan cahil olunca kötü niyetli mi oluyor?Hakikaten soruyorum.Cehalet başka kötü niyet başka şeyler değil mi? Bence görüşmeyin bile isteye sinirinizi bozmaya uğraşmışlar.Analı kızlı birbirini şişirip size saldırmışlar.Ne güzel eşiniz de yanınızda hiiç oralı olmayın.Ne halleri varsa görsünler.

İnanın cahil olmayan bir art niyetli ile başa çıkmak daha kolay. En azından bir noktada durabileceğini bilirsin. Ya da anlayacağını. Hem cahil hem art niyet olunca hiç çekilmiyor.

Aksiyon var dediler geldik, aksiyon nerede? :KK70:
Başlıkta beklentiyi arttırıp ufak çaplı "bu muymuş?" hayal kırıklığı yaşattın ama olsun :KK70: aksiyon puanım:1/10

Konuyla ilgili ise:
İyi yapmışsın. Madem öyle yüzsüz yüzsüz sana lafını söylüyor, sen de hiçbir şey olmamış gibi davran. O gelip konuşabiliyorsa seninle konuşsun, bir daha laf sokarsa da anında yapıştır cevabı. Sen değil, o yılsın :KK66: gerçi böyleleri laftan sözden anlamaz ama olsun, en azından içinde kalmaz.

Yav ben nefret ederim kavga gürültüden. Bana göre bu aksiyon bile çok fazla :)

Benim Kayınvalidem de aynı böyle. Çocuklarım hasta olsun hemen ben de bir kusur bulur Benim de esim destektir. Ben çoğu zaman terslerim o zaman susar.
Halının üstüne bambu battaniye seriyorum. Üstüne oyun halısı koyuyorum. Hala yere oturtuyorsun Hasta oldular diyor.

Çok iyi yapmışsınız Bence bütün irtibatı kesin Ağzınıza sağlık.. hadlerini fazlasıyla asmışlar.

Diğer yandan Benim oğlum da ilk sene sürekli hastaydı. Çevremdeki pek çok çocuk da aynı şekilde kresın ilk yıli hep hastalar.

Kayınvalide yaşlı ve cahil de görümce de mi öyle?
Aynı hamurun hadsizleri işte.

İyi demişsiniz, ama uzatmayın.
Mümkünse hiç duymayın.
Ama böyle sallamadığınızi belli ederek duymayın.

Görümcem daha beter. Benden 11 yaş büyük bekar. Ben büyük diye her daim saygılı oldum ama suyunu çıkardı artık.

Çok çok çok haklısınız. Herkesin anneliği kendinedir, her annenin çocuğu ile iletişimi de tamamen farklıdır. Kimse karışmamalı. Eşiniz de sizden yana iken mümkün olduğunca uzak tutun.

Eşim sağolsun ben arkandayım bu konuda. Kes iletişimini muhatap olma diyor. Ben ona "kusura bakma ben eşimin anneme bağırmaısnı hiç istemezdim ama gerçekten sabrım taştı" dedim. Olmasa daha iyi olurdu tabi ama olan olmuş dedi.

En nefret ettiğim şey , bir kadına çocuğuna bakamıyorsun , evini temiz tutmuyorsun, kocani mutlu etmiyorsun imalari.. başkasının hayatına burun sokmaktan ne anlarlar.. annesi olarak sizden daha çok kim düşünebilir o çocuğu.. hay Allah im

Haklı olmasına haklısınız da keşke üçüncü şahsı işin içine hiç sokmasaydınız (görümce) O anda konunun onla hiç ilgisi yokmuş çünkü. Ne olur kızmayın bana ama onları takmıyorum umursamıyorum demişsiniz ama bu tavrınızla görümceyi kafaya takan gelin imajı çizmissiniz.
Ama konu itibariyle haklısınız tabi. Bundan sonrası için de küsmeyin ama karşılarında soguk ve güçlü durun.

Kendime kızdığım tek nokta bu. Benim cahilliğim oldu bu durum da. Keşke hiç karıştırmasaydım sonuçta o da bir anne ve elinden geleni yapıyor. Sinir anında öyle saçma bir konuşma oldu işte. Daha doğrusu ısrarla anlatmaya ve anlamaya çalışıp başaramayınca anlayabileceği bir örnek sunmak istedim o an sanırım. Yine de hataydı.

Haklısın. Oğlun eğer benim kızım gibi yerinde durmayan bir çocuk ise kilo alamaması normal. Çocuk bu mevsim geçişlerinde tabi ki hasta olabilir.

