borç batagının altına gireyim mi?

ikimadame

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
8
0
Kızlar ben yeni işe girdim devlette kısmetse onumuzdeki ay baslayıp aileminyanından gidecegim.atama için resmi nikahım yapıldı ancak dugunum daha olmadı kesin olan sey suan hazıranın ılk haftası nişanım var.ailemin maddi durumu içler acısı cunku borc odeme diye bişey yok babam savruk parasının degerini bilmemiş kadınlara zaafı olan bi adam.annemde ne yazıkkı ezık babamdan korkan bi tip.babam annemi turlu yerlere kefil etmiş.bugun anneme edevlet sifresi aldırdım atanınca kendiminkilerin yanında onukileride odeyim die kızlar ıcralık 9dosyası 3500tl vergı borcu var kadıncagızın.benim öğrenim ve gss borcum var.babamın bagkur borcu oldugundan saglık guvencemiz hiç olmadı zaten.simdi atamam yapılana kadar eşimden yararlanabiliyorum ben.neyse ben dugun için ceyizim yatak odam annemlerin takacagı takılar ve elden oraya buraya borçlar için 10bin tl cekip kendi ödemelerimi yapmayı istiyordum.ama annemin borcları o kadının hali içimi acıtıyor.uyuyamıyorum.eşime soyledim ogrendi oderiz vs dedi ama sonu yokki babam ve kızkardesim hiç tutumlu degilki.ben odemezsem asla odemezler annemin borçlarını ne yapayım akıl verın nolur cok caresızımve eşimlede ben sehır dısına gıdınce ıkı kıra odeyıp bır suru yol parası verecegız.onun maası 3400 kredisi var ekimde bitcek benim 2800 olcak işte ama kıra verecegım vs vs ne yapayım ben

Borçlarını kapatma annenin. Ona bi hesap aç az az para gönder ama babana da kardeşine de söylemesin kendi ihtiyacını görüp borcunu kendi öder bence

valla ben olsam öderim. ama ben olsam yani.. mantıklı bir sebebide yok sadece duygusal bir karar. insan annesi zordayken iç huzuruyla oturamaz gibi geliyor bana. ama şartları tam bilemiyorum tabi.

Evlenmeden odeyemezssen evlendikten sonra hiic odeyemezssin.

Esin simdilik oderiz filan demis ama sonra sorun cikarabilir yada basina kalkar taa sonra.

Dugun masraflarindan kisip borclari kapatsan olabilir, sonucta senn paran esin simdilik karisamaz ama dugunden sonra artik ayni eve giren 2 maas olunca soz hakki varmis gibi oluyo.

)Nikah yapmissin ama evlenmedin say )

Ama baban borclarin bittigini ogrenince daha da coşup yeni borclar da getirebilir.

Annenin herhangi bir iş güvencesi olmadan baban onu nasıl kefil gösteriyor.
Ne sorumsuz adamlar var ya. İllet oluyorum böylelerine.:63:
Annen keşke boşansaymış bunu çekmek yerine..

Evlenmeden ödeyin bence.:KK66: Annenizin bütün borcunu ödeyin bitirin.
Kredi çekecekseniz 10 bin değil 13.500 çekin, 3500 ile annenizin vergi borcununu ödeyin. Geri kalanı ile esyaları alırsınız.

Evlenince annenize bir hesap açar aylık 100-200 gönderirsiniz kendini idare eder.

Bende odemek istiyorum kızlar bbam esnaf annemi yanında calışıo göstermis zaten cekmeyı planladıgın on bininde 5 bini birikmiş kira dişci mobilyacı vs ben 5 bine altınımı yatal odamı ceyızımı hallederim diodum ama dugunden sonrada ıkı ayrı sehırde ev tutmamız gerekcek esim ailemle aynı sehirde onun aileside burda.benim korkum borclar yuzunden bu sehırde evımı duzemeden buraya geldikce esimin ailesinde kalmak cunku bu borc benim 5 yılımı alır esimin maasından bende gecinmek zorunda kalırım .oda bu secenekle gelebilir bana oyle caresızımkı babamınkine bakmaya gucum yok bildiklerimin dısında neyı var kimbilir
valla ben olsam öderim. ama ben olsam yani.. mantıklı bir sebebide yok sadece duygusal bir karar. insan annesi zordayken iç huzuruyla oturamaz gibi geliyor bana. ama şartları tam bilemiyorum tabi.

Evlenmeden odeyemezssen evlendikten sonra hiic odeyemezssin.

Esin simdilik oderiz filan demis ama sonra sorun cikarabilir yada basina kalkar taa sonra.

Dugun masraflarindan kisip borclari kapatsan olabilir, sonucta senn paran esin simdilik karisamaz ama dugunden sonra artik ayni eve giren 2 maas olunca soz hakki varmis gibi oluyo.

