Borc isteyen yakın olmayan arkadaş.

Pardon da ilgili arkadaş şehir disinda calismaya başlamış ve telefon hattını değiştirmiş. Nereden bulacağım da parayi isteyeceği m. Ayrıca elden vermisim parayi ispat edecek hiçbir delilim yok. Yani bu durumda değil sen milyon kişi hicbirsey yapamaz.

Ben size kötü bir şey mi söyledim de böyle saçma sapan bir atarla karşılık veriyorsunuz acaba. Aksine takdir ediyorum demişim ama okuduğunu anlama yetisi yoksa yapacak bir şey yok tabii. Papatya çayı falan için rahatlatır belki biraz...

otobüs biletini ben alayım deseydin.
3000 lira ulaşım için değil o kesin.
kesinlikle dolandırıcı gibi birşey bu vatandaş.
ben olsam bırak 50 100 ü 1 kuruş göndermem. sizde göndermeyin.
zira para kolay kazanılmıyor.
hele ki çok yeni tanıdığım birinden ben ölsem borç isteyemem.
zaten dönmüş. başının çaresine baksın diyeceğim ama bir derdi olduğunuda sanmıyorum.
vurgun günü herhalde paşanın

Merhaba hanımlar.
Yakin olmayan bir arkadasım borc para istedi benden ve ciddi anlamda sıkışmış. Baska bir sehirde mahsur kalmış diyebilirim 'yarın gonderirim ne kadar lazım' dedim ama rakam tahmin ettigimden baya fazla cikti. Su an o kadar yok ama karttan cekecegim avans olarak ve odemezse beni zorlayacak bir rakam. Daha 3 4 aydir tanistigim biri ve 3 kere falan oturduk bir yerde. Ne yapsam sizce?
Durumunuzu zorlayacak heleki karttan cekecekmissiniz. Her ay faiz odeyeceksiniz bunuda unutmayın ayrıca yeni bir arkadaşınız bence vermemek daha mantikli

100 lira verdim kizlar. Alinmis gibi degildi gayet kibar sekilde tesekkur etti gelince kahve icelim falan dedi.
Tabii ki teşekkür eder çünkü ne koparsam kâr diye bakıyor.
Bugün de aç kalmadı çok şükür.
Bir sonraki isteyişinde vermeyin, maalesef tez zamanda isteyecektir:olamaz:

Aynen oyle yapmam gerekiyor ay sonu bende o kadar kalmadi maalesef.

Haklisiniz

Evet bana da garip geldi. Ve hani oyle cok samimiyiz diyemem. Gozden cikarabilecegim bi miktar mi yollasam. Ama o zamanda bi anlami kalmayacak ki
Baska akrabasi,yakini yokmuymus.
İsterseniz dort aydir tanidiginizi cikarin gozden.paraniz yerine.
Aslinda bunu yaziyorum,yazmasi kolay cunku.Ama benim basima gelse,sizin gibi dusunurdum.hatta yapardim.cok ta yaptim.bazilarindan okkali kazik bile yedim.ama para hic vazgecilmezim olmadi simdiye kadar.o yuzden hiç param da olmuyor ne yalan soyleyeyim

Yapma. Onu eski tanıyanlar ödemeyeceğini bildiği için vermiyordur muhtemel. Sen daha tanımadığın için senden istemiştir. Eşimden de iki yıl önce yeni tanıştığı biri istemişti borç 3 gün diye. Hemşerim diye eşim hayır diyememiş. Eşime dönem dönem sordum "verdi mi " diye hep hayır cevabını aldım. Belki bir yıl sonra araba alırken vermiş. Verdi diyen de belki sorularımdan bunalan eşimdi. Sonrasında yakın arkadaş da oldular ama hep aynı şeyi yaptı. Onun ve eşinin başka başka pislikleri de dökülünce ortaya ilişiği kestik de kurtulduk şükür. Yoksa eşim kandırılmaya adam da 500 liraya aldığı kot pantolonla övünüp görgüsüzlük yapmaya devam edecekti.

Bence borç tam olarak yakın olmadığın bir insandan istenir. Çünkü yakından istenince yüz bulunabiliyor o da şu anlamda; nazı geçiyor,vadeyi erteliyor,daha fazla anlayış bekliyor falan filan. Oysa uzak birinden alınca kambur oluyor o borç, dert oluyor. Ve borç veren dönüp ''borcun zamanı gecikti'' dese kem kümden öteye geçemezsiniz,naz geçmez çünkü.

Ancak bunlar sorumluluk sahibi bir insan için geçerli.Siz bu kişiyi sorumluluk sahibi olduğunu bilecek kadar tanıyorsanız ''kendinizi sıkıntıya sokmadan,avans falan araya katmadan ne kadar gönderebilecek durumdaysanız o kadar gönderin''. Eğer o kadar bile tanımıyorsanız riske girmeyin.

Yok muymuş sizden daha yakın bir tanıdığı?

Ne bileyim direkt bugün okuduğum bir yazı geldi aklıma; hayatınızdan çıkartmak istediğiniz birileri varsa borç para verin, bir daha yüzlerini görmezsiniz diyordu.

Belki vicdansız denilebilir ama ben olsam o kadar para bulamam der vermezdim
Çok güzelmiş o söz ya ,bayıldım

3-4 aydır tanıdığınız insana sizi zorlayacak kadar yüklü bir para borç diye verilmez. Durumum müsait değil kusura bakma diyin bence. Ailesinden falan isteyemeyecek durumda mıymış?

Ben size kötü bir şey mi söyledim de böyle saçma sapan bir atarla karşılık veriyorsunuz acaba. Aksine takdir ediyorum demişim ama okuduğunu anlama yetisi yoksa yapacak bir şey yok tabii. Papatya çayı falan için rahatlatır belki biraz...
Laflarin sana iade ediyorum atar falan da yapmadım açıklama yaptım. Haddini zi bilin bence çok laf söylerim sana da neyse! Haddini bil haddini!!!!

100 lira verdim kizlar. Alinmis gibi degildi gayet kibar sekilde tesekkur etti gelince kahve icelim falan dedi.
Dolandırıcıların taktığı bunu öder ikinci küçük alacak ödeyecek 3. veya 4. de büyük koparacak dikkatli ol!

Back
X