Hamur işi yiyince kilo alsa ne olacak daha mı sağlıklı olacağını sanıyorlar her kilolu çocuk sağlıklı olsa keske:olamaz:
Önceki konuların neredeyse hep oğlumla ilgili. Kilo alması imkansız zaten o hareketle :)

Ekmekle börekle beslesen hazta olmuycakmıymış bu çocuk?
Ekmek kafa diye bi tabir var kv tam o oluyo torumuda kendi gibi olsun diye uğraşıyo:)

Lütfen bundan sonra susma cahilse cahil karşında sadece cahilce konuşmuyo damarına basarak haddini aşarak konuşuyo

Nedemek bu çocuğa acıyorum kızından olana ona hiç acımıyorum aç mı açıkta mı sokakta mı yaşıyomuş senin çocuğun

Ona göre kilolu çocuk sağlıklı çocuk demek. Ya da üç kat giyinmiş çocuk hasta olmayacak çocuk demek. Hamur işi nedir zaten anlamıyorum ki. Kırk kere söyledim besin değeri yok bunun yerine sebze yese daha iyi diye. Yok anlamıyor kadın.

Neden zor bir insan olduğumu düşündünüz ki. Eşimle alakalı konu ile mi ilgili? Eşimle ilişkimde evet zorum ama bu konuda değil :)
Evt esinle kendi ailenle alakali actigin diger konulardan bu sonuca vardim.

Ama dedigim gibi kv haketmis verdigin cevaplari.
Bir daha bu konulari acacagini sanmiyorum onun;)

Benim annem babam da yeğenim için annesi hasta ediyor diyor.
Çocuğun yaptığı her kötü durumun suçlusu tespit edilir yargılanır. Bardak düşer bardağı oraya koyan kim, sonra toplamayan kim araştırılır. İlk bardak üretimi nasıl yapılmıştıya bakılır onların bu olayda hataları değerlendirilir. Suçlular yargılanır 2 saat. :kızgın:
Oğlumuz yok, çok şükür gelinimiz yok. Gelin için kabus gibi bir aile olurduk. :KK48:

Ya o aklınca benim ismimi koymadilar ben kimimki seklinde laf sokmaya calisiyo ama hala siinirini atamadim.
Evet,o kimki ismini koyacaksınız,ülkede isim kıtlığı var,onlar akıl etmese doğurmayı bildiğimiz çocuklar isimsiz kalacak:KK11:
Vallahi isimlere kıran girse "oturan boğa,vadideki çiçek" koyarım,yine de dede nine ismi koymam,hele de emrivaki varsa:KK12::63:

Merhaba hatunlar
Bugüne kadar forumdaki tüm kaynana, elti, görümce konularına aynı yorumu yaptım. "konu açacak kadar önemsemeyin şu tipleri" dedim. Dört yıllık gelinlik maceramda hep bu düşünce ile hareket ettim. Hayatıma etki edecekleri kadar önemsemedim hiçbirini. Ancak bugün 31 yıllık ömrümde hiç kimse ile etmediğim şekilde bir kavga ettim kaynana insanı ile. Ben kavga etmeyi, bağırmayı sevmem. Eşim sesini yükseltince bile ses tonunu düzelt öyle konuşalım derim. Ancak bugün kendime bile şaşırdım çıkardığım ses yüzünden.

Bazılarınız bilir benim sıpa kreşe başladı. Başladığından beri de mütemadiyen hasta oluyor. Bir şekilde geçecek diye bekliyorum. Oğlum her hasta olduğunda kayınvalidem ve görümcem "ince giydiriyorsun, üşüyor bu çocuk. Doğru düzgün bak" ve benzeri yorumlar yapıp sürekli iyi bir anne olmadığım konusunda imada bulunuyorlar. Ben bugüne dek aman ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza bey modunda geçiştirdim bu yorumları. En fazla "ben onun annesiyim onunla ilgili en çok ben endişe ederim zaten siz dert etmeyin" dedim.

Geçen ay görümcem oğlum için yaptığım bir şeye bakarken "bu boş işlerle uğraşacağına hamur işi yap çocuğa. Senin annelik vicdanını sorguluyorum bazen" dedi. Kan beynime sıçradı. Senin haddin değil benim anneliğimi sorgulamak dedim konu bir şekilde büyümeden kapandı.