)Nikah yapmissin ama evlenmedin say )

Ama baban borclarin bittigini ogrenince daha da coşup yeni borclar da getirebilir.

Annenin herhangi bir iş güvencesi olmadan baban onu nasıl kefil gösteriyor.
Ne sorumsuz adamlar var ya. İllet oluyorum böylelerine.:63:
Annen keşke boşansaymış bunu çekmek yerine..

Evlenmeden ödeyin bence.:KK66: Annenizin bütün borcunu ödeyin bitirin.
Kredi çekecekseniz 10 bin değil 13.500 çekin, 3500 ile annenizin vergi borcununu ödeyin. Geri kalanı ile esyaları alırsınız.

Evlenince annenize bir hesap açar aylık 100-200 gönderirsiniz kendini idare eder.

Borçlarını kapatma annenin. Ona bi hesap aç az az para gönder ama babana da kardeşine de söylemesin kendi ihtiyacını görüp borcunu kendi öder bence
Odeyemezkı alırlar elinden bankaya gidip cekemez bile zaten dukkan var ama gene içerdeyız yanı ben gene elden vercemki annem bogazına yesin.babamla kardesimin umrunda degıl hala borc acıyorlar hala

o borçları kapatsan baban yenilerini açacak sana güvenip daha beter olacak bu defa bırak açtığı gibi kendisi ödesin.

olurda annen ondan ayrılırsa o zaman yardımcı olursun.

Bende odemek istiyorum kızlar bbam esnaf annemi yanında calışıo göstermis zaten cekmeyı planladıgın on bininde 5 bini birikmiş kira dişci mobilyacı vs ben 5 bine altınımı yatal odamı ceyızımı hallederim diodum ama dugunden sonrada ıkı ayrı sehırde ev tutmamız gerekcek esim ailemle aynı sehirde onun aileside burda.benim korkum borclar yuzunden bu sehırde evımı duzemeden buraya geldikce esimin ailesinde kalmak cunku bu borc benim 5 yılımı alır esimin maasından bende gecinmek zorunda kalırım .oda bu secenekle gelebilir bana oyle caresızımkı babamınkine bakmaya gucum yok bildiklerimin dısında neyı var kimbilir

On binin 5 bini ile nasıl çeyizini alacaksın. Hangi şehirdesiniz? Bana biraz ütopik geldi.
Yatak odası en uygun 3 bin zaten. Geri kalan 2 bin ile nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz?

İki ayrı şehirde neden ev tutuluyor orayı anlamadım. Noktalama işaretlerini düzgün kullanarak yazarsanız daha iyi anlarız.
Evini düzemediğin zaman, eşinin ailesinin yanında kalmak zorunda mısın?

Son cümlelerinizi pek anlamadım.
Ancak eşinin maaşı 3400 senin ki 2800 bence gayet iyi bir gelir girecek evinize.
10 bin kredi çekseniz 3 senede cabucak bitirirsiniz bu maaşla. Maaşınız az değil ki.
Eşinin ve senin bir aylık geliriniz 6 bin olacak. Bunun 4 bini krediye, kiraya, ev gelir giderlerine gitse siz 2 binle rahat geçinirsiniz diye düşünüyorum.

Öde ama eğer annen bunu aranızda sır olarak tutabilecekse öde. Baban öğrenmesin annenin borçlarını kapattığını. Yoksa yerine yenilerini yapabilecek bir adam belliki..

Dugune kadar maasımdan altınları alıp 5bıne de yatak odasıyla mutfak ıcın temel bir ceyiz seti alırım diye düşünüyordum.ben en az 1 yıl sehır dısındayım eşim ailelerimizin oldugu sehırde kalmak zorunda ben gıdecegım yerde mecbur ev tutmak durumundayım.eşiminde maasının yarısı kredi borcuna gıdıyor.dugune kadar onu bitirip dugunden sonra ben borçlu olacagım ıcın kalan parayı bırleştirip gecınmek zorunda kalacagız.onun ailesi zaten iki ev tutmayın sen bizle kal gelinde geldikçe yanımıza gelir diyorlar ama yeni evliyiz ailesi yaşlı insanlar öyle rahat edebileceğimiz bir ortam yok.o yuzden ayrı bir evimiz olsunda istiyorum ama zaten benim kyk ve gss ustune bunlar benim elimi kolumu bagladı.
On binin 5 bini ile nasıl çeyizini alacaksın. Hangi şehirdesiniz? Bana biraz ütopik geldi.
Yatak odası en uygun 3 bin zaten. Geri kalan 2 bin ile nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz?

İki ayrı şehirde neden ev tutuluyor orayı anlamadım. Noktalama işaretlerini düzgün kullanarak yazarsanız daha iyi anlarız.
Evini düzemediğin zaman, eşinin ailesinin yanında kalmak zorunda mısın?

