Borc isteyen yakın olmayan arkadaş.

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.835
17.406
498
Merhaba hanımlar.
Yakin olmayan bir arkadasım borc para istedi benden ve ciddi anlamda sıkışmış. Baska bir sehirde mahsur kalmış diyebilirim 'yarın gonderirim ne kadar lazım' dedim ama rakam tahmin ettigimden baya fazla cikti. Su an o kadar yok ama karttan cekecegim avans olarak ve odemezse beni zorlayacak bir rakam. Daha 3 4 aydir tanistigim biri ve 3 kere falan oturduk bir yerde. Ne yapsam sizce?

Yok muymuş sizden daha yakın bir tanıdığı?

Ne bileyim direkt bugün okuduğum bir yazı geldi aklıma; hayatınızdan çıkartmak istediğiniz birileri varsa borç para verin, bir daha yüzlerini görmezsiniz diyordu.

Belki vicdansız denilebilir ama ben olsam o kadar para bulamam der vermezdim

kart dediğin kredi kartı mı?
borç alıp borç mu vereceksin yani
ne kadar varsa onu gönder.
Aynen oyle yapmam gerekiyor ay sonu bende o kadar kalmadi maalesef.

Miktarın fazla geldiğini söylerdim açıkcası . Bu devırde 40 yıllık arkadaşlarına bile güvenemiyorsun ki ...
Haklisiniz
Evet bana da garip geldi. Ve hani oyle cok samimiyiz diyemem. Gozden cikarabilecegim bi miktar mi yollasam. Ama o zamanda bi anlami kalmayacak ki

Haklisiniz aslinda da ne bileyim. Ailesine soyleyemeyecegi bir durumda sanirim. Bende zengin gorunuyorum disaridan baya galiba. Bu ara hep bana geliyorlar..

soyeldiginin dogru oldugunu nerden biliyorsun..abimde sık sık yalan soyler
Bilmiyorum dogrulugunu tabi ama oyle biri degildir diye dusunuyorum

Baska sehirde mahsur kalmis yol parasi dahi yok o aklimi kurcaliyor. Bilemedim ki ya.
Ben ayni durumda kalsam cok yakinimdan bile utana sikila isterjm uc bes kez gorustugum insandan degil yuklu mebla para istemek cay bile ismarlatamam. Bu seni yemeye calisiyor haberin olsun. Arsiz insanlar boyle olur. Bende de vardi ilk yilimda universitede sporcuydu aminoasit mi ne bir hap alacakti para verir misin borc dedi tamam dedim 100 tl istedi hadi soz verdik vereyim dedim cuzdani actim elimden 200 tlye yakin para kapti harclik olsunmus. Ustunden 3 yil gecti tahmin edin ne oldu... odemedi borcu ve bana kustu millete ben onun ac karnini doyurdum diye dedikodu cikardi.

Ben sana 300 tl yollayamam karttan da çekmem hesabım müsait değil, en fazla gönderebileceğini rakam 100 tl . İstersen yolliyim diyebilirsin( rakamları attım kafadan) işimi görmez derse vallahi elimden gelen bu kadar dersin . Ben olsam baştan veremem bende yok derdim gerçi dostum falan değilse zaten

Zor durumda bırakacak miktarı vermezdim. Gelmeyeceğini hesap edip ona göre borç vermek gerek. Yani maddi olarak yıkmayacak miktarda.
Evet sanirim bu sekilde yapmak zorunda kalacagim
ne kadar istedi ki . 100 tl den fazlaysa vermeyin bence
Baya baya katı 100 liranin
Ben olsam biletini almayı teklif ederdim
Nakitim yok kartımda nakit avansa kapalı derdim
Isleri varmis onlari halletmek icinde istedi. Yol degil sadece. Ay cok fena durum ya

İmkanın olan miktarı ver bu kadar var de
Avans cekme
Ödemediği zaman üzülmeyeceğin kadar ver maksimum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…