Gelelim bugüne. Kayınvalidem oğluma bakarak "ben bu çocuğa çok acıyorum" dedi. Neden anne? Diye defalarca sakince sordum ve her seferinde "bilmiyorum çok acıyor ve üzülüyorum haline" dedi. Ben de "benim oğlumun acınacak bir hali yok. İlla birine acımak istiyorsan kızının oğluna acı. Zira iki aylıkken bakıcı bakmaya başladı. Üstelik maddi olarak ihtiyacı olmadığı halde işine döndü kızın."dedim. Burada alınganlık yapacak kişiler için parantez açayım. Annelerin çalışmasına karşı değilim oğlum bu kadar zor bir çocuk olmasa ben de çalışacaktım. Bakıcı ile büyümek kötü bir şey de değil. Burada kayınvalideme anlatmak istediğim, oğlumun annesi ile büyüdüğü. Acınacak bir durumu olmadığı. Her neyse ben öyle deyince "yooo ona hayatta acımam. Gayet güzel bakılıyor ona. Ben oğluna acıyorum" dedi. Benim bu noktada kan beynime sıçradı.

Neler söyledim net hatırlamıyorum bile. Sen ve kızın benim oğlumun ebeveynleri değilsiniz, haddinizi çok aştınız sustum bugüne dek ama yeter. Duracağınız yeri bilin bundan sonra vs saydırdım. "çocuğa iyi bak o zaman hasta olmasın biz de susalım" dedi. "bakmıyorum. Özellikle grip edeceğim çocuğu var mı itirazın? Kime şikayet edeceksin? Ne yapacaksın söyle bakalım" dedim. Daha bir sürü bağrış çağrış şu an hala sinirliyim yazamıyorum da ayrıntılarıyla.

Biz bu insanlarla aile apartmanında yaşıyoruz. Bugüne dek benim alttan almalarım ve sakinliğimle hiç kavga etmedik. Ancak mevzu oğlum olunca artık delirdim. Allah aşkına oturmuş vicdan yapıyorum şimdi yaşlı, cahil kadın keşke sakin kalsaydım. Böyle olmasaydı diye. Siz yorum yapın ben nasıl davranayım. Eşimin annesi boşver uzatma deyip orta yolu mu bulayım, yoksa bütün muhabbetimi keseyim mi.

Bir ekleme daha. Görüp görebileceğiniz en cahil, en sığ insanlar bunlar. Bugüne dek sorun yaşamadık çünkü ben hep bunu düşünerek tuttum dilimi. Asla laf anlatılmaz böyle insanlara diye.

Eşim, hiç muhatap olma konuşma boşver sen haklısın bu konuda diyor. Şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Hamur yiye yiye kendileri tuhaflaşmış asıl, us verecek insan da biraz bir şey bilecek ya. Boş verin iyi yapmışsınız.

Çocuk konusunda yorum yapmaları şart değil, herhangi bir konuda beni mütemadiyen eleştirmeye çalışan insanlar ile aynı binada yaşamak zorunda olsam sinir hastası olurdum zaten. Bence çok bile dayanmışsınız, neden vicdan azabı duyuyorsunuz ki?
Hepsi her şeyi biliyor, susmayı bilen yok ama

Evet,o kimki ismini koyacaksınız,ülkede isim kıtlığı var,onlar akıl etmese doğurmayı bildiğimiz çocuklar isimsiz kalacak:KK11:
Vallahi isimlere kıran girse "oturan boğa,vadideki çiçek" koyarım,yine de dede nine ismi koymam,hele de emrivaki varsa:KK12::63:
Yaa bide duygu sömürüsü yapiyor ki yok benim adım mezar tasinda yaziyo bilmem ne. Bide ustune isim koysam yine ayni hareketlere maruz kalırdım iyice cıldirirdim.

Onlar konusunca sagir ol duymamazliktan gel isitme gul gec bak bakalim zamanla bi terbiyeszce pervasizca konusma hallerine devam ediyolarmitecrube konusuyo tatlim polemige bile girme cahil cahil konussunlar kahkaula gul bak bi dene

Asla ama asla laf anlatamazsınız, kendi doğrularınıza ikna edemezsiniz.
Düşünün benim kv 10 tane yumurta yiyeceğini söylese ve istese , çocuğumun önüne 10 adedi pişirip koyar.Dokunacağını, alerji yapacağını vs düşünmez,çünkü orada önemli olan 10 tane yemesi.
Cehalet hayatı zorlaştırıyor , ama kendileri için değil, çevrelerindeki insanlar için...

Back
X