Son cümlelerinizi pek anlamadım.
Ancak eşinin maaşı 3400 senin ki 2800 bence gayet iyi bir gelir girecek evinize.
10 bin kredi çekseniz 3 senede cabucak bitirirsiniz bu maaşla. Maaşınız az değil ki.
Eşinin ve senin bir aylık geliriniz 6 bin olacak. Bunun 4 bini krediye, kiraya, ev gelir giderlerine gitse siz 2 binle rahat geçinirsiniz diye düşünüyorum.

Öde ama eğer annen bunu aranızda sır olarak tutabilecekse öde. Baban öğrenmesin annenin borçlarını kapattığını. Yoksa yerine yenilerini yapabilecek bir adam belliki..
Tutamaz bende babama söylemiş bulundum zaten bu kadının ustune borç yapmışsın diye bugun görünce

Borçları ödeyince sana güvenip yine borç yapmasınlar?
Acıkcası babam umrumda degıl annem rahat etsın ıstıyorum ama oda ben gıdınce gene sıkıntıda olacak.onunkıleri ödeyip bide anneme aylık bi miktar vermek istiyorum ama 11bin kyk 2binde gss borcum var benimde işte ustune el borçları annemin davalık borçları vergı borcu nerden baksam 30 bını bulan borc

o borçları kapatsan baban yenilerini açacak sana güvenip daha beter olacak bu defa bırak açtığı gibi kendisi ödesin.

olurda annen ondan ayrılırsa o zaman yardımcı olursun.
Odemiyorki annemin bile 9tane icra davası var babamın kactır Allah bilir bunun yanında suanki kira sag sol borcu var hayatımızda.hep bi buyuk bi iş yapcam kapatcam tribinde ama olmuyor işte hep daha dıbe gidiyoruz.sevinemiyorum bile işe.kyk gss dugun derken ustune bunları dusunmek hıc bı seyden zevk alamıyorum

Odemiyorki annemin bile 9tane icra davası var babamın kactır Allah bilir bunun yanında suanki kira sag sol borcu var hayatımızda.hep bi buyuk bi iş yapcam kapatcam tribinde ama olmuyor işte hep daha dıbe gidiyoruz.sevinemiyorum bile işe.kyk gss dugun derken ustune bunları dusunmek hıc bı seyden zevk alamıyorum
o zaman tek çare kalıyor annen bu adamdan ayrılsın sen borçlarını öde kurtulun .

o babandan ayrılmadığı sürece ömür boyu böyle olur

senin adına çok üzüldüm yazık gerçekten herşeyin zehir olmuş

Annem ayrılmaz defalarca aldattı gene ayrılmadı.ben babama karsı sevgı bile az duyuyorum ama o cekıyor..evet hıc zevk alamıyorum hayatımdan yıllar sonra tam huzura erdım dedım gene sıkıntı.nişanım geldi cattı hiç hazırlık yok paramda yok suan.erkek tarafı dugunu esyaları alyansları herseyı aldı.biz ben daha baslamadıgım için parasızlıktan bi saat alıp takamıcaz heralde.üstüne borç cok mahcubum eşimede
o zaman tek çare kalıyor annen bu adamdan ayrılsın sen borçlarını öde kurtulun .

o babandan ayrılmadığı sürece ömür boyu böyle olur

senin adına çok üzüldüm yazık gerçekten herşeyin zehir olmuş

Sizin annenizi dusundugunuz kadar anneniz de kendini dusunseymis keske. Siz borclari oderseniz yenileri gelecek, suan en azindan fazla yeni borc yapamazlar.

Ödediğiniz anda babanız bunu fırsat bilip hep yapacak. Bu durumda bir daha annenizi kefil gösteremez yok anneniz borçlarını öderse hatta iyi ödediği için bankalar böyle kişilerin kefilliğini daha iyi kabul ediyorlar. Şu an eşiniz bir şey demiyor ama ileride evliliğinizi de etkileyebilir.
Bence annenize yardım edin o kadar, bırakın babanız zora gelip bunun bilincine varıp ödesin yok devam ediyorsa kaderine bırakın....

3500 tl büyük bi para değil ki.. kredinizi 10.000 değil de 15.000 çekersiniz en azından onları da kapatmış olursunuz eğer annenize yardım etmek istiyorsanız. He bu arada annenizle oturup etraflıca konuşun bunu ödüyorum ama bir daha benden habersiz hiç bir şekilde kimseye kefil olmak yada borç altına girmek yok diye. Sonuçta düğün olana kadar kazandığınız para size ait eşiniz bişey diyemez. 2800 hiç de küçümsenecek bi rakam değil. Belki ilk 2 ay değil ama sonraki aylar ufak ufak birikim yapabilirsiniz